Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
putokaz1
#30251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nikakve vajde od NS
Neće oni moći formirati vladu KS....
Neće oni moći formirati vladu KS....
-
furlan
#30252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa neka formira ko može, ha ja.
-
putokaz1
#30253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SdA NBL NZBLOK NIP BPS SBB SBIH BOSS i 3 preletača iz Crvenihfurlan wrote:Pa neka formira ko može, ha ja.
-
furlan
#30254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E hajde podkrijepi na osnovu cega mislis da ce ovi dobiti glasove.
-
putokaz1
#30255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zezam moguće je više varijantifurlan wrote:E hajde podkrijepi na osnovu cega mislis da ce ovi dobiti glasove.
-SDA +otpaci od istih
-SDA+neki od ljevice
-Ljevica +Otpaci od SDA
-Svi zajendo
SDA uvjek uspije sabrat oni su na vlasti od 2002 s malim prekidom negdje 2011,kratko
Pod Ljevicom podrazumjevam i NS
NS ima samo 4/5 Općina i to je njen problem,prednost NS je raspad DF
Zavisi koliko se SDA raspala i u čiju korst
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cilj opravdava sredstva ali ne vrijeme i namjere. Očekivati da će neko promijeniti trafiku u sistemu da služi i posluje u potpuno drugačijim okvirima je iluzorno ako su saradnici ljudi sistema.dr.gog wrote: Ukratko. Kifla i Tornjak, na distancu, službeno. Ako postanu napadni, ima i za to brnjica, i to efikasna. Treba šutirati Zilhu iz zdravstva i onog kloca iz obrazovanja, da ne pričam o prijetnjama po hodnicima i snimljenim fakinlucima...došla bi ti muka pa bi nedajbože možda i psovala kao ja![]()
Nije problem u nazivu jedne škole...pozivam sve kantonalne zastupnike Naše stranke uključujući i Predraga Kojovića da još jednom pregledaju snimak šta su sve zastupnici SKS izgovorili Predragu Kojoviću prilikom prijedloga odluke oko suspendovanja naziva škole i čemu i kome se on morao "pravdati"....u ideološkom spektru NEMA KOMPROMISA , TU NEMA SARADNJE NIKAKVE , ne mogu Ana Babić i Mirvad Kurić u političkom smislu biti za pa protiv Mustafe Busuladžića i da nakon toga ostanu amnestirani od odgovornosti i formiraju novu vladu...NE MOŽE TO , nije više stvar naziva jedne škole , stvar je budućnosti , pogleda i načina interpretacije prošlih događaja...o Elmedinu Konakoviću Dini ne bih ni slova...čovjek koji je cijelu svoju karijeru IZGRADIO I FORMIRAO U STRANCI DEMOKRATSKE AKCIJE (SDA , SDA , SDA , SDA , SDA) možebitno postaje prihvatljiv Našoj Stranci koja hinjski i jadno ćuti i ostaje još jadnije SUZDRŽANA.dr.gog wrote: Škola će biti riješena, ako treba uz izazivanje mnogo većih političkih glavobolja, proporcionalnih onom udaranju Peđe i šikaniranju po Skupštini.
Trenutno je iskorišteno sve iz arsenala SDA da se spriječi skidanje imena tog muslimanskog fašiste, ali onakvi zaguljeni kakvi jesu, ne kontaju da će tablu kad tad skinuti, i to sve službeno i fino, taman se naseljenička sandžačko-albansko podrinjska mladež iz Dobroševića digla na vile i motike.Ima da slušaju, ovo je glavni grad.
