Demokratska fronta Željko Komšić

zbiljovski

#30276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zbiljovski »

I danas se pitam šta je suštinski postignuto osnivanjem Demokratske fronte ? Čitam ova njihova saopštenja i najjače je to "da su prvi put na izborima" i kakav god rezultat ostvare bit će zadovoljni. Gori su od Stranke za BiH, prije će nestati. . .
Objektivitet

#30277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Evo ekipe u Srebrenici, a eno i đenerala Strahinje Pođića :D

Image
putokaz1

#30278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Izmedju DF i SDA I SBIH
Biram DF?Tako ostavite ŽELJKA NA MIRU
JThomas

#30279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

Heartbeats wrote:
malakh wrote:
aha, a ti ostale koji obnašaše te funkcije ipred dfa nazva istim pogrdnim imenima...
Koja konkretno pogrdna imena?

Ovako, najiskrenije, u DF-u ima ljudi koji su posteno usli u tu pricu i vjerovali u ideju kao sto je Azra i mnogi drugi.
Sa druge strane, na zalost, nije im dato da dodju do izrazaja radi politickih "kapitalaca"
takvih ljudi ima u svim strankama. čak i u sda :mrgreen: ali ni oni, ni glasači od toga nemaju ništa...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#30280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Heartbeats wrote:
malakh wrote:
aha, a ti ostale koji obnašaše te funkcije ipred dfa nazva istim pogrdnim imenima...
Koja konkretno pogrdna imena?

Ovako, najiskrenije, u DF-u ima ljudi koji su posteno usli u tu pricu i vjerovali u ideju kao sto je Azra i mnogi drugi.
Sa druge strane, na zalost, nije im dato da dodju do izrazaja radi politickih "kapitalaca"
ovako konkretno, kada je ta azra bila uhljebljena ona se nije žalila, evo pročitah i da je bila druga na listi za parlament fbih, ni tada se nije žalila. a sada kada su je skinuli kao kandidata za načelnika, a za uzvrat joj ponudili visoko mjesto na listi, ona se buni i diže bunu.

ne branim ni gorana kovačevića (koji je uzgred rečeno najkvalitetniji kadar dfa na lokalnim izborima), a još manje df, samo mi nije jasno je li df u novom gradu samo azra jasika ili tu ima još članova.

ps s obzirom kakva je situacija u dfu, ne bi me ni to čudilo.
Pertini

#30281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

Nije apsolutno bitno da li je Goran Kovačević bolji kandidat od Azre Spahić. Nije relevantno ni ko je koliko dugo u stranci. Jedino je bitno da nije ispoštovana demokratska praksa da članovi biraju svoje predstavnike, a ne da im ih nameće Željko Komšić po kriteriju ličnog poznanstva i prijateljstva. Kako sada očekivati od privatne stranke Željka Komšića da će njegovi predstavnici sutra poštovati zakone, koje je neko drugi donio, kad ne poštuju Statut koji su sami donijeli.
mario001

#30282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

Pertini wrote:Nije apsolutno bitno da li je Goran Kovačević bolji kandidat od Azre Spahić. Nije relevantno ni ko je koliko dugo u stranci. Jedino je bitno da nije ispoštovana demokratska praksa da članovi biraju svoje predstavnike, a ne da im ih nameće Željko Komšić po kriteriju ličnog poznanstva i prijateljstva. Kako sada očekivati od privatne stranke Željka Komšića da će njegovi predstavnici sutra poštovati zakone, koje je neko drugi donio, kad ne poštuju Statut koji su sami donijeli.
Ne poznaje njega Komsic nego Bakir Alispahic sa kojim je svaki dan, stalno sjede kod Bole u restoranu
Teniser

#30283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Teniser »

I tako naduva ga azra .Iskreno smo iznenadjeni da joj nije u zastitu stao extremista Podzo i pickica manekenska.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#30284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

jedno pitanje za dfovce, a i za komšića.

jeste li se svjesni da masovno dobijate glasove bošnjaka, a na sve važnije funkcije postavljate hrvate, koji guraju, naravno, hrvate?

