Slobodno elaboriraj misao, nemoj se stiditi.fiko halimic wrote:ExNihilo wrote:dočimbelfy wrote:
@ExNihilio, do sada si bio racionalan ne znam cemu mijenjanje smijera? nije samo 3k mjesta u pitanju, niti je mittal jedini koji zagadjuje. ti barem promisljas kako treba. ukljuci malo klikere covjece. a i ovo za displej... cifra jeste visoka, ali to je vec dugo oznaka Zenice. bilo ko da dodje sa strane kaze "zgrada sa diplejom". to je orjentir i ono po cemu je grad poseban. ne znam da li je moglo jeftinije, ali je potreba tu.
sve si rekao sa ovim.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ExNihilo
#3026 Re: Zeničani
- Norm
#3027 Re: Zeničani
Hm...Koliko sam ja shvatio u ovom novom "demokratskom" dobu, lokalna zajednica daje saglasnosti na zahtjeve za izdavanje okolinskih dozvola ne osnovu kojih F.M.O izdaje iste...Tako da ta da H.S. nije imao mehanizme da zastiti grad od Mittala bas i ne stoji...pogotovo sto kao "prvi covjek" lokalne samouprave aminuje konstantno prolongiranje preuzetih obaveza Mittala za "zdraviju" proizvodnju i zastitu okolisa... To sto je odabrao stranu koja mu garantuje ostanak na vlasti na ustrb zdravlja glasaca je nesto drugo...kamen spoticanja wrote:Tesko da huso ima neke mehanizme da zastiti grad od mittala...ovo je jedino i isključivo krivac federalno ministarstvo okolisa koje godinama izdaje felericne okolisne dozvole i ciji inspektori zmire na jedno a pocesto i na oba oka a sve zbog gomile para koje mittal znaci za ovu drzavu...pojedinac wrote:Huso ima poziciju u Zenici istu kao i otac u porodici.Not My Idea wrote:kakav ba Huso,sta je s vama?
pa jel Huso ovdje oduvijek?
pustite se vise covjeka, uradio je za ovaj grad vise nego i jedan prije njega.
ako je krao, krao je
bar je nesto i dao. prije njega su samo krali a nista napravili nisu
a tek ovo krivljenje Huso sto Mittal zagadjuje Zenicu. ne budite smijesni.
Otac je tu da ZAŠTITI porodicu.
Na njegovom mjestu dao bih bezuvjetnu ostavku.
Nedavno je tu tuznu i zastrasujucu cinjenicu izrekao federalni premijer Niksic kad je rekao da parafraziram "mi mozemo sutra zatvoriti mittal ali sta cemo onda s 3000 nezaposlenih"
Mada treba priznati da je ova kulminacija zagadjenja jako mnogo uzrokovana malim zagadjivacima koji zbog skupog centralnog grijanja biraju ono s losim cumurom
"Gomila para" za drzavu je mala mrvica za cijenu koju placa zdravljem 70.000 stanovnika (i troskove lijecenja) od kojih je oko 4000 oboljelih i lijeci se od raznih oblika karcinoma
A mozda sam ja sve pogresno shvatio?
Dalje, tri mandata nisu bila dovoljna da se rijesi pitanje grijanja??? pa sad se svaljuje na gradjane koji se ne zele mrznuti...Ljudi moraju loziti...ima i tu odredjeni procenat doprinosa ovakvom stanju ali brate svaljivati sve na glasace....nema smisla...mada i ima...Mi ga izabrali...
- kamen spoticanja
#3028 Re: Zeničani
Mislim da lokalna uprava nema nikakve veze s okolisnim dozvolama i da je to isključivo nadleznost federalnog ministrastva okoliša i turizma. ..
