Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#30301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Da možda... ali ne postoji ni jedan razlog, čak ni polurazlog, indicija... da u to povjerujem,,,
A sad, ako bih da fantaziram,pripisujemnekome nešto bez ikakvih argumenata, to se , inače zove, etiketirnje... u smislu što je babi milo, to joj se snilo...
što kluz pomenu

"Međutim, spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine, neće proći."
Capsicum

#30302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

A šta je laž? Jel se sastao sa isljednikom koncentracionog logora Heliodrom? Potencijalnim ratnim zločincem i čovjekom protiv koga se provodi istraga zbog ometanja pravde u slučajevima ratnih zločina. Šta je sljedeće? Posjeta petorci u zatvoru? Ljubakanje sa Kordićem?
Roccohljup

#30303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Eh koliko vi ljevičari snage trošite na međusobna prepucavanja i napadanja, a da pola toga usmjerite na zajednički rad i napad na bagru koja je sad na vlasti ne bi vam kraja bilo.........grehota i sramota :-)
putokaz1

#30304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Roccohljup wrote:Eh koliko vi ljevičari snage trošite na međusobna prepucavanja i napadanja, a da pola toga usmjerite na zajednički rad i napad na bagru koja je sad na vlasti ne bi vam kraja bilo.........grehota i sramota :-)
Tako je
DF i NS su imali kandadita za načelnike Gračanice i Tuzle,eto kakao su prošli ti zaboravljeni Likovi
kmirsad

#30305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:A šta je laž? Jel se sastao sa isljednikom koncentracionog logora Heliodrom? Potencijalnim ratnim zločincem i čovjekom protiv koga se provodi istraga zbog ometanja pravde u slučajevima ratnih zločina. Šta je sljedeće? Posjeta petorci u zatvoru? Ljubakanje sa Kordićem?
Da, možda ga je Vidović podučio modernijim metodama utakmičavanja Bošnjaka i Srba u koncentracionim logorima. Ono, ne moraš prljat ruke. Sve odradiš na daljinski, uz uljudnu retoriku :D
Nije laž... još gore je... insuinacija, spletkarenje, etiketiranje...koje ovim gornjim postom nastavljaš da proširuješ novim insuinacijama...pretpostavkama koje u obliku etikete želiš nalijepiti na čelo poštenom čovjeku što je grijeh...posebnu težinu tvom spletkarenju i grijehu daje činjenica... je to da si i sam potpuno svjestan šta činiš..
Bože ... ne opraštaj im... znaju šta čine...
kmirsad

#30306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Roccohljup wrote:Eh koliko vi ljevičari snage trošite na međusobna prepucavanja i napadanja, a da pola toga usmjerite na zajednički rad i napad na bagru koja je sad na vlasti ne bi vam kraja bilo.........grehota i sramota :-)
Ja ne napadam nikoga... to nije moj način i moja narav...samo ističem vrline, ali i mane onih koje smatram vrijednim mog glasa... to što nekome ta istina ne leži i nervira ga... njegov je problem... pa taman da jeste ljevičar... u šta sumnjam...
Vidio si koliko sam bio ljut i razočaran kad sam pročitao da je Falatar ružno i uvredljivo govorio o Komšiču...
Hvala Bogu da to nije bila istina...

edit
Haj, da ne bude baš.... pomalo i lažuckam... okrpim ponekad SDA, SBB, HDZ, SNSD...al to ja da zaradim sevapa...
Capsicum

#30307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Pa šta radi taj pošten čovjek na kafi sa čovjekom koji je odlučivao o životu i smrti Bošnjaka i Srba u koncentracionom logoru Heliodrom i koji je pod istragom zbog ometanja pravde u slučajevima ratnih zločina?! Razmjenjuje sličice? Nemojte se pravit budale.
mrgreen

#30308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Capsicum wrote:A šta je laž? Jel se sastao sa isljednikom koncentracionog logora Heliodrom? Potencijalnim ratnim zločincem i čovjekom protiv koga se provodi istraga zbog ometanja pravde u slučajevima ratnih zločina. Šta je sljedeće? Posjeta petorci u zatvoru? Ljubakanje sa Kordićem?
Da, možda ga je Vidović podučio modernijim metodama utakmičavanja Bošnjaka i Srba u koncentracionim logorima. Ono, ne moraš prljat ruke. Sve odradiš na daljinski, uz uljudnu retoriku :D
Ne znam šta je bio cilj te kafe, ali mi je teško povjerovati da je Falatar primao instrukcije o koncentracionim logorima, posebno s obzirom na činjenicu da je njegova majka (Bošnjakinja, kome je bitno) poginula u ratu.
Čak stavise, ovo botovanje je degutantno.
Capsicum

#30309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Pa nek razjasni gospodin Falatar ili njegova stranka. Šta je problem? Lakše pljuvati po Komšiću nego razjasniti zašto se sastaješ sa isljednicima koncentracionih logora?
kmirsad

#30310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:Pa šta radi taj pošten čovjek na kafi sa čovjekom koji je odlučivao o životu i smrti Bošnjaka i Srba u koncentracionom logoru Heliodrom i koji je pod istragom zbog ometanja pravde u slučajevima ratnih zločina?! Razmjenjuje sličice? Nemojte se pravit budale.
Opet insuinacija... da li je odlučivao o životu i smrti.. :roll: ....haj o životu... možda i jeste... recimo, ako izvuče 30 logaraša da odu okopavat cviječe u parku...pa ih tako spasi od ubijanja i mučenja... ako je o smrti, onda bi trebao biti pod istragom za počinjene ratne zločine, a ne za ometanje pravde...
A predistraga ili istraga... za ometanje pravde, sigurno nije razlog da s nekim ne vodiš razgovor... pogotovu ako te niko nije informisao o čovjeku koga su ti doveli na razgovor...Niko nije kriv dok mu se krivica ne dokaže...i Nasera Orića su za svašta optuživali... ali mu ništa nisu dokazali...
Znanje... krhko je znanje... ah... niko ništa ne zna...
kmirsad

#30311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:Pa nek razjasni gospodin Falatar ili njegova stranka. Šta je problem? Lakše pljuvati po Komšiću nego razjasniti zašto se sastaješ sa isljednicima koncentracionih logora?
Jes to ti... Hakize... :? Hakiz Baroš...
Heartbeats

#30312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

Uz 100 prepsiki i transkripata intervjua, ne možete vi mene dematirati koliko vas stvranost demantira.

Dennis Gratz, između ostalog:
"Otišlo je mnogo uglednih i dobrih ljudi pored nabrojane gospode. Mislim da bi najbolje bilo da njih pitate za razloge njihovih odlazaka, ali vam odlazak takvih ljudi i njihovo udaljavanje od trenutnog rukovodstva Naše stranke mnogo govori. Ja sam svoje probleme i primjedbe na rad rukovodstva Naše stranke javno iznio, nakon čega sam praktično izopćen iz stranačkih struktura i poslan na stranački sud časti, čak mi se poslala naredba da ne smijem govoriti javno bez odobrenja iz Centrale. Svi mi je jasno bilo nakon toga. Ali doći će i tome kraj."

http://www.tacno.net/interview/dennis-g ... rcegovine/
kmirsad

#30313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:
Capsicum wrote:Pa nek razjasni gospodin Falatar ili njegova stranka. Šta je problem? Lakše pljuvati po Komšiću nego razjasniti zašto se sastaješ sa isljednicima koncentracionih logora?
Jes to ti... Hakize... :? Hakiz Baroš...
De skupi još tih degutantnih optužbi... pa da ti odgovore u cugu... :lol:
Heartbeats wrote:Uz 100 prepsiki i transkripata intervjua, ne možete vi mene dematirati koliko vas stvranost demantira.

"Otišlo je mnogo uglednih i dobrih ljudi pored nabrojane gospode. Mislim da bi najbolje bilo da njih pitate za razloge njihovih odlazaka, ali vam odlazak takvih ljudi i njihovo udaljavanje od trenutnog rukovodstva Naše stranke mnogo govori. Ja sam svoje probleme i primjedbe na rad rukovodstva Naše stranke javno iznio, nakon čega sam praktično izopćen iz stranačkih struktura i poslan na stranački sud časti, čak mi se poslala naredba da ne smijem govoriti javno bez odobrenja iz Centrale. Svi mi je jasno bilo nakon toga. Ali doći će i tome kraj."

Diskutujemo o tome da si izjavio da je i nekom interviju Falatar ocrnio Komšiča...
Daj nam taj, jedan od sto... link... ili ga nemaš, pa izmišljaš...
Pusti sad Graca...
putokaz1

#30314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Falatar je fin momak ali
''pravi momak u progrešno vrijeme''
Capsicum

#30315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Heartbeats wrote:Uz 100 prepsiki i transkripata intervjua, ne možete vi mene dematirati koliko vas stvranost demantira.

:thumbup:
mrgreen

#30316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Heartbeats wrote:Meni je drago da su ostali principijelni.
2014 poluotvoreno za Raguža, sada otvoreno za Čovića.
U zadnja 4 intervjua Falatar napada Komšića. Čovića ni da spomene!
Mora se priznati karakter. Crn, pokvaren, ali karakter.
Vidi se da je onaj Vidović imao plodonosan razgovor.

Trazili smo linkove preostala 3 intervjua u kojem Falatar napada Komsica, ali smo dobili link na intervju sa Dennisom Gratzom o odlascima iz NS?

Ovakve forumase samo pitam kolika ti je satnica, i od cega je sendvic? :wink:
mrgreen

#30317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Ja da sam novinar, pitala bih ga da razjasni ali nazalost nisam.
Sto se Komsica tice, utvrdili smo da je pitanje novinarke bilo vezano za izborni legitimitet, tu se Komsic sam po sebi namece kada se prica o legitimitetu, a "pljuvanje" se odnosilo da Komsicev nerad u 8 godina i cinjenicu da nijednom nije posjetio krajeve u kojem zive Hrvati (nije uradio nista ni za Hrvate ni za ostale).
Kakva je ovo nova propaganda prema kojoj se postojece stanje ne smije kritikovati, i ne smije se demagogu i neradniku reci da on to jeste? Danasnja citava Komsiceva politika je politika straha, kulta licnosti, plan JA, i antiprotivnost Covicu. U medijima nema dovoljno pljuvanja koliko ga on zasluzuje, a glasala sam za njega vise puta.

Ostao si duzan, kad vec mastas i iznosis razne teorije, da izmastas i pojasnis zasto bi covjek kome je majka muslimanka poginula u ratu trazio uputke o vodjenju koncentracionih logora nad Bosnjacima, kako insinuiras?
Capsicum

#30318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

mrgreen wrote:
Sto se Komsica tice, utvrdili smo da je pitanje novinarke bilo vezano za izborni legitimitet, tu se Komsic sam po sebi namece kada se prica o legitimitetu, a "pljuvanje" se odnosilo da Komsicev nerad u 8 godina i cinjenicu da nijednom nije posjetio krajeve u kojem zive Hrvati (nije uradio nista ni za Hrvate ni za ostale).
Kakva je ovo nova propaganda prema kojoj se postojece stanje ne smije kritikovati, i ne smije se demagogu i neradniku reci da on to jeste?

Ostao si duzan, kad vec mastas i iznosis razne teorije, da izmastas i pojasnis zasto bi covjek kome je majka muslimanka poginula u ratu trazio uputke o vodjenju koncentracionih logora nad Bosnjacima, kako insinuiras?
Ne znam. Ne poznajem dotičnog, jer ga praktično niko ne poznaje. Totalni anonimus čiji je jedini zadatak da umanji šanse ŽK da uđe u predsjedništvo. Možda je toga svjestan, a možda i nije. Stranka s druge strane zna šta radi. I ova šutnja s njihove strane govori nešto.
kmirsad

#30319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

A ćto se tiče Denisa Graca... propustio sam u brzini da kažem... da ga vanredno cijenim i poštujem... glupo mi da kažem da ga volim...
Veoma mi je žao zbog tog sukoba, kojem ne znam razloge... i bio bih sretan da se sukob izgladi i pronaže kompromis... da se razgovara do iznemoglosti...a Grac aktivno vrati u strukture stranke...
Nema stranka dovoljno kvalitetnih ljudi za preuzimanje odgovornosti... svako čovjek je dragocjen, a naročito ovi koji su vjerni stranci od njenog osnivanja... mušda se uvalilo mnogo slatkopričaša i izguralo Španske borce... :thumbup:
Last edited by kmirsad on 28/05/2018 11:32, edited 1 time in total.
mrgreen

#30320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Capsicum wrote:
mrgreen wrote:
Kakva je ovo nova propaganda prema kojoj se postojece stanje ne smije kritikovati, i ne smije se demagogu i neradniku reci da on to jeste?

Ne znam. Ne poznajem dotičnog, jer ga praktično niko ne poznaje. Totalni anonimus čiji je jedini zadatak da umanji šanse ŽK da uđe u predsjedništvo. Možda je toga svjestan, a možda i nije. Stranka s druge strane zna šta radi. I ova šutnja s njihove strane govori nešto.
Ne znam sta sutnja govori, a ne znam sta opet insinuiras iskreno.

Ako smo zavrsili sa koncentracionim logorom, mozemo pricati o tome kako "Falatar umanjuje sanse ZK da udje u predsjednistvo".
Koji ce nam klinac ZK u predsjednistvu?
Meni licno ne pije vode to da ce drzava BiH propasti, da je nece biti (parafraziran Suljagic od neki dan), ako ZK ne bude izabran. Ja tu prepoznajem taj diskurs straha, u rangu onog kojem hrane SDA glasace, koji kad vise nemaju nijedan razlog da glasaju za SDA kazu "dobro, ali ko ce nas braniti ako se opet zarati?"
Isti diskurs straha je imao i SDP, na jednom izbornom skupu na Skenderiji za LOKALNE izbore, gdje su lozili raju kako ne daju Bosnu, kako nece dozvoliti da Bosna propadne i tako to. Haj sto se radilo opet o LOKALNIM izborima, vidimo nekoliko godina kasnije kako su je odbranili.

Kada se odmaknemo od tog STRAHA, opet kome ZK treba u Predsjednistvu osim samom sebi?
Prvi se kandidovao, samoinicijativno (povuci ce se preko njega mrtvog) - i sada niko ne smije da se kandiduje da ne bi njemu otimao glasove? Odakle to uvrijezeno misljenje da ti glasovi pripadaju Komsicu i da se od njega trebaju otimati? On je podrsku kakvu je imao izgubio, sada ga prati tih 8 godina supljaka.

Dalje, zasto se Komsic ne bi povukao u korist mladjeg i obrazovanijeg kandidata, koji nije proveo ni godinu a ne osam u predsjednistvu, i time mu povecao sanse? Eto prilike i za kompromis sa NS, i neku potencijalnu saradnju.
To samo hipotetski, vjerujem kako je rekao da ce se povuci samo mrtav iz udobne fotelje.
kluz franjo

#30321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Dobar intervju Gratza.
Može se o nekim stvarima i viđenjima politički polemisati, ali sve u svemu fin i kulturan intervju.
Vrijedi pročitati.
Roccohljup

#30322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

kluz franjo wrote:http://www.tacno.net/interview/dennis-g ... rcegovine/
Dobar intervju Gratza.
Može se o nekim stvarima i viđenjima politički polemisati, ali sve u svemu fin i kulturan intervju.
Vrijedi pročitati.
Slazem se. SVaka mu je na mjestu....i oko pičkaste šutnje unutar NS oko afera baroš i oko Falatara, te njegov stav u vezi svega toga. Mene je iskreno kao nekog ko je simpatisao NS sve to porpilično razočaralo.
Sta li mu znaci da ce "tome doci kraj" i "i sve ce biti jasnije nakon izbora" ? Sprema li kakav comeback i puč? :?
Last edited by Roccohljup on 28/05/2018 11:45, edited 1 time in total.
Capsicum

#30323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

mrgreen wrote:Ne znam sta sutnja govori, a ne znam sta opet insinuiras iskreno.

Ako smo zavrsili sa koncentracionim logorom, mozemo pricati o tome kako "Falatar umanjuje sanse ZK da udje u predsjednistvo".
Koji ce nam klinac ZK u predsjednistvu?
Meni licno ne pije vode to da ce drzava BiH propasti, da je nece biti (parafraziran Suljagic od neki dan), ako ZK ne bude izabran. Ja tu prepoznajem taj diskurs straha, u rangu onog kojem hrane SDA glasace, koji kad vise nemaju nijedan razlog da glasaju za SDA kazu "dobro, ali ko ce nas braniti ako se opet zarati?"
Isti diskurs straha je imao i SDP, na jednom izbornom skupu na Skenderiji za LOKALNE izbore, gdje su lozili raju kako ne daju Bosnu, kako nece dozvoliti da Bosna propadne i tako to. Haj sto se radilo opet o LOKALNIM izborima, vidimo 8 godina kasnije kako su je odbranili.

Kada se odmaknemo od tog STRAHA, opet kome ZK treba u Predsjednistvu osim samom sebi?
Prvi se kandidovao, samoinicijativno (povuci ce se preko njega mrtvog) - i sada niko ne smije da se kandiduje da ne bi njemu otimao glasove? Odakle to uvrijezeno misljenje da ti glasovi pripadaju Komsicu i da se od njega trebaju otimati? On je podrsku kakvu je imao izgubio, sada ga prati tih 8 godina supljaka.

Dalje, zasto se Komsic ne bi povukao u korist mladjeg i obrazovanijeg kandidata, koji nije proveo ni godinu a ne osam u predsjednistvu, i time mu povecao sanse? Eto prilike i za kompromis sa NS, i neku potencijalnu saradnju.
To samo hipotetski, vjerujem kako je rekao da ce se povuci samo mrtav iz udobne fotelje.
Da se razumijemo. NS kao dio stranaka koje ne pripadaju nacionalističkom bloku, je jedna od najmanjih i krajnje je diletantski da oni insistiraju na kandidatu iz svojih redova, a kojeg će podržati ostale stranke. Pogotovo jer su kandidovali apsolutnog anonimusa koji ni uz ogromna sredstva neće moći privući dovoljan broj glasova za pobjedu. Kandidat za člana predsjedništva svoju poziciju treba graditi godinama. Treba biti prisutan u medijima da ga ljudi prihvate, da ga počnu cijeniti i vjerovati da je on zaista neko kome vrijedi dati glas. Obzirom da ne smatram čelnike NS retardiranim ljudima, onda vjerujem da znaju da su šanse Falatara da uđe u predsjedništvo ovako, bez podrške ostalih stranaka ljevice jedan naprema 100 milijardi. I onda stavimo na papir, šta se dobija, a šta gubi tom kandidaturom. Dobijaš hajmo reći principijelnost, ono idemo na sve nivoe i to je to. Briga nas za sve kombinatorike. A šta se gubi? Gubimo svi jer ćemo umanjiti šanse drugom kandidatu koji može spriječiti da Čović i Dodik, kao dokazani neprijatelji ove države, a Čović uz to i neosuđeni ratni zločinac, pokrenu proces potpune blokade predsjedništva, a samim tim efektivno onesposobe odbranbene strukture ove zemlje i blokiraju finansiranje državnih institucija, čime se otvara realna mogućnost da vlast funkcioniše samo na nivoima koji neće biti pogođeni blokadama, odnosno RS i kantoni. Čime de facto dobijamo nezavisnost RS i tzv. HZHB. Da to nije gomila gluposti govori i nedavni događaj na Ivan sedlu kada je Čović putem svojih ljudi iz HNK upotrijebio policijske snage za uspostavljanje kontrole "granice".
baxul

#30324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

ŽK spašava državu :lol: :lol: :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Roccohljup wrote:
kluz franjo wrote:http://www.tacno.net/interview/dennis-g ... rcegovine/
Dobar intervju Gratza.
Vrijedi pročitati.
Slazem se. SVaka mu je na mjestu....i oko pičkaste šutnje unutar NS oko afera baroš i oko Falatara, te njegov stav u vezi svega toga. Mene je iskreno kao nekog ko je simpatisao NS sve to porpilično razočaralo.
Sta li mu znaci da ce "tome doci kraj" i "i sve ce biti jasnije nakon izbora" ? Sprema li kakav comeback i puč? :?
Rukovodstvo Naše stranke nikako da shvati da je jedan dan koalicije sa Konakovićem ili SBB-om zapravo kraj Naše stranke.

Nemam nikakav problem ako neko želi izvršiti političko samoubistvo , njegova stvar ali ne želim da Naša stranka postane sve ono što ona zapravo nije.
Pozdrav.
Locked