Tuzilastvo i policija su duzni istraziti krivicna djela kao sto je zlostavljanje i seksualno iskoristavanje maloljetnika jer je to krivicno djelo, za razliku od klevete koja to NIJE!madner wrote:Stvarno mi je zao, ali ovo postaje smjesno. Na kakav sud da donese papire? Sta da on dokazuje? Gdje pravda tako fercera da se ja mogu braniti ako neko u nekim medijima nesto iznese?stochar wrote:vec ih snosi, policija istrazuje tekst o ministru pored tolikih problema u gradu. jeftinije je budimlicu, ali je skuplje za budzet, jer to kosta, i to placaju budzetski korisnici.madner wrote:Cek ba, znas li ti citati?
Pa tom istragom nece SB snositi posljedice. Cuj jeftinije je
legitimno je pravo da ih tuzi ukolio ima dokaze da se radi o neistinama, a ne da policija sad istrazuje nesto sto je jednostavno dokazivo - donese covjek na sud papire, i zavrseno. ali, bice da nije sve bas tako cisto i da se boji 'nezgodnih pitanja' na sudjenju, pa ce sve to umjesto njega oplicija uraditi.
ovdje nije napadnut ustav ni poredak, nije ugrozena sigurnost gradjana, ovdje je prozvana osoba koja obnasa duznost ministra, i on zloupotrebljava policiju. sta bi da je ministar prometa? bi l' opet podnio krivicnu prijavu ili bi ih tuzio? cista zloupotreba polozaja...
Ja ako sutra objavim da imam dokaze da si ti pedofil, ocekujem od policije da to istrazi. Ako to ne uradi, ona tebe stiti. SB je navela niz krivinih dijela ministra. Valjda to mora imati neki epilog?
Rekao sam ti vec, ili neko mora zavrsiti na sudu zbog krivicnih dijela ili neki novinar mora izgubiti integritet zbog objavljivanja lazi.
a, na kakav sud da donese papire, neka pita Lagumdziju, Hadzica i Komsica koji su donijeli papire na sud i dobili parnicu protiv Slobodne Bosne.
ovo je i dalje zloupotreba policije u privatne svrhe. govorili ste mi da ne znam razliku izmedju krivicnog i parnicnog prava, a sad klevetu poredite sa seksualnim iskoristavanjem maloljetnika. zanimljivo.
i, jeste, i dalje je ovo pritisak na medije, koliko god vi na to kroz zlajine ruzicaste naocale drugacije gledali, uz zloupotrebu polozaja. znaci, tvrdim isto sto i sinoc, s tim da je ovo jos gore. sutra znaci za svaku sumnju na klevetu treba dizati policiju, k'o da oni nemaju pametnijeg posla!
p.s. nakon onolikih nereda, pretucenih i polomljenih ljudim, JEDAN LIK UHAPSEN! pa gdje je tu istraga?!?!?! nema je, jer policija ima pametnijeg posla, zvao ih ministar da ga vbrane od novinara!