iako je dobrim dijelom bio "posuđen" od Donne Summer. Ali treba znati i od koga posuditi.
EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#3026 Re: EUROSONG
Deen kao pjevač i lik je katastrofa, ali ova pjesma je imala sasvim solidan disco groove,
iako je dobrim dijelom bio "posuđen" od Donne Summer. Ali treba znati i od koga posuditi.
-
Ambrozija
#3027 Re: EUROSONG
Meni jedna od najdrazih nasih pjesama, nazalost tek na 11. mjestu
ali predivan vokal i prelijepa djevojka:
-
Ambrozija
#3028 Re: EUROSONG
I Seve je pokusala i nije joj uspjelo...mislim na ovu originalnost 
-
mostar036
#3029 Re: EUROSONG
Ma za Dubiozu sigurno ne bi žiri glasao,nikakav glas oni nemaju.Ja sam za to da se šalju dobri vokali a pjesma može biti i brža i sporija.
- hoćeli_ko_rasol
#3030 Re: EUROSONG
iduce godine Halida B. , treba poslati...jedino nam je on jos ostao od ozbiljniji pjevaca koji bi mogli zapazeniji rezultat ostavariti na ES...
-
ja71
#3031 Re: EUROSONG
Joj sto vrijeme brzo prolazi a kao da sam juce ulijetao u sutku na "Killing in the Name"dale cooper wrote: Ovo što oni sviraju je doživjelo svoj vrhunac prije više od 10 godina kada su harali Rage Against
The Machine, Asian Dub Foundation ili Fun-Da-Mental koji su to možemo slobodno reći radili 10
puta bolje. Danas je taj stil muzike mrtav konj.
Jarane ostarilo se, Redzo je 1. album izdao 92 a od tad je proslo ne 10 nego 20 godina
Mislim da to nema veze, jer svaki pravac muzike koji se prezentira na Evroviziji
je zasigurno i stariji od Crossovera iz 90-tih.
Bitno je KAKVU pjesmu poslati, a pravci su sekundarne vaznosti.
Mada si u pravu da se do sada svako oprzio ko je pokusao ismijati Evroviziju.
Cak i oni sto su pjevali "We are the Winner of Eurovision" a to je bila pozitivna zajeßancija na temu Eurosong
Kako u stvari tumaciti Eurosong od Dubioze ?
http://www.youtube.com/watch?v=IK8fVHNk0oM
Kao ismijavanje ili kao suptilni znak da su spremni za poziv ?
I da imaju nesto u rukavu za "12 Points to BiH" kako i sami pjevaju u toj pjesmi ?
-
ja71
#3032 Re: EUROSONG
To sam i ja vec predlozio,hoćeli_ko_rasol wrote:iduce godine Halida B. , treba poslati...jedino nam je on jos ostao od ozbiljniji pjevaca koji bi mogli zapazeniji rezultat ostavariti na ES...
samo ono B. je tolikoooooooo suvisno u recenici
- It_is_a_Leclerc
#3033 Re: EUROSONG
Sevdalinka u modernom aranžmanu !
Divanhanna, Shadrwan Code, Vanja Muhović...
Političke poruke, čak i naznake istih, plaćaju se diskvalifikacijom !
Divanhanna, Shadrwan Code, Vanja Muhović...
Političke poruke, čak i naznake istih, plaćaju se diskvalifikacijom !
- Malik Urcic
#3034 Re: EUROSONG
I ona diše dok pjeva. Mozda je to glavna mana naših izvođača, pa nas evropa ne prepoznaje. Trebamo naći nekga ko moze izdrzati 3 minute na sceni sa jedim udahom i to u backstage-u.Ambrozija wrote:Meni jedna od najdrazih nasih pjesama, nazalost tek na 11. mjestuali predivan vokal i prelijepa djevojka:
-
mostar036
#3035 Re: EUROSONG
Tifa je prošle godine rekao da bi volio da ode na ESC,samo da mu neko napiše dobru pjesmu.
- nidokralj
#3036 Re: EUROSONG
zaboravio Tifa da se tamo uzivo pjeva.
Nema on vise glasa za ozbiljne nastupe , a ni stasa 
-
Ambrozija
#3037 Re: EUROSONG
Mislim da je pored Maye, Marija jedina od onih koji su otisli na Eurosong koja ima "skolovani glas".....Mora da je ovo disanje do nas....ocito da tako treba bitiMalik Urcic wrote: I ona diše dok pjeva. Mozda je to glavna mana naših izvođača, pa nas evropa ne prepoznaje. Trebamo naći nekga ko moze izdrzati 3 minute na sceni sa jedim udahom i to u backstage-u.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3038 Re: EUROSONG
ako ostali ne disu, ne moramo ni mi 
- spreca
#3039 Re: EUROSONG
Jesi vidjela moje Babushke kako pjevajuplain vanilla wrote:ako ostali ne disu, ne moramo ni mi
- plain vanilla
#3040 Re: EUROSONG
da si ti s njima bio, pobjedile bispreca wrote:Jesi vidjela moje Babushke kako pjevajuplain vanilla wrote:ako ostali ne disu, ne moramo ni mi![]()
![]()
- spreca
#3041 Re: EUROSONG
Ma bio sam ja .....samo me nisi vidilaplain vanilla wrote:da si ti s njima bio, pobjedile bispreca wrote:Jesi vidjela moje Babushke kako pjevajuplain vanilla wrote:ako ostali ne disu, ne moramo ni mi![]()
![]()
- dale cooper
#3042 Re: EUROSONG
10-tak godina mislim da je otkako su se razišli, iako su imali nekih svirki zadnjih godina.ja71 wrote:dale cooper wrote: Ovo što oni sviraju je doživjelo svoj vrhunac prije više od 10 godina kada su harali Rage Against
The Machine, Asian Dub Foundation ili Fun-Da-Mental koji su to možemo slobodno reći radili 10
Joj sto vrijeme brzo prolazi a kao da sam juce ulijetao u sutku na "Killing in the Name"![]()
Jarane ostarilo se, Redzo je 1. album izdao 92 a od tad je proslo ne 10 nego 20 godina![]()
Mislim da to nema veze, jer svaki pravac muzike koji se prezentira na Evroviziji
Cak i oni sto su pjevali "We are the Winner of Eurovision" a to je bila pozitivna zajeßancija na temu Eurosong
I da imaju nesto u rukavu za "12 Points to BiH" kako i sami pjevaju u toj pjesmi ?
