SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

smijesni_ste

#30326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Sociolog wrote:
smijesni_ste wrote:Sjećam ga se kao sitnog klošara/mangupčića iz djetinjstva.

Šta je istina u ovom slučaju, ne znam :D
Jesi i ti isao u Osman Nakas,generacija 87/88? :D
A-ha :D
basicm

#30327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

made_in_sarajevo wrote:Zna li neko.koji je fazon sto se policija.voza upaljene rotacije?
I mene zanima. Kao neko vanredno stanje.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#30328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Ima li neko informaciju gdje se tacno ovo desilo...

Ako je sve ispravno, skoro da se i ne moze desiti, jedino namjerno...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#30329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

basicm wrote:
made_in_sarajevo wrote:Zna li neko.koji je fazon sto se policija.voza upaljene rotacije?
I mene zanima. Kao neko vanredno stanje.
Rekao bih zbog EYOF, preventive radi :D
svjezi_ustipak

#30330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by svjezi_ustipak »

PapakizSarajeva wrote:
sime_cipol wrote:
Vec su počele price ženturaca i mahalusa kako Begic ima brata koji radi u zatvoru pa da je to osveta :-) :roll:
Iskreno mi je zao Begica, njegove porodice zbog onoga kroz sta prolaze. Ali, vjerujte mi kako se ovo zavrsilo sa Gacicem, i kako presabirem sve kroz sta je isti prosao, zao mi je i njega. Zao, jer je to bolestan covjek, koji kao takav nije prepoznat od onih koji su to morali vidjeti, koji za to primaju plate.

Covjek koji moze ubiti bilo koga, bez i trunke savjesti, bez emocija, koji moze pojesti dio svoje majke i slicne stvari, jednostavno nije normalan, to su teski psihicki slucajevi, bolesnici. Tu trebaju da se umjesaju sluzbe, drzava, da zastiti nas "normalne" od psihickih bolesnika.
Meni je žao Gačića i cijele njegove porodice. Na slici oca koju je stavio na FB vidi se kako liče. Stari mu je djelovao kao fin čovjek. Žao mi je majke koju je ubio i njegove sestre koja je sve to prošla. Kad se on pogleda djeluje kao neko ko je imao pristojnu porodicu, pristojne roditelje, dobar start i mogućnost da bude ponos a ne sramota zajednice. Neko čija ti je životna priča bliska.

I žao mi ga je sa profesionalne strane jer odlično znam da čim se nosio i kakve je demone imao u sebi. Ljudi ne mogu pojmiti da je njegovo stanje bilo ekvivalent čovjeku bez ruke ili noge-osoba sa teško narušenim zdravljem i bez mogućnosti da se to ikad izliječi. Žao mi ga je jer je bio cijeli život žrtva sistema: ratnog u Banjaluci i Zenici, poratnog u Bocinji pa kroz ovaj užas i nakaradu od države i uredjenjs. Ostavljen je na kraju da se nosi sa teškom bolesti sam i bez ikakvog nadzora. Ovakav je ishod jednostavno bio očekivan, sve drugo bi bilo iznenađenje.

Begića žalim kao čovjeka i kao policajca. Imao je tužnu priču u emotivnom životu. Njegovi su roditelji divni ljudi koji su doživjeli najgoru moguću situaciju u životu da ukopaju svoje dijete. Grozno. I radi njega i drugih žrtava
onda mi nije žao Gačića i pomislim da je ovo zaslužio i da bih ga i ja lično ubio bez milosti. Ostale žrtve nisam znao, Begića jesam posredno i zato mislim da je ovaj ishod sa Gačićem jedino pravedan.

Za Gačića sam ja prvi put čuo 1998. Ušao sam u javnu raspravu preko novina sa nekim likovima. To je eskaliralo pa se uključio i Ismet Gunić protiv mene. Nekoliko mjeseci poslije ga je Edin ubio. Tako sam i upamtio ime i onda povremeno vidjao Edinovo sporadično spominjanje u medijima. Još tad se vidjelo da nije dobar, prvu je žrtvu ubio radi bizarnog razloga jednako kao i sve ostale. Država se ni tad nije puno miješala, sem zakašnjele reakcije i represije, sumnjam da će se država i ubuduće brinuti.

Nas normalne od psihičkih bolesnika i njih od nas još dugo neće niko zaštititi. Iz milion razloga, nažalost. Samo možemo moliti Boga da ne naletimo na nekog novog Gačića kad se razjari i krene ubijati oko sebe.
Sociolog

#30331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

svjezi_ustipak wrote:
PapakizSarajeva wrote:
sime_cipol wrote:
Vec su počele price ženturaca i mahalusa kako Begic ima brata koji radi u zatvoru pa da je to osveta :-) :roll:
Iskreno mi je zao Begica, njegove porodice zbog onoga kroz sta prolaze. Ali, vjerujte mi kako se ovo zavrsilo sa Gacicem, i kako presabirem sve kroz sta je isti prosao, zao mi je i njega. Zao, jer je to bolestan covjek, koji kao takav nije prepoznat od onih koji su to morali vidjeti, koji za to primaju plate.

Covjek koji moze ubiti bilo koga, bez i trunke savjesti, bez emocija, koji moze pojesti dio svoje majke i slicne stvari, jednostavno nije normalan, to su teski psihicki slucajevi, bolesnici. Tu trebaju da se umjesaju sluzbe, drzava, da zastiti nas "normalne" od psihickih bolesnika.
Meni je žao Gačića i cijele njegove porodice. Na slici oca koju je stavio na FB vidi se kako liče. Stari mu je djelovao kao fin čovjek. Žao mi je majke koju je ubio i njegove sestre koja je sve to prošla. Kad se on pogleda djeluje kao neko ko je imao pristojnu porodicu, pristojne roditelje, dobar start i mogućnost da bude ponos a ne sramota zajednice. Neko čija ti je životna priča bliska.

I žao mi ga je sa profesionalne strane jer odlično znam da čim se nosio i kakve je demone imao u sebi. Ljudi ne mogu pojmiti da je njegovo stanje bilo ekvivalent čovjeku bez ruke ili noge-osoba sa teško narušenim zdravljem i bez mogućnosti da se to ikad izliječi. Žao mi ga je jer je bio cijeli život žrtva sistema: ratnog u Banjaluci i Zenici, poratnog u Bocinji pa kroz ovaj užas i nakaradu od države i uredjenjs. Ostavljen je na kraju da se nosi sa teškom bolesti sam i bez ikakvog nadzora. Ovakav je ishod jednostavno bio očekivan, sve drugo bi bilo iznenađenje.

Begića žalim kao čovjeka i kao policajca. Imao je tužnu priču u emotivnom životu. Njegovi su roditelji divni ljudi koji su doživjeli najgoru moguću situaciju u životu da ukopaju svoje dijete. Grozno. I radi njega i drugih žrtava
onda mi nije žao Gačića i pomislim da je ovo zaslužio i da bih ga i ja lično ubio bez milosti. Ostale žrtve nisam znao, Begića jesam posredno i zato mislim da je ovaj ishod sa Gačićem jedino pravedan.

Za Gačića sam ja prvi put čuo 1998. Ušao sam u javnu raspravu preko novina sa nekim likovima. To je eskaliralo pa se uključio i Ismet Gunić protiv mene. Nekoliko mjeseci poslije ga je Edin ubio. Tako sam i upamtio ime i onda povremeno vidjao Edinovo sporadično spominjanje u medijima. Još tad se vidjelo da nije dobar, prvu je žrtvu ubio radi bizarnog razloga jednako kao i sve ostale. Država se ni tad nije puno miješala, sem zakašnjele reakcije i represije, sumnjam da će se država i ubuduće brinuti.

Nas normalne od psihičkih bolesnika i njih od nas još dugo neće niko zaštititi. Iz milion razloga, nažalost. Samo možemo moliti Boga da ne naletimo na nekog novog Gačića kad se razjari i krene ubijati oko sebe.
Svaka cast mislim da si ljekar
PhilCou

#30332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PhilCou »

Jesu li našli Gačića?
insaneinthebrain

#30333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

PhilCou wrote:Jesu li našli Gačića?
sakrio se u raku :oops:
Naslovnica

#30334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

PhilCou wrote:Jesu li našli Gačića?
Našli su jednog.
Porodice Foht

#30335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Porodice Foht »

U harem Alipasine dzamije danas ukop Zejda Dukmenica (inace konvertita iz katolicanstva)! :? Tamo gdje idu samo generali ABiH i uglednici evo ocigledno stranackom linijom ubacilo i obicnog komandira Labudova. Svaka cast covjeku za hrabrost ali treba se valjda znati neki red majka mu stara. Opet nakon Cace nista ne treba biti cudno u ovom gradu.
Nisrin

#30336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nisrin »

Ko ce odgovarati za ovu djevojcicu sto je pala sa tribina pa je u kriticnom stanju?
Navodno je neka dr. iz Hitne pomoci upozorovala da ograde nisu dovoljno visoko postavljene...ipak su djeca u pitanju!

Meni je besmisleno sto se ovaj direktor, sta je vec, iz HP hvali po medijima da je ponosam na svoju ekipu kako su brzo reagovali da spase djevojcicu..a sta im je posao i zasto se zovu HITNA pomoc, i zasto su tu sve vrijeme ako nece spasavati zivote u sto kracem roku? Nebuloze nase :run:
muha_sa

#30337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Nisrin wrote:Ko ce odgovarati za ovu djevojcicu sto je pala sa tribina pa je u kriticnom stanju?
Navodno je neka dr. iz Hitne pomoci upozorovala da ograde nisu dovoljno visoko postavljene...ipak su djeca u pitanju!

Meni je besmisleno sto se ovaj direktor, sta je vec, iz HP hvali po medijima da je ponosam na svoju ekipu kako su brzo reagovali da spase djevojcicu..a sta im je posao i zasto se zovu HITNA pomoc, i zasto su tu sve vrijeme ako nece spasavati zivote u sto kracem roku? Nebuloze nase :run:
prvo što sam se pito šta su roditelji radili :-)

pa ja unuka sekunde iz vida ne smijem pustit :-) :-) letam za njim ko mahnit

al hajd :-) ne bih da nagadjam
Radar71

#30338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Radar71 »

Nisrin wrote:
Nije se hvalio već demantovao da Hitna pomoć nije taxi služba i da su na licu mjesta uradili šta treba da urade.
Naslovnica

#30339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Nisrin wrote:Ko ce odgovarati za ovu djevojcicu sto je pala sa tribina pa je u kriticnom stanju?

Pitanje je šta se desilo, pa tek onda postavljati pitanje odgovornosti. U Skenderiji su oržane desetine i stotine događaja - koliko puta ste čuli da je neko ovako nastradao!? Ja mislim da se nikada ništa slično nije desilo. Znači, treba prvo ispitati kako je doško do ovoga, pa onda ko je odgovoran, ako je iko odgovoran.
Što se tiče pohvale za ekipu Hitne pomoći, pohvala od strane direktora je, vjerovatno obzirom na težinu povreda, na mjestu. Ta ekipa je bila tamo ne da spašava nekoga ko je pao s 5 metara visine, nego prvenstveno da pomogne u slučaju povreda takmičara i sl.
Ne znam čemu ovolike negativnosti?
vješalica

#30340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Vjerovatno su strućnjaci kritićari oćekivali bolnićki tretman na licu mjesta
Nisrin

#30341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nisrin »

Radar71 wrote:
Nisrin wrote:
Nije se hvalio već demantovao da Hitna pomoć nije taxi služba i da su na licu mjesta uradili šta treba da urade.

Hajde ba, "hvalio"...logicno da nisu taxi sluzba i logicno da su takve manifestacije popracene hitnom pomoci na licu mjesta...oni su bitni isto kao sto je bitna policija i zastitari...svako zna da nisu doktori, ali su prva instanca za pruzanje pomoci dok se ne prevuce osoba do bolnice i sale..
Nisrin

#30342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nisrin »

Naslovnica wrote:

Pitanje je šta se desilo, pa tek onda postavljati pitanje odgovornosti. U Skenderiji su oržane desetine i stotine događaja - koliko puta ste čuli da je neko ovako nastradao!? Ja mislim da se nikada ništa slično nije desilo. Znači, treba prvo ispitati kako je doško do ovoga, pa onda ko je odgovoran, ako je iko odgovoran.
Što se tiče pohvale za ekipu Hitne pomoći, pohvala od strane direktora je, vjerovatno obzirom na težinu povreda, na mjestu. Ta ekipa je bila tamo ne da spašava nekoga ko je pao s 5 metara visine, nego prvenstveno da pomogne u slučaju povreda takmičara i sl.
Ne znam čemu ovolike negativnosti?

