Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
OpusDei wrote:Ne bih to zelio, iskreno. Mislim haj i nekako ako je dugo zivio ovdje, ako ima neke veze sa BiH, ako je voli i ima prijateje a mozda i rodbinu ovdje, ali ne bi da naturaliziramo nekog random stranca onako kao u kosarci.
Ja bih sutra bez ikakvih predrasuda volio vidjeti nekog Ramireza iz 127 argentinske lige u dresu BiH ako bi
postao igrac kakav je Mesi. Svakako bi ga mi zvali Mustafa.
ja71 wrote:Sto se mene tice mozemo kao i Hrvati naturalizovati nekog
"pravog" stranca ako ce ovaj srcem igrati za BiH.
Ne bih to zelio, iskreno. Mislim haj i nekako ako je dugo zivio ovdje, ako ima neke veze sa BiH, ako je voli i ima prijateje a mozda i rodbinu ovdje, ali ne bi da naturaliziramo nekog random stranca onako kao u kosarci.
Mislim da sam se pogresno izrazio.
Htio sam reci ne bih imao nista protiv
a ne da sad mi trebamo nekoga ganjati tek da nesto pokazemo.
entry wrote:
...
Toliko o BEJHA nacionalnome timu.
P.S. Od ove dvojice iz BIH jedan dolazi iz dijela koji nije bas naklonjen BIH, tako da JEDAN JEDINI je izvorni Bosanac, a to je Edin Dzeko.
Cemu te podjele ?
Da li one koriste reprezentaciji ?
Politiku na stranu, Vranjes je podjednako reprezentativac kao i Dzeko i kao i svi "stranci".
i samo igracke kvalitete trebaju odlucivati ko ce biti u timu.
Ima i ona druga podjela: Ibisevic je bolji od Dzeke, ili obratno.
Stvarno se pitam je li to dobronamjerno i ko inicira takva pitanja ?
Srecom pa niko ne nasjeda na te budalastinje
Pa da nije bilo Amerike Salihovicu i slicno nebi imali hljeba a kamoli za kopacke podrinjci.
Naravno, moze se dogoditi da bejha reprezentacija ode u Brazil, a tamo u grupi sa Sijera Leoneom, Laosom i strasnom Gvatemalom deranje vaGuzo ce biti, REALNO.
Pa zar moze bejha otici u 1/16 na SP?????
Realno??????
Pa ne moze kraljevi. Nema ona taj kapacitet.
I da neki zele moj ban. Pa tipicni Bosnjak na ISTINU reagira sa uhljepskim vapajima HELJP banuj ga.
Sve sto sam rekao je istina. Pola REPREZENTACIJE VAM JE STRANJSKE. SRAMOTA!!!
I sto je najgore opet vrbujete kojekakve Halilovice, Kolasince i slicno.
Zanci da rezimiramo, ni njemacka Vam nije ravna po pitanja stranih igraca.
JoseMujica wrote:Jel to ima nekih kojima je muka od prvog mjesta i 13 bodova?
to je dobro...prvi znaci ozdravljena
dok skroz ne ozdravite sretno vam u barazu i srecno u borbi za treće mesto
Aludiras na Hrvatsku. Pa sine mamin, HRVATSKA IMA PRVIH MJESTA U KVALIFIKACIONIM GRUPAMA VISE NEGO BIH UCESCA U KVALIFIKACIJAMA. Osim toga Hrvatska je 4. reprezentacija svijeta po novoj FIFA ranking listi koja ce biti objavljena u aprilu.
Osim toga SLovacka je tu u 10 grama u kvaliteti kao i BIH. A da zaboravih reci, Lihtnestajn, Andora, Farski Otoci, San Marino itd kao i BIH nikada nisu igrali veliko takmicenje hahahaha
Aludiras na Hrvatsku. Pa sine mamin, HRVATSKA IMA PRVIH MJESTA U KVALIFIKACIONIM GRUPAMA VISE NEGO BIH UCESCA U KVALIFIKACIJAMA. Osim toga Hrvatska je 4. reprezentacija svijeta po novoj FIFA ranking listi koja ce biti objavljena u aprilu.
Osim toga SLovacka je tu u 10 grama u kvaliteti kao i BIH. A da zaboravih reci, Lihtnestajn, Andora, Farski Otoci, San Marino itd kao i BIH nikada nisu igrali veliko takmicenje hahahaha
Slovacka, Latvija i nadasve Grcka jesu
To nije sprijecavalo Hrvate da prosli baraz Boga mole da ne izvuku nas
To nije sprijecavalo Hrvate da prosli baraz Boga mole da ne izvuku nas
Iskreno ne interesuje me ni Hrvatska hoce li biti prva ili druga. Ja govorim samo o realnim stvarima. Ne znam zasto se pojedinci loze?
