Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
SerijeSync

#30276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

djes_ba wrote:
zašto više lažete ljude
kad ste vi bezobrazni i ja ču biti
NIŠTA NISTE NOVO UBACILI I ŠTO VALJA IZBACUJETE I PREBACUJETE U DRUGE PAKETE
ne razumijem čemu šuplja priča više
živim za dan kad ču moci naruciti karticu t-com ili nekog drugog, samo da je van jebenog balkana
pismenost iz svakog slova izbija :D
sencobih

#30277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Opet isto. Covjek se požali.
@telemah mu lijepo i kulturno odgovori, a nezvanični portparol dežura da mu se nagovori.
SerijeSync

#30278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

žali bože slova :lol:
Telemach

#30279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:
Telemach wrote:Poštovani korisnici,
kako smo vas već do sada i obavijestili u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija M&H Company, KATV HS, HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo nadograđivati mrežu i blagovremeno puštati novi signal.
Prvih šest faza puštanja signala je završeno. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Sedma faza puštanja signala planirana je za 27.4.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
U sedmoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
ADILA GREBE, AVDE SMAJLOVIĆA, DERVIŠA NUMIĆA, DOBOJSKA, DRINSKA, EJUBA ADEMOVIĆA, FEHIMA EF.ČURĆIĆA, GORNJO VAKUFSKA, HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA, HUMSKA, HUSINJSKA, IVANJSKA, MRAKUŠA, MUHAMEDA RIDŽANOVIĆA, NOVA, NOVOPAZARSKA, NURUDINA GACKIĆA, ORAŠAČKA, PAVLA LUKAČA, PODGAJ, RADNIČKA, RUĐERA BOŠKOVIĆA, SAMOBORSKA, SKENDERIJA, SKENDERIJA ČIKMA, SOUKBUNAR, STOLAČKA, TEKIJA, TEREZIJA, TEREZIJE, ZMAJA OD BOSNE
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Napisao sam i na temi HS-a da u ulicu Avde Smajlovica posaljete tehnicare sa pojacalima i konektorima da zamjene da nebi doslo do problema sa signalom da preduhitrite probleme da Vas korisnici nebi zvali jer ih ima veliki broj.
Kako bismo uradili preventivnu provjeru, izdali smo nalog za dolazak tehničke ekipa, koja je već u navedenoj ulici. Molimo Vas provjerite inbox.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#30280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Kada naručim paket preko stranice za koliko će mi biti priključen?
AnonymousBIH

#30281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Telemach wrote:
AnonymousBIH wrote:@Telemach, opet nemam ni upola deklarisanu brzinu i ping mi narastao, ometa me u koristenju PS4. Možete li to pogledati u centrali?
Jutro AnonymusBIH,
nalog za detaljnijju provjeru je proslijeđen kolegama u nadležnom sektoru.
Hvala lijepo, trenutno sve radi normalno.
Promijenila mi se ip adresa :)

Image
Herr Flick

#30282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Ja sve kontam sto ovaj jedan tv nece da uhvati digitalne kanale,a ima sve opcije za skeniranje digitale da bi na kraju skontao da ima samo DVB-T tuner(pise pozadi) unutra a nema DVB-C...Inace slika na analogiji i kvaliteta i jacina signala digitalnih kanala na BHB-u se danas dosta popravila,vidio sam ih da mjenjao kutije sa bandera,prije 2 dana na SK1 HD kvaliteta bila 70,jacina 53,danas kvaliteta 100'' a jacina 80,pohvale :D :-D
AnonymousBIH

#30283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Dobar je Telemach, moze biti bolji svakako, ali od 1-5 ima 4-, barem za mene.
Internet je relativno stabilan, nema prekida, dobar ping, ponekad problemi sa deklarisanom brzinom i pingom, ali apsolutno ništa strašno.
Digitalna TV solidna, lijep izbor kanala, nema prekida. Moduli, konkretno za mene, ogroman plus. Još neki vrhunski kanal u ponudu tipa Cinestar Premiere, H2, eventualno AreneSport i to bi bilo to.
Podrška odlična, u tom segmentu 5+- Brzo, efikasno, ljubazno. Loyalti bonusi, akcije, poklončići - svaka čast i na tome.
Ja očekujem još da puste optiku za razuman novac, i od mene mogu dobiti doživotni ugovor.
DON_eARL