poštujem multietničnost, ideološki sam za to, ali ne i za "multietničnost" u kojoj jedna uža skupina jedne nacionalne opredjeljenosti vlada i upravlja drugom - većinskom.

de facto se dfova multietničnost prikazuje kroz broj hrvata na rukovodećim pozicijama u stranci, a apsolutna su manjina u istoj toj stranci.
KB9

#30285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KB9 »

ovi su propali totalno
skupljac_zeljeza

#30286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

putokaz1 wrote:dobar je df bolji od sda duplo
Ima jedna istina što dobra cura prođe pored finog i sjede na motor onog mangupa.
Adriatic

#30287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Je li ovo Denis Stojnić kandidat DF-a? :-) :-)
Čestitam.
malakh

#30288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Pertini wrote:Nije apsolutno bitno da li je Goran Kovačević bolji kandidat od Azre Spahić. Nije relevantno ni ko je koliko dugo u stranci. Jedino je bitno da nije ispoštovana demokratska praksa da članovi biraju svoje predstavnike, a ne da im ih nameće Željko Komšić po kriteriju ličnog poznanstva i prijateljstva. Kako sada očekivati od privatne stranke Željka Komšića da će njegovi predstavnici sutra poštovati zakone, koje je neko drugi donio, kad ne poštuju Statut koji su sami donijeli.
i onda dobiješ da izlobirana masa od 20 članova izabere svog kandidata koji ima oko 3000 potencijalnih glasova na izborima, a sa druge strane im predsjedništvo predloži i postavi osobu koja može imati 6000 glasova.

ja, kao neutralan uvijek bi birao ovog drugog.
Pertini

#30289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

malakh wrote:
i onda dobiješ da izlobirana masa od 20 članova izabere svog kandidata koji ima oko 3000 potencijalnih glasova na izborima, a sa druge strane im predsjedništvo predloži i postavi osobu koja može imati 6000 glasova.

ja, kao neutralan uvijek bi birao ovog drugog.
Ima smisla ako stvar promatramo is ugla da cilj opravdava sredstvo.Ali zar se nismo toga nagledali od strane SDA, pa i SDP, i zar se zbog nade da su ovi drugaciji, nismo radovali osnivanju ove stranke? Zar ovaj izbor nije ponizio clanstvo? Zar im ovo nije dovoljno da shvate za sta sluze? Meni jeste!
malakh

#30290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Pertini wrote: Ima smisla ako stvar promatramo is ugla da cilj opravdava sredstvo.Ali zar se nismo toga nagledali od strane SDA, pa i SDP, i zar se zbog nade da su ovi drugaciji, nismo radovali osnivanju ove stranke? Zar ovaj izbor nije ponizio clanstvo? Zar im ovo nije dovoljno da shvate za sta sluze? Meni jeste!
ništa posebno nisam očekivao od ovih narandžastih, tako da se nisam spektakularno ni radovao, a bogme ni razočarao. copy/paste sda i sdp, šemsudin džeko na čelu kantonalnog odbora u sarajevu, bakir alispahić ušao na velika vrata u stanku, pindžo, hanka vajzović, mehmedić etc.

što ti reče cilj opravdava sredstvo, ali ne bi se složio oko izbora jasike i kovačevića, jer je jasiku izabralo 18 ljudi koji svakodnevno provode vrijeme sa njom, a ne baza. baza podrazumjeva minimalno 100-200 ljudi (makar ja tako mislim).

kada smo kod baze, baza u dfu se nije očitovala ni o predsjednicima općinskih i kantonalnih odbora. poslije kongresa nije bilo unutarstranačkih izbora i s komšić je postavio vd predsjednike koji su nadalje postavljali svoje ljude, što je također nepošteno i nepravedno prema bazi. čisto informativno ako nisi znao, jer sam i ja to nedavno saznao.
Last edited by malakh on 20/07/2016 12:50, edited 1 time in total.
putokaz1

