SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tempuser

#30251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

PapakizSarajeva wrote:
Mislim da ovo nikada necemo saznati, jer ovo onda baca svijetlo na ukupno ponasanje policije prema gradjanima, zatvorenicima, kriminalcima ... A to policijskim strukturama ne odgovara.
Vjerovatno necemo, ali ne bih bio nimalo iznenadjeno kad bi nekim cudom saznali.
U ovoj nakaradnoj drzavi u kojoj podrumas prica o patriotizmu i slicni paradoksi je opravdano sumnjati i dovoditi u pitanje sve sto zvanicno procitas, cujes ili vidis.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#30252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

muha_sa wrote:HOĆE LI DOBITI 50.000 KM?
Sadmir Tarić traži obećanu nagradu: Ja sam doveo policiju do Edina Gačića

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sadmir- ... /190213031

Sadmir je prema uputi krenuo prema zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo s namjerom da razgovara sa komesarom Halilovićem, ali ni u MUP-u nije naišao na dobre vijesti.

"Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do komesara. Rekli su mi da nagrada uopće nije raspisana i otjerali su me. Iako sam tražio susret s komesarom on nije došao, već su poslali neke druge ljude", kazao je Tarić
Po ovome izađe da su raspisali nagradu nakon dobivenih informacija koje su dovele do hapšenja. Dabogda da ovaj išta dobije, možda onih 900 KM, jer je u tom periodu dojave na snazi bila ta nagrada.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#30253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

PapakizSarajeva wrote:
tempuser wrote:
Porodice Foht wrote: Bona, eno ti covjek postavio kompletan dokument njegovog saslusanja u istrazi. Covjek bez grca i emocije govori kako je do u detalje planirao na odsustvu ubiti mamu. Sta ces tu vise istrazivati? Ubio je troje haman pa bez ikakva valjana razloga a vjerovatno je slicno bilo i s policajcem, iako je tu najvise nejasnoca. Za sada.
Kao sto napisah ranije, po receptu Junuza Kece covjek je po nekim svojim kriterijima napravio listu za odstrjel. Nije to bas da je isao od sela do sela i nasumice ubijao kako se u javnosti predstavljalo i kako je odgovralo policiji da se malo opere za bruku i sramotu za 2 ubijena policajca. Ne bih bio nimalo iznenadjem kad bi se naslo da su mu se nekad putevi ukrstili sa ubijenim Begicem.
Mislim da ovo nikada necemo saznati, jer ovo onda baca svijetlo na ukupno ponasanje policije prema gradjanima, zatvorenicima, kriminalcima ... A to policijskim strukturama ne odgovara.
Vec su počele price ženturaca i mahalusa kako Begic ima brata koji radi u zatvoru pa da je to osveta :-) :roll:
PapakizSarajeva

#30254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PapakizSarajeva »

sime_cipol wrote:
Vec su počele price ženturaca i mahalusa kako Begic ima brata koji radi u zatvoru pa da je to osveta :-) :roll:
Iskreno mi je zao Begica, njegove porodice zbog onoga kroz sta prolaze. Ali, vjerujte mi kako se ovo zavrsilo sa Gacicem, i kako presabirem sve kroz sta je isti prosao, zao mi je i njega. Zao, jer je to bolestan covjek, koji kao takav nije prepoznat od onih koji su to morali vidjeti, koji za to primaju plate.

Covjek koji moze ubiti bilo koga, bez i trunke savjesti, bez emocija, koji moze pojesti dio svoje majke i slicne stvari, jednostavno nije normalan, to su teski psihicki slucajevi, bolesnici. Tu trebaju da se umjesaju sluzbe, drzava, da zastiti nas "normalne" od psihickih bolesnika.
Nisrin

#30255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nisrin »

Pa ko je sad otkrio Gacica- Sadmir, onaj sa FBa ili OSA? :D
Nisrin

#30256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nisrin »

Porodice Foht wrote:
Bona, eno ti covjek postavio kompletan dokument njegovog saslusanja u istrazi. Covjek bez grca i emocije govori kako je do u detalje planirao na odsustvu ubiti mamu. Sta ces tu vise istrazivati? Ubio je troje haman pa bez ikakva valjana razloga a vjerovatno je slicno bilo i s policajcem, iako je tu najvise nejasnoca. Za sada.