#30284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Image

Stigao D3CAM. :D Baš je fino sve na jednom daljinskom raditi, ali i pored te prednosti i bržeg odziva na prebacivanje, interfejs i funkcije EPG-a na D3v2.0 su mi nenadmašive. Razlika u kvalitetu slike neprimijetna definitivno, kad mi pri ruci bude kakva kvalitetnija kamera, napraviću poređenje.

Modul testiran na SONY Bravia i Panasonic Viera modelima, ovaj prvi star 5 godina, drugi godinu i kusur. Na SONY-ju se prilikom prvog ubacivanja modula desilo nešto čudno. Signal je momentalno kucao na 0 i gubila se slika u potpunosti, a nakon vađenja kartice, sve se vraćalo u normalnu kod otključanih kanala. Uz malo čeprkanja zaključih da sve bude ok kada se kartica pod pritiskom "gura" od TV-a prema zidu, pa je pakovanje Paracetamola našlo mjesto između TV-a i CAM, i problem riješen. :D U poređenju sa D3v2.0 ovaj SONY zaostaje po svim bitnijim parametrima, sporije prebacivanje i siromašan EPG, jedino ga "vadi" mogućnost stavljanja podsjetnika, koji na Panasonicu nema. :-) Uzimajući u obzir da nemam gdje staviti risiver, D3CAM će super doći.

Na Panasonicu sve radi glatko, za sekundu brže prebacivanje nego na risiveru, ali je interfejst preružan i nepregledan nekako.

Panasonic Viera
Image
Image
D3v2.0
Image
Image

Jučer sam imao priliku da kod prijatelja testiram 72h unazad, i sa tom funkcijom risiveri odoše za dva koraka naprijed. Game of Thrones na HBO HD par sati nakon premijere, neprocjenjivo. :-D Jedva čekam 5.5.
crnivrag

#30285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote: Jučer sam imao priliku da kod prijatelja testiram 72h unazad, i sa tom funkcijom risiveri odoše za dva koraka naprijed.
Kako da testiraš kad usluga nije još zvanično krenula? Da li si mislio na uslugu putem D3 GO aplikacije, ili ti prijatelj radi u Telemachu, pa je već dobio neku testnu verziju firmwara na resiveru?
sencobih

#30286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

crnivrag wrote:
DON_eARL wrote: Jučer sam imao priliku da kod prijatelja testiram 72h unazad, i sa tom funkcijom risiveri odoše za dva koraka naprijed.
Kako da testiraš kad usluga nije još zvanično krenula? Da li si mislio na uslugu putem D3 GO aplikacije, ili ti prijatelj radi u Telemachu, pa je već dobio neku testnu verziju firmwara na resiveru?
A mozda mu prijatelj ima MojaTv :mrgreen:
Gray

#30287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

Jutros ne radi digitalna televizija i internet na vracama, ulica avde smajlovica, ali kablovska radi. Imate li neke informacije kada će se popraviti? Ne znam je li samo do mene ili je neki veći problem, sinoć je sve normalno radilo
Benq

#30288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Gray wrote:Jutros ne radi digitalna televizija i internet na vracama, ulica avde smajlovica, ali kablovska radi. Imate li neke informacije kada će se popraviti? Ne znam je li samo do mene ili je neki veći problem, sinoć je sve normalno radilo
Pusten je novi signal u toj ulici , sto se interneta tice samo iskljuci modem iz struje i opet ukljuci i bit ce sve ok , a sto se digitalne tice , moras preskenirat tv da dobijes novu programsku shemu.
djes_ba

#30289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djes_ba »

SerijeSync wrote:
djes_ba wrote:
zašto više lažete ljude
živim za dan kad ču moci naruciti karticu t-com ili nekog drugog, samo da je van jebenog balkana
pismenost iz svakog slova izbija :D
jesam li se tebi pismeni obratio ???
sta tebe boli kurac sta ja komentarisem
DON_eARL