Al si za grijanje upravu...dakle cijena grijanja direktno diktira povecano loženje loseg uglja...opet s druge strane mreza ovog grijanja tesko moze ici ispod ove cijene posebno sto je sama firma shizofreno napravljena s kotlovima u mittalu a distribucijom lokalne firme (hvala rahmetliji Hadzipasicu) tako da smo generalno u qurcu
Al si za grijanje upravu...dakle cijena grijanja direktno diktira povecano loženje loseg uglja...opet s druge strane mreza ovog grijanja tesko moze ici ispod ove cijene posebno sto je sama firma shizofreno napravljena s kotlovima u mittalu a distribucijom lokalne firme (hvala rahmetliji Hadzipasicu) tako da smo generalno u qurcu
-
kakavdanakneiskustvu
-
jefferson
#3030 Re: Zeničani
Zar nisi skontao sarkazam u postu?_BataZiv_0809 wrote:Čuj onog delegata sa Google centrom. Eto mi nismo znali da u teoriji ima alternativa ŽeljezariZa Zenicu bi najbolje bilo da se u Vražalama nađu ostaci letećeg tanjira, pa da nam dolaze rijeke turista i da svi živimo od iznajmljivanja soba i prodavanja magle turistima
Jbt, jos treba crtat.
-
kakavdanakneiskustvu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3032 Re: Zeničani
Žao mi je, ali nemam izraženo čulo za loš ili nepostojeći sarkazamjefferson wrote:Zar nisi skontao sarkazam u postu?_BataZiv_0809 wrote:Čuj onog delegata sa Google centrom. Eto mi nismo znali da u teoriji ima alternativa ŽeljezariZa Zenicu bi najbolje bilo da se u Vražalama nađu ostaci letećeg tanjira, pa da nam dolaze rijeke turista i da svi živimo od iznajmljivanja soba i prodavanja magle turistima
Jbt, jos treba crtat.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3033 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?
Ma biće sjekira u Ekoru garantMustang1 wrote:Cuj Tina IvanovicPa nece biti 3 covjeka tu
Ja inace ne slavim odnosno ostanem kuci sa porodicom i to je to nsita posebno .. Ali kontam da izadjem ove godine negdje jer mi se ni na kucne derneke ne ide .. Ali kakva je situacija tesko da cu igdje
Meni su više dopi*dili derneci na vikendicama. Zadnjih 7 godina tako slavim novu godinu i vazda sam među organizatorima
-
Mustang1
#3034 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?
Ja ako se odlucim na objekte trazit cu listu da vidim koliko je ljudi rezervisalo .. Jednom sam prije 6-7 godina tako rezervisao u Collegiumu bilo nas 10 u vrh glave 12 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3035 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?
HahahahaMustang1 wrote:Ja ako se odlucim na objekte trazit cu listu da vidim koliko je ljudi rezervisalo .. Jednom sam prije 6-7 godina tako rezervisao u Collegiumu bilo nas 10 u vrh glave 12
-
Mustang1
#3036 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?
Ma vidi u Dubrovniku
Cini mi se da je prosle godine bilo oko 50.ak KM sve ukljuceno u cijenu jedes pijes koliko hoces .. Nema krnaluka budes medju glavonjama 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3037 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?
Jaro to je zakon. Doduse nece biti omladine, ali kao koncept je ekstra. Jedes, pijes koliko stane, ples, tombola, fazoni. Kad se umoris, taxi i kuca. A na vikendici kad slavis kupi pice i meze, dovuci ih, iznesi, dovuci raju, pa ujutru sve pocisti i pospremi itdMustang1 wrote:Ma vidi u DubrovnikuCini mi se da je prosle godine bilo oko 50.ak KM sve ukljuceno u cijenu jedes pijes koliko hoces .. Nema krnaluka budes medju glavonjama
-
Mustang1
#3038 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?
Ne znam fakat koliko je bilo prosle godine je'l 100 KM ili 50 ili izmedju .. Znam da su me zvali i da su svi govorili da je pravo jeftino .. A ako se negdje isplati to onda je Dubrovnik jbg .. Ima u Libertasu vjerovatno se moze pitati koliko je i tu i gore
-
jefferson
#3039 Re: Zeničani
Jbg, tvoj problem!
-
Djubre_
#3040 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?
50 km je prihvatljivo da jedes i pijes. Ja recimo ne pojedem par zalogaja kad pijem... ti mu nije ni 5 km. A popiti ne mogu vise od 20 po nabavnoj da ga hebes...
