Sirija vol. 2

Locked
DuckZz

#30326 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Al jeboga nebo, u jednom napadu zauzmu više vozila nego što je Armija imala u citavom ratu........
Izvinjavam se ako griješim, ali u get my point.
Image
husein_kapetan

#30327 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ako je Erdogan cekao da iscrpi sve mogucnosti..i na kraju.. logicno shvatio da se protiv vjetrenjaca bori nanoseci veliku stetu vlastitim elektoratu..sasvim logicno povlaci ovaj potez.. ali..
da ce Putin brzinom misli bez imalo rezerve prihvatiti ovu "otvorenu ruku".. Erdoganovu...
Imam osjecaj da se do ovog nekako stjesnjeno odbacen od mnogih osjecao.. pa mu ovo dodje kao neocekivana boca kisika koju je izgleda samo cekao..
Misli da ce ova sasvim neocekivana putinova reakcija imati rifleksiju i svoju cijenu unutar Sirije zasigurno.. na koji nacin.. vidjecemo..
husein_kapetan

#30328 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

DuckZz wrote:Al jeboga nebo, u jednom napadu zauzmu više vozila nego što je Armija imala u citavom ratu........
Izvinjavam se ako griješim, ali u get my point.
Image
ne znam koliko si informisan.. ali upravo je nusricima i satelitima ovo bazilarna namjera bila..
dostojno romela u najboljim vremenima napravise strateski potez bez presedana u savremenoj ratnoj analitici..
Sada je sasvim logicno prestojavanje "oslobodioca " koji ce u dogledno vrijeme noseni opijajucim mirisom nadmoci za vrlo kratko vrijeme na vrata Latakije pokucati (ovo figurativno jer zapravo ni kucati nece).. a niti bujruma traziti nece..
Shodno tom..
Svijetla sutrasnica se nad sirijom nepobitno nadvija..
I ko bude ziv vidjece..
Ps.. a i ti vala naso' bas veceras nebo 'sovati.. nevalja to..
Last edited by husein_kapetan on 01/07/2016 23:37, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#30329 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

vidi.. ko' da imam premuniciju vidovitosti.. evo vec pocelo " oslobadjanje" Latakije koje po tradiciji pocinje autobombama.. motobombama itd..
Narod tamo sa nestrpljenjem alkaidu ocekuje.. Nadajmo se najboljem.."oslobodioci"! mada napisah malim slovom citirano ipak se snaga poruke nazire..
husein_kapetan

#30330 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

a onaj levat assad jos odvuko one "sokolove" kakoli..tamo negdje na drugu stranu..
trazio.. dobio.. evala nekaje
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30331 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

mora biti losije da bi bilo bolje

i treba dezerterima poceti rezat usi i lomit noge
pa ce biti vojnika dragovoljaca
husein_kapetan

#30332 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

profiteri.. dezerteri.. nigdje kraja.. misle da lovorike slave na drvecu rastu.. idioti..
Co0l

#30333 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:Ako je Erdogan cekao da iscrpi sve mogucnosti..i na kraju.. logicno shvatio da se protiv vjetrenjaca bori nanoseci veliku stetu vlastitim elektoratu..sasvim logicno povlaci ovaj potez.. ali..
da ce Putin brzinom misli bez imalo rezerve prihvatiti ovu "otvorenu ruku".. Erdoganovu...
Imam osjecaj da se do ovog nekako stjesnjeno odbacen od mnogih osjecao.. pa mu ovo dodje kao neocekivana boca kisika koju je izgleda samo cekao..
Misli da ce ova sasvim neocekivana putinova reakcija imati rifleksiju i svoju cijenu unutar Sirije zasigurno.. na koji nacin.. vidjecemo..
O kojoj konkretno Putinovoj reakciji govoris?
dragma
Vozim: Pješe

#30334 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» Opetja033
14 dana
:lol: :lol: :lol:

Garant je opet tipko sa mob-a je*em li ga neurozna... :kiss:
DuckZz

#30335 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Ovaj mjesec, negdje sredinom, ocekuju se velike promjene na jugu Sirije.
Nakon dugo vremena.
sarajevoxxxx

#30336 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Oslobođeno Brdo El Kal'ah جبل القلعة u Turkmenskim brdima.