prvo, ne mogu ama bas sve pratiti i iscitati...nema sanse
drugo, nego sta nego uraditi jedno opsezno istrazivanje na tim bolesnicima...i dalje nemamo odgovor ZASTO JE DIGAO RUKU NA VLASTITU MAJKU?
Isto kao sto je prije koju godinu na Jarcedolima u Sarajevu lik ZAKLAO oca i krenuo na majku...brat srecom nije bio tu...LIk koji je zavrsio skolu, poceo se drogirati, valjda na heroinu bio, onda je bio na rehabilitaciji i vodio se "kao izlijecen"...a onda odjednom pukao!
U zatvoru je, ne znam koliko je godina dobio, ali zar takva osoba nije za psihijatrije, a ne zatvora?!
Tomahawk11
Globalni moderator

#30257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

sime_cipol wrote: Vec su počele price ženturaca i mahalusa kako Begic ima brata koji radi u zatvoru pa da je to osveta :-) :roll:
Kažu ima neki taksista i priča zašto je ubio onog suborca, mater (nije htjela potpisati njegove izlaske na dopust), ovog iz radnje zbog nekog spora upravo oko iste, a policajca zbog brata koji ga je sproveo nakon izručenja iz CG gdje je kao bio pobjegao nakon ubistva majke.
tempuser

#30258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Tomahawk11 wrote:
sime_cipol wrote: Vec su počele price ženturaca i mahalusa kako Begic ima brata koji radi u zatvoru pa da je to osveta :-) :roll:
Kažu ima neki taksista i priča zašto je ubio onog suborca, mater (nije htjela potpisati njegove izlaske na dopust), ovog iz radnje zbog nekog spora upravo oko iste, a policajca zbog brata koji ga je sproveo nakon izručenja iz CG gdje je kao bio pobjegao nakon ubistva majke.
Mene te price ne iznenadjuju jer sam misljenja da on nije nasumicni ubica, kako bi nekima odgovaralo da ispadnu veliki heroji i spatitelji, nego da je on bukvalno imao listu za odstrel svakog ko mu se po njegovim standardima zamjerio.
made_in_sarajevo

#30259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

svi ovi lazu, jedini koji ga je otkrio je campara nas dobri,stari uhljeb. frajer je iskako iz pastete juce i kroz sumu gazio prije svih. tako da treba campari dati 50 000 i mjesto premijera, dozivotno logicno :mrgreen:
soul_eclipse

#30260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by soul_eclipse »

Prva ga je primjetila obavjestajna sluzba OSA
BlueBlood

#30261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BlueBlood »

muha_sa wrote:HOĆE LI DOBITI 50.000 KM?
Sadmir Tarić traži obećanu nagradu: Ja sam doveo policiju do Edina Gačića

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sadmir- ... /190213031
Samo ce ljubomorni reci da izmislja i laze :oops:

Svaka cast Sadmire dobices nagradu budi siguran, nije bitno hocel to biti porcija cevapa ili kila jabuka, svi smo uz tebe
Xavier1

#30262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

Chmoljo wrote:imam brdo posla danas, pa mi se ne da iščitavati ni nadugo komentarisati, ali moram se osvrnuti na par stvari:

razumljivo je da je svima laknulo zašto više ne postoji opasnost od naoružanog serijskog ubice koji se skita po našim vrletima. jasno je pogotovo iz perspektive ljudi u Podorašcu i Tarčinu, Lepenici, kuda se i vrtio.

ja sam prvi imao bojazan da bi mogao napraviti problem u gradu, odnosno po planinama jer je ovih dana sve prepuno djece i omladine.

dakle, stvarno istinski razumijem olakšanje jer ga i sam osjećam.

ono što ne mogu shvatiti je količina radosti zbog ubijenog bolesnog čovjeka. mislim, ne olakšanja, već imam dojam da malo fali da ga se stavi mrtvog na haubu i prođe gradom. trofej. preparirati pa staviti u Čamparinu kancelariju.