Zaista Predragu Kojoviću skidam kapu na svoim dosadašnjim odgovorima i transparentnosti koju je pokazao. On je pomjerio spektar komunikacije visokorangiranih političara sa "pukom" i zaslužan je za veliki napredak komunikacije u našoj političkoj kulturi , također on je aposlutni pionir u tome i svaka mu čast. Ono što je sigurno je da nije imao bilo kakve skrivene namjere i time je ulijevao sigurnost na neki način , otvorene ljude vole svi.dr.gog wrote: Odgovaranja na forumu nema jer je tema strolovana i potpuno raskomadana kilometarskim postovima, priču je nemoguće upratiti već nakon mjesec pauze. Odgovore se može dobiti vrlo brzo- ukoliko treba, potrudit ću se za iste, jel...
Naravno da mu niko ne može zamjeriti bojkot teme u smislu direktnih odgovora na istoj i to mu ne zamjeram ni najmanje. Bilo kakav pp nije javni stav. Naša stranka kao ozbiljna politička organizacija MORA IMATI STAVOVE I PO POLITIČKIM PITANJIMA a toga je sve manje kada su KLJUČNE STRATEŠKE ODLUKE u pitanju a javnost pita za njih.
Šta je Kojović JASNO REKAO 2016 , nema koalicije sa SDA - basta i sve je jasno. Doduše on je tada politički poentirao jer je brojnim simpatizerima stranke smetala saradnja i sa SDP-om pa ako vam kaže da neće na vašar to ne znači da neće na pijacu.
Ali nema veze , bar smo jasno znali šta od njih da očekujemo a sada me gog jako , jako brine - šutnja , jako.
Marjanović - političar koji dobro zna šta hoće , jako dobro.dr.gog wrote: Damir Marjanović?
Prije nekih mjesec sam razgovarao sa njim i pitao ga direktno šta hoće od "nas i kod nas". Profesor ima projekte koji su do detalja razrađeni, tiču se vitalno bitnih problema, i NS mu služi kao svojevrsni support a računi su čisti i nema skrivenih namjera. Nakon dovršetka projekata, ne namjerava ostati u politici što ja podržavam , jer sam sa medicinske strane njegov fan![]()
Pažljivo sam ga slušao i posmatrao i mislim da je ozbiljan, veoma fokusiran i veoma obavješten čovjek. U "firmi" u kojoj radi i šefuje, nižerangirani ističu da je od riječi i uvijek spreman za posao. Hejtanje neoosmanlijica o statusu njegove firme ne bih da komentiram, ta se zelena buđ dezinfikuje vlastitim lažima.Pozdrav, @gog.
Ipak gog , glasali smo mi za Našu stranku i prije Marjanovića iako smo mogli glasati i za Marjanovića , niko nam nije branio.
Ne mislim da je Marjanović Naša stranka...iako je to dobar i logičan potez pogotovo u smislu ukrupnjenja ljevice , mislim da je to brak iz nužde , Marjanoviću je trebala Naša stranka zbog izbora koji dolaze a Marjanović je trebao Našoj stranci zbog glasova i određene kompenzacije za nekandidovanje Denisa Graca.
Nemam ni najmanju sumnju u njegovu stručnost niti akademsku namjeru profesionalnog bavljenja politikom ali sam vam namjerno apostrofirala njegovo uplitanje u kadroviranje a iskreno kao lojalna glasačica i vatrena simpatizerka , ne mislim da Marjanović današnji NS vidi drugačije od nekadašnjeg DF-a neki njegovi ljudi osim u DF-u bili su i u SDP-u.....ne želim da NS postane sredstvo pa makar to bili i ciljevi akademiziranja ili obrazovanja...želim da NS postane uzor političkog djelovanja i odnosa prema javnom i državnom baš na način kako je Peđa Kojović davno nekada ovdje pisao.
Davno nekada dr.gog , vremena se mijenjaju a nažalost i ljudi.
Pozdrav.
-
Hakiz
#30257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stigla ih realnost. Ili je od početka bio plan?sabina1 wrote:
Kada si na početku i znaš da nemaš uticaj, a treba ti reklama da privučeš (nezadovoljne) ljude, jaki principi i beskompromisnost su odlični. Približavanjem ozbiljnoj mogućnosti da dođeš na poziciju, principe smjenjuju kompromisi, dakle "realnost".
