Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
north

#3026 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by north »

Mnogo smo bezobrazni postali, ne možemo nikoga guzovače pobijediti, sve neke deračine i klasična silovanja, malo se qurčimo, a i imamo sa čime :oops: Nije mi jasno šta je bio toliki problem u prvom poluvremenu, pa su neki zakukali, pa još stručnjaci opleli po igračima i selektoru, pa i tada smo sasvim pristojno igrali i trebali uvaljati najmanje tri komada, ali neće kurva od lopte u gol, par loših zadnjih pasova kad je trebalo završiti i šta sad, i ja sam sam sebi muda pojeo od sekiracije, ali u drugom se pokazalo ko je gazda...petarda za poluvrijeme, malo li je :thumbup: :bih:

Metiljava Grčka opet 0-1, futavci nastavljaju po starom, dokle mame im se naj.... :evil: ne daju se peksini nikako izbaciti iz utrke, nevjerovatno :roll:

Nema druge, mi moramo protiv Slovačke uzeti svih 6 boba i protiv Lichtensteina obezbijediti Brazil, ne bi valjalo da zadnje kolo protiv Litvanije odlučujemo, koliko goda da smo bolji od njih, moglo bi biti srčanih udara za raju pored tv-a i ko tamo bude išao, ogromni bi to bio pritisak za sviju....

Slovačka koja ovako igra protiv amatera i dvomeč protiv Litvanije bez pobjede, se jednostavno mora uzeti u obje tekme, kod njih je očito totalni raspad sistema, mi smo pokazali da imamo kuveta da takve ekipe karamo sa i bez vazelina, i s obzirom da će firauni od grka uzeti sve do kraja, mi ne smijemo razmišljati o 3 ili 4 boda iz dvomeča sa slovacima ,nego o svih 6.... Dajte tabelu i gol razliku :bih:
veella

#3027 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by veella »

Kinaski wrote:Opustite se , sreca pa nam je lagana grupa. Zamislite situaciju da smo umjesto Slovacke izvukli Francusku ili Rusiju i da sad sa njima igramo dvije veoma bitne utakmice , umjesto sa slabasnom Slovackom. Pusa
Izvini ali ne kaki bezze :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3028 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Velkoski »

Kinaski wrote:
mleetavi wrote:
Kinaski wrote:Opustite se , sreca pa nam je lagana grupa. Zamislite situaciju da smo umjesto Slovacke izvukli Francusku ili Rusiju i da sad sa njima igramo dvije veoma bitne utakmice , umjesto sa slabasnom Slovackom. Pusa
A zamisli da smo Nigeriju izvukli..
Vidim bistar si momak
To mi svaka kaže poslije prve provedene noći odvojeno.
Kemal Malovčić wrote:
mleetavi wrote:
A zamisli da smo Nigeriju izvukli..

Perv.
Assalamu Alaikum
Kontra__

#3029 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Kontra__ »

Metiljavi Eurosport za izvjestaj iz grupe uzeo Litva-Grcka, jeb'o ih otac retardirani! :oops: :roll: :roll:

Reporter, naravno srbijanski, ne zna ni rezultat, vec spominje nekakvih 1:5... :zzzz:
simonese

#3030 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by simonese »

veella wrote:
Izvini ali ne kaki bezze :thumbup:
vidio od tebe :D
Kinaski

#3031 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Kinaski »

@Mleetavi

A sta ti kazu za nik :grin:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3032 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Velkoski »

Kinaski wrote:@Mleetavi

Kažu da na osnovu nicka nisu očekivale to što su dobile :mrgreen:
dale cooper

#3033 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by dale cooper »

mleetavi wrote:

Jel' tebe makar ovi naši išupaše na kladionici, poslije današnjih teniskih debakla? :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3034 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Velkoski »

dale cooper wrote:
mleetavi wrote:

Jel' tebe makar ovi naši išupaše na kladionici, poslije današnjih teniskih debakla? :oops:
http://pokit.org/get/img/a806387e0ce085 ... d611fb.jpg
http://pokit.org/get/img/dcdda964e3735f ... a5c782.jpg
http://pokit.org/get/img/8fa3e87772d0ab ... 5606b5.jpg

ljepota od dana :lol:
Last edited by Velkoski on 07/06/2013 23:55, edited 1 time in total.
Kinaski