#30290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

crnivrag wrote:
Da, prijatelj je uposlenik. HBO HD kanali će izgleda svi biti na 72h unazad. :thumbup: VoD izgleda super, već ima dosta poznatih naslova.
djes_ba

#30291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djes_ba »

Telemach wrote:
djes_ba wrote:
Telemach wrote:Poštovani korisnici,
kako smo vas već do sada i obavijestili u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija M&H Company, KATV HS, HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo nadograđivati mrežu i blagovremeno puštati novi signal.
Prvih šest faza puštanja signala je završeno. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Sedma faza puštanja signala planirana je za 27.4.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
U sedmoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
).
zašto više lažete ljude
Zdravo djes_ba,
molimo Vas da budete precizniji, šta je tačno uzrok Vašeg nezadovoljstva? Molimo Vas javite nam se u inbox, potrudićemo se da budete zadovoljni našim uslugama i ponudom.
razlog bunta je sto svaki put imam sve manje i manje kanala, plačam fin iznos na mjesecnom nivou iznad 50 KM uglavnom (net- tv) i onda mene lično gušite sa pricom da korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu nema nista novo sve sto hocu novo moram doplatiti 5KM po 5 KM I i na kraju če ponuda koja je bila na početku nekih 50 KM narasti na 100 KM, marketinški trik ... (nije ništa bolji ni telekom da se razumijemo )
lajavi krelac

#30292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lajavi krelac »

Ima li neki poseban risiver koji treba tražiti za ove nove usluge ili to radi sa bilo kojim ?
Telemach

#30293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lajavi krelac wrote:Ima li neki poseban risiver koji treba tražiti za ove nove usluge ili to radi sa bilo kojim ?
Ovisi koji paket trenutno koristite, koje usluge želite da koristite? U slučaju da je potrebno da postojeći reciever zamijenimo kako bi koristili nove usluge, rado ćemo to uraditi.
Opremu koju imamo u ponudi, možete pogledati na linku http://telemach.ba/Televizija/TV-Oprema
Telemach

#30294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Gray wrote:Jutros ne radi digitalna televizija i internet na vracama, ulica avde smajlovica, ali kablovska radi. Imate li neke informacije kada će se popraviti? Ne znam je li samo do mene ili je neki veći problem, sinoć je sve normalno radilo
Jutro Gray,
molimo Vas za još malo strpljenja, u navedenoj ulici se danas pušta novi signal, svakako predlažemo da uradite reset opreme. U slučaju da usluge budu afektirane i u narednih par sati molimo Vas da nam podatke ostavite u inbox i kontakt broj, kako bismo provjerili sve što je potrebno.
kakaljin

#30295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
Jutro Gray,
molimo Vas za još malo strpljenja, u navedenoj ulici se danas pušta novi signal, svakako predlažemo da uradite reset opreme. U slučaju da usluge budu afektirane i u narednih par sati molimo Vas da nam podatke ostavite u inbox i kontakt broj, kako bismo provjerili sve što je potrebno.
Za navedenu ulicu ja Vam tek poslije podne mogu javiti rezultate, sta je uradjeno i da javim kvalitet signala.
Gray

#30296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

Benq wrote:
Pusten je novi signal u toj ulici , sto se interneta tice samo iskljuci modem iz struje i opet ukljuci i bit ce sve ok , a sto se digitalne tice , moras preskenirat tv da dobijes novu programsku shemu.

Hvala :)
Gray

#30297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

Telemach wrote:
Jutro Gray,

Evo internet radi a kanali se skeniraju, nadam se da će biti ok :)
veliki_ah

#30298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

@Telemach

Jel mogu ovdje da se prijavim za CI modul?
Šta mi na tv treba? DVB-C/S/T?
SerijeSync

#30299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

veliki_ah wrote:@Telemach

DVB-C
veliki_ah

#30300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

SerijeSync wrote:
veliki_ah wrote:@Telemach

DVB-C
Imam to..
Hvala :wink:

DVB-T2
DVB-C
DVB-S2
CI+1.3
Locked