a riječ je o čovjeku kojeg je sistem, koji mi kreiramo, morao zaustaviti i PRIJE krvavog pohoda. on je bio bolestan. nepovratno očigledno i očigledno ga se moralo držati dalje od slobode i kretanja među ljudima. očigledno je morao biti i medicinski zbrinut. dakle, sistem je zakazao i samim mi koji taj sistem i stvaramo.

sad se pitam, je li moguće da smo toliko sebični, jer smo, eto ubili serijskog ubicu i tako spasili vlastite guzove, istovremeno zaboravljajući da smo kao društvo već poraženi jer je lik ubio nedužne insane u Konjicu i Suhodolu. jer ga nismo iskontrolisali.

pa se onda pitam: šta to slavimo koje pičke materine?

svoju sebičnost ili svoju zaboravnost?
Da je neko tvoj nastradao sigurno ne bi ovako moralisao.

Normalno da mi nije zao psihopate koji je ubio cetvero ljudi i njihove porodice ucinio nesretnim.
Thorgerson

#30263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Ma nigdje veze.

Lik nije bio dobar. Objasnjeno je vec, ovo sto je on radio u njegovom svijetu u njegovom mozgu je znacilo da radi dobru stvar. Dakle, isto kao sto vi pomognete starcu da ponese ceker, pomognete svojoj mami i osjecate se dobro, e tako i njegov mozak procesuira ova njegova djela smatra da su dobra i osjeca se super kad ih uradi. Zato takvi ljudi i jesu pod lijekovima, psihijatrijskim nadzorom strogim itd. Zato nisu medju normalnim ljudima.

Znaci lik ce pod bjezanjem, otici u Suhodol te pronaci Begica zbog njegovog brata. Pa sto nije brata trazio? Kako je bio siguran da ce Begic biti tu? Pratio ga? Kako je mogao biti siguran da ce Begic biti sam?

Jednostavno lik je roknuo tog covjeka u prodavnici boga pitaj zbog cega. Ako mu je ovaj trazio sta novca, ovom je bilo dovoljno bilo kakva prijetnja manja - da se osjeca ugrozen za zivot. Jednostavno njegov mozak to tako shvati. Pa bila to i sala. Ubio njega i pobjegao, vidio prugu i isao prugom ili u blizini iste, naisao na manje selo Suhodol koje ima dosta vikendica, tu se motao. Jbg naisao na Begica, ko zna kako. Mozda je hodao tu po mraku, ovaj ga zaustavio, da vidi ko je sta je. Opet, ovaj bez razmisljanja ga ubio.

Mislim da nema potrebe za zavjerama. I kojekakvim listama za odstrel. :-)
yurebure

#30264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by yurebure »

soul_eclipse wrote:Prva ga je primjetila obavjestajna sluzba OSA
Da, mozda je i bilo tih nekih sirih operativnih saznanja od gradjana kao sto je ovaj radnik autocesta, do ovog mjestana gdje je objasnio mjesta gdje bi se mogao sakrivati i onda je OSA sto im je i naravno posao u ovakvim situacijama odradila posao lociranja.
P.s.
Zurnal.info je izbacio tekst sa slikom sa mjesta ubistva. On je fakticki bio u mat poziciji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#30265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Zar nisu napisali da je u njegovoj kući nađen spisak sa čitavim porodicama koje je planirao likvidirati i da se ljudi boje i zatvaraju u kuće?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#30266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

Mene više zabrinjava komentar čovjeka koji je išao sam da ga traži.

Na pitanje policije da li ima oružje, odgovarati da ima pušu i da ne urade ništa po tom pitanju, meni je van svake pameti.
Thorgerson

#30267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Chmoljo wrote:imam brdo posla danas, pa mi se ne da iščitavati ni nadugo komentarisati, ali moram se osvrnuti na par stvari:

razumljivo je da je svima laknulo zašto više ne postoji opasnost od naoružanog serijskog ubice koji se skita po našim vrletima. jasno je pogotovo iz perspektive ljudi u Podorašcu i Tarčinu, Lepenici, kuda se i vrtio.

ja sam prvi imao bojazan da bi mogao napraviti problem u gradu, odnosno po planinama jer je ovih dana sve prepuno djece i omladine.