#3035 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Kinaski »

Marjan na nekom losem sranju ,a onaj mu mentor fejstufejs satro duhovit
MOSALJOZE

#3036 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

Ne znam šta imate protiv Marijana i FACE TV.Ljudi su se maksimalno potrudili.Mozda nekome smeta njegova dernjava,ali on ne zna drugačije.Istina je da Senad ne zna puno o fudbalu,i da je lupio 2-3 puta,ali malo se treba vratiti unazad.Kada nam je BHT omogućio ovakvo praćenje tekme???Oni jedva organizuju studio na domaćoj tekmi.
Zatamnjena stakla

#3037 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Zatamnjena stakla »

MOSALJOZE wrote:Ne znam šta imate protiv Marijana i FACE TV.Ljudi su se maksimalno potrudili.Mozda nekome smeta njegova dernjava,ali on ne zna drugačije.Istina je da Senad ne zna puno o fudbalu,i da je lupio 2-3 puta,ali malo se treba vratiti unazad.Kada nam je BHT omogućio ovakvo praćenje tekme???Oni jedva organizuju studio na domaćoj tekmi.
Ha ja!
zalizani

#3038 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by zalizani »

Image

:mrgreen:
luckylaka

#3039 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by luckylaka »

Kako stvari stoje izgleda da bi mi jedini od exYu reprezentacija mogli vidjeti Brazil.ABD
oridjidji

#3040 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by oridjidji »

Image
cyprus

#3041 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Joj komentara u prvom poluvremenu :lol: :oops: Jedno je ne biti zadovoljan igrom ili rezultatom, a drugo je kenjat po igračima i selektoru... I čim padne gol, priča se okrene za 180 stepeni... Kako mi to ide na živce...

Po meni i igra i rezultat fenomenalni... Ubili smo jednu Latviju, koja ipak nije ni tako bezazlena selekcija... A mi smo je sveli na nivo San Marina u ovoj utakmici... I svaka čast momcima i selektoru na tome... Pet golova je stvarno previše :mrgreen:

Samo brine me ova pobjeda Grčke :cry: Nažalost, daleko smo mi još od Brazila... Čekaju nas tri zajebane utakmice, a Grci imaju skoro pa sve zicere preostale... Bez obzira što Slovačkoj baš i ne ide u ovim kvalifikacijama, svejedno se radi od kvalitetnoj ekipi, koja gledajući kvalitet tima, a ne trenutnu formu ne zaostaje mnogo za nama... Ja lično bih potpisao 3 za 3 sa njima... A Litvanci su po mom sudu jača ekipa nego njihovi sjeverni susjedi, a gostujući teren je u pitanju... Neće biti lako... Sve u svemu, igrači i stručni štab moraju ostati ozbiljni i maksimalno fokusirani...

PS A Marijan je dobar... Ne znam šta sad kenjate, a do prije 2-3 godine ste svi svršavali na njeg... Dobro, nije baš tipičan komentator, ali pun mi q i ovih naših tipičnih :oops:
north

#3042 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by north »

cyprus wrote:Joj komentara u prvom poluvremenu :lol: :oops: Jedno je ne biti zadovoljan igrom ili rezultatom, a drugo je kenjat po igračima i selektoru... I čim padne gol, priča se okrene za 180 stepeni... Kako mi to ide na živce...

Po meni i igra i rezultat fenomenalni... Ubili smo jednu Latviju, koja ipak nije ni tako bezazlena selekcija... A mi smo je sveli na nivo San Marina u ovoj utakmici... I svaka čast momcima i selektoru na tome... Pet golova je stvarno previše :mrgreen:

Samo brine me ova pobjeda Grčke :cry: Nažalost, daleko smo mi još od Brazila... Čekaju nas tri zajebane utakmice, a Grci imaju skoro pa sve zicere preostale... Bez obzira što Slovačkoj baš i ne ide u ovim kvalifikacijama, svejedno se radi od kvalitetnoj ekipi, koja gledajući kvalitet tima, a ne trenutnu formu ne zaostaje mnogo za nama... Ja lično bih potpisao 3 za 3 sa njima... A Litvanci su po mom sudu jača ekipa nego njihovi sjeverni susjedi, a gostujući teren je u pitanju... Neće biti lako... Sve u svemu, igrači i stručni štab moraju ostati ozbiljni i maksimalno fokusirani...
Ček malo, kako mi tri zajebane, a grci nijednu, mi igramo sa slovacima kući, ali igraju i grci, ispade njima to zicer utakmica, a nama zajebana :oops: Šalu na stranu, činjenica je da do kraja grci više nemaju zajebano gostovanje, a mi imamo dva poteška, pogotovo onaj u Bratislavi, tako da kada Pape kaže treba nam 9 bodova, to je jasno tačno, samo po meni kao običnom laiku treba nam 9 boba iz naredne tri tekme, da ne bi u zadnjem kolu radio CUM tokom 90 minuta u Litvaniji :oops:
cyprus

#3043 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

north wrote:
cyprus wrote:Joj komentara u prvom poluvremenu :lol: :oops: Jedno je ne biti zadovoljan igrom ili rezultatom, a drugo je kenjat po igračima i selektoru... I čim padne gol, priča se okrene za 180 stepeni... Kako mi to ide na živce...

Ček malo, kako mi tri zajebane, a grci nijednu, mi igramo sa slovacima kući, ali igraju i grci, ispade njima to zicer utakmica, a nama zajebana :oops: Šalu na stranu, činjenica je da do kraja grci više nemaju zajebano gostovanje, a mi imamo dva poteška, pogotovo onaj u Bratislavi, tako da kada Pape kaže treba nam 9 bodova, to je jasno tačno, samo po meni kao običnom laiku treba nam 9 boba iz naredne tri tekme, da ne bi u zadnjem kolu radio CUM tokom 90 minuta u Litvaniji :oops:
A rekoh skoro pa zicere... Ta njihova domaća sa Slovacima je praktično i jedina gdje postoji kakva takva šansa da Grci izgube bodove... Ostalo bi bila senzacija...

Sa druge strane, mi imamo tri utakmice u kojima je realno da možemo izgubiti bodove...

Elem poenta je... Nije još gotovo...
north

#3044 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by north »

Ovi malo veči fudbalski fanatici i poznavaoci i statističari šta misle koliko je realno Litvanija bolja od Latvije, znam da bolje kotiraju na listi, ali nekako se meni čini da je Latvija čak malo bolja, oni imaju ber neka tri koliko toliko poznata igrača: Cauna, Verpakovskis, Rudnevs...., kod Litvanaca fakat ne znam gdje im igrači igraju, baš mrtvi anonimusi, ili sam ja malo neupučen, a nekako mi se čini da smo Litvaniju lakše pomeli u Zenici, nego Latviju, plus što mi se čini i da je Latvija pružila veći otpor Grčkoj nego Litva, ništa puno više, ali eto vodili su protiv futavaca dobar dio tekme.....pitam čisto iz razloga ako dođemo u situaciju da zadnje kolo odlučuje, a bojim se bi se to na kraju moglo desiti. jer samo u slučaju šest boba sa slovacima utakmica u Litvaniji će biti izlet....
KPNCTNJAH

#3045 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by KPNCTNJAH »

Evo gledam im sad malo statistiku, Latvija puno bolja u medjusobnom duelu, ali meni je jos uvijek u glavi ona tekma kad smo izgubili od Litvanije 4:2 :-)
realno bez problema bi ih mlatnuli zadnju tekmu, ali ne daj boze da nam ta bude odlucujuca :D
Last edited by KPNCTNJAH on 08/06/2013 01:39, edited 1 time in total.
cyprus