#30291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

2014 nisam bio simpatizer df jer je nešto vuklo ka sda
sad ih volim vuku ka sdpu(ljevici)
clanstranke

#30292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clanstranke »

Zdravo, nije tačno da vrh stranke "nametanjem" Kovačevića krši Statut. Internim dokumentima stranke koji se naslanjaju na Statut je definisan način biranja kandidata za načelnike i kandidata za vijeća. U Kovačević/Spahić-Jasika slučaju pravila iz tog dokumenta nisu prekršena jer je jasno naznačeno da konačnu odluku donosi Predsjedništvo. Oponentima na kafu: listu za Općinsko vijeće Novi Grad koju je kreiralo Općinsko povjereništvo su sa minimalnim korekcijama (samo jedno ime dodano na listu, drugo dodali jer Povjereništvo nije imalo prijedlog) prihvatili svi viši organi stranke. Poštovali su čak i redoslijed kandidata!

Ipak, spram Azre je pravovremeno trebalo reagovati i upoznati je sa željom viših organa stranke da kandidat bude Goran. Vjerujem da bi takvu odluku prihvatila bez citiranog statusa.
homar

#30293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by homar »

malakh wrote:
Pertini wrote: Ima smisla ako stvar promatramo is ugla da cilj opravdava sredstvo.Ali zar se nismo toga nagledali od strane SDA, pa i SDP, i zar se zbog nade da su ovi drugaciji, nismo radovali osnivanju ove stranke? Zar ovaj izbor nije ponizio clanstvo? Zar im ovo nije dovoljno da shvate za sta sluze? Meni jeste!
ništa posebno nisam očekivao od ovih narandžastih, tako da se nisam spektakularno ni radovao, a bogme ni razočarao. copy/paste sda i sdp, šemsudin džeko na čelu kantonalnog odbora u sarajevu, bakir alispahić ušao na velika vrata u stanku, pindžo, hanka vajzović, mehmedić etc.

što ti reče cilj opravdava sredstvo, ali ne bi se složio oko izbora jasike i kovačevića, jer je jasiku izabralo 18 ljudi koji svakodnevno provode vrijeme sa njom, a ne baza. baza podrazumjeva minimalno 100-200 ljudi (makar ja tako mislim).

kada smo kod baze, baza u dfu se nije očitovala ni o predsjednicima općinskih i kantonalnih odbora. poslije kongresa nije bilo unutarstranačkih izbora i s komšić je postavio vd predsjednike koji su nadalje postavljali svoje ljude, što je također nepošteno i nepravedno prema bazi. čisto informativno ako nisi znao, jer sam i ja to nedavno saznao.
Učio mali od Lagundžije, pljunuti zlaja, postao je narcis, provodi čistke, određuje izborne liste, štiti poltrone... završit će kao i mentor mu a DF će postati grobarska stranka.
Ridjobrki

#30294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ridjobrki »

A šta reći na ponašanje DF u USK?
Pertini

#30295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

:?
Ridjobrki wrote:A šta reći na ponašanje DF u USK?
Zar je DF tamo drugaciji? Zar tamo odlucuju clanovi?
Ridjobrki

#30296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ridjobrki »

Pertini wrote::?
Tamo se vidi koliko je DF uspio pokupiti sve najgore iz najgoreg perioda SDP-ove vladavine, s tim da su SDP-ovci bar znali to unovčiti. DF trenutno veze nema ni šta radi ni zašto to radi, vuče neobjašnjive poteze i pomaže najgoru struju SDA da riješi svoje unutarstranačke probeme i da iziđe na kraj sa ASDA.

Ovo se može dešavati iz više razloga:
1. Da se otklone blokade u USK (zvanični razlog)
2. DF se nada da će ojačati svoju poziciju slabljenjem ASDA
3. Sarajevo naredilo da se šuruje sa SDA zbog svojih relacija sa Bakirom
4. Neki DF-ovci se nadaju da će nakon izbora nešto ušićariti
5. Veze nemaju šta rade.