I samo da spomenem, da se ne bi pomislilo da pljujem po njima, da su to još uvijek sjajni
albumi i pjesme i imaju svoje mjesto u rock istoriji i još uvijek ih je dobro poslušati.
Međutim taj muzički trenutak je prošao i ova vrsta muzike je prestala biti popularna negdje
otprilike nakon njihovog raspada prvenstveno zato što je sve to postajalo formula i sve je bilo
manje kvalitetnih bendova, a nijedan sigurno nije bi ni do ramena Rage-u.
-
mostar036
#3043 Re: EUROSONG
Te sprdancije ili prođu jako dobru ili ostanu na dnu polufinala,npr Babuške su ove godine bile druge,Laka bio 10.LT united je bio 6,Zdob si Zdub je 2005 bio 5.,a 2011 12.,onaj austrijanac 2003 bio 6.,ali je zato Rambo ove godine ostao na dnu pf ili npr Marko Kon 2009,Porugal 2011,Češka 2009,Estonija 2008 i Latvija 2009.
- v33
#3044 Re: EUROSONG
prvi album ratma je iznad popa.dale cooper wrote:10-tak godina mislim da je otkako su se razišli, iako su imali nekih svirki zadnjih godina.ja71 wrote:dale cooper wrote: Ovo što oni sviraju je doživjelo svoj vrhunac prije više od 10 godina kada su harali Rage Against
Joj sto vrijeme brzo prolazi a kao da sam juce ulijetao u sutku na "Killing in the Name"![]()
Jarane ostarilo se, Redzo je 1. album izdao 92 a od tad je proslo ne 10 nego 20 godina![]()
I samo da spomenem, da se ne bi pomislilo da pljujem po njima, da su to još uvijek sjajni
albumi i pjesme i imaju svoje mjesto u rock istoriji i još uvijek ih je dobro poslušati.
Međutim taj muzički trenutak je prošao i ova vrsta muzike je prestala biti popularna negdje
otprilike nakon njihovog raspada prvenstveno zato što je sve to postajalo formula i sve je bilo
manje kvalitetnih bendova, a nijedan sigurno nije bi ni do ramena Rage-u.
imas dosta primjera koji dokazuju da je ta muzika, u meni puno losijoj varijanti, jos uvijek in: linkin park npr.
dubioza po meni nebi imala sanse zato sto rep ne prolazi uzivo. beat da ali rep ne.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3045 Re: EUROSONG
Poredis Dubiozu i LP ? 
- dale cooper
#3046 Re: EUROSONG
Znam da se ovdje masa ljudi pali na Linkin Park ali meni je to lično ogavan bend.
Inače mi se nu metal gadi, a Linkin Park tu prednjače.
Prodavanje teen angsta od gomile tridesetogodišnjaka mi je ljigavo do bola i to sve
uz neku soft verziju nečega što bi kao trebao biti metal.
Ne mogu stati ni u istu rečenicu sa RATM.
But hey, that's just me.
Inače mi se nu metal gadi, a Linkin Park tu prednjače.
Prodavanje teen angsta od gomile tridesetogodišnjaka mi je ljigavo do bola i to sve
uz neku soft verziju nečega što bi kao trebao biti metal.
Ne mogu stati ni u istu rečenicu sa RATM.
But hey, that's just me.
- v33
#3047 Re: EUROSONG
pa nismo govorili o quality nego o trendu, zar ne?
- dale cooper
#3048 Re: EUROSONG
Kao što rekoh, it's probably just me.v33 wrote:pa nismo govorili o quality nego o trendu, zar ne?
je da bi nešto slično moglo proći na Eurosongu, jer LP imaju taj pop aspekt i
pitki su za široke mase. Dubioza nema tu prednost, jer oni vuku na tu malo
stariju varijantu crossovera koja više nije u modi.
- v33
#3049 Re: EUROSONG
pa vuku nama jer ih znamo. nek i oni naprave "normalne" frizure, nabave neke hipster cvike i odjecu i za esc naprave neki song u kojem se ne sominje ganja i eto ti pop varijante a la linkin park.dale cooper wrote:Kao što rekoh, it's probably just me.v33 wrote:pa nismo govorili o quality nego o trendu, zar ne?LP su nesumnjivo strašno popularan bend i moguće
je da bi nešto slično moglo proći na Eurosongu, jer LP imaju taj pop aspekt i
pitki su za široke mase. Dubioza nema tu prednost, jer oni vuku na tu malo
stariju varijantu crossovera koja više nije u modi.
ali kao sto rekoh, ne vjerujem da bi rap pobjedio na esc-u osim ako bi nagovorili jay-zia ili eminema da licno nastupe za neku zemlju... tj. vjerujem da bi uk konacno pobjedila kad bi poslali damon albarna sa njegovim bendom gorillaz.
- plain vanilla
#3050 Re: EUROSONG
dokle ste