Da li je to bila strategija od početka?
P. S.
Samo da (se) ne izdam: Baroš?
-
putokaz1
#30258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Boriša ,Baroš dosta s Tim
Na teren i među narod
Na teren i među narod
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:Stigla ih realnost. Ili je od početka bio plan?sabina1 wrote:
Kada si na početku i znaš da nemaš uticaj, a treba ti reklama da privučeš (nezadovoljne) ljude, jaki principi i beskompromisnost su odlični. Približavanjem ozbiljnoj mogućnosti da dođeš na poziciju, principe smjenjuju kompromisi, dakle "realnost".
P. S.
Ne znam.
Ako je ovo drugo saznacemo u drugoj polovini oktobra.
Ako sam glasala za laznu nadu i neiskrene ljude 5 puta (2008-2010-2012-2014-2016) mogu biti suzdrzana sesti put ako nisam sigurna.
Zapravo prilicno sam sigurna da necu ni za koga glasati.
Ovo oko Barosa bas i ne kontam a dr.gog ga je vjesto izostavio
Pozdrav
-
putokaz1
#30260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nema NADE kod nas
Ko može ići neka ide ko NEMOŽE ići
Nek trpi
Dogo će nama vladati SNSD HDZ i još neki valjda SDA
Ko može ići neka ide ko NEMOŽE ići
Nek trpi
Dogo će nama vladati SNSD HDZ i još neki valjda SDA
-
Hakiz
#30261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Baroš, ima to pozadinu, neda mi se sada prepričavati.sabina1 wrote:Hakiz wrote:Stigla ih realnost. Ili je od početka bio plan?sabina1 wrote:
P. S.
Ne znam.
Ako je ovo drugo saznacemo u drugoj polovini oktobra.
Ako sam glasala za laznu nadu i neiskrene ljude 5 puta (2008-2010-2012-2014-2016) mogu biti suzdrzana sesti put ako nisam sigurna.
Zapravo prilicno sam sigurna da necu ni za koga glasati.
Ovo oko Barosa bas i ne kontam a dr.gog ga je vjesto izostavio
Pozdrav
Nema veze sa tvojim postom.
-
Hakiz
#30262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ništa dok se javno ne oglase o spomenutom.putokaz1 wrote:Boriša ,Baroš dosta s Tim
Na teren i među narod
-
putokaz1
#30263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neko ko papagaj ponavlja
BAROŠ BAROŠ BAROŠ
Neznam ni ko je Lik
BAROŠ BAROŠ BAROŠ
Neznam ni ko je Lik
-
Hakiz
#30264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Savjest.putokaz1 wrote:Neko ko papagaj ponavlja
BAROŠ BAROŠ BAROŠ
Neznam ni ko je Lik
-
putokaz1
#30265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam ni ja ko si ti.[/quote]
Ja sam Predsjednik Predsjedništva,predsjednik stranke,guverner kantona,i kantonalni ministar...
Šalim se,malo
Svi su oni isti,svaka čast uvaženom Kojoviću ali stranke su ''Iste''
Ja sam Predsjednik Predsjedništva,predsjednik stranke,guverner kantona,i kantonalni ministar...
Šalim se,malo
Svi su oni isti,svaka čast uvaženom Kojoviću ali stranke su ''Iste''
-
Hakiz
#30266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A kako ljudi čine stranke...
-
putokaz1
#30267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ljudi ko ljudi,ima dobrih ljudi čak i u SDA,ali politika i stranke kad dođu na vlast u BH nemogu stvoriti čudo,ne brinu za narod već za sebe,nemogu spasiti npr GRAS s milionskim dugovanjima koja rastu,nemogu zaustaviti odlazak mladih,NEZNAJU ali i NEMOGUHakiz wrote:A kako ljudi čine stranke...