Ne vidim kakva negativnost? Ako se neko nasao PAMETAN pa je upozorio da ograda nije dovoljno visoka za djecu tog uzrasta, da bi neko mogao stradati, o cemu onda pricamo? Naravno da neko jeste odgovoran, da li maloljetno dijete samo, roditelji koji treba da vode racuna o djeci, organizator ...neko jeste!
muha_sa

#30343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Nisrin wrote:
Radar71 wrote:
Nisrin wrote:

Hajde ba, "hvalio"...logicno da nisu taxi sluzba i logicno da su takve manifestacije popracene hitnom pomoci na licu mjesta...oni su bitni isto kao sto je bitna policija i zastitari...svako zna da nisu doktori, ali su prva instanca za pruzanje pomoci dok se ne prevuce osoba do bolnice i sale..
Najbitniji su oni koji su doveli dijete na tribine-- nema olakšavajuce okolnosti za doticne :-) nema gdje svoju djecu nisam vodio, al se znalo gdje se smije a gdje ne :-) nema šejtananja :-)
nisam jednom vidio da se guraju kolica sa bebom preko pješackog a poruke na mobitelu pišu :-) :-)
zateznistub

#30344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Nisrin wrote: Ne vidim kakva negativnost? Ako se neko nasao PAMETAN pa je upozorio da ograda nije dovoljno visoka za djecu tog uzrasta, da bi neko mogao stradati, o cemu onda pricamo? Naravno da neko jeste odgovoran, da li maloljetno dijete samo, roditelji koji treba da vode racuna o djeci, organizator ...neko jeste!
U istoriji Skenderije, koji je ovo slučaj da je neko pao sa tribina?
Isključivi krivci su roditelji.
Da je kojim slučajem pala tribina, puklo staklo...ne znam šta onda bi trebalo kriviti upravu Skenderije, ovako...
Last edited by zateznistub on 14/02/2019 09:35, edited 2 times in total.
JThomas

#30345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

stvarno čudno.
Nisrin

#30346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nisrin »

muha_sa wrote:
Najbitniji su oni koji su doveli dijete na tribine-- nema olakšavajuce okolnosti za doticne :-) nema gdje svoju djecu nisam vodio, al se znalo gdje se smije a gdje ne :-) nema šejtananja :-)
nisam jednom vidio da se guraju kolica sa bebom preko pješackog a poruke na mobitelu pišu :-) :-)

Tacno 100% Nas je bilo 4ero, pa se uvijek znalo sta smijemo sta ne...ali eto, u ovom slucaju ne znamo uzrast djeteta, ne znamo da li je pala preko ograde, da li se okliznula, da li se penjala na ogradu, da li se nesto odlomilo...jadni roditelji!
muha_sa

#30347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Nisrin wrote:
muha_sa wrote:

Tacno 100% Nas je bilo 4ero, pa se uvijek znalo sta smijemo sta ne...ali eto, u ovom slucaju ne znamo uzrast djeteta, ne znamo da li je pala preko ograde, da li se okliznula, da li se penjala na ogradu, da li se nesto odlomilo...jadni roditelji!
znamo

Šestogodišnja djevojčica pala s tribine u dvorani "Mirza Delibašić", ljekari joj se bore za život

100% odgovornost onog s kim je djete došlo :-)
thekupus

#30348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Kaže mi prijateljica koja je napustila Skenderiju malo prije tog što se desilo, da su ovi iz staffa i osiguranja stalno upozoravali ljude da budu oprezni oko ograde.
muha_sa

#30349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

thekupus wrote:Kaže mi prijateljica koja je napustila Skenderiju malo prije tog što se desilo, da su ovi iz staffa i osiguranja stalno upozoravali ljude da budu oprezni oko ograde.
ako se ograda urušila onda ok

moje mišljenje je da je nepažnja onog s kim je nastradala djevojcica došla jedini uzrok :-)
rumenige_brajtner

#30350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rumenige_brajtner »

Nisrin wrote:

:? :shock: nego šta su, majke ti? nisi nikad čula za doktora specijalistu urgentne mdicine?
Post Reply