Uglavnom, stvar je sljedeća. Jednostavno rečeno, koalicija SDA-ASDA je funkcionirala, u njoj je ASDA uhvatila previše furseta i poklopila previše novčanih tokova što se nije svidjelo jednoj struji SDA. Druga struja koja je bila u vladi je izvršila rekonstrukciju i uvela SBB mimo amina prve struje. Prva struja nakon toga ruši vladu i pravi novu bez ASDA. Pošto druga struja ima 6/10 zastupnika SDA i 1/3 zastupnika SBB, rekonstrukcija je izvršena samo zahvaljujući SDP, DF i Fikretovcima. Znači imamo vladu koju podržava 6/13 zastupnika koalicije koja formira tu vladu plus osmorica iz SDP/DF i dvoje Fikretovih.

Što će DF-u avantura u kojoj pomaže tvrđoj struji SDA da riješi svoje unutarstranačke probleme i da se riješi koalicionog partnera kojeg su sami birali???? Zašto im to treba? Pustimo priču o blokadi, deblokadi - dovodiš vladu koja ima samo 6 "svojih" poslanika i koju opet može blokirati ko hoće, naročito Fikretovi laburisti! Ja ne kontam što im ovo treba, tim prije jer ni neki općinski odbori (Sanski Most) nisu oduševljeni saradnjom sa ljudima sa kojima se doslovno kolju na lokalnom nivou.

Eto, toliko o DF-u, promišljenom djelovanju, slušanju svojih birača i konstruktivnim doprinosima. Srušili su vladu koja je - uz sve objektivne nedostatke - uspjela zaustaviti strmoglavljenje kantona nakon Lipovačine vladavine i instalirali novu, nestabilnu, koja postojanje zahvaljuje Fikretu Abdiću lično. Ja ne znam šta ova stranka konta dugoročno, ako išta kontaju. Svrstati se na stranu tvrđe struje SDA, sve to skupa sa dojučerašnjim zakletim neprijateljima iz SDP-a... Fakat ne znam šta su kontali sa ovim.
nemampojma0

#30297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Ridjobrki wrote:
Pertini wrote::?
Tamo se vidi koliko je DF uspio pokupiti sve najgore iz najgoreg perioda SDP-ove vladavine, s tim da su SDP-ovci bar znali to unovčiti. DF trenutno veze nema ni šta radi ni zašto to radi, vuče neobjašnjive poteze i pomaže najgoru struju SDA da riješi svoje unutarstranačke probeme i da iziđe na kraj sa ASDA.

Ovo se može dešavati iz više razloga:
1. Da se otklone blokade u USK (zvanični razlog)
2. DF se nada da će ojačati svoju poziciju slabljenjem ASDA
3. Sarajevo naredilo da se šuruje sa SDA zbog svojih relacija sa Bakirom
4. Neki DF-ovci se nadaju da će nakon izbora nešto ušićariti
5. Veze nemaju šta rade.

Uglavnom, stvar je sljedeća. Jednostavno rečeno, koalicija SDA-ASDA je funkcionirala, u njoj je ASDA uhvatila previše furseta i poklopila previše novčanih tokova što se nije svidjelo jednoj struji SDA. Druga struja koja je bila u vladi je izvršila rekonstrukciju i uvela SBB mimo amina prve struje. Prva struja nakon toga ruši vladu i pravi novu bez ASDA. Pošto druga struja ima 6/10 zastupnika SDA i 1/3 zastupnika SBB, rekonstrukcija je izvršena samo zahvaljujući SDP, DF i Fikretovcima. Znači imamo vladu koju podržava 6/13 zastupnika koalicije koja formira tu vladu plus osmorica iz SDP/DF i dvoje Fikretovih.

Što će DF-u avantura u kojoj pomaže tvrđoj struji SDA da riješi svoje unutarstranačke probleme i da se riješi koalicionog partnera kojeg su sami birali???? Zašto im to treba? Pustimo priču o blokadi, deblokadi - dovodiš vladu koja ima samo 6 "svojih" poslanika i koju opet može blokirati ko hoće, naročito Fikretovi laburisti! Ja ne kontam što im ovo treba, tim prije jer ni neki općinski odbori (Sanski Most) nisu oduševljeni saradnjom sa ljudima sa kojima se doslovno kolju na lokalnom nivou.

