Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- mayab
#30276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vala baš, Čovićevo ime mi se gadi i izgovoriti
- kmirsad
#30277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja uopšte ne mogu shvatim hercegovačke hrvate... pa taj čovjek nikome ne donosi ništa dobroga... sami bi ga trebali zbrisati sa političke scene... to je opasan čovjek...mayab wrote:Vala baš, Čovićevo ime mi se gadi i izgovoriti
Doduše, na isti način gledam i srbe iz RS-a...
Kako to ne može shvatiti da im je jedina, najbolja perspektiva i budučnost u cjelovitoj, građanskoj Bosni i Hercegovini...sve ostalo je nemoguče bez velikog zla...
-
kluz franjo
#30278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Heartbeats wrote:Meni je drago da su ostali principijelni.
2014 poluotvoreno za Raguža, sada otvoreno za Čovića.
U zadnja 4 intervjua Falatar napada Komšića. Čovića ni da spomene!
Mora se priznati karakter. Crn, pokvaren, ali karakter.
Vidi se da je onaj Vidović imao plodonosan razgovor.
Mora se priznati da svEmir ima smisao za humor.
Crn i na kvarnjaka, ali humor.
Sada ozbiljno. Nije mu stvarno trebalo da naziva Komšića lažovom, diktatorom i staljinistom. Još ga poredi sa Lukašenkom. Naziva ga čovjekom bolesnih ambicija i ostvarenjem svih snova Čovića i HDZ-a.
Nije u redu.
- cyprus
#30279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da je bilo pameti među građanima Federacije BiH 2014. godine (i jednim i drugim), Martin Raguž bi bio izabran...Heartbeats wrote:Meni je drago da su ostali principijelni.
- kmirsad
#30280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ipak sam izgleda neki intervju propustio.
Javno iznošenje ovakvih kvalifikacije za jednog generalno pozitivnog čovjeka, bez obzira na neke mane kojih svi imamo, su neprimjerene, nepotrebne i štetne.
Iznenašen sam...
Heartbeats... izvinjavam se...
Javno iznošenje ovakvih kvalifikacije za jednog generalno pozitivnog čovjeka, bez obzira na neke mane kojih svi imamo, su neprimjerene, nepotrebne i štetne.
Iznenašen sam...
Heartbeats... izvinjavam se...
-
kluz franjo
#30281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I ja osjećam transfer blama...
Ali da citiram Komšića: "Međutim, spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine, neće proći."
Ali da citiram Komšića: "Međutim, spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine, neće proći."
- kmirsad
#30282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:I ja osjećam transfer blama...
-
Hakiz
#30283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Glasači nisu politički analitičari. Ne može se od njih tražiti dublje razumijevanje. Neki, mnogi, će razumjeti, ali većina neće. Malo je arogantno imati informacije, dobro analizirati situaciju i očekivati po principu "ako mogu ja, mogu svi" da će svi shvatiti.cyprus wrote:Da je bilo pameti među građanima Federacije BiH 2014. godine (i jednim i drugim), Martin Raguž bi bio izabran...Heartbeats wrote:Meni je drago da su ostali principijelni.
Glasačima se mora prići jednostavno i emotivno. Takvi dobijaju glasove, ne intelektualna elita. Uspon desnice u Evropi je na tim osnovama. Džaba emisije u kojima se obećanja desnice analiziraju i razotkrivaju kao lažna. Imigranti uzimaju poslove jer će raditi za manju platu, bradonje sa ruksacima su sumnjivi jer mogu nositi bombe, treba i jedne i druge otjerati iz naše zemlje. To desnici donosi glasove, i takvim pristupom joj se glasovi moraju uzeti. Ne intelektualnim pričama koje meni kao glasaču pokazuju koliko sam glup i koliko ne znam, a ismijavaju moj strah za egzistenciju, bio on iracionalan ili ne. Ismijavaš mi strah, pokazuješ koliko sam glup, i hoćeš moj glas? Neće da može.
