plain vanilla wrote:Pa mozda slabo poznajem medije, ali dovoljno poznajem sport, pa znam da Senad nece zabiti nijedan gol tamo. Brate dragi, dize ga se u zvijezde zbog penosa utakmice, a kad odem na pdf sport, svako malo pljuvacina po reprezentativcima. Svi se brinu s kim Dzeko spava ili ne spava...
I to bas na ovoj temi ima ljudi koji su jedva docekali losu utakmicu BiH da popljuju sve igrace sa sve selektorom, a ovdje brane Senada.
Znaci, odron percepcija
Hajdemo ovako... Iako nisam od tih koji uopće pišu na pdf nogomet , a kamoli da pljujem po selktoru (neka svatko radi svoj posao), sasvim je ljudski normalno i tako svakodnevno ljutiti se na neuspjeh. Ko se to od nas na sebe nije naljutio radi nekog neuspjeha koji je imao?
Što se tiče ovih prijenosa utakmica. U zemlji u kojoj se sve kao odron na putu odvaljuje, zemlji koja vapi za uspjehom i srećom, napraviti ne puki prijenos, nego cijeli spekakl od utakmice je za pohvalu. Posebice, kad mi to od mojih para za pretplatu već ne rade javni emiteri.
Sad da ti malo olakšam posao, odakle da počneš kad "napadaš" Senada, jer vidim da je retorika braniti-napadati. Dakle, ono gdje ga se ne može braniti je :
Na početku agresije je vodeći dnevnik ničim izazvan rekao "Moji su roditelji večeras u jednoj srpskoj kući na Kovačima"

Niđe veze. Niti koga zanima gdje su njegovi roditelji , niti je to ičim poboljšalo opstanak i ostanak u gradu, niti je pomoglo njegovj multietičnosti. U Sarajevu ljudi decenijama sijele i sjede naveče po kućama. Na stranu što je bila potpuna privatizacija javnog emitera.
Prije koji mjesec je isto tako vodeći CD valjda da bi bilo duhovito rekao da mu je žena Hercegovka, što je isto bilo niđe veze. Ne samo bespotrebno, nego novinarski neoprostivo u informativnoj emisiji, glupo i bespredmetno.
Ovi i ovakvi gafovi bi bili neoprostivi da naspram njega nemamo jednu Suzanu Stambol ili Elmu Kazagić, tako da Senad sa uvijek aktualnim gostom i ovom feštom od utakmice zaslužuje svaku pohvalu.