ono što ne mogu shvatiti je količina radosti zbog ubijenog bolesnog čovjeka. mislim, ne olakšanja, već imam dojam da malo fali da ga se stavi mrtvog na haubu i prođe gradom. trofej. preparirati pa staviti u Čamparinu kancelariju.

a riječ je o čovjeku kojeg je sistem, koji mi kreiramo, morao zaustaviti i PRIJE krvavog pohoda. on je bio bolestan. nepovratno očigledno i očigledno ga se moralo držati dalje od slobode i kretanja među ljudima. očigledno je morao biti i medicinski zbrinut. dakle, sistem je zakazao i samim mi koji taj sistem i stvaramo.

sad se pitam, je li moguće da smo toliko sebični, jer smo, eto ubili serijskog ubicu i tako spasili vlastite guzove, istovremeno zaboravljajući da smo kao društvo već poraženi jer je lik ubio nedužne insane u Konjicu i Suhodolu. jer ga nismo iskontrolisali.

Ne mogu se svi ovakvi slucajevi izlijeciti. Imas one koje mogu i koji suradjuju i imas one koji ne mogu i ne suradjuju. Gacic je ovaj drugi. Pa jebote nije valjda da mislis da se nije pokusalo? Da ga nisu pokusali lijeciti? Jednostavno nije islo. Ponavljam - ne moze se svako izlijeciti.

Al ono najvaznije sto je trebalo - drzati ga pod kontrolom. I smjestiti ga tamo gdje mu je mjesto. Ako neces lijekove, onda fino zatvori ga, zavezi i jebiga.

Meni ga nije sekundu zao. I ovo je najbolji moguci zavrsetak. Sve drugo bi bilo opet uznemiravanje javnosti, porodica ostecenih itd. Pa zamisli sad da za koji mjesec gledamo sudjenje, gdje bi se ovaj logicno branio da je lud. Pa bi opet otisao u neku ustanovu poluotvorenog tipa.

Najbolje je ovako.
soul_eclipse

#30268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by soul_eclipse »

yurebure wrote:
soul_eclipse wrote:Prva ga je primjetila obavjestajna sluzba OSA
Da, mozda je i bilo tih nekih sirih operativnih saznanja od gradjana kao sto je ovaj radnik autocesta, do ovog mjestana gdje je objasnio mjesta gdje bi se mogao sakrivati i onda je OSA sto im je i naravno posao u ovakvim situacijama odradila posao lociranja.
P.s.
Zurnal.info je izbacio tekst sa slikom sa mjesta ubistva. On je fakticki bio u mat poziciji.
Naravno ako im je on dojavio dobit ce nagradu,ja sam dobio informaciju da ga je OSA prva locirala sa termo kamerom,pitao sam jel pod dojavom gradjana nije mi nista odgovorio(pripadnik).
tempuser

#30269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

made_in_sarajevo wrote:jedini koji ga je otkrio je campara nas dobri,stari uhljeb. frajer je iskako iz pastete juce i kroz sumu gazio prije svih. tako da treba campari dati 50 000 i mjesto premijera, dozivotno logicno :mrgreen:
Kad vidim ovu sliku, tacno me podsjeti na Titu i drugove pored medjeda u Bugojnu, samo im fali trofej...

Imagescreenshot windows 7

Image
Thorgerson

#30270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Otto_13 wrote:Lik nije budala , ima svakako psihička oboljenja ali nije ni budala ni glup .
Do sitnih detalja isplanirati ubistvo majke i da u nju puca pištoljem a da to niko u stambenoj zgradi nebi čuo a ni primjetio.
Nakon trećeg ubistva prebaciti se od Konjica do Sarajeva dok policija traga za njim nije nešto što budale rade .
Prići i ubiti policajca na dužnosti sa malog odstojanja opet nije nešto što glupi ljudi rade .
On je kada je shvatio da više nije lovac nego da sada njega love išao do kraja . Nije ni imao namjeru da se preda .
A da je imao planove pokazuje i da je imao pripremljeno oružje i bk za to oružje .
Glupo je sad što svako nešto kao slavi ili ovo ono . Nema se tu šta slaviti nego ovo shvatiti ozbiljno kao upozorenje da se neke stvari moraju mijenjat .
Kakvih sitnih detalja? Izaso na dopust, prije toga kupio pistolj. Sve poslije toga lik je radio u hodu i ishitreno. Ubio majku, otisao na tramvaj, pa na buseve, imao plan do Italije da dodje.

