Ukrajina

muhafuca

#30301 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

HarTar wrote: 10/02/2022 23:29
kakabanja213 wrote: 10/02/2022 23:23 Pa nije valjda da neko misli da ce zapad uci u neki otvoreni rat sa Rusijom. Ovi napadnu Ukrajinu bez Bajdenove dozvole drugi ce im zavrnuti pipe i onda Aljosa, Roman i kompanija se opet vozaju u Volgama i pokusavaju pokrenuti PS5 na monohromatskom monitoru. Rusija bez plina je na nivou razvoja Indonezije Malezije i slicnih drzava.
Ako ce ispaliti nuklearne onda jebiga. Tu pomoci nema.
U Maleziji je veći standard nego u većini Evrope, a Indonezija je sila u velikoj ekonomskoj ekspanziji. Loša usporedba...
ma to su ti geopoliticki geniji koji daju komentare na situaciju

ovo mu je u stilu one poznate

"hahahahaha Rusija ima BDP na nivou Italije hahahahaha taaaaaaa ce Rusija" kao uvredu Rusiji

a Italija u top ten zemalja po BDPu i jos nebrojeno puta veci vanjski dug imaju od Rusije.
Last edited by muhafuca on 10/02/2022 23:46, edited 1 time in total.
kakabanja213

#30302 Re: Ukrajina

Post by kakabanja213 »

kakabanja213 wrote: 10/02/2022 23:23 Pa nije valjda da neko misli da ce zapad uci u neki otvoreni rat sa Rusijom. Ovi napadnu Ukrajinu bez Bajdenove dozvole drugi ce im zavrnuti pipe i onda Aljosa, Roman i kompanija se opet vozaju u Volgama i pokusavaju pokrenuti PS5 na monohromatskom monitoru. Rusija bez plina je na nivou razvoja Indonezije Malezije i slicnih drzava.
Ako ce ispaliti nuklearne onda jebiga. Tu pomoci nema.
U Maleziji je veći standard nego u većini Evrope, a Indonezija je sila u velikoj ekonomskoj ekspanziji. Loša usporedba...
U Maleziji veci standard nego u vecini Evrope????!!!! Svasta.
Osmi Socrates

#30303 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

muhafuca wrote: 10/02/2022 23:12
HarTar wrote: 10/02/2022 23:04 I još nešto, Rusija realno nema saveznike, ako ne računamo satelite poput Bjelorusije na primjer. Nema ni Kina također, zato je zapad još uvijek u prednosti u odnosu na Rusiju i Kinu...
nije niko u prednosti - obje strane imaju nuklearke, pat pozicija.

kineza i rusa zajedno ima puno vise nego amerikanaca i nato vazala. i teritorijalno su veci

mada to nema veze nikakve - akp se zarati, prvi koji osjeti da gubi, bila to amerika, rusija ili kina, ce posegnuti za nuklearkom

a tu je svima kraj.
Prvo, niko ne prijeti Rusiji ratom. Eto, ako jedan strani vojnik ikad uđe u Rusiju, ili ako prvi neko napadne ruski teritorij bilo kako, ja ću prvi postati najveći Rusofil na ovom svijetu.

Drugo, Kina neće ratovati za interese Rusije u bilo kojem ratu. Može im izraziti podršku, ali ne treba zaboraviti da Kina nikad nije priznala rusku okupaciju Krima.
muhafuca

#30304 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

kox wrote: 10/02/2022 23:40
muhafuca wrote: 10/02/2022 23:34

jos uvjek su jedini koji su bacili nuklearku
U potpuno drugačijim okolnostima, na kraju svjetskog rata. Ali to nema veze sa onim o čemu sam ja pisao.
dok neko drugi ne baci, pod bilo kojim okolnostima, Amerika ce uvjek biti jedina zemlja koja

je na neduzan narod bespotrebno bacila dvije nuklearne bombe, a samo da bi poslali poruku sovjetskom savezu
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#30305 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

HarTar wrote: 10/02/2022 23:36
Challenger_ wrote: 10/02/2022 23:31 Sjećam se kao da je bilo juče da je EU u pet popodne, tri sata prije zatvaranja birališta u Srbiji, čestitao Nikoliću i SNS-u izbornu pobjedu. Opšte mjesto. Nego, odavno znam da naš svijet uglavnom ne razumije globalnu politiku pa prave banalizacije koje veze nemaju sa istinom. Ili je, često, u pitanju i podanički refleks pa ako vidljivo nisi za nekog makroa (USA, NATO), odnosno ako si nominalno za neutralnost, odmah si ruski čovjek.

A taj svijet ne razumije da fakat postoji neutralnoost, ma koliko skupa i rizična bila.
Napisao sam to stotinu puta, gledaju stvari na geo planu iz lokalne perspektive, unose emocije po svakom pitanju i zato nema realnosti i neutralnog gledišta... Što se tiče Vučka, mene podsjeća na malog Erdoğana, sjedenje na dvije stolice, pokušaj balansiranja i tako to...
Dobro poređenje.

Nego, sam sam sto puta pisao da se stav sastoji od 1. kognitivne, 2 bihevioralne (u odnosu na postupke, postupovne) i 3. emotivne komponente. Naš svijet (bez obzira na vjeroispovjest) ima razvijenu skoro isključivo emotivnu komponentu, dok je racionalna (kognitivna, bihevioralna) totalno zakržljala. Odnosno mržnja ili ljubav, uglavnom lažna ljubav. To su duševna djeca u pretpolitičkom stanju svijesti a ne nosioci državotvorne svijesti. Kako je jedan pisac napisao ovdje se i zločini čine iz čiste duševnosti.

Duševnost je smrt bez duhovnosti.
Challenger_

#30306 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Ti priprosti emotivci bez duha i uma i srca uglavnom ovdje i komentarišu. Zato ništa ne vide, ne znaju, niti mogu da znaju.
Challenger_

#30307 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Ovom narodu ne treba političar nego vidar i vodič.
HarTar

#30308 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

kakabanja213 wrote: 10/02/2022 23:41

U Maleziji veci standard nego u vecini Evrope????!!!! Svasta.
Malezija je jedna od najuređenijih država svijeta, po meni od svih većinski muslimanskih država najpoželjnija za živjeti. Indonezija je 16 ekonomija svijeta.
HarTar

#30309 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Challenger_ wrote: 10/02/2022 23:47
HarTar wrote: 10/02/2022 23:36

Napisao sam to stotinu puta, gledaju stvari na geo planu iz lokalne perspektive, unose emocije po svakom pitanju i zato nema realnosti i neutralnog gledišta... Što se tiče Vučka, mene podsjeća na malog Erdoğana, sjedenje na dvije stolice, pokušaj balansiranja i tako to...
Dobro poređenje.

Nego, sam sam sto puta pisao da se stav sastoji od 1. kognitivne, 2 bihevioralne (u odnosu na postupke, postupovne) i 3. emotivne komponente. Naš svijet (bez obzira na vjeroispovjest) ima razvijenu skoro isključivo emotivnu komponentu, dok je racionalna (kognitivna, bihevioralna) totalno zakržljala. Odnosno mržnja ili ljubav, uglavnom lažna ljubav. To su duševna djeca u pretpolitičkom stanju svijesti a ne nosioci državotvorne svijesti. Kako je jedan pisac napisao ovdje se i zločini čine iz čiste duševnosti.

Duševnost je smrt bez duhovnosti.
100% :thumbup:
Palmalma

#30310 Re: Ukrajina

Post by Palmalma »

Challenger_ wrote: 10/02/2022 23:34
Palmalma wrote: 10/02/2022 23:32Hoces reci da Srbija nije Ruska gubernija?
Nije.

To je mahom prozapadna zemlja koja za razliku od ostalih ex-Yu republika istinski insistira na vojnoj neutralnosti kao Austrija, Irska, Finska i Švedska.

