Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zilog

#3026 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Sakazulu wrote:Evo do http://www.google.com izmjeri mi između 47 do 49.

A ovako preko speedtesta Image.

Inače je moj ping između 60 i 90, da li je to loše jer koristim Trio paket?
Kada radis speedtest, navedi na kojem serveru si radio (u Frankfurtu su 3-4), da mozemo usporediti (bez nagadjanja).

Kada radis tracert, iskopiraj cijeli izvjestaj i spremi negdje, da mozes poslije uporediti.

Vecina speedtest servera je na relativno malim ISP-ovima (ne znam ni jedan Tier-1 ISP sa ST serverom), kojima moze biti zagusen link. Google je puno realniji, jer je prisutan u cijelom svijetu sa ogromnim linkovima.

Ostalo su serveri koji tebe interesuju (ne speedtest) i na njih radi tracert.
Sakazulu

#3027 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Možda ne znam do kraja, ali sam već par puta pitao zašto je ping ovoliko visok. Nekad kad sam uvodio lol zezalice, naglasili su ko hoće da igra igre da traži niži ping. I naglasili su da je bolje da je visok radi tv i telefona... Sad x godina poslije, nadam se da je tehnologija napredovala i zato pitam da li za moj paket to više bitno i mogu li bez problema imati niži ping ili ne?
Sakazulu

#3028 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo uradio sam prema serveru u Frankfurtu prvi odozgo i dobio ovaj rezultat...
Image

Da li mogu sad uraditi tracert prema tom istom serveru i gdje da nađem njegov IP?
iceman2010

#3029 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Sakazulu wrote:Možda ne znam do kraja, ali sam već par puta pitao zašto je ping ovoliko visok. Nekad kad sam uvodio lol zezalice, naglasili su ko hoće da igra igre da traži niži ping. I naglasili su da je bolje da je visok radi tv i telefona... Sad x godina poslije, nadam se da je tehnologija napredovala i zato pitam da li za moj paket to više bitno i mogu li bez problema imati niži ping ili ne?
Nizi ping je uvijek bolji. On je silom prilika ( zbog prirode IPTV i VoIP signala) veci radi kvalitetnijeg rada usluge. Ukoliko ne igras igrica online to ti ne bi trebao biti problem.
zilog

#3030 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Sakazulu wrote:Evo uradio sam prema serveru u Frankfurtu prvi odozgo i dobio ovaj rezultat...
Image

Da li mogu sad uraditi tracert prema tom istom serveru i gdje da nađem njegov IP?
Redosljed se mijenja i zato procitaj naziv.

Mozes i po web adresi koju mozes vidjeti (link) u donjem desnom uglu kada radis speedtest (ili otvori novi tab sa pritisnutim Ctrl).

@iceman2010
Nije kod sviju, a moze se i na zahtjev smanjiti.
iceman2010

#3031 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
@iceman2010
Nije kod sviju, a moze se i na zahtjev smanjiti.
Naravno, ukoliko je linija ok, dobar SNR margin, nema gresaka... interleave se moze iskljuciti, pa je ping isti kao i kod obicnih Internet paketa bez IPTV-a.
Sakazulu

#3032 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Lud i ponosan wrote:Jedno brzinsko pitanje...

Danas je, dok nisam bio kuci, usluga bila nedostupna (neki kratkotrajni prekid), no nakon sto su ukucani dobili smjernicu da se poigraju sa prekidacem na produznom kablu, sve se uhavizalo. :D

No, u jednoj sobi radi Super TV, internet i telefon takodje rade, dok kod mene TV ne pokazuje znake zivota :D Odnosno, upali se Super TV logo, te se na tome i zavrsi. Gori nazad lampica od mrezne kartice, probao sam sa restartom nekoliko puta, ali izgleda je negdje prekid na putu do servera. Lampica na aminu gori, blinka i na komande na daljineru, ali ne haje. :D Ne mogu ni ugasiti uredjaj preko daljinskog.
Pretpostavljam da nije do mreznog kabla, no, prije nego sto ih pozovem, da li bih jos nesto mogao ispitati?
Meni se desilo prije par mjeseci da tako upalim i stoji LOL logo i ne mrda i rekli su da je crkao uređaj... i zamijenili su sa novim.
Sakazulu

#3033 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pa iz te perspektive ako će se kvariti onda bolje rentati...

Ali je'ga bolje razbiti svoj auto nego posuđen :-)
The Realist

#3034 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Pa izračunaj :). Cijena recievera, naspram cijene iznajmljivanja puta očekivani vijek :D.
zilog

#3035 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Bio sam u prilici otvarati diskusiju na temu otkup vs "ukljuceno u pretplatu" vs iznajmljivanje, STB-a i svaki put se svelo na to da ne postoji opravdan razlog za otkup.

To sto ljudi kazu: "daj mi da otkupim uredjaj, pa sta god bilo", se svodi na: "vidi shupaka, otkupio im STB prije 13 mjeseci i nisu mi htjeli priznati garanciju". (varijacije na temu se podrazumjevaju)

Ova "crna kutija" od STB-a uopste me ne zanima da je kupim i ne znam sta bih s njom da nemam SuperTV. Zasto da je kupujem?
jastuk1

#3036 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

zilog wrote:Bio sam u prilici otvarati diskusiju na temu otkup vs "ukljuceno u pretplatu" vs iznajmljivanje, STB-a i svaki put se svelo na to da ne postoji opravdan razlog za otkup.

To sto ljudi kazu: "daj mi da otkupim uredjaj, pa sta god bilo", se svodi na: "vidi shupaka, otkupio im STB prije 13 mjeseci i nisu mi htjeli priznati garanciju". (varijacije na temu se podrazumjevaju)

Ova "crna kutija" od STB-a uopste me ne zanima da je kupim i ne znam sta bih s njom da nemam SuperTV. Zasto da je kupujem?
I ne samo to. Ako se mijenja provajder ili paket kod istog provajdera, može se desiti da se mora mijenjati modem, pa kupovina onda ispada promašena investicija. Meni se to desilo sa HS-om. Kupio docsis 3 modem, ali kad sam nakon godinu dana prešao na manji paket i uveo voip telefon, taj napredniji modem nije imao slot za voip. Sad i modem i aparat rentam, a docsis 3 modem skuplja prašinu...
Cracked

#3037 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

ovi amino 110 su bili na akciji na amazon za 69 dollara. To bi se mozda i isplatilo, ali ovako sigurno ne
Sakazulu

#3038 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Lud i ponosan wrote:
Cracked wrote:ovi amino 110 su bili na akciji na amazon za 69 dollara. To bi se mozda i isplatilo, ali ovako sigurno ne
Ne bi se ni tako isplatilo.

70 dolara + shiping + carina i pdv... ;) Pa skontaj...

Ovo 70$ pa dalje kad čitaš a malo se zaneseš ispadne pravo bezobrazno :lol: :lol: :lol:
coolkid

#3039 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Ima li nam šta za SK PRIME?
The Realist

#3040 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Cracked wrote:ovi amino 110 su bili na akciji na amazon za 69 dollara. To bi se mozda i isplatilo, ali ovako sigurno ne
Zavisi koliko ti traje.

Ako traje dovoljno dugo, onda se isplati, jer i da se pokvari poslije, uzmeš novi. Ako traje kraće, a garancija nije dovoljno duga, logično da se ne isplati.

Ono, ovo su čisti brojevi, nema dojma subjektivnog.
The Realist

#3041 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Lud i ponosan wrote:Ako se uredjaj pokvari nakon 2 godine, sto nije nerealno, kako se isplati? 24x5,5km je sigurno manje od 70usd+dostava+carina+pdv

From phone using Tapatalk 2
Pa onda nije, logično. Ne znam ni koliko je cijena iznajmljivanja, niti za koliko se može nabaviti, nego govorim čisto o matematici.

Meni se modem isplatio recimo, vjerovatno bi se i modul isplatio, jer cijena nije velika (mada moraš ionako drugi kupiti kod HS-a, nema iznajmljivanja), ali kada se radi o skupljim uređajima, naravno da rizik raste.
zilog

#3042 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Problem je sto ljudi, nekad, imaju pamcenje poput zlatne ribice. :(

Cijene najma padaju, poput ove skore, kada je dodatni STB pao sa 8 na 5 KM + PDV (upgrade za HD/MPEG4 sa 5 na 3).
Uredjaji se kvare, po pravilu nakon isteka garancije.
Tehnologija se promjeni, kanali predju na MPEG4, zatreba ti VDSL2...
Promjeni se provajder. Sta ce ti IPTV STB na kablovskoj, ili obratno?
...
Da ne nabrajam dalje.
The Realist

#3043 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Ali stvarno, nije toliko skupo iznajmljivanje, ako se uzme cijena uređaja.
zateznistub

#3044 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:Stigao je AirTies, moram da priznam da je uredjaj odlican. Prezadovoljan sam.

Ono sto sam nekada pisao, da mi kasni ucitavanje EPG-a, sada ne predstavlja problem i prvo se ucita EPG, pa tek onda dodje slika i ton. Novim uredjajem je brzina prebacivanja kanala, koja je ionako odlicna s obzirom na tehnologiju, dobila novu dimenziju i impresije su odlicne. :D :thumbup:

Uglavnom, ucitavanje EPG-a sa zadrskom od 2-3 sekunde je proslost. :dance: :thumbup:

I da, juce sam nazvao podrsku da prijavim problem, danas je on otklonjen. Svaka cast ekipa. :thumbup:
Tebi zaista treba spomenik za zivota podignuti!
Sakazulu

#3045 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Čekaj hoćeš da kažeš da si prezadovoljan!