-
Novak20
#30284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako su samo smiješni ovi iz propalih stranaka poput GS i DF. Umjesto da se kolju sa SDA/HDZ/SNSD, njima je NS glavni problem. Mislim, nije čudo što su propali.
-
Heartbeats
#30285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo, oko 3. minute o Komšiću a na pitanje o Čociću "ne bi da komentariše"
I samo mala ispravka, nisam mislio da je Borišin karakter crn nego karakter Naše stranke.
Boriša ode kući u oktobru - Paris mon amour.
I samo mala ispravka, nisam mislio da je Borišin karakter crn nego karakter Naše stranke.
- insomnia78
#30286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ko i Bina mu. I nju ne brinu četalji i hustaše bihuzuri je “ratna zastava”
Mala je ovo zemlja koliki su to izdajnici
-
mrgreen
#30287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo sta je Borisa tacno rekao, o Komsicu u kontekstu legitimiteta i nerada tokom 8 godina:Heartbeats wrote:Evo, oko 3. minute o Komšiću a na pitanje o Čociću "ne bi da komentariše"
Od 2:53
Dalje, pitanje koje nije o liku i djelu Covica, vec o sukobu Izetbegovica i Covica, 15:02Vi ste kandidat za clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda. Jeste li vi legitimni Hrvat?
Legitimni Hrvat i legitimni clan predsjednistva ili bilo koje druge funkcije se ne stice tako sto cu ja reci "Ja jesam legitiman", nego se dokazuje svaki dan. Gospodin Komsic nije izgubio legitimitet na izborima, on je izgubio legitimitet u 8 godina svog vladanja.
Mi smo neki dan bili u Orasju i sreo sam dvoje ljudi, dva Hrvata, koji su glasali za gospodina Komsica i rekli su mi: "Ja sam toliko uvrijedjen, toliko razocaran, zato sto u 8 godina nijednom nije dosao da nas posjeti."
Dakle, legitimitet je nesto sto se dokazuje svaki dan tako sto cete raditi u interesu i Hrvata i Bosnjaka i Srba, i svih gradjana. Upravo zbog toga idemo da trazimo taj legitimitet i da ga dokazemo.
Gospodin Dragan Covic izjednacava legitimitet iskljucivo sa HDZ BiH.
Ja mu osporavam i mislim da svako moze biti legitiman koji radi u interesu odredjenog naroda i svih naroda i svih gradjana. Zato sutra idemo upravo u Mostar, u Siroki Brijeg, u Capljinu, da pricamo, da razumijemo koje su potrebe svih nasih gradjana i da radimo na tome svaki dan naseg mandata.
Ako hocemo da zadrzimo diskusiju na nekom konstruktivnom nivou, onda molim te daj linkove na preostala 3 intervjua u kojem Falatar "napada" Komsica.Trenutno je izrazen dominantan personalni sukob gospodina Izetbegovica i Covica. Koliko to po vasem misljenju utice na birace? Koliko stvara jednu konfuziju?
Stvarno ne bih da komentiram licne sukobe izmedju dva izlazeca clana Predsjednistva.
Ja te napade ne vidim u ovom intervjuu, osim legitimnih (
Ljudima obicno ne pada na pamet da slusaju pola sata necijeg radio intervjua, tako da je vrlo lako minirati temu iznosenjem nepotkrijepljenih tvrdnji sa sumnjivom agendom, koje malo ko provjerava, pa onda postaju prihvacene istine.
Meni je uz najvece napore stvarno tesko dokuciti da li se ovdje radi o sarkazmu ili je Falatar to stvarno negdje rekao? Moze pojasnjenje za nas sporijekluz franjo wrote: Sada ozbiljno. Nije mu stvarno trebalo da naziva Komšića lažovom, diktatorom i staljinistom. Još ga poredi sa Lukašenkom. Naziva ga čovjekom bolesnih ambicija i ostvarenjem svih snova Čovića i HDZ-a.
Nije u redu.
