mozel mi ko samo ispisati postavke da sam unesem sve u mobiteldesperate housewife wrote:Pa zovi onaj centar za korisnike i pitaj, do njih je nesto.
Android OS
Moderator: Benq
- BaDa
#3026 Re: Android OS
- _Reds_
#3027 Re: Android OS
mislim, da je pristupna tacka active.bhmobile.ba i to je toBaDa wrote:mozel mi ko samo ispisati postavke da sam unesem sve u mobiteldesperate housewife wrote:Pa zovi onaj centar za korisnike i pitaj, do njih je nesto.
- Lucazode
#3028 Re: Android OS
E ljudi
Kupio sam Xperiu X8, verzija 2.1.1.A.0.6. Nakon malo instaliranja stigla mi je obavijest da je memorija telefona puna, a opcija čuvanja aplikacija na karticu nema, tako da sam se odlučio na rootovanje.
Sad...Ima nekih milion tutorijala a ja bih htio jedan a vrijedan, i po mogućnosti da me neko uputi koji bi mi custom ROM najbolji bio???
Btw. gledao sam gingere na 2.3.7 Cyanogen mod , izgleda dobro, ne znam koliko je to sigurno i stabilno...
n00b
Kupio sam Xperiu X8, verzija 2.1.1.A.0.6. Nakon malo instaliranja stigla mi je obavijest da je memorija telefona puna, a opcija čuvanja aplikacija na karticu nema, tako da sam se odlučio na rootovanje.
Sad...Ima nekih milion tutorijala a ja bih htio jedan a vrijedan, i po mogućnosti da me neko uputi koji bi mi custom ROM najbolji bio???
Btw. gledao sam gingere na 2.3.7 Cyanogen mod , izgleda dobro, ne znam koliko je to sigurno i stabilno...
n00b
-
Nermin_BH
#3029 Re: Android OS
www.unlockroot.comLucazode wrote:E ljudi![]()
n00b
- mr.torture
#3030 Re: Android OS
Citaj pod "ROOTING". Najcistiji i najjednostavniji metod, preko SuperOneClick programa.Lucazode wrote:...tako da sam se odlučio na rootovanje.
http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=2
Sto se custom ROM-ova tice, ne koristim X8, pa ti ne mogu reci nista iz licnog iskustva, ali ne trebas ici dalje od XDA developers foruma. Malo procackaj X8 podforum i skontat ces sam koji ROM je najbolji.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1222348
- Lucazode
#3031 Re: Android OS
Hvala na infu
Instalirao sam Ginger 2.3.7. Sad za sad zadovoljan
Uz sistem mi je došla i tema (crna-odvratna) koju bih želio da promjenim, mnogi predlažu da idem "go launcher" ..Ima li neko drugo rješenje, tipa da uđem u root folder i pastiram neku skinutu temu???
Instalirao sam Ginger 2.3.7. Sad za sad zadovoljan
Uz sistem mi je došla i tema (crna-odvratna) koju bih želio da promjenim, mnogi predlažu da idem "go launcher" ..Ima li neko drugo rješenje, tipa da uđem u root folder i pastiram neku skinutu temu???
- _Reds_
#3032 Re: Android OS
Čačkao sam svasta, al nikako da skontam, kako da na fb ne budem online ako sam prijavljen na net. Osim opcije sign out.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3033 Re: Android OS
Ja na fb ulazim preko dolphin browsera tamo imas chat i mozes otici off_Reds_ wrote:Čačkao sam svasta, al nikako da skontam, kako da na fb ne budem online ako sam prijavljen na net. Osim opcije sign out.
- citadela
#3034 Re: Android OS
..._Reds_ wrote:Jazzy.ba wrote:Izvezi sve kontakte sa gmaila u excel edituj ih ispravno i vrati.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne mora u excel, moze se editovati u gmailu odmah, bez ikakvih problema.
Last edited by citadela on 02/05/2012 01:00, edited 1 time in total.
- _Reds_
#3035 Re: Android OS
a ja ulazim preko ove aplikacije androidove, i uglavnom i kad na racunaru stavