Area_51 wrote:Sta se sekirate, vratice Zeljko Komsic gradjansku opciju i nece vise biti nacionalista.
SDP
-
Canton
#30301 Re: SDP
-
Basvod
#30302 Re: SDP
Naravno. Ja mislim da je tebe kroz zivot izmanipulisalo sa multietnicko-komunistickim zabludama. Najbolji medju nama su oni koji se bore i izbore za sebe i svoju porodicu a licni poraz svakog pojedinca bi bio kad bi se ti ili bilo koji drugi neznanac borio za njega. Nisamo invalidi.Skijaš wrote:Ljude se može izmanipulisati, mogu potpasti pod utjecaj kulta, fizičke ovisnosti ili političke laži a najbolji među nama su oni koji jednakim intenzitetom brane prava svih.Basvod wrote:iole razuman covjek se ne bori za interese onih koji ne zele da se taj covjek bori za njihove interese
-
mezzo95
#30303 Re: SDP
Vidim super ste se izborili. Sto ste se doveli u situaciju da postoji mogucnost da vas predstavlja tamo nekakav Komsic misha mu komunistickog-multi kulti ovo ono..kad ste vec tako sposobni..
- Skijaš
#30304 Re: SDP
Pa nisam ni rekao da ću lupati glavom oko toga kako ćeš otplatiti auto, nego govorim o zalaganju za pravedno društvo koje je pravedno po sve nas. To je moja obaveza, to je tvoja obaveza i ako izbacimo solidarnost iz politike, ostaje samo gola nepravda. Ne možemo se zalagati za rješenje koje je nepravedno po bilo koga i ako si ti u stanju osmisliti pravedan model podjele, izvoli i pojasni kako si to zamislio. Do tada, ja ću podržavati suživot kao jedinu moguću opciju. Ne možeš mene kriviti zbog odbijanja tvoje vizije ako nisi u stanju objasniti kako bi recimo trebalo da izgleda ta podjela.Basvod wrote:Naravno. Ja mislim da je tebe kroz zivot izmanipulisalo sa multietnicko-komunistickim zabludama. Najbolji medju nama su oni koji se bore i izbore za sebe i svoju porodicu a licni poraz svakog pojedinca bi bio kad bi se ti ili bilo koji drugi neznanac borio za njega. Nisamo invalidi.Skijaš wrote:Ljude se može izmanipulisati, mogu potpasti pod utjecaj kulta, fizičke ovisnosti ili političke laži a najbolji među nama su oni koji jednakim intenzitetom brane prava svih.Basvod wrote:iole razuman covjek se ne bori za interese onih koji ne zele da se taj covjek bori za njihove interese
- jon_jovi
#30305 Re: SDP
Komunjare su prodali tehniku vladanja nacionalistima. Ne vidim šta bi se sada od njih moglo očekivati.
- Hrulj
#30306 Re: SDP
Skijaš wrote:Pa nisam ni rekao da ću lupati glavom oko toga kako ćeš otplatiti auto, nego govorim o zalaganju za pravedno društvo koje je pravedno po sve nas. To je moja obaveza, to je tvoja obaveza i ako izbacimo solidarnost iz politike, ostaje samo gola nepravda. Ne možemo se zalagati za rješenje koje je nepravedno po bilo koga i ako si ti u stanju osmisliti pravedan model podjele, izvoli i pojasni kako si to zamislio. Do tada, ja ću podržavati suživot kao jedinu moguću opciju. Ne možeš mene kriviti zbog odbijanja tvoje vizije ako nisi u stanju objasniti kako bi recimo trebalo da izgleda ta podjela.Basvod wrote:Ljude se može izmanipulisati, mogu potpasti pod utjecaj kulta, fizičke ovisnosti ili političke laži a najbolji među nama su oni koji jednakim intenzitetom brane prava svih.Basvod wrote:iole razuman covjek se ne bori za interese onih koji ne zele da se taj covjek bori za njihove interese
Naravno. Ja mislim da je tebe kroz zivot izmanipulisalo sa multietnicko-komunistickim zabludama. Najbolji medju nama su oni koji se bore i izbore za sebe i svoju porodicu a licni poraz svakog pojedinca bi bio kad bi se ti ili bilo koji drugi neznanac borio za njega. Nisamo invalidi.
Pravedan i najpravedniji model podjele je da svak radi za sebe. Onoliko koliko i kako umije i prema tome ce da zaradi. Ako igras na sigurno i cekas da ti netko obezbjedi posao manje ces zaraditi. Ako rizikujes, stavljas svoju buducnost na kocku dizuci razne kredite da pokrenes biznis, logicno je da ti pripada vise.