Naravno da nije.
Uz napomenu da niko od nabrojanih na svojoj teritoriji nema Ruski "humanitarni" centar.
Osmi Socrates

#30311 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

De ba ne lupajte. Bezveze komplikujete.

Vučić sjedi na dvije stolice. Drugim riječima, ako Rusija upadne na Balkan, što bi otprilike bio i kraj NATO, ide na Veliku Srbiju, čitavu BiH hoće, i većinu Hrvatske, Makedoniju i Kosovo, dijelove Albanije.

Ako Rusija ne uđe na Balkan, onda može održavati ovo što je danas.

To je, recimo, i budali jasno.
kakabanja213

#30312 Re: Ukrajina

Post by kakabanja213 »

muhafuca wrote: 10/02/2022 23:41

"hahahahaha Rusija ima BDP na nivou Italije hahahahaha taaaaaaa ce Rusija" kao uvredu Rusiji

a Italija u top ten zemalja po BDPu i jos nebrojeno puta veci vanjski dug imaju od Rusije.
Citav svijet se otima za ruske proizvode. Osim plina, votke i oruzja koje prodaju, nista drugo nemaju. Ako grijesim ispravi me.
Nadzornik

#30313 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

Bossona wrote: 10/02/2022 23:33

U intervjuu za BBC Steve Rosenberg, bivši predsjednik Gorbačov pozvao je sve zemlje da proglase da nuklearno oružje treba biti uništeno.[/b]
Kad bi sve zemlje na svijetu posjedovale nuklearno oruzje tek tada bi zavladao mir na cijelom svjetu.
Da Ukrajina posjeduje nuklearno oruzje nikada se ne bi desio "Majdan" jer nije preporucljivo izazivati nemire,nasilnu smjenu vlade i
gradjanski rat u zemlji koja posjeduje nuklearno oruzje a samim tim se ne bi desio ni Donbas.
Kako god to ruzno zvucalo,nuklearno oruzje je trenutno jedini faktor stabilnosti i njemu mozemo zahvaliti sto treci svjetski rat jos nije
poceo a vjerujem da nikada nece ni poceti bez obzira na svjetske jastrebove koji oblijecu ali nikada ne slijecu u zemlje sa
nuklearnim naoruzanjem jer bez obzira na njihovu agresivnost njihov iskonski strah od vlastite smrti a ne tamo neke tudje
u nekim dalekim zemljama ih jos uvijek drzi na uzdama.
Osmi Socrates

#30314 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Da je Vučić zapadni čovjek davno bi shvatio da je Kosovo otišlo i da nema nikakve šanse da ga vrati ikad mirnim putem. Bez Rusije na Balkanu. Priznao bi ga i ušao barem u EU.
muhafuca

#30315 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

Osmi Socrates wrote: 10/02/2022 23:42
muhafuca wrote: 10/02/2022 23:12

nije niko u prednosti - obje strane imaju nuklearke, pat pozicija.

kineza i rusa zajedno ima puno vise nego amerikanaca i nato vazala. i teritorijalno su veci

mada to nema veze nikakve - akp se zarati, prvi koji osjeti da gubi, bila to amerika, rusija ili kina, ce posegnuti za nuklearkom

a tu je svima kraj.
Prvo, niko ne prijeti Rusiji ratom. Eto, ako jedan strani vojnik ikad uđe u Rusiju, ili ako prvi neko napadne ruski teritorij bilo kako, ja ću prvi postati najveći Rusofil na ovom svijetu.