nema se potrebe aludirati...tabele su veoma egzaktne...sretno vam u barazu i nadam se da ćete dobiti dostojnog protivnika da demonstrirate umijeće...Portugal se već odomaćio u regiji...Francuzi su vam isto Sega...Engleze znate...vidimo se u Riu
a btw kod naših naturalizacija radi se o ljudima porijeklom iz BiH...nema kod nas dovodjenja djece s kraja svijeta i dijeljenja pasosa da se udovolje apetiti jednog mafijaša i trgovca robljem
Ovaj provokator koji prigovara odakle dolaze reprezentativci BiH ne samo sto zmiri pred faktima o 'Vatrenima' vec i o Dancima, recimo, onim koji su 1992 g. osvojili EP a u kojima nije bilo igraca iz danske lige i dugo je tako ostalo. Tek odnedavno imaju ponekog igraca iz Brondby i Kopenhagena. Ima jos primjera slabijih nacionalnih prvenstava gdje su nuzno igraci iz stranih liga, ali porijeklom iz te zemlje. Pogledajte koliko je nastup za BiH osnazio i povezanost nasih igraca s BiH, poboljsanju njihovog jezika, veza s familijom na primjerima Begovica, Pjanica, Lulica itd. Ako Bog da, nakon Brazila nama se smijesi i EP jer cemo imati jos iskusniju reprezentaciju tako da 'susjedi' i istocne komsije ce na nas posve ozbiljno morati uvazavati nasu snagu a i FIFA ranking. Nadam se u novembru oko 14-15 mjesta!
Lulic je rodjen i odrastao u BiH, isao u skolu u Jablanici. Kao dijete otisao u Svicarsku iskljucivo zbog fudbala. Nije on klasicni "dijasporac", samo je napravio transfer u Svicarsku jos u osnovnoj skoli.
Meni ova nasa situacija nikako nije jasna. Hrvati iz Hrvatske su koliko sam ja vidio i upoznao pravo fini ljudi. Njima je drago sto im komsije (mi ) dobro igraju i sto ce se aBd kvalifikovat i direktno otici u Brazil.
A ovi lafo "croati" sto su iz BiH, e oni su protiv BiH. Pa vala ako toliko ovu zemlju ne volis onda odseli. Problem je sto te oni tamo pravi "Hrvati" ne zele i ne bendaju.
Ja bih iskreno volio da se pored BiH i Hrvatska i CG kvalifikuju za SP. I po mogucnosti izbjegnu baraz, jer tamo bi mogo bit pravi dzehennem.
A o tome da ce BiH do finala, polufinala i slicno dogurati je previse subjektivno misljenje, pod uticajem euforije. Mi imamo dobru ekipu ali nam fali puno iskustva. Realno je ocekivati da ne budemo zadnji u grupi, da nas ne nabijaju svi (kao sto se Srbija jednom provela).
Ja se samo nekako bojim da ce nas tamo neka teska grupa zapast, grupa smrti
Idemedosumom wrote:Meni ova nasa situacija nikako nije jasna. Hrvati iz Hrvatske su koliko sam ja vidio i upoznao pravo fini ljudi. Njima je drago sto im komsije (mi ) dobro igraju i sto ce se aBd kvalifikovat i direktno otici u Brazil.
A ovi lafo "croati" sto su iz BiH, e oni su protiv BiH. Pa vala ako toliko ovu zemlju ne volis onda odseli. Problem je sto te oni tamo pravi "Hrvati" ne zele i ne bendaju.
Ja bih iskreno volio da se pored BiH i Hrvatska i CG kvalifikuju za SP. I po mogucnosti izbjegnu baraz, jer tamo bi mogo bit pravi dzehennem.
A o tome da ce BiH do finala, polufinala i slicno dogurati je previse subjektivno misljenje, pod uticajem euforije. Mi imamo dobru ekipu ali nam fali puno iskustva. Realno je ocekivati da ne budemo zadnji u grupi, da nas ne nabijaju svi (kao sto se Srbija jednom provela).
Ja se samo nekako bojim da ce nas tamo neka teska grupa zapast, grupa smrti
Uvijek ti je tako bilo.Ali uvijek imaš one dobre i loše
Mislim da Hrvati mogu i kroz baraz bez vecih problema na svjetsko jer ce biti nosioci u barazu pa ce dobit nekog lakseg protivnika ko Turke u proslom barazu.Nece moci oni u barazu igrat protiv ovih jacih koje zapadne baraz.Osim ako u barazu bas ne budu sve reprezentacije poput Portugala ili Francuske.U tom slucaju bi i njima bilo jebeno.
Co0l wrote:Mislim da Hrvati mogu i kroz baraz bez vecih problema na svjetsko jer ce biti nosioci u barazu pa ce dobit nekog lakseg protivnika ko Turke u proslom barazu.Nece moci oni u barazu igrat protiv ovih jacih koje zapadne baraz.Osim ako u barazu bas ne budu sve reprezentacije poput Portugala ili Francuske.U tom slucaju bi i njima bilo jebeno.
Vala ako nisi nosioc u barazu si ga POPUŠ**.Francuska,Hrvatska/Belgija,Švedska,Portugal,Grčka,Engleska/Crna Gora
Co0l wrote:Mislim da Hrvati mogu i kroz baraz bez vecih problema na svjetsko jer ce biti nosioci u barazu pa ce dobit nekog lakseg protivnika ko Turke u proslom barazu.Nece moci oni u barazu igrat protiv ovih jacih koje zapadne baraz.Osim ako u barazu bas ne budu sve reprezentacije poput Portugala ili Francuske.U tom slucaju bi i njima bilo jebeno.
Vala ako nisi nosioc u barazu si ga POPUŠ**.Francuska,Hrvatska/Belgija,Švedska,Portugal,Grčka,Engleska/Crna Gora
Pa to i kazem s tim da ce Hrvatska prije biti nosilac nego sto nece.