Eto, toliko o DF-u, promišljenom djelovanju, slušanju svojih birača i konstruktivnim doprinosima. Srušili su vladu koja je - uz sve objektivne nedostatke - uspjela zaustaviti strmoglavljenje kantona nakon Lipovačine vladavine i instalirali novu, nestabilnu, koja postojanje zahvaljuje Fikretu Abdiću lično. Ja ne znam šta ova stranka konta dugoročno, ako išta kontaju. Svrstati se na stranu tvrđe struje SDA, sve to skupa sa dojučerašnjim zakletim neprijateljima iz SDP-a... Fakat ne znam šta su kontali sa ovim.
Hoces da kazes da je DF kriv sto SDA lose funkcionise i njeni kadrovi se kolju medjusobno? Hoces da kazes da legitimni cilj svake opozicije nije da ima sto nestabilniju poziciju, da pojacaju pritisak na nju..pa i ovisnost o opoziciji, a da faktura za losu vladavinu ide poziciji?
Ili su mozda trebali podrzati tu neku "drugu" struju SDA, koja takodje nema vecinu i sve bi bilo ok?
Ili mozda najbolje da nisu nikog podrzali i da kanton nema Vladu, dok se u SDA ne izmire?
Neces zamjeriti, ali cini mi se da si previse banalizovao stvari.
Ridjobrki

#30298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ridjobrki »

nemampojma0 wrote: Hoces da kazes da je DF kriv sto SDA lose funkcionise i njeni kadrovi se kolju medjusobno? Hoces da kazes da legitimni cilj svake opozicije nije da ima sto nestabilniju poziciju, da pojacaju pritisak na nju..pa i ovisnost o opoziciji, a da faktura za losu vladavinu ide poziciji?
Ili su mozda trebali podrzati tu neku "drugu" struju SDA, koja takodje nema vecinu i sve bi bilo ok?
Ili mozda najbolje da nisu nikog podrzali i da kanton nema Vladu, dok se u SDA ne izmire?
Neću zamjeriti, ali neću pasti ni na jeftine spinove što je sve što je DF sada u stanju.
Hoces da kazes da je DF kriv sto SDA lose funkcionise i njeni kadrovi se kolju medjusobno?
Kakvog ovo ima smisla i logike? DF je kriv što POMAŽE SDA da se konsoliduje a nema ama baš nikakav interes za to ni za stranku ni za građane. Sad su kao opozicija a izglasali vladu kojoj su lafo opozicija. Oni su podržali rušenje vlade i imenovanje nove - kanton je imao vladu koju nije srušio DF kao opozicija nego SDA kao pozicija uz asistenciju DF, SDP i Fikreta. Za početak bi se trebali uzdržati od učestvovanja u bilo čemu što ovisi od Laburista. Uglavnom, banalizovao ja ili ne, članstvo i birači su frapirani (iz prve ruke govorim) a rukovodstvo nek spinuje kako hoće.

Žao je meni tog članstva, nakon što ih je ishandrio Hamdija Lipovača sa koalicijama i sa SDA i sa ASDA iziđu, halale sve što su godinama gradili u SDP-u, osnuju nešto novo i onda završe radeći sve po starom. Pustimo mi neko igranje visoke politike, ti članovi su "obični" ljudi koji su se zakrvili međusobno zbog odnosa SDP-a i DF-a (prva šizma unutar SDP-a koja je prethodila formiranju DF je bila u OO SDP Cazin i Bosanski Petrovac) i sad imaš ljude u lokalnim odborima koji ne govore međusobno a i jedni i drugi gledaju Hodžu i Grgu kako skupa glasaju za bukvalno Kamberovu vladu. Eto ja banalizujem ali hajdemo upitati ljude u Sanskom Mostu kako gledaju na ovo. Iziđeš iz SDP-a zbog politike koju je zastupao taj Grga sa Hamdom Lipovačom i sad tvoji zastupnici šuruju sa Grgom za račun Kambera koji ti ne da živjeti u tvom gradu.

