StupskaBitanga wrote:
Lik ne zna osnovu našeg jezika pa kako god se on zvao
Rečenice govori napamet bez tačke zareza ili bilo kakvog interpukcijskog znaka
Vidim, tema je zivnula... sto ti je "
Sna ga bosne"...
Nego, Bitango, ne daj se zbuniti.... Nas jezik, izgleda, ustvari i nije nas jezik. Barem ne onaj koji smo mi do juce smatrali nasim, bosanskim jezikom, jer SDA (
SDA.SAMO.Samo.naj jjaca partija Allahuekber), uz famoznu Akademiji koju je ustanovila, postavljaju nove standarde, a ovaj svahili koji vidimo na SDA-ovoj FB stranici lagano prelazi put od kolokvijalnog do formalnog, jer, ne znam da li je jos neko zapazio - na tom jadu od stranice svi manje-vise pisu na isti nacin, drzeci se istih pravila.
Dakle, bolje da tog kandidata iz Novog Grada shvatis ozbiljno, a umjesto podjebavanja - snimis te govore! Jednog ce dana imati neslucenu vrijednost.
Stranka SDA je danas poput ilirskog pokreta, a "najj najj jaca facebook stranica ubosni na kojoj sam bijo" neka vrsta ogledala jedne nove standardizacije.
Za razliku od Bosne, koja joj je bila sredstvo, a ne i cilj, SDA nepismenost drzi i za jedno i za drugo, jer samo u takvom okruzenju - a kakvom - vidimo na toj nesreci od FB stranice - moze opstati jedna ovakva piljarska opcija.