Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
studiorum_tuzlaensis wrote: ↑05/10/2020 01:14
Vlaga je uzrok zamagljivanja. Dakle, uključi klimu bilo kako i blokiraj ulazak vanjskog zraka. Za 10 sekundi filter klime će izvući vlagu.
Nakon par minuta kad se ugrije staklo, možeš klimu kako hoćeš ostaviti.
mozes li mi objasnit na koji nacin filter klime izvlaci vlagu? eto.... hvala
Tako sto se vlaga iz zraka kondenzuje na izmjenjivacu i iscuri vani.
Uostalom to i jeste jedna od funkcija klime u autu, osim hlađenja ljeti.
S tim da to funkcioniše do -5°otprilike.
Ali nije normalno da auto pretjerano magli iznutra. To znači da postoji neki izvor vlage. Mogu biti mokre patosnice, mokra odjeća, ili putnici koji disu na usta (ili brbljaju neprekidno ).
Nije za mehanicare ali da priupitam. Udario me lik na parkingu, zgulio samo farbu nema udubine nit ista. Prednja karambolka. Nije pobjegao, zvali policiju onda popunili euro obrazac. Ugl cekam sad ponudu njegovog osiguranja.
Eh koliko otprilike bi kostalo farbanje karambolke, i da li ici u ovlasteni ili negdje ganjati privatno.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑06/10/2020 12:35
ne bi trebalo bit vise od 150 maraka ,mozda se moze flekovat pa bude jeftinije
Na nekim mjestima se vidi crna boja na nekim bijela. Inace auto metalik siva. Sad ne razumijem se bas u te slojeve i kako ide.
I ostalo je od njegovog auta plava boja. Ona bi se i rukom mogla skinuti.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑06/10/2020 12:35
ne bi trebalo bit vise od 150 maraka ,mozda se moze flekovat pa bude jeftinije
Na nekim mjestima se vidi crna boja na nekim bijela. Inace auto metalik siva. Sad ne razumijem se bas u te slojeve i kako ide.
I ostalo je od njegovog auta plava boja. Ona bi se i rukom mogla skinuti.
Nznm, ja bih skinuo tu njegovu farbu i bojom u spreju malo to oserbetio, nek' stoji radi uroka.
Treb'o si mu uzet' brze ruke 2 glave, i njemu bi bolje bilo, ispusice to na bonusu, svakako.
Pa od firme mu auto, pita koliko ce kostati. Reko ne znam majke mi. Fakat nikad nit sam sta farbao nit sta radio na autima. Ja mu kazem hocemo euro obrazac,nazva on firmu oni govore zovi policiju. Tako da smo i njih zvali oni nam kad su dosli kazu euro obrazac da ne placas kaznu.
Nisam jos stigao nikog pitati za procjenu nit znam kome otici. A uradio bih fino. Bezveze mi da nesta fuserim, pogotovo ja sam da nesta radim jer nisam bas neki tip za finese
madner wrote: ↑06/10/2020 13:12
Trebo si pustit covjeka da ode kada te je sacekao. Nisam jednom.
Nisam imao auto ni 4 mjeseca, vozim jednosmjernom izleti iz krivine kamion prema meni. Zakocim,neka curica sa skuterom mi se zabi nazad. Izadjem malo ulupila plastiku, bas se moras zagledati. Reko haj brisi, nije nista bilo.
Mada jesam suzu pustio, kontam novo jebote gdje mene nadje
bitanga_sa_otesa wrote: ↑06/10/2020 13:08
to se moze flekovati
uzmi malo polir paste na krpicu i ocisti tu plavu .
Može li kratko pojašnjenje vezano za flekovanje, šta, kako, pošto nikada nisam čuo za to.
Znaš da je kod mene kanta zrela za komplet farbanja, ali ako može ovo flekovanje da riješi makar sitne probleme koji mi bodu oči, moždai ne bih išao na farbanje u doglednom periodu.
to se moze flekovati
Može li kratko pojašnjenje vezano za flekovanje, šta, kako, pošto nikada nisam čuo za to.
Znaš da je kod mene kanta zrela za komplet farbanja, ali ako može ovo flekovanje da riješi makar sitne probleme koji mi bodu oči, moždai ne bih išao na farbanje u doglednom periodu.