Plus na to sve dodaj klijentelizam, nedemokratiju, nepotizam unutar stranke... pa sad je DF postao SDP-ovskiji od Zlajinog SDP-a! Frišak primjer: danas su svi kandidati DF za općinske izbore na USK morali doći u Ključ da se slikaju za plakate. To na USK nije bilo fotografskog studija čiji bi fotograf mogao obići sve OO u terminima kad ovima odgovara? Znam koliko su ljudi ogorčeni ovim potezom, treba u pola sezone godišnjih odmora pohvatati kandidate i voziti ih u Ključ koji je Sarajlijama bio najbliži zbog faking slikanja da bi se neko ugradio u ugovor. Nije se moglo bar malo novca prepustiti provinciji? Sve ovo su bili razlozi zbog čega su ti ljudi koje lično poznajem izišli iz SDP-a i ne znam stvarno šta DF takvim ponašanjem dugoročno konta.
nemampojma0

#30299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Ridjobrki wrote:
nemampojma0 wrote: Hoces da kazes da je DF kriv sto SDA lose funkcionise i njeni kadrovi se kolju medjusobno? Hoces da kazes da legitimni cilj svake opozicije nije da ima sto nestabilniju poziciju, da pojacaju pritisak na nju..pa i ovisnost o opoziciji, a da faktura za losu vladavinu ide poziciji?
Neću zamjeriti, ali neću pasti ni na jeftine spinove što je sve što je DF sada u stanju.
Hoces da kazes da je DF kriv sto SDA lose funkcionise i njeni kadrovi se kolju medjusobno?
Kakvog ovo ima smisla i logike? DF je kriv što POMAŽE SDA da se konsoliduje a nema ama baš nikakav interes za to ni za stranku ni za građane. Sad su kao opozicija a izglasali vladu kojoj su lafo opozicija. Oni su podržali rušenje vlade i imenovanje nove - kanton je imao vladu koju nije srušio DF kao opozicija nego SDA kao pozicija uz asistenciju DF, SDP i Fikreta. Za početak bi se trebali uzdržati od učestvovanja u bilo čemu što ovisi od Laburista. Uglavnom, banalizovao ja ili ne, članstvo i birači su frapirani (iz prve ruke govorim) a rukovodstvo nek spinuje kako hoće.

Žao je meni tog članstva, nakon što ih je ishandrio Hamdija Lipovača sa koalicijama i sa SDA i sa ASDA iziđu, halale sve što su godinama gradili u SDP-u, osnuju nešto novo i onda završe radeći sve po starom. Pustimo mi neko igranje visoke politike, ti članovi su "obični" ljudi koji su se zakrvili međusobno zbog odnosa SDP-a i DF-a (prva šizma unutar SDP-a koja je prethodila formiranju DF je bila u OO SDP Cazin i Bosanski Petrovac) i sad imaš ljude u lokalnim odborima koji ne govore međusobno a i jedni i drugi gledaju Hodžu i Grgu kako skupa glasaju za bukvalno Kamberovu vladu. Eto ja banalizujem ali hajdemo upitati ljude u Sanskom Mostu kako gledaju na ovo. Iziđeš iz SDP-a zbog politike koju je zastupao taj Grga sa Hamdom Lipovačom i sad tvoji zastupnici šuruju sa Grgom za račun Kambera koji ti ne da živjeti u tvom gradu.