- cadburry
#30288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa dobro je rekao. Komsic je prespavao 8 godina u Predsjednistvu i apsolutno ne zasluzuje novi mandat.Heartbeats wrote:Evo, oko 3. minute o Komšiću a na pitanje o Čociću "ne bi da komentariše"
-
kluz franjo
#30289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da ovo gore citirano nije Falatar izjavio.mrgreen wrote:
Ljudima obicno ne pada na pamet da slusaju pola sata necijeg radio intervjua, tako da je vrlo lako minirati temu iznosenjem nepotkrijepljenih tvrdnji sa sumnjivom agendom, koje malo ko provjerava, pa onda postaju prihvacene istine.
Meni je uz najvece napore stvarno tesko dokuciti da li se ovdje radi o sarkazmu ili je Falatar to stvarno negdje rekao? Moze pojasnjenje za nas sporijekluz franjo wrote: Sada ozbiljno. Nije mu stvarno trebalo da naziva Komšića lažovom, diktatorom i staljinistom. Još ga poredi sa Lukašenkom. Naziva ga čovjekom bolesnih ambicija i ostvarenjem svih snova Čovića i HDZ-a.
Nije u redu.
I naravno da je to sve iz repertoara jedne druge "političke gromade" - kako ga opet od milja zovu u DF-u.
Ali upravo je ovo bio tipičan primjer političkog popljuvizma.
Navedu se kao neki intervjui i kao neki napadi koji eto dokazuju nečiji "crn i pokvaren karakter".
Upravo takvima je i sam Komšić jednom prilikom poručio:
"Međutim, spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine, neće proći."
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U ovom trenutku GS i DF nemaju kadrovski kapacitet (intelektualni neumorno dokazuju na tviteru odnosno konstatnim napustanjem DF-a od strane izabranih duznosnika) ni da vode Pionirsku dolinu odnosno cak i kad bi im se povjerilo da jedno vece nahrane zivotinje ne bi mogli skupiti dovoljno ljudi da izvrse zadatak a sa gromadama na celu stranaka vjerovatno bi razmisljali o Dodiku u Moskvi dok bi lavovima polagali travu.Novak20 wrote:Kako su samo smiješni ovi iz propalih stranaka poput GS i DF. Umjesto da se kolju sa SDA/HDZ/SNSD, njima je NS glavni problem. Mislim, nije čudo što su propali.
A tek taj bosanski patriota Komsic...
-
SSemir
#30291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kakvi cetalji? mozda kad si napustio bosnu su cetalji bili problem. od tada je proslo preko 20 godina, cetalji su samo u glavama bolesnih nacionalista i onih koji su zaostali u ratu jos uvijek. probaj doci u bosnu, pa skontati koji je sad glavni problem bosneinsomnia78 wrote:Pa ko i Bina mu. I nju ne brinu četalji i hustaše bihuzuri je “ratna zastava”
- insomnia78
-
furlan
#30293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nema potrebe za bilo kakvim pojasnjenjima, jer politicki analiticari i patriote su to ovdje prenijeli sa tajnih sastanaka i neformalnih druzenja na kojima su bili prisutni sirom Europe i BiH-e. Nemoj da sumnjas u njihovu obavjesenost i dobre namjere, kao i nihovu bezrezervnu ljubav prema Domovini. Tu su samo da te upute i obavijeste. Nema potrebe da vjerujes svojim ocima i usima, nego samo dobro obavjestenim analitiĆarima i dopisnicima.mrgreen wrote:
Meni je uz najvece napore stvarno tesko dokuciti da li se ovdje radi o sarkazmu ili je Falatar to stvarno negdje rekao? Moze pojasnjenje za nas sporije
- kmirsad
#30294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Furlane... niko od njih nije rekao da je informacija došla s a privatnih sastanaka...ako i jeste, bili su obavezni da navedu izvore informacija, a ne da nas dovode u zabludufurlan wrote:Nema potrebe za bilo kakvim pojasnjenjima, jer politicki analiticari i patriote su to ovdje prenijeli sa tajnih sastanaka i neformalnih druzenja na kojima su bili prisutni sirom Europe i BiH-e. Nemoj da sumnjas u njihovu obavjesenost i dobre namjere, kao i nihovu bezrezervnu ljubav prema Domovini. Tu su samo da te upute i obavijeste. Nema potrebe da vjerujes svojim ocima i usima, nego samo dobro obavjestenim analitiĆarima i dopisnicima.mrgreen wrote:
Meni je uz najvece napore stvarno tesko dokuciti da li se ovdje radi o sarkazmu ili je Falatar to stvarno negdje rekao? Moze pojasnjenje za nas sporije
Jasno je @heatrbeats napisao da je to iz nekog Falatarovog intervijua.. a @kluz ga citirao, i napisao šta je to tačno Falatar navodno rekao.
