IRAN
-
A_A_AKCIJA
#30251 Re: IRAN
I šta kažeš ježe?
Koliko je ovih self hating Jew upisa dovoljno da si rahat od Patriot act-a.
Čisto da znam kad se mogu normalno vratiti na temu, kad se dokažete...
Koliko je ovih self hating Jew upisa dovoljno da si rahat od Patriot act-a.
Čisto da znam kad se mogu normalno vratiti na temu, kad se dokažete...
-
A_A_AKCIJA
#30253 Re: IRAN
Ma samo pokušavam sebi da objasnim.
Jako si racionalan i argumentovan na temama, osim u određenim slučajevima. Kada se dira u svete krave i previše kritikuju određene politike.
Slagao sam se sa tobom o svemu kada je bila priča o BLM i kada su rasisti orgijali na temi.
Sa druge strane, na svako spominjanje američke loše vanjske politike prema bliskom istoku, priča ti je kao da si popio par tekila. Tada zvučiš poput ovih rasista sa priče BLM.
Pitam se je li to radiš iz straha, da neko ne skonta da negdje na svijetu podržavaš neke muslimane, pa još belaj ako ti imaš neke veze sa tim (ono, otac znao otići na Bajram nekada i to...).
Vidio sam to kod ljudi muslimana oko sebe poslije 11. septembra, pa te onako iskreno pitam je li to?
Jer nema drugog objašnjenja osim toga nekog straha i nelagode. Ako si se ikada zanimao za uzroke problema ljudi koji dijele sa tobom neki background, siguran sam da taj kapacitet ne može ne vidjeti neke stvari.
Bukvalno, došao si ovdje na temu da se naslađuješ činjenicom da se Iranci drogiraju. Ne da kritikuješ, diskutuješ, kao što radiš na drugim temama, nego da ismijavaš tuđi belaj. Ne razumijem.
Rekoh kako to jedino mogu objasniti.
I samo mi nemoj pričati da kritikuješ režim, i da je on kriv za drogu. Možeš, ako mi nađeš jedno mjesto na planeti koje nema taj problem..
Jako si racionalan i argumentovan na temama, osim u određenim slučajevima. Kada se dira u svete krave i previše kritikuju određene politike.
Slagao sam se sa tobom o svemu kada je bila priča o BLM i kada su rasisti orgijali na temi.
Sa druge strane, na svako spominjanje američke loše vanjske politike prema bliskom istoku, priča ti je kao da si popio par tekila. Tada zvučiš poput ovih rasista sa priče BLM.
Pitam se je li to radiš iz straha, da neko ne skonta da negdje na svijetu podržavaš neke muslimane, pa još belaj ako ti imaš neke veze sa tim (ono, otac znao otići na Bajram nekada i to...).
Vidio sam to kod ljudi muslimana oko sebe poslije 11. septembra, pa te onako iskreno pitam je li to?
Jer nema drugog objašnjenja osim toga nekog straha i nelagode. Ako si se ikada zanimao za uzroke problema ljudi koji dijele sa tobom neki background, siguran sam da taj kapacitet ne može ne vidjeti neke stvari.
Bukvalno, došao si ovdje na temu da se naslađuješ činjenicom da se Iranci drogiraju. Ne da kritikuješ, diskutuješ, kao što radiš na drugim temama, nego da ismijavaš tuđi belaj. Ne razumijem.
Rekoh kako to jedino mogu objasniti.
I samo mi nemoj pričati da kritikuješ režim, i da je on kriv za drogu. Možeš, ako mi nađeš jedno mjesto na planeti koje nema taj problem..
- jeza u ledja
#30254 Re: IRAN
Cek jes ti onaj matorac iz Svedske sto u svemu sto se desava u svijetu vidi islamofobiju i/ili auto-hejtanje muslimana koji se toga stide? Lik koji tvrdi da je ljevicar ali kad su u pitanju evropski fasisti onda ih kao i razumije. Ili je to bio nick HAZNADAR...
Ne mogu se sjetiti. Izvinjavam se i jednom i drugom ako sam nesto pobrkao.
Tebe prijatelju drmaju neki zesci prenosi. Nisam ja zaduzen za lijecenje tudjih kompleksa.
I de mi bogati, jednu moju recenicu naveci, imam preko 30k postova. Jednu, za koju ti mislis da je "rasisticka".
Ne moras ti, evo moze bilo ko.
Kakvo preseravanje u picku materinu...
Tebe prijatelju drmaju neki zesci prenosi. Nisam ja zaduzen za lijecenje tudjih kompleksa.
I de mi bogati, jednu moju recenicu naveci, imam preko 30k postova. Jednu, za koju ti mislis da je "rasisticka".
- Nike af1 white
#30255 Re: IRAN

novi ponos ratne mornarice Irana sto bi na olx prodavaoci i cuneri napisali
vidi se da je puno truda ulozeno
sta je sljedece oklopno biciklo tenk
-
A_A_AKCIJA
#30256 Re: IRAN
OK, uvijek se možeš kukavički povući i samo potvrditi moju tezu. Na taj refleks sam i sumnjao.jeza u ledja wrote: ↑01/02/2021 23:57 Cek jes ti onaj matorac iz Svedske sto u svemu sto se desava u svijetu vidi islamofobiju i/ili auto-hejtanje muslimana koji se toga stide? Lik koji tvrdi da je ljevicar ali kad su u pitanju evropski fasisti onda ih kao i razumije. Ili je to bio nick HAZNADAR...Ne mogu se sjetiti. Izvinjavam se i jednom i drugom ako sam nesto pobrkao.
Žao mi je. Pokušaj istražiti malo taj fenomen, a vjerujem da ti je poznat. Fenomen koji se razvio kod Jevreja poslije stradanja i genocida, da se stide svoje tradicije i porijekla jer ne mogu sebi objasniti zašto su ih toliko ubijali.
Ti dolaziš iz BiH i praviš se lud da je tvoj narod stradao u genocidu, samo zato jer su muslimani. To nije izmišljena islamofobija, to je činjenica. Možda da vidiš Bidenovo izlaganje na tu temu, pa se lakše složiš.
Živiš u vremenu u kojem su u ratovima širom svijeta ubijeni milioni muslimana. Mnogi bi ostali živi da se nisu desili ratovi na bliskom istoku. Došao si na temu o državi koja je 40+ godina pod sankcijama, nako i naslađuješ se patnji tih ljudi.
Haj, onako sam sebi odgovori, je li to imalo normalno? Onako, tajno, u sebi da te niko ne čuje. Jer imaš taj osjećaj za pravdu ili si ga samo folirao o priči o rasizmu u Americi.
Pa jarane, za tvog života je u ratovima poginulo preko 4 miliona muslimana:
https://www.nbcnews.com/news/world/how- ... 8C11428977
Da bar promil naše pažnje usmjerimo u tom pravcu?
Naravno, legitimno je zalaganje za cuke, mace, ljevoruke i lezbe, samo nemoj za muslimane, teška je to priča...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- jeza u ledja
#30259 Re: IRAN
@ Akcijas
Da ja tebi nesto nacrtam. Nit sam Bosnjak, nit sam musliman, nit sam "Bosnjak koji se pravi da je Bosanac" (znam da ima i ta pa reko da pokrijem sve opcije
) Apsolutno se ne stidim sto sam iz BiH.
Jutros na temi o Americi a u prici koja je pocela o pucu u Mijanmaru rekoh ko ih jebe kad su genocidasi. Jel spada to u brigu o muslimanima u svijetu?
Nista sto na ovoj temi o Iranu pisem nije "nasladjivanje". Meni je nevjerovatno da neko iz mog pisanja moze zakljuciti tako nesto. Mozda je nekad palamudjenje palamudjenja radi, ali nasladjivanje? Really?
Zao mi je sto te drmaju neki zesci kompleksi. De me bogati popusti. Sad sam vjerovatno islamofob jer nisam ni pravi ni fejk musliman.
Da ja tebi nesto nacrtam. Nit sam Bosnjak, nit sam musliman, nit sam "Bosnjak koji se pravi da je Bosanac" (znam da ima i ta pa reko da pokrijem sve opcije
Jutros na temi o Americi a u prici koja je pocela o pucu u Mijanmaru rekoh ko ih jebe kad su genocidasi. Jel spada to u brigu o muslimanima u svijetu?
Nista sto na ovoj temi o Iranu pisem nije "nasladjivanje". Meni je nevjerovatno da neko iz mog pisanja moze zakljuciti tako nesto. Mozda je nekad palamudjenje palamudjenja radi, ali nasladjivanje? Really?
Zao mi je sto te drmaju neki zesci kompleksi. De me bogati popusti. Sad sam vjerovatno islamofob jer nisam ni pravi ni fejk musliman.
-
A_A_AKCIJA
#30260 Re: IRAN
Ma nisi ti islamofob, nego samo kukavica. A i to je ljudski, nemoj se sikirati.
Kao i većina današnjeg svijeta.
Kozmetička borba za prava i jednakost, a ovamo se zajebava na temu miliona mrtvih muslimana i desetina miliona onih koji su trenutno izbjeglice i pravi lud kada je uzrok toga stradanja.
Koliko god se upirao da podržiš BLM, na ovoj temi si poput bijelog Boera iz Južne Afrike koji je odselio u USA, kojeg zaboli neka stvar za crnce i aparthejd...
Kozmetička borba za prava i jednakost, a ovamo se zajebava na temu miliona mrtvih muslimana i desetina miliona onih koji su trenutno izbjeglice i pravi lud kada je uzrok toga stradanja.
Koliko god se upirao da podržiš BLM, na ovoj temi si poput bijelog Boera iz Južne Afrike koji je odselio u USA, kojeg zaboli neka stvar za crnce i aparthejd...
- Kikibombona
#30261 Re: IRAN
To je ekipa koja se zgrazava na zapadne desnicare, podrzava zapadne ljevicare & liberale, a u BiH zagovaraju etno-vjerski konzervativizam. Ima ih u velikom procentu. Ja ih nazivam licemjerima.jeza u ledja wrote: ↑01/02/2021 23:57 Cek jes ti onaj matorac iz Svedske sto u svemu sto se desava u svijetu vidi islamofobiju i/ili auto-hejtanje muslimana koji se toga stide? Lik koji tvrdi da je ljevicar ali kad su u pitanju evropski fasisti onda ih kao i razumije. Ili je to bio nick HAZNADAR...Ne mogu se sjetiti. Izvinjavam se i jednom i drugom ako sam nesto pobrkao.
- jeza u ledja
#30262 Re: IRAN
Dobro hajd ne smaraj vise.A_A_AKCIJA wrote: ↑02/02/2021 00:56 Ma nisi ti islamofob, nego samo kukavica. A i to je ljudski, nemoj se sikirati.
-
zilog
#30263 Re: IRAN
Jel'?
Prica o nedostatku svijesti o ugrozenosti i manjku medjumuslimanske solidarnosti liku koji nije musliman i sve to na temi o Iranu.
Iranu, koji je za vrijeme rata za oslobodjenje okupirane teritorije Azerbejdzana, podrzase okupatora - Armeniju.
Iranu, koji od 6 kopnenih muslimanskih susjeda, dobre odnose ima samo sa Irakom.
Nista onda...
- ugly duckling
#30264 Re: IRAN
a ovo bi trebao bit nosac jelNike af1 white wrote: ↑02/02/2021 00:05
vidi se da je puno truda ulozeno![]()
sta je sljedece oklopno biciklo tenk![]()
![]()
1921 a ne 2021
doduse mozda im je kuznjecov uzor
- Haris.ba
#30265 Re: IRAN
Zanimljivo je što je samo za jedan helikopter. Vjerovatno može se koristiti za patroliranje i spašavanje. Više za potrebe obalske straže nego vojske.
Radi se o starom naftnom tankeru na koji je ugrađen helipad.
Evo kako izgleda relativno moderan ratni nosač helikoptera.

Radi se o starom naftnom tankeru na koji je ugrađen helipad.
Evo kako izgleda relativno moderan ratni nosač helikoptera.
- Nike af1 white
#30266 Re: IRAN
ugly duckling wrote: ↑02/02/2021 14:31a ovo bi trebao bit nosac jelNike af1 white wrote: ↑02/02/2021 00:05
![]()
![]()
1921 a ne 2021

evo im jos jednog njima je sve nosac helikoptera hahaha samo im jos fali ona batman maketa aviona i da se amerima tresu gace hahahah
- ugly duckling
#30267 Re: IRAN
mogu im saveznici uvijek poslat ovoNike af1 white wrote: ↑02/02/2021 14:53ugly duckling wrote: ↑02/02/2021 14:31a ovo bi trebao bit nosac jelNike af1 white wrote: ↑02/02/2021 00:05
![]()
![]()
1921 a ne 2021
evo im jos jednog njima je sve nosac helikoptera hahaha samo im jos fali ona batman maketa aviona i da se amerima tresu gace hahahah![]()
![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_a ... _Kuznetsov
britanija se tresla kad je plovio kroz kanal
od smijeha
- nosara
-
tempuser
#30269 Re: IRAN
Evo ovako, pitam ja druga Iranca (živi i radi u Europi) čoji su roditelju u Teheranu, a punac dio te elite iz Sjevernog Teherana, koliko ljudi i Iranu pije alkohol i jeden svnjetin i on mi kaže ovako, 70% pije alkohol i jede svijnetinu, 20% ne jede i ne pije jer su na određenim pozicijama i funkcijama, a 10% jer istinski prakticiraju Islam.
-
Rothmans
#30270 Re: IRAN
Mislim da seres ko trudna foka.tempuser wrote: ↑05/02/2021 18:36Evo ovako, pitam ja druga Iranca (živi i radi u Europi) čoji su roditelju u Teheranu, a punac dio te elite iz Sjevernog Teherana, koliko ljudi i Iranu pije alkohol i jeden svnjetin i on mi kaže ovako, 70% pije alkohol i jede svijnetinu, 20% ne jede i ne pije jer su na određenim pozicijama i funkcijama, a 10% jer istinski prakticiraju Islam.
-
tempuser
#30271 Re: IRAN
Kako se kaže, mišljenje je kao guzica, svako ga ima, pogotovo ako nikakvih dodira sa materijom nemaš...Rothmans wrote: ↑05/02/2021 19:07Mislim da seres ko trudna foka.tempuser wrote: ↑05/02/2021 18:36Evo ovako, pitam ja druga Iranca (živi i radi u Europi) čoji su roditelju u Teheranu, a punac dio te elite iz Sjevernog Teherana, koliko ljudi i Iranu pije alkohol i jeden svnjetin i on mi kaže ovako, 70% pije alkohol i jede svijnetinu, 20% ne jede i ne pije jer su na određenim pozicijama i funkcijama, a 10% jer istinski prakticiraju Islam.
-
smjesko071
#30272 Re: IRAN
tempuser wrote: ↑05/02/2021 18:36Evo ovako, pitam ja druga Iranca (živi i radi u Europi) čoji su roditelju u Teheranu, a punac dio te elite iz Sjevernog Teherana, koliko ljudi i Iranu pije alkohol i jeden svnjetin i on mi kaže ovako, 70% pije alkohol i jede svijnetinu, 20% ne jede i ne pije jer su na određenim pozicijama i funkcijama, a 10% jer istinski prakticiraju Islam.
Gdje će naći toliko svinjetine da jedu u Iranu.
-
zilog
#30273 Re: IRAN
Cuj gdje?smjesko071 wrote: ↑05/02/2021 19:55tempuser wrote: ↑05/02/2021 18:36Evo ovako, pitam ja druga Iranca (živi i radi u Europi) čoji su roditelju u Teheranu, a punac dio te elite iz Sjevernog Teherana, koliko ljudi i Iranu pije alkohol i jeden svnjetin i on mi kaže ovako, 70% pije alkohol i jede svijnetinu, 20% ne jede i ne pije jer su na određenim pozicijama i funkcijama, a 10% jer istinski prakticiraju Islam.
Pa uvoz iz Izraela...
-
tempuser
#30274 Re: IRAN
Na istom mjestu gdje i alkohol, sverc preko Kaspijskog jezera i diplomate...smjesko071 wrote: ↑05/02/2021 19:55tempuser wrote: ↑05/02/2021 18:36Evo ovako, pitam ja druga Iranca (živi i radi u Europi) čoji su roditelju u Teheranu, a punac dio te elite iz Sjevernog Teherana, koliko ljudi i Iranu pije alkohol i jeden svnjetin i on mi kaže ovako, 70% pije alkohol i jede svijnetinu, 20% ne jede i ne pije jer su na određenim pozicijama i funkcijama, a 10% jer istinski prakticiraju Islam.
- JohnnyS
#30275 Re: IRAN
Ali koliko treba svinjetine prošvercati da ga jede bar deset, a nekmoli 70 posto Iranaca? Jedino ako svinjetinu u prahu švercaju ili kao onu pizzu iz Povratka u budućnost što naraste u mikrovalnoj