Plus na to sve dodaj klijentelizam, nedemokratiju, nepotizam unutar stranke... pa sad je DF postao SDP-ovskiji od Zlajinog SDP-a! Frišak primjer: danas su svi kandidati DF za općinske izbore na USK morali doći u Ključ da se slikaju za plakate. To na USK nije bilo fotografskog studija čiji bi fotograf mogao obići sve OO u terminima kad ovima odgovara? Znam koliko su ljudi ogorčeni ovim potezom, treba u pola sezone godišnjih odmora pohvatati kandidate i voziti ih u Ključ koji je Sarajlijama bio najbliži zbog faking slikanja da bi se neko ugradio u ugovor. Nije se moglo bar malo novca prepustiti provinciji? Sve ovo su bili razlozi zbog čega su ti ljudi koje lično poznajem izišli iz SDP-a i ne znam stvarno šta DF takvim ponašanjem dugoročno konta.
U principu nisi odgovorio na postavljena pitanja. A dodat cu jos jedno, kako to DF ovim potezom konsoliduje SDA?
Iznosenjem nekih pausalnih optuzbi i ustaljenih, a u narodu omrazenih termina tipa klijentelizam, nepotizam i sl., a za sta nemas nikakvog utemeljenja, pokazao si povrsnost (mozda i nerazumijevanje) pri analizi.
I nema potrebe da zalis clanove, pa niko tu nije prisilno pobogu.
Za fotografisanje se slazem.
Ridjobrki

#30300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ridjobrki »

nemampojma0 wrote:U principu nisi odgovorio na postavljena pitanja. A dodat cu jos jedno, kako to DF ovim potezom konsoliduje SDA?
Iznosenjem nekih pausalnih optuzbi i ustaljenih, a u narodu omrazenih termina tipa klijentelizam, nepotizam i sl., a za sta nemas nikakvog utemeljenja, pokazao si povrsnost (mozda i nerazumijevanje) pri analizi.
I nema potrebe da zalis clanove, pa niko tu nije prisilno pobogu.
Za fotografisanje se slazem.
Nisam od juče na forumu, samo slabo forumam otkako sam uveo twitter u kuću. Ovakve smo diskusije imali na temi o SDP-u pa znamo svi kako je to završilo, ne osjećam neku potrebu da budem u pravu ali ne znam šta članovi i simpatizeri DF očekuju da će se desiti ako nastave primjenjivati recepte iz SDP-a čijoj su primjeni svjedočili.

U pravu si, ne treba žaliti članove jer nisu tu prisilno. Oni su tu iz nekih svojih uvjerenja koja očito ni tebi koji nemaš problem sa trenutnom politikom DF niti bilo kome ko sudjeluje u kreiranju i provođenju te politike ništa ne znači, inače nikad ne bi prevalio tako nešto preko tastature. To je doslovno sublimiran "ko im jebe mater" stav ali očito ti ljudi ni ne zaslužuju bolje jer ih gledam kako godinama to trpe.

"Paušalne optužbe bez utemeljenja" su šupljak koji je malo pretjerano korišten za odbranu od jaaako utemeljenih tvrdnji. Ja svoje tvrdnje uvijek dokažem, evo npr ovo fotografisanje sa kojim si se složio je čisti klijentelizam a o nepotizmu i raznim drugim vidovima zloupotreba položaja od strane DF-ovaca su ovdje već ispisane stranice i stranice.

Na konkretno pitanje u vezi konsolidacije SDA konkretan odgovor: nakon podrške Kamberovoj struji i izglasavanja nove vlade USK dala se podrška struji koja ima Bakirovu potporu iako je većina simpatizera SDA protiv nje. Ovim se prekida višemjesečno previranje unutar SDA i povlađuje se lobiju koji ima ekonomsku moć da nakon što zasjedne na vlast doslovno novcem i pozicijama kupi unutarstranačku podršku. DF i SDP su tako pomogli ekonomski jačoj struji SDA da uspostavi kontrolu nad šumama i da uguši ovu slabiju struju. Šta god mi mislili da znamo o politici - to u praksi funkcionira ovako.

Od ovoga će najveću korist srednjeročno i dugoročno izvući ASDA a DF se može pozdraviti sa glasovima u Cazinu (zbog toga što su stali uz SDA a protiv ASDA) i Sanskom Mostu (zbog podrške Kamberu). Doduše, ovo je jako površna analiza bez ikakvog poznavanja realne situacije i sa puno u narodu omraženih termina - kad dođu izbori DF će pokazati da ovo ništa nije ovako. :wink:
Post Reply