Flekovanje je da se kod manjih oštećenja umjesto cijelog panela farba samo mjesto popravke. Fol je što za flekovanje treba dobar majstor da ušprica da se fleka ne vidi.
Ako je zrela za komplet farbanje onda flekovanje nije rješenje.
to se moze flekovati
Flekovanje je da se kod manjih oštećenja umjesto cijelog panela farba samo mjesto popravke. Fol je što za flekovanje treba dobar majstor da ušprica da se fleka ne vidi.
Ako je zrela za komplet farbanje onda flekovanje nije rješenje.
NediM17 wrote: ↑06/10/2020 13:05
Nznm, ja bih skinuo tu njegovu farbu i bojom u spreju malo to oserbetio, nek' stoji radi uroka.
Treb'o si mu uzet' brze ruke 2 glave, i njemu bi bolje bilo, ispusice to na bonusu, svakako.
Nece ako ima uplacenu zastitu bonusa, oko 10 KM kosta.
Naslovnica wrote: ↑06/10/2020 13:25
ne uspricava se nista,nije pur pjena
ofarba se osteceni dio i ispolira se i bude neprimjetno .
nepass1 wrote: ↑06/10/2020 13:11
Pa od firme mu auto, pita koliko ce kostati. Reko ne znam majke mi. Fakat nikad nit sam sta farbao nit sta radio na autima. Ja mu kazem hocemo euro obrazac,nazva on firmu oni govore zovi policiju. Tako da smo i njih zvali oni nam kad su dosli kazu euro obrazac da ne placas kaznu.
Nisam jos stigao nikog pitati za procjenu nit znam kome otici. A uradio bih fino. Bezveze mi da nesta fuserim, pogotovo ja sam da nesta radim jer nisam bas neki tip za finese
Jesi li se već konsultovao sa svojim osiguranjem? Nadam se da si napravio dovoljno dobrih slika i na licu mjesta. Tvoje osiguranje uradi uslužnu štetu, tj. odštetni zahtjev (fotografisanje vozila - oštećenja i kilometraže) i pošalje prema osiguranju tog što je napravio štetu. Ne znam kakvi su lakireri u suzukiju, ako su dobri neki ti oni ofarbaju komplet karambolku. Provjeri u svakom slučaju da nije šta puklo ili se oštetilo ispod toga...
Naslovnica wrote: ↑06/10/2020 13:25
ne uspricava se nista,nije pur pjena
ofarba se osteceni dio i ispolira se i bude neprimjetno .
Ma tako nešto sam i mislio da je.
Ne znam, u nedoumici sam. Slažete li se da je bolje farbati tamo na proljeće nego sada pa da ga odmah zimus izjebu kamenčići?
Jesam, predao sve u osiguranje oni isto slikali. Ja slikao na mjestu udesa. Pa sad cu sacekati ponudu od njegovog osiguranja. Konto sam i do suzukija da vidim.
nepass1 wrote: ↑06/10/2020 17:41
Jesam, predao sve u osiguranje oni isto slikali. Ja slikao na mjestu udesa. Pa sad cu sacekati ponudu od njegovog osiguranja. Konto sam i do suzukija da vidim.
Kompletna karambolka je oko 150KM, kao što je već rečeno. Doduše moguće da je Suzuki skuplji...ovlašteni servis ipak. Nadam se da nije Sarajevo osiguranje, ono se najduže čeka.
Central osiguranje. Sacekacu par dana da vidim sta ce reci njegovo osiguranje. Nije mi sad do jzvlacenja nekih para da budem dobar 50 100KM. Tako da na kraju krajeva mogu u suzuki i fiskalni predociti.
Nego mi vise da me ne posalje suzuki nekom privatno skim imaju ugovor a isto to mogu i na svoju ruku uraditi.
nepass1 wrote: ↑06/10/2020 17:41
Kompletna karambolka je oko 150KM, kao što je već rečeno. Doduše moguće da je Suzuki skuplji...ovlašteni servis ipak. Nadam se da nije Sarajevo osiguranje, ono se najduže čeka.
Najbolje je procjena stete u ovlastenom makar i platio tu procjenu jer ce ovlasteni uvijek puno vise procjeniti stetu tako da ce biti veca i suma odstete.