-
mezzo95
#30307 Re: SDP
Pa to i mi velimo samo ima raje pa ne konta..to izglasasmo.
Hrvatska radi kako najbolje zna i umije, Srbija takodje, pa evo i mi Bosanci i Hercegovci.
Hrvatska radi kako najbolje zna i umije, Srbija takodje, pa evo i mi Bosanci i Hercegovci.
- vee-jay
#30308 Re: SDP
Na temi SDP trolaju jedni, na temi DF trolaju drugi, na temi SDA trolaju treci a ustvari svi trolaju svugdje 
- Skijaš
#30309 Re: SDP
Na taj je način nemoguće doći do rješenja jer bez multietničkih stranaka nemaš taj neophodan korektiv stranačke politike, nego puko međuplemensko nadjačavanje. Multietničke stranke su, pored nametanja rješenja od strane međunarodne zajednice, jedini način da napredujemo. Potrebno je identificirati tu političku opciju koja nastupa kao i srpska i bošnjačka i hrvatska a i stranka ostalih, i onda istu ojačati do te mjere da postane nezaobilazan faktor u donošenju odluka. Sa SDP-om smo bili na dobrom putu ali se ispostavilo da SDP ustvari nije multietnička stranka nego foteljaški gang pohlepnih likova i sada preostaje da nađemo alternativu toj crvavoj družbi. Tom kursu nema alternative, priča o podjelama nije ni ustavna ni moguća, a da jeste, ti bi nam već nacrtao tu kartu svima prihvatljive podjele.Hrulj wrote:Pravedan i najpravedniji model podjele je da svak radi za sebeSkijaš wrote:Pa nisam ni rekao da ću lupati glavom oko toga kako ćeš otplatiti auto, nego govorim o zalaganju za pravedno društvo koje je pravedno po sve nas. To je moja obaveza, to je tvoja obaveza i ako izbacimo solidarnost iz politike, ostaje samo gola nepravda. Ne možemo se zalagati za rješenje koje je nepravedno po bilo koga i ako si ti u stanju osmisliti pravedan model podjele, izvoli i pojasni kako si to zamislio. Do tada, ja ću podržavati suživot kao jedinu moguću opciju. Ne možeš mene kriviti zbog odbijanja tvoje vizije ako nisi u stanju objasniti kako bi recimo trebalo da izgleda ta podjela.Basvod wrote: Ljude se može izmanipulisati, mogu potpasti pod utjecaj kulta, fizičke ovisnosti ili političke laži a najbolji među nama su oni koji jednakim intenzitetom brane prava svih.
Naravno. Ja mislim da je tebe kroz zivot izmanipulisalo sa multietnicko-komunistickim zabludama. Najbolji medju nama su oni koji se bore i izbore za sebe i svoju porodicu a licni poraz svakog pojedinca bi bio kad bi se ti ili bilo koji drugi neznanac borio za njega. Nisamo invalidi.
- Hrulj
#30310 Re: SDP
Ja sam ti vec "nacrtao" tu kartu. Radi svak za sebe.
Sta si se svezao neke multietnicnosti? Kakve ona veze ima sa ekonomijom? To ne mozes napraviti daljinski dok ga srpska hrvatska i bosnjacka ruka ne dirnu istovremeno?
Sta si se svezao neke multietnicnosti? Kakve ona veze ima sa ekonomijom? To ne mozes napraviti daljinski dok ga srpska hrvatska i bosnjacka ruka ne dirnu istovremeno?
-
Basvod
#30311 Re: SDP
Nema od toga nista. Problem ne moze biti rjesenje i mana ne moze postati prednost. Svi problemi BiH leze u njenoj multietnicnosti. SDA, SBB, SBIH I SDP bi se izmedju sebe davno dogovorili oko Sejdic-Finci, JMBG, vojne imovine i slicnih gluposti. Srbi i Hrvati izmedju sebe isto tako, kao u Srbiji i Hrvatskoj.
Mozemo se mi zezati, unistavati svoje zivote i drzavu jos godinama ali opet cemo o istim temama pricati. Medjunaroda zajednica nece i ne moze vise djelovati tako da se svo dalje zivotarenje svodi na pitanje vremena i trazenje dugorocnog rjesenja. Vracanje komunistickim zabludama i multietnicnosti nije opcija.