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
Eborg
#3041 Re: Zeničani
U kakvom je stanju spomenik na Smetovima? Je li puno grohnuo, održava li se ikako?

- Not My Idea
#3042 Re: Zeničani
dje ti naumpade
vala haman u istom takvom
samo,mensecini, nema te ograde vise. nisam sigurna ni za ta drva
vala haman u istom takvom
samo,mensecini, nema te ograde vise. nisam sigurna ni za ta drva
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3043 Re: Zeničani
Joj zadnji put sam bio gore prije 2 godine i koliko sam uspio skontat dosta se dobro drži. Čini mi se da ima i ograde i drveća, baš kao na slici. Ne znam da li ga iko održava ili vodi računa o njemu. Pretpostavljam da je prepušten sam sebi
Budući da je ta lokacija poznata među ljubavnicima iz automobila, svašta se gore može vidjeti
PS Evo slike sa zenit.ba, može se vidjeti da su ograda i drveće u životu, a i šta udišemo u Zenici:
http://www.zenit.ba/na-smetovima-vedro-u-zenici-uzbuna/
PS Evo slike sa zenit.ba, može se vidjeti da su ograda i drveće u životu, a i šta udišemo u Zenici:
http://www.zenit.ba/na-smetovima-vedro-u-zenici-uzbuna/
-
Mustang1
#3044 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?
A jbt al' ti malo trosis 
- Oi
#3046 Re: Zeničani
spomenik je u ok stanju sa par stardnih sitnih ljubavnih natpisa
ograda je na mjestu.
jedini problem su smece i razbijene staklene boce, koje se "povremeno" pojave.
jedini problem su smece i razbijene staklene boce, koje se "povremeno" pojave.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3047 Re: Zeničani
Narode imam prijedlog
pošto vidim da je tema o nekadašnjim popularnim kafanama izlizana i da nema volje da se još jednom pokrene, hajmo malo pisati o mjestima gdje se moglo sjest sa rajom, popit koja, zasvirat gitara, a i o mjestima gdje se išlo u ime khm khm ljubavnih potreba:
Evo ja ću krenuti: Bezbrojne pive i ostala pića sam sa rajom popio na Kamberovićima naravski, zatim na onom parkingu gdje bude autopijaca dok ga nisu zatvorili. Tu se dođe autima, muzika se pusti, cuga, neko izvodi vratolomije, a onda odjednom uleti rijamu i razlaz
. Zatim dobro se pilo i na pojilu
Ljubavna skrovišta kojih se sjećam su: parking dole kod blatuške petlje i Smetovi
Da vas čujem
Evo ja ću krenuti: Bezbrojne pive i ostala pića sam sa rajom popio na Kamberovićima naravski, zatim na onom parkingu gdje bude autopijaca dok ga nisu zatvorili. Tu se dođe autima, muzika se pusti, cuga, neko izvodi vratolomije, a onda odjednom uleti rijamu i razlaz
Ljubavna skrovišta kojih se sjećam su: parking dole kod blatuške petlje i Smetovi
Da vas čujem
- Amagon
#3048 Re: Zeničani
neću da ti kažem za ljubavna skrovišta, možda si voajer 
- Warashii
#3049 Re: Zeničani
Nisam imao ljubavna skrovista :S .
Cugalo se najvise kod prijatelja na vikendici, pojilo rijetko kad, kamberovica polje rijetko kad al vise nego pojilo, na tom parkingu sam najvise jeo hamburgere iz Evrope od 1KM ( nekad davno ) ili kad se sta uzme iz kuhinje Belfasta oko 2-3 ujutro .
Cugalo se najvise kod prijatelja na vikendici, pojilo rijetko kad, kamberovica polje rijetko kad al vise nego pojilo, na tom parkingu sam najvise jeo hamburgere iz Evrope od 1KM ( nekad davno ) ili kad se sta uzme iz kuhinje Belfasta oko 2-3 ujutro .
- snaga_znanja
#3050 Re: Zeničani
Hamburgeri iz Evrope od marke.Warashii wrote:Nisam imao ljubavna skrovista :S .