Kod nas se mora stvoriti drugačiji ''Zakoni'' i pravila u odnosu na EU da bi krenuli NAPRIJED a ne krećemo od počerka već od DNA
Cijenim veći dio politike NS ali postoje stvari u kojima su ISTI SVI
-
kluz franjo
#30268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uz izvinjenje što se nepozvan i sa vremenskom distancom ubacujem u dio diskusije sa drugim forumašem, ali ovo gore citirano smatram važnim.sabina1 wrote: Kao lojalna glasacica i vatrena simpatizerka OTVORENO SUMNJAM da ce Nasa stranka u KS koalirati i sa Konakovicem i sa Radoncicem tako da zelim PROCITATI JAVNI STAV O TOME i potvrditi ga ili negirati tj. u konacnici biti zadovoljna ili prevarena , sve je jasno.
Iako možda ne dijelim tu količinu sumnje, u potpunosti se slažem da je jasno i precizno očitovanje Naše stranke po pitanju prihvatljivih postizbornih koalicionih partnera neophodno. Takvo javno izjašnjavanje se sa pravom može i mora očekivati u razumnom roku prije izbora.
Ja naravno ne vidim nijedan razlog, koji bi opravdavao učešće Naše stranke u vlasti KS sa ili uz pomoć Konakovića i Mekića sa jedne i/ili Radončića i Kurića sa druge i/ili Šepića i Pindže sa treće strane.
Treba jasno istaći, da ukoliko nastupi scenario da birači u KS opet natpolovičnom većinom izaberu Kozadre, Mekiće, Akšamije, Mariće, Pindže, bossovce i bpsovce, da je to demokratska volja većine birača. I da su ti birači potvrdili dobar rad skupštinske većine u ovom mandatu i da ne žele bilo kakvu promjenu.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#30269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko se sjećam krenulo se bez nekih "planova od početka". Barem u smislu rada sa SDA i ostalima. Priča je u startu bila fokusirana na iste stvari kao i danas, zbog čega se stvarala pogrešna percepcija "lokalizma".Komunikacija sa SDA &co je politička prisila zbog administrativnog sistema .Hakiz wrote:Stigla ih realnost. Ili je od početka bio plan?sabina1 wrote:
P. S.
- kmirsad
#30270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... jan-349581BIH
utorak
20. mart 2018.
Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena
Naša stranka: Prijedlog DF-a je neozbiljan
/DAMIR ĆUMUROVI
Predsjedništvo Naše stranke večeras je na redovnoj sjednici razmatralo kao jednu od tačaka i prijedlog Demokratske fronte da sa Našom strankom, SDP-om i GS-om održi “kongres ujedinjenja” u jedan politički subjekt.
Predsjedništvo Naše stranke zaključilo je da se prijedlog Demokratske fronte prvenstveno odnosi na stranke nastale raskolom SDP-a, u tim nastojanjima ih podržavamo, te u vezi s tim predstavnici Naše stranke neće učestvovati na sastanku koji je za sutra u podne zakazala Demokratska fronta. Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena. Podsjećamo da je Naša stranka, mnogo prije DF-ovog prijedloga, uložila velike napore i predlagala zajedničke nestranačke kandidate za Predsjedništvo BiH, ali smo naišli na potpunu nezainteresiranost za ovakvu vrstu saradnje. Žalimo što su pokušaji ovih stranaka za saradnju prije svega medijski a znatno manje suštinski, ali bez obzira na aktuelni trenutak Naša stranka računa na partnere iz SDP-a i DF-a za saradnju od predstojećih oktobarskih izbora, navodi se u saopštenju Naše stranke.
OSLOBOĐENJE PORTAL
- Hajvan
- Capsicum
#30272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je stara vijest. Iz marta. Bio je poslije toga prijedlog SDP-a koji je NS isto tako odbila, a DF i GS prihvatili, ali se SDP kasnije ušutio pa je de facto i to propalo, odnosno samo DF i GS su dogovorili koaliciju. S druge strane NS i SDP imaju dogovor o nenapadanju...kmirsad wrote:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... jan-349581BIH
utorak
20. mart 2018.
Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena
/DAMIR ĆUMUROVI
Predsjedništvo Naše stranke večeras je na redovnoj sjednici razmatralo kao jednu od tačaka i prijedlog Demokratske fronte da sa Našom strankom, SDP-om i GS-om održi “kongres ujedinjenja” u jedan politički subjekt.
Predsjedništvo Naše stranke zaključilo je da se prijedlog Demokratske fronte prvenstveno odnosi na stranke nastale raskolom SDP-a, u tim nastojanjima ih podržavamo, te u vezi s tim predstavnici Naše stranke neće učestvovati na sastanku koji je za sutra u podne zakazala Demokratska fronta. Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena. Podsjećamo da je Naša stranka, mnogo prije DF-ovog prijedloga, uložila velike napore i predlagala zajedničke nestranačke kandidate za Predsjedništvo BiH, ali smo naišli na potpunu nezainteresiranost za ovakvu vrstu saradnje. Žalimo što su pokušaji ovih stranaka za saradnju prije svega medijski a znatno manje suštinski, ali bez obzira na aktuelni trenutak Naša stranka računa na partnere iz SDP-a i DF-a za saradnju od predstojećih oktobarskih izbora, navodi se u saopštenju Naše stranke.
OSLOBOĐENJE PORTAL
- kmirsad
#30273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad tek vidim da je iz marta...Capsicum wrote:To je stara vijest. Iz marta. Bio je poslije toga prijedlog SDP-a koji je NS isto tako odbila, a DF i GS prihvatili, ali se SDP kasnije ušutio pa je de facto i to propalo, odnosno samo DF i GS su dogovorili koaliciju. S druge strane NS i SDP imaju dogovor o nenapadanju...kmirsad wrote:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... jan-349581BIH
utorak
20. mart 2018.
/DAMIR ĆUMUROVI
OSLOBOĐENJE PORTAL
U svakom slučaju, NS ostaju principjelni...
Ne znam za sporazum o nenapadanju... ukoliko ne misliš na sporazum potpisan na kantonalnom nivou TK... Enver Bijedić - Mirsad Čamđić...
Jel to nešto slično sporazumu Njemačka - SSSR iz II. WW...
-
Heartbeats
#30274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni je drago da su ostali principijelni.
2014 poluotvoreno za Raguža, sada otvoreno za Čovića.
U zadnja 4 intervjua Falatar napada Komšića. Čovića ni da spomene!
Mora se priznati karakter. Crn, pokvaren, ali karakter.
Vidi se da je onaj Vidović imao plodonosan razgovor.
- kmirsad
#30275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pročitao sam i preslušao sve intervjue Boriše Falatara... ni u jednom nisam ćuo da napada Komšića, posebno na način koji bi izazvao nekoga da Falatara nezove bezkarakternim, tj, crnim karakterom i pokvarenjakom.Heartbeats wrote:Meni je drago da su ostali principijelni.
Volio bih da postaviš te klipove u kojima on napada ili vrijeđa Komšića.
Što se tiče Čovića, i ne spominjanja njegovog imena.... zaista nema potrebe da ga spominje..., svi mi, uključujući i Bosanske hrvate, odlično znamo koliki je to neprijatelj BiH i svih naroda i građana koji u njoj žive... a posebno neprijatelj Hrvata... prebogatog kriminalca koji je spreman i želi, svojim secesionističkim planovima koje i ne krije,... uvuči u nove sukobe... iskljičivo iz svojih ličnih interesa.
Amerika i topla voda su davno otkriveni...
Pametnim ljudima je dovoljno da Boriša prezentira sebe... i sve će biračima biti jasno... kada budu pravili izbor između njega i Čovića.
Svako glasanje za Čovića smatram neprijateljskim i subverzivnim činom protiv građana i naroda BiH
Last edited by kmirsad on 26/05/2018 08:20, edited 1 time in total.