E pa to ti je to :-D :-D :-D :-D
Cracked

#3046 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

Lud i ponosan wrote:
Ne bi se ni tako isplatilo.

70 dolara + shiping + carina i pdv... ;) Pa skontaj...
Naravno ja govorim za ljude koji imaju mozda priliku preko nekoga u ameriKi ili kanadi da naruce i ti isti donesu. Ja sam imao priliku ali mi se nije dalo. Da je slucajno Hd verzija bila sČepo bi ga :)
cyber_kurajber

#3047 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by cyber_kurajber »

Lud i ponosan wrote:Stigao je AirTies, moram da priznam da je uredjaj odlican. Prezadovoljan sam.

Ono sto sam nekada pisao, da mi kasni ucitavanje EPG-a, sada ne predstavlja problem i prvo se ucita EPG, pa tek onda dodje slika i ton. Novim uredjajem je brzina prebacivanja kanala, koja je ionako odlicna s obzirom na tehnologiju, dobila novu dimenziju i impresije su odlicne. :D :thumbup:

Uglavnom, ucitavanje EPG-a sa zadrskom od 2-3 sekunde je proslost. :dance: :thumbup:

I da, juce sam nazvao podrsku da prijavim problem, danas je on otklonjen. Svaka cast ekipa. :thumbup:
Potpisujem !
Jedina stvar koja ne valja je što daljinski ne možeš upariti sa TV-om , tj. da možeš smanjivati jačinu zvuka na TV-u (a ne na resiveru jer je mu je potrebno dugo vremena i svaka promjena kanala te vrati na početak).
To sam na Aminu mogao bez problema (naravno nakon što sam pogodio kod za TV), ali ovaj daljinski koji dobiješ uz Airties resiver jednostavno nema mogućnost korištenja dual funkcije (resiver i TV), što su mi nažalost potvrdili i iz Airties-a. Ako neko može ovo da radi, neka javi, pa da tražim da mi LS da novi daljinski
Praetorious

#3048 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

E sad, šta je od slijedećeg u pitanju:
- e-mal "[email protected]" je lažna;
- WEB stranica LoL nije ažurirana milenijumima i prikazuje netačne podatke;
- niko od uposlenih ne zna otvoriti e-mail;
- kompletno osoblje je na kolektivnom godišnjem odmoru.

Džaba se firma bavi pružanjem internetskih usluga, kada ni nakon skoro 7 dana nema informacije poslane na zvanični e-mail. Pa do sada bih dobio informaciju i da sam poslao obično pismo poštom i sačekao odgovor.

Ali nema veze, po onome što mi je trebalo se snašao ja i bez LoL-a i njihovog odgovora.

Ali ... šta kada mi zatreba nešta vezano uz uslugu LoL-a, a povratne informacije nema, a tema nije prikladna objašnjenjima preko teleforna?
afannedim

#3049 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Praetorious wrote:E sad, šta je od slijedećeg u pitanju:
- e-mal "[email protected]" je lažna;
- WEB stranica LoL nije ažurirana milenijumima i prikazuje netačne podatke;
- niko od uposlenih ne zna otvoriti e-mail;
- kompletno osoblje je na kolektivnom godišnjem odmoru.

Džaba se firma bavi pružanjem internetskih usluga, kada ni nakon skoro 7 dana nema informacije poslane na zvanični e-mail. Pa do sada bih dobio informaciju i da sam poslao obično pismo poštom i sačekao odgovor.

Ali nema veze, po onome što mi je trebalo se snašao ja i bez LoL-a i njihovog odgovora.

Ali ... šta kada mi zatreba nešta vezano uz uslugu LoL-a, a povratne informacije nema, a tema nije prikladna objašnjenjima preko teleforna?
e-mail. nije lažna jer sam x putna slao pitanja i dobijao odgovore, i koji su to netačni podaci na LOL stranici
Praetorious

#3050 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

U žurbi da odgovoriš nisi ni pročitao šta sam napisao.
Pitanje je i onako upućeno nekome iz LoL-a, ukoliko oni zalaze na Klix, i predstavlja kritiku trenutnog odnosa prema korisnicima. Zašto sam morao uzeti uslugu stranih firmi, kada mi LoL (nazivno) pruža tu istu uslugu i to uključeno u cijenu ugovora? Ali, od LoL ne mogu dobiti ni povratnu informaciju, a kamo li iskoristiti ugovorom kupljenu ponudu do kraja.
Post Reply