Oko brda Ebu Alij i Bejda vode se žestoke borbe.
sarajevoxxxx

#30337 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

.
sarajevoxxxx

#30338 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:
Pa prihvatanje izvinjenja, normalizacija odnosa.

Interes države i naroda na prvom mjestu i kod Putina i kod Erdogana.

Sirijci na svim stranama su prevareni. Rusi su prodali režim, Turska je mirno posmatrala najstrašnije masakre na svojoj granici, Irancima bitnije obim trgovinske razmjene sa Turskom nego bilo šta drugo.

Svi gledaju interese nacije, a muslimanska elita u Damasku gleda interes jedne porodice. Cijeli narod uništili zbog porodice ili u pokušaju spašavanja privilegija.

Možeš zamisliti Asada ili Sisija ili Bagdadija da se izvinjavaju nekome za nešto. Samo oštro i na prvu. Ili kako ja kažem ili ode glava.

Sirijski rat je topljenje arapske oholosti. Ko nema u glavi ima državu da je uništi i razori, ima milione ljudi da ubija i protjeruje. Ko nema mudrost i strpljenje ima bol i patnju.

Poslanik s.a.v.s. je oholost definisao sa "betarul hakk ve gamtu nas" ili "odbijanje istine i ponižavanje ljudi".

Izvinjavanjem prihvataš istinu, i pokažeš poštovanje prema ljudima.

Kod arapa na svim stranama a pogotovo i daleko najviše kod režima i Isila postoji samo apsolutna istina. Ili ili. Nema ništa između.
bogoljub

#30339 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

sarajevoxxxx wrote:
Co0l wrote:
Pa prihvatanje izvinjenja, normalizacija odnosa.

Interes države i naroda na prvom mjestu i kod Putina i kod Erdogana.

Sirijci na svim stranama su prevareni. Rusi su prodali režim, Turska je mirno posmatrala najstrašnije masakre na svojoj granici, Irancima bitnije obim trgovinske razmjene sa Turskom nego bilo šta drugo.

Svi gledaju interese nacije, a muslimanska elita u Damasku gleda interes jedne porodice. Cijeli narod uništili zbog porodice ili u pokušaju spašavanja privilegija.

Možeš zamisliti Asada ili Sisija ili Bagdadija da se izvinjavaju nekome za nešto. Samo oštro i na prvu. Ili kako ja kažem ili ode glava.

Sirijski rat je topljenje arapske oholosti. Ko nema u glavi ima državu da je uništi i razori, ima milione ljudi da ubija i protjeruje. Ko nema mudrost i strpljenje ima bol i patnju.

Poslanik s.a.v.s. je oholost definisao sa "betarul hakk ve gamtu nas" ili "odbijanje istine i ponižavanje ljudi".

Izvinjavanjem prihvataš istinu, i pokažeš poštovanje prema ljudima.

Kod arapa na svim stranama a pogotovo i daleko najviše kod režima i Isila postoji samo apsolutna istina. Ili ili. Nema ništa između.
Eto kod tebe ima nešto između! Čuješ li ti sebe šta pišeš bre? Ne znam odakle ti tolika snaga i inspiracija da uopšte uspoređuješ imaginarnu marionetu Bagdaija i Asada, revitaliziraš rat, kao svi su krivi, mani se toga ba pročitan si ima ihi hii!
cbrt

#30340 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Image
Mlohavi

#30341 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Michael Horowitz ‏@michaelh992 12m12 minutes ago

#Breaking Jaish al-Islam claims it shot down a regime warplane over al-Bahariyah, east of Damascus #Syria
Dok US radi na dogovoru s Rusijom kojim bi prizemljili Asadovu asvijaciju, i pobunjenici pristupaju istom problemu iz nesto drugacijeg ugla. Iskreno se nadam da je tacna informacija.