Drugo, Kina neće ratovati za interese Rusije u bilo kojem ratu. Može im izraziti podršku, ali ne treba zaboraviti da Kina nikad nije priznala rusku okupaciju Krima.
kao sto rekoh nebitno je - zbog nuklearki

a ni za amerikance niko znacajan nece ratovati - britanci imaju vojske aktivne jedva da napune fudbalski stadion

Brodove u iole kriticna podrucja bez jake americke pratnje ne salju vec decenijama.

francuzi su standardni u svom nepovjerenju Americi,

a oni su najjaci vazal vjerovatno u vojnom smislu. ostatak NATO vazala ne vredi ni spominjati

pravi stand off je izmedju Kine Rusije i Amerike - a sve tri zemlje imaju nuklearke
Palmalma

#30316 Re: Ukrajina

Post by Palmalma »

Osmi Socrates wrote: 10/02/2022 23:56 Da je Vučić zapadni čovjek davno bi shvatio da je Kosovo otišlo i da nema nikakve šanse da ga vrati ikad mirnim putem. Bez Rusije na Balkanu. Priznao bi ga i ušao barem u EU.
Svi predsjednici Srbije, osim Zorana Djindjica, bili su izbor Moskve.
Milosevic je sam zasrao, jer je podrzavao i financirao Jeljcinove protivnike i zbog toga ga je isti pusti niz vodu.
Challenger_

#30317 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Palmalma wrote: 10/02/2022 23:52
Challenger_ wrote: 10/02/2022 23:34 Nije.

To je mahom prozapadna zemlja koja za razliku od ostalih ex-Yu republika istinski insistira na vojnoj neutralnosti kao Austrija, Irska, Finska i Švedska.

Naravno da nije.
Uz napomenu da niko od nabrojanih na svojoj teritoriji nema Ruski "humanitarni" centar.
Pa šta. Imaju bolju saradnju sa NATO nego pola članica. Oni sebe vide kao most između svjetova i tako se ponašaju.
Palmalma

#30318 Re: Ukrajina

Post by Palmalma »

muhafuca wrote: 10/02/2022 23:58

a ni za amerikance niko znacajan nece ratovati - britanci imaju vojske aktivne jedva da napune fudbalski stadion

Brodove u iole kriticna podrucja bez jake americke pratnje ne salju vec decenijama.

a oni su najjaci vazal vjerovatno u vojnom smislu. ostatak NATO vazala ne vredi ni spominjati

pravi stand off je izmedju Kine Rusije i Amerike - a sve tri zemlje imaju nuklearke
Ne zavaravaj se, sve zemlje koje bastine zapadne vrijednosti zivota prije ce stati uz Ameriku nego pristati na model drzave po volji Rusije. Dobar dio Europe je probao i zivio je pod Rusijom, rukama su lomili zidove da se iscupaju iz Ruskog zagrljaja.
Osmi Socrates

#30319 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ja sam već rekao da Rusiji niko ne prijeti ratom. A to ko bi za koga ratovao u slučaju svjetske tarapane, to je pitanje.

Kina, recimo, ima problema sa čistom vodom. Puno vode, ali beskorisne. Njima je u interesu da pod svoj direktni utjecaj stavi sve centralnoazijske stanove koje Rusija sada ima pod svojim utjecajem. Mada, ni to ne bi riješilo problem.

Kao što je činjenica i da Rusija ima vode koliko hoćeš. Neće se voda dobijati na Tajvanu. Tajvan je pitanje nekog ponosa. Voda je pitanje čiste egzistencije.
exliberal-ex

#30320 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

jeza u ledja wrote: 10/02/2022 19:01
88Sioux wrote: 10/02/2022 18:33
I time postedili milione ljudi koji bi poginuli braneci japanska ostrva. :wink:
Pa ako pogledas istorijske serije mozes da vidis da su se ameri bojali za svoje vojnike tj kolike bi oni zrtve imali.

Njih nije bila briga za civile i to se moze lako dokazat, od bespotrebnog bombardovanja Drezdena do namjerne upotrebe zapaljivih bombi tokom napada na japanske gradove gdje su civili masovno stradali u vatrenim olujama.