Mozemo se mi zezati, unistavati svoje zivote i drzavu jos godinama ali opet cemo o istim temama pricati. Medjunaroda zajednica nece i ne moze vise djelovati tako da se svo dalje zivotarenje svodi na pitanje vremena i trazenje dugorocnog rjesenja. Vracanje komunistickim zabludama i multietnicnosti nije opcija.
Last edited by Basvod on 14/07/2013 15:49, edited 1 time in total.
- Skijaš
#30312 Re: SDP
Nisi. Jer ako ćemo zadržati postojeće stanje, koje tumačenje sadašnjeg stanja prihvatamo, da je FBiH samo bošnjački entitet i da se s tim treba pomiriti, ili da je Herceg Bosna živa i da se s tim treba pomiriti ? Odnosno, ako ćemo "samo" o ekonomiji, onda nema potrebe da se bakćemo pitanjima poput izbora članova Predsjedništva ili izborom delegata u domove naroda, zar ne ?Hrulj wrote:Ja sam ti vec "nacrtao" tu kartu.
- Hrulj
#30313 Re: SDP
Upravo tako. FBiH je hrvatsko-bosnjacki entitet sa svojim uredjenjemSkijaš wrote:Nisi. Jer ako ćemo zadržati postojeće stanje, koje tumačenje sadašnjeg stanja prihvatamo, da je FBiH samo bošnjački entitet i da se s tim treba pomiriti, ili da je Herceg Bosna živa i da se s tim treba pomiriti ? Odnosno, ako ćemo "samo" o ekonomiji, onda nema potrebe da se bakćemo pitanjima poput izbora članova Predsjedništva ili izborom delegata u domove naroda, zar ne ?Hrulj wrote:Ja sam ti vec "nacrtao" tu kartu.
RS je srpski
Radi u svome
- Skijaš
#30314 Re: SDP
Da, Dodik i Tihić su složni oko toga da se recimo Sejdić-Finci riješi kozmetički, te da u izbornom zakonu piše kako se umjesto Hrvata i Bošnjaka, bira dvojicu (bilo koju dvojicu) iz FBiH. Je li tebi to prihvatljivo ?Basvod wrote:Nema od toga nista. Problem ne moze biti rjesenje i mana ne moze postati prednost. Svi problemi BiH leze u njenoj multietnicnosti. SDA, SBB, SBIH I SDP bi se izmedju sebe davno dogovorili oko Sejdic-Finci, JMBG, vojne imovine i slicnih gluposti. Srbi i Hrvati izmedju sebe isto tako, kao u Srbiji i Hrvatskoj.
I to sve onoliko dugo koliko neki pokušavaju dijeliti nešto nepodjeljivo.Mozemo se mi zezati, unistavati svoje zivote i drzavu jos godinama ali opet cemo o istim temama pricati.
- Skijaš
#30315 Re: SDP
Prema Ustavu, nije, a nije ni prema riječima ljudi poput Slavena Raguža koji kukaju o FBiH kao isključivo bošnjačkom entitetu. Dakle, ako tebi odgovora ovo stanje, reci ljudima u HDZ-u da prestanu talasati i da nema otvorenog "hrvatskog pitanja". Mislim, ako već insistiraš da se trebamo pomiriti s realnošću.Hrulj wrote:Upravo tako. FBiH je hrvatsko-bosnjacki entitet sa svojim uredjenjemSkijaš wrote:Nisi. Jer ako ćemo zadržati postojeće stanje, koje tumačenje sadašnjeg stanja prihvatamo, da je FBiH samo bošnjački entitet i da se s tim treba pomiriti, ili da je Herceg Bosna živa i da se s tim treba pomiriti ? Odnosno, ako ćemo "samo" o ekonomiji, onda nema potrebe da se bakćemo pitanjima poput izbora članova Predsjedništva ili izborom delegata u domove naroda, zar ne ?Hrulj wrote:Ja sam ti vec "nacrtao" tu kartu.
- Hrulj
#30316 Re: SDP
Talasaju jer su se mutlinacionalisti ukljucili i more ljude. LJUDI NECE DA ZIVE SA VAMA, jel vam to jasno? NECE!!
I ne mozes ih natjerati niti im se nametat. Da odes u nekoga kod goste i taj ti kaze na vratima da odes ti bi ostao i kucao? Dolazio opet?
I ne mozes ih natjerati niti im se nametat. Da odes u nekoga kod goste i taj ti kaze na vratima da odes ti bi ostao i kucao? Dolazio opet?