Jedna od najbizarnijih fotografija nastala u Kinsabi. UZNEMIRUJUCE

https://pbs.twimg.com/media/CmUOEnGUEAEaW5K.jpg

Edit

Da, izgleda neki dron su srusili, valjda ce neka potvrda uskoro.
Michael Horowitz ‏@michaelh992 5m5 minutes ago

Jaish al-Islam claimed it shot down a drone, likely used for reconnaissance as pointed out by @LlamameIshmael
Last edited by Mlohavi on 02/07/2016 08:42, edited 1 time in total.
cbrt

#30342 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Izgleda je dron bio u pitanju...teška situacija za rebele u Malahu ali ga SAA još uvek nije zauzela u potpunosti...na Latakiji je režim povratio dva brda a izgubio jedno...
Mlohavi

#30343 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

cbrt

#30344 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Image
Maystor

#30345 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:
zrakomlat wrote:
Challenger__ wrote:Sve, kao, "protiv sektašenja" a iz svakog upisa izbija implicitna sektaška smutnja.
Jasta. A nije jedini, što je najgore.
Pazi sad ovo. Našao sam na netu info da je selo mahom šiitsko, pa je velika vjerovatnoća da su žena i djeca, žrtve napada upravo šiiti. A on, bez trunke srama u kontekst dovodi Iran.

Ama, *ebe mi se. Zato sve rjeđe svraćam na temu. Neka na njoj nesmetano divljaju simpatizeri "boraca" ISIL-a, Al Qaede i sličnih, ja sa njima nemam ništa.
I ja isto. Za ovo što rade pojedinci ovdje, ne tako davno, se išlo u Gvantanamo - po kratkom postupku, bez optužnice, suđenja, bilo čega. Veličanje elkaide je bio dovoljan razlog za kartu za Kubu. Evo, danas je to in. Slušaju se govori zavahirija, "vojni uspjesi" terorista se glorificiraju, ljudima se ispira mozak, pa im se sugeriše da to "i nisu tako loši momci jer, ipak, su se borili protiv Rusa u Afganistanu, a evo sada i u Siriji".
Ono što ne znaju ovi fanatici je da se istorija ponavlja - poput Foucaultovog klatna, mijenjaju se faze u kojima su cia i njena kreacija, otvoreno na istoj, pa na suprotnim stranama. Ne bi me čudilo da za neko vrijeme, umjesto alžirske grupe, dobijemo sandžačku.
cbrt

#30346 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Proći će eoni vremena dok pojedini shvate kako su Asadov fašizam, ignorancija i zločini pogonsko gorivo za raznorazne Nusre, ISIS-e i ostala govna, da se požar ne gasi benzinom, te da ako hoćeš izistinski da rešiš problem, rešavaš uzrok a ne posledicu...
ioannes

#30347 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

cbrt wrote:Proći će eoni vremena dok pojedini shvate kako su Asadov fašizam, ignorancija i zločini pogonsko gorivo za raznorazne Nusre, ISIS-e i ostala govna, da se požar ne gasi benzinom, te da ako hoćeš izistinski da rešiš problem, rešavaš uzrok a ne posledicu...
a uzrok je assad a ne dugoročno planirani Regime-change? ....
nije mi jasno da nakon svega ovoga što se decenijama događa još uvijek ima ovakvih ljudi. strahota
cbrt

#30348 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Ni meni da postoje ljudi kojima je za sve, lakonski kriva, teorija zavere...
Maystor

#30349 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

ne bore se džihaditsti u Siriji da svrgnu Asada, već da uspostave svoju tvorevinu, a razlike između njih se ogledaju u tome što im se "vizije" razlikuju. isilova verzija je ono što je Raka danas, "umjerena opozicija" je punu "civilnu" vlast uspostavila u Idlibu, tako da čitav svijet može da vidi ko se za šta bori.
cbrt

#30350 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Jeste, stotine hiljada mrtvih, milioni proteranih samo da bi tamo neki hodža, odokativnom metodom, određivao kome će da se odseče ruka do lakata, ko je gej pa će da ga bace sa zgrade a koju "kurvu" će da kamenuju...to je glavni razlog zbog kojeg se ljudi na opozicijskoj strani toliko žrtvuju i trpe nedaće, nema Asad niti njegov režim sa tim nikakve veze...kad dosegnu taj ideal, sve će stati :mrgreen:
Locked