Ne znam. Meni to uopste ne lici na "sitne detalje". Jer ako bi bas "sitno" planirao sigurno ne bi rizikovao da koristi desetine autobusa i vozova gdje su ga i uhvatili.

Tragala je lokalna policija. MUP KS ga nije trazio niti ga je ovo zanimalo. Jer ovo se desavalo "tamo negdje...". Nije se prebacio od Konjica do Sarajeva, nego od Podorašca do Suhodola. Razlika u odnosu na to sto si ti napisao je je nekih 25+ kilometara.

Jednostavno u nepristupacnom terenu sa dosta napustenih kuca, vikendica, brda, sume, je tesko naci bilo koga. Dakle, ljudi koji se izgube i koji ZELE DA BUDU NADJENI, SPASENI pa traze se danima. A ovdje govorimo o liku koji NE ZELI DA BUDE NADJEN.

I nasi strucnjaci ocekuju da se to uradi za 7-8 sati. :roll:

Znaci nemojmo preuvelicavati i praviti od lika nekakvog genijalca i stratega.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#30271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:Razloga za slavlje nema. Za olaksanje svakako.
Bas tako...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Xavier1 wrote:

Da je neko tvoj nastradao sigurno ne bi ovako moralisao.

Normalno da mi nije zao psihopate koji je ubio cetvero ljudi i njihove porodice ucinio nesretnim.
ovo nije moralisanje. ali obzirom da nisi u stanju shvatiti napisano, neka ostane na tome.
muha_sa

#30273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

vidjeh crvenog i poletih da vidim ko je oŠo u rudnik :lol:

kad šipak :(
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Thorgerson wrote:

Ne mogu se svi ovakvi slucajevi izlijeciti. Imas one koje mogu i koji suradjuju i imas one koji ne mogu i ne suradjuju. Gacic je ovaj drugi. Pa jebote nije valjda da mislis da se nije pokusalo? Da ga nisu pokusali lijeciti? Jednostavno nije islo. Ponavljam - ne moze se svako izlijeciti.

Al ono najvaznije sto je trebalo - drzati ga pod kontrolom. I smjestiti ga tamo gdje mu je mjesto. Ako neces lijekove, onda fino zatvori ga, zavezi i jebiga.

Meni ga nije sekundu zao. I ovo je najbolji moguci zavrsetak. Sve drugo bi bilo opet uznemiravanje javnosti, porodica ostecenih itd. Pa zamisli sad da za koji mjesec gledamo sudjenje, gdje bi se ovaj logicno branio da je lud. Pa bi opet otisao u neku ustanovu poluotvorenog tipa.

Najbolje je ovako.
on je bio bolestan. nepovratno očigledno i očigledno ga se moralo držati dalje od slobode i kretanja među ljudima. očigledno je morao biti i medicinski zbrinut.
kao što vidiš replicirao si mi na ono što sam i sam napisao.

i ovdje se ne radi o njemu, nego o nama. ne mogu vjerovati da nekim ljudima, ne mislim ovdje konkretno na tebe, ne može doprijeti do mozga da neradovanje tuđoj smrti ne znači automatski i branjenje lika i djela.

riječ je o nama, licemjerima, koji slavimo svoje greške. i riječ je, dakako, o žrtvama koje su mogle biti izbjegnute da smo malo manje licemjerni kao sada.
Toffee karamela

#30275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

tempuser wrote:
made_in_sarajevo wrote:jedini koji ga je otkrio je campara nas dobri,stari uhljeb. frajer je iskako iz pastete juce i kroz sumu gazio prije svih. tako da treba campari dati 50 000 i mjesto premijera, dozivotno logicno :mrgreen:
Kad vidim ovu sliku, tacno me podsjeti na Titu i drugove pored medjeda u Bugojnu, samo im fali trofej...

Imagescreenshot windows 7

Image
to tebi žao mede ili samo mrzš Titu?
Post Reply