Napokon pole poslije duge suše, i to sa slabijim bolidom izboriti pole protiv maxa koji je u vrhunskoj formi. Hamo respect
Mada navijam za Hamu, meni je Lando opet najveca senzacija.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
A šta ako pukne guma?
Pogodio si, čestitam.
Unisten je bio i u fazi Mercedesa. Jedino tranzicija 2021. je bila dobra, ovo ostalo sve se zna. Drago mi zbog McLarena, ljepota ih gledati
Ma jok, bude mi simpatičan na momente u ulozi underdoga, ali generalno ga ne favoriziram.
n+1 wrote: ↑24/07/2023 15:14Ma jok, bude mi simpatičan na momente u ulozi underdoga, ali generalno ga ne favoriziram.
Sezonu 2021. sam životom bio za Ferštu, da mi je neko rekao da ću za 2 godine favorizirati Hamiltona u slučajevima kada su ova dvojica jedan do drugog na stazi, rekao bih da je poludio.
Svaka ultradominacija je fuj. Šta se to desilo Formuli 1 tamo negdje oko Šumahera pa su počele ove brutalne dominacije koje nikada prije nisu bile imanentne ovom sportu, a sad se čini da stvar prirodno gravitira njima.
_BataZiv_0809 wrote: ↑24/07/2023 16:20n+1 wrote: ↑24/07/2023 15:14
Ma jok, bude mi simpatičan na momente u ulozi underdoga, ali generalno ga ne favoriziram.
Sezonu 2021. sam životom bio za Ferštu, da mi je neko rekao da ću za 2 godine favorizirati Hamiltona u slučajevima kada su ova dvojica jedan do drugog na stazi, rekao bih da je poludio.
Svaka ultradominacija je fuj. Šta se to desilo Formuli 1 tamo negdje oko Šumahera pa su počele ove brutalne dominacije koje nikada prije nisu bile imanentne ovom sportu, a sad se čini da stvar prirodno gravitira njima.
Meni se cini da ga je Abu Dabi 2021. nekako humanizirao i ucinio prihvacenijim nego sto bi ikada bio da je tad uzeo osmu titulu.
Drzao se kao pravi sampion i sportista na pres konferenciji i podiju, zamolio ekipu da odustane od protesta (iako je to ucinio i u rookie sezoni, kad je takodjer za zelenim stolom mogao postati sampion, ali ga McLaren nije poslusao) i poslije takvog infarkta i sake u stomak gledas ga kako se dvije sezone hrve sa smecem od bolida i bori se da ga vrati tamo gdje pripada.
Slazem se da je lani George odvozio nesto bolju sezonu (iz vise razloga), ali isto tako mislim da cim/ako bolid postane konkurentan da ce se Lewis a ne on boriti za titulu. Jedini ocigledan Russelov forte proizlazi iz cinjenice da je vozio za raspad ekipu na koju se nije mogao pouzdati i bolje cita utrku iz auta (uz Sainza i Alonsa je najjaci po tom pitanju). Zato i ukrade vazda po nekoliko poena koje u redovnom toku stvari ne bi uzeo. Lewis je navikao da vjeruje ekipi i da ih poslusa i kad se ne slaze sa odlukom.
Sto se ultradominacija tice, bilo ih je i prije, krenulo je sa McLarenom, nastavilo sa Williamsom da bi se valjda eshatoloski okoncalo sa Sumaherom, a da je to ujedno i druga vrsta dominacije.
McLaren je imao 2 roga u vreci, Prosta i Laudu, potom Prosta i Sennu, Williams je (ot)pustao sampione odmah nakon osvojene titule, a onda je MSC to doveo na skroz novi nivo.
Dominacije su dosadne, ali ocigledno i neminovne. 2021. ce zadugo ostati najsvjezija najbolja sezona.