#3046 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

north wrote:Ovi malo veči fudbalski fanatici i poznavaoci i statističari šta misle koliko je realno Litvanija bolja od Latvije, znam da bolje kotiraju na listi, ali nekako se meni čini da je Latvija čak malo bolja, oni imaju ber neka tri koliko toliko poznata igrača: Cauna, Verpakovskis, Rudnevs...., kod Litvanaca fakat ne znam gdje im igrači igraju, baš mrtvi anonimusi, ili sam ja malo neupučen, a nekako mi se čini da smo Litvaniju lakše pomeli u Zenici, nego Latviju, plus što mi se čini i da je Latvija pružila veći otpor Grčkoj nego Litva, ništa puno više, ali eto vodili su protiv futavaca dobar dio tekme.....pitam čisto iz razloga ako dođemo u situaciju da zadnje kolo odlučuje, a bojim se bi se to na kraju moglo desiti. jer samo u slučaju šest boba sa slovacima utakmica u Litvaniji će biti izlet....
Hm... Stankevičius i braća Česnauskis nisu baš toliki anonimusi... Međutim, nije to ni toliko bitno... Latvija ima 3-4 imena koja iskaču, al je ostatak tima katastrofa (recimo da se većina latvijskih reprezentativaca kvalitetom komotno može uklopiti u BHPL)... Litvanija sa druge strane, čini mi se da ima kompaktiniji i ujednačeniji tim iako baš i nemaju nekih 'zvijezda' (i ova poznatija imena kod njih su uglavnom penzioneri)... Dakle, mislim da su litvanski igrači uglavnom iznad nivou BHPL, kada već to uzimam za mjerilo u ovom slučaju :mrgreen:
Last edited by cyprus on 08/06/2013 01:39, edited 1 time in total.
north

#3047 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by north »

KPNCTNJAH wrote:Evo gledam im sad malo statistiku, Latvija puno bolja u medjusobnom duelu, ali meni je jos uvijek u glavi ona tekma kad smo izgubili od Litvanije 4:2 :-) realno bez problema bi ih mlatnuli zadnju tekmu, ali ne daj boze da nam ta bude odlucujuca :D
Sjećam se te tekme, tad smo baš bili beton :oops: , mislim da je harmonikaš dao tad golčinu, ali generalno smo odron bili, baš bih volio vidjeti sastav iz te tekme, garant neki Jakirevići, Akrapovići, Kerkezi i slične igračine tad igrale :oops:
cyprus

#3048 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

north wrote:
KPNCTNJAH wrote:Evo gledam im sad malo statistiku, Latvija puno bolja u medjusobnom duelu, ali meni je jos uvijek u glavi ona tekma kad smo izgubili od Litvanije 4:2 :-) realno bez problema bi ih mlatnuli zadnju tekmu, ali ne daj boze da nam ta bude odlucujuca :D
Sjećam se te tekme, tad smo baš bili beton :oops: , mislim da je harmonikaš dao tad golčinu, ali generalno smo odron bili, baš bih volio vidjeti sastav iz te tekme, garant neki Jakirevići, Akrapovići, Kerkezi i slične igračine tad igrale :oops:
Dedić (Sarajevo)
Varešanović (Bursaspor)
Kapetanović (Wolfsburg)
Konjić (Monaco)
Katana (Adanaspor)
Ramčić (Gent)
Mujčin (Croatia Zagreb)
Halilović (Istanbulspor)
Barbarez (Borussia Dortmund)
Salihamidžić (Bayern München)
Baljić (Fenerbahce)

Ako se ne varam, to su im i klubovi bili :mrgreen:
Last edited by cyprus on 08/06/2013 01:58, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#3049 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by KPNCTNJAH »

Imali smo mi tad dobru reprezentaciju, na papiru :mrgreen:
U tim kvalifikacijama je bila i ona na Farskim O. 2:2 :oops:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3050 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Admir_1984 »

neki komentari sa žurnala
Apaci kaže:
7. jun 2013. u 23:01
Pre svega cestitke reprezentaciji BiH koja igra odlican fudbal.Nema sumnje da ce direktno da se plasiraju za Brazil.Prosto neverovatno kako igraju lako i efikasno.Razocaran sam porazom CG na svom terenu.Ovim porazom su doveli u pitanje njihov nastup u Brazilu.Od Srbije nisam nista vise ni ocekivao.Totalan raspad sistema.Miha ,jednostavno ne moze bolje.Poraz Hrvatske me iznenadjuje .Dosli su u nezgodnu poziciju da se direktno plasiraju.Sve u svemu samo je BiH sacuvala obraz nekadasnje SFRJ.
Ano kaže:
7. jun 2013. u 22:41
Bosna je trenutno najjača reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije! Momci igraju tako dobro da ih je milina gledati, oni jednostavno melju svoje protivnike i deluju superiorno!
Odlicni Bosanci, navijacu za njih ako odu u Brazil. Imaju odlicnog trenera, za razliku od nas i ocistili su savez.
Post Reply