Jel to znači da Falatar ipak ono nije izjavio u nekom zvaničnom intervjuu i da nas je onaj heartbeats ipak gadno navukao, a @kluz franjo potvrdio i precizirao šta je tačno Falatar izjavio...i da je ovo Laž
Heartbeats wrote: U zadnja 4 intervjua Falatar napada Komšića. Čovića ni da spomene!
Bilo mi je nevjerovatno da je Bariša rekao tako nešto...pažllivo sam... i ponovo... preslušao sve njegove, meni dostupne, intervjue...kluz franjo wrote:
Sada ozbiljno. Nije mu stvarno trebalo da naziva Komšića lažovom, diktatorom i staljinistom. Još ga poredi sa Lukašenkom. Naziva ga čovjekom bolesnih ambicija i ostvarenjem svih snova Čovića i HDZ-a.
Nije u redu.
Dojam koji sam o Falataru stekao iz svih pročitanih, preslušanih, odgledanih intervijua i ličnog prisustva Falatarovoj tribini u Tuzli... i citirani postovi... bili su mi nepovezljivi.
Mislim da ovo zahtjeva hitno pojašnjenje... demant ili izvinjenje.
Last edited by kmirsad on 28/05/2018 06:35, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#30295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote: Naravno da ovo gore citirano nije Falatar izjavio.
I naravno da je to sve iz repertoara jedne druge "političke gromade" - kako ga opet od milja zovu u DF-u.
Navedu se kao neki intervjui i kao neki napadi koji eto dokazuju nečiji "crn i pokvaren karakter".
"Međutim, spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine, neće proći."
- kmirsad
#30296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:kluz franjo wrote: Naravno da ovo gore citirano nije Falatar izjavio.
S ovim... sve postaje jasnije i gubi osnove za pogrešno, a štetno tumačenje...kluz franjo wrote:Kao što je Komšić već jednom Suljagiću poručio:
Nemamo svi informacije, a ne znamo čitati misli...
Izvinjavam se...
-
kluz franjo
#30297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja se izvinjavam.kmirsad wrote: S ovim... sve postaje jasnije i gubi osnove za pogrešno, a štetno tumačenje...
Izvinjavam se...
Malo sam se poigrao sa upisom kolege srcokuca.
Kada se laž zavrti/zaspinuje do kraja, to je kao pljuvanje u vis.
Sve se u sopstveno lice vrati.
- kmirsad
#30298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:Ja se izvinjavam.kmirsad wrote: S ovim... sve postaje jasnije i gubi osnove za pogrešno, a štetno tumačenje...
Izvinjavam se...
Malo sam se poigrao sa upisom kolege srcokuca.
Kada se laž zavrti/zaspinuje do kraja, to je kao pljuvanje u vis.
Sve se u sopstveno lice vrati.
Da... ko pišanje uz vjetar...
Drago mi je da smo utvrdili... da je Boriša Falatar ipak ostao principjelan... da u svojoj političkoj promociji... nije prihvatio pljuvačku retoriku ovih naših ... ma zaista ne znam kako da ih nazovem... avlijanera... seoskih đilkoša...
- Capsicum
#30299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, možda ga je Vidović podučio modernijim metodama utakmičavanja Bošnjaka i Srba u koncentracionim logorima. Ono, ne moraš prljat ruke. Sve odradiš na daljinski, uz uljudnu retoriku 
-
kluz franjo
#30300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako biješe ono Komšić za Emira reče: "Međutim, spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine, neće proći."