-
Basvod
#30318 Re: SDP
Tacnije, spojiti opet nesto nespojivo.Skijaš wrote:
I to sve onoliko dugo koliko neki pokušavaju dijeliti nešto nepodjeljivo.
- Skijaš
#30319 Re: SDP
Zbog te je bolesne ideologije nedavno donesena presuda o udruženom zločinačkom poduhvatu, a to spominjem jer ti civilizacijski razvoj čovjeka kao drugi, jači argument, očigledno ne igra ulogu.Hrulj wrote:LJUDI NECE DA ZIVE SA VAMA, jel vam to jasno? NECE!!
- Skijaš
#30320 Re: SDP
Odgovori na pitanje. Dodik i Tihić su složni oko toga da se recimo Sejdić-Finci riješi kozmetički, te da u izbornom zakonu piše kako se umjesto Hrvata i Bošnjaka, bira dvojicu (bilo koju dvojicu) iz FBiH. Je li tebi to prihvatljivo ?Basvod wrote:Tacnije, spojiti opet nesto nespojivo.Skijaš wrote:
- Hrulj
#30321 Re: SDP
Civiliziraj ti koliko hoces. Oni nece da zive zajedno. Trenutno zivimo u istoj drzavi ali ako takvi kao ti krenu u neku kampanju suzivota ova drzava ce se raspasti. To treba samo da se desi. A vi sto vise gurate manje im odgovarate. Eno ti zastava kao primjer, ne valjaju ljiljani, ovo ono, haj promjenili, stavili trokutic. Koliko ti sada hrvata i srba vole taj trokutic?Skijaš wrote:Zbog te je bolesne ideologije nedavno donesena presuda o udruženom zločinačkom poduhvatu, a to spominjem jer ti civilizacijski razvoj čovjeka kao drugi, jači argument, očigledno ne igra ulogu.Hrulj wrote:LJUDI NECE DA ZIVE SA VAMA, jel vam to jasno? NECE!!
- Skijaš
#30322 Re: SDP
Neka se raspadne, podijeljena mi svakako ne vrijedi. Međutim, ja mislim da ipak blefiraš jer kapacitet za ponovno ugrožavanje teritorijalnog integriteta ne postoji.Hrulj wrote:Civiliziraj ti koliko hoces. Oni nece da zive zajedno. Trenutno zivimo u istoj drzavi ali ako takvi kao ti krenu u neku kampanju suzivota ova drzava ce se raspasti.Skijaš wrote:Zbog te je bolesne ideologije nedavno donesena presuda o udruženom zločinačkom poduhvatu, a to spominjem jer ti civilizacijski razvoj čovjeka kao drugi, jači argument, očigledno ne igra ulogu.Hrulj wrote:LJUDI NECE DA ZIVE SA VAMA, jel vam to jasno? NECE!!
-
Basvod
#30323 Re: SDP
To su apsolutno nebitne gluposti oko kojih se u normalnim drzavama ne vodi rasprava.Skijaš wrote:Odgovori na pitanje. Dodik i Tihić su složni oko toga da se recimo Sejdić-Finci riješi kozmetički, te da u izbornom zakonu piše kako se umjesto Hrvata i Bošnjaka, bira dvojicu (bilo koju dvojicu) iz FBiH. Je li tebi to prihvatljivo ?Basvod wrote:Tacnije, spojiti opet nesto nespojivo.Skijaš wrote:
I da rijese tu glupost opet ce se pojaviti nova zbog koje cemo izgubiti jos narednih 5 godina zivota.
- Skijaš
#30324 Re: SDP
Samo odgovori na pitanje.Basvod wrote:To su apsolutno nebitne gluposti oko kojih se u normalnim drzavama ne vodi rasprava.Skijaš wrote:Odgovori na pitanje. Dodik i Tihić su složni oko toga da se recimo Sejdić-Finci riješi kozmetički, te da u izbornom zakonu piše kako se umjesto Hrvata i Bošnjaka, bira dvojicu (bilo koju dvojicu) iz FBiH. Je li tebi to prihvatljivo ?Basvod wrote:
Tacnije, spojiti opet nesto nespojivo.
-
Basvod
#30325 Re: SDP
[qu
Samo odgovori na pitanje.[/quote]
Pa odgovorio sam ti. Odgovor je, bas me briga.
Nebitna funkcija.
Samo odgovori na pitanje.[/quote]
Pa odgovorio sam ti. Odgovor je, bas me briga.
Nebitna funkcija.