Pogledaj zadnje bombardovanje Mosula gdje su poravnali grad znajuci da se u njemu krije dosta civila, izvjestaji koje su pisali evropski novinari zajedno sa UN i amnesty international su ignorisani iako postoje dokazi da je izvrseno namjerno ....uostalom pogledaj kako pobise civile kad su se povlacili iz Kabula,prvo su pokusali da sakriju kao teroristi su bili i kad se dokazalo da je tip ustvari bio prevodilac za us aid organizaciju.. ops sorry....zato ta tvoja prica o brizi za civilima je malo ....cinicna :wink:
kox

#30321 Re: Ukrajina

Post by kox »

muhafuca wrote: 10/02/2022 23:45
kox wrote: 10/02/2022 23:40
U potpuno drugačijim okolnostima, na kraju svjetskog rata. Ali to nema veze sa onim o čemu sam ja pisao.
dok neko drugi ne baci, pod bilo kojim okolnostima, Amerika ce uvjek biti jedina zemlja koja

je na neduzan narod bespotrebno bacila dvije nuklearne bombe, a samo da bi poslali poruku sovjetskom savezu
B
Na zemlju koja je više od decenije prije toga činila monstruozne zlocine i kako bi završili rat koji bi bez toga trajao ko zna koliko duze i odnio mnogo vise zivota upotrebom konvencionalnog oružja.
Neusporedivo sa situacijom u kojoj se danas prijeti atomskim ratom bez ijednog ispaljenoģ metka od strane država kojima su upućene prijetnje.
HarTar

#30322 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Osmi Socrates wrote: 11/02/2022 00:03

Ja sam već rekao da Rusiji niko ne prijeti ratom. A to ko bi za koga ratovao u slučaju svjetske tarapane, to je pitanje.

Kina, recimo, ima problema sa čistom vodom. Puno vode, ali beskorisne. Njima je u interesu da pod svoj direktni utjecaj stavi sve centralnoazijske stanove koje Rusija sada ima pod svojim utjecajem. Mada, ni to ne bi riješilo problem.

Kao što je činjenica i da Rusija ima vode koliko hoćeš. Neće se voda dobijati na Tajvanu. Tajvan je pitanje nekog ponosa. Voda je pitanje čiste egzistencije.
Jesu li Irak, Sirija, Libija Afganistan prijetili Americi ratom, ili bar predstavljali ikakvu realnu prijetnju?
muhafuca

#30323 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

kakabanja213 wrote: 10/02/2022 23:55
muhafuca wrote: 10/02/2022 23:41

Citav svijet se otima za ruske proizvode. Osim plina, votke i oruzja koje prodaju, nista drugo nemaju. Ako grijesim ispravi me.
o BDPu se prica. bez obzira kako ga dostignu

a proizvode sve i svasta, od igle do lokomotive,

samo sto vecina stvari nije kompetitivna na svjetskom trzistu al se prodaje u Rusiji.

kao i vecina zemalja uostalom.
muhafuca

#30324 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

kox wrote: 11/02/2022 00:06
muhafuca wrote: 10/02/2022 23:45

B
Na zemlju koja je više od decenije prije toga činila monstruozne zlocine i kako bi završili rat koji bi bez toga trajao ko zna koliko duze i odnio mnogo vise zivota upotrebom konvencionalnog oružja.
Neusporedivo sa situacijom u kojoj se danas prijeti atomskim ratom bez ijednog ispaljenoģ metka od strane država kojima su upućene prijetnje.
cinila je i njemacka pa nisu na njemacku bacili atomsku bombu

i opet

dok neko drugi ne baci, pod bilo kojim okolnostima, i iz bilo kojeg razloga, Amerika ce uvjek biti jedina zemlja koja

Nadzornik

#30325 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

kakabanja213 wrote: 10/02/2022 23:55
Kupuju Ameri RD-180 raketne motore od Rusa za svoje Atlas rakete koja su od velikog interesa za nacionalnu bezbjednost
Sjedinjenih Americkih Drzava,NASA je takodje 70 mjesta u „Sojuzu“ platila 3,9 milijardi dolara ali dobro,nije to
bas nesto posebno... :)
Rusija je takodje najveci izvoznik psenice na svjetu i drugi najveci izvoznik nafte u svjetu ali ni to nije bas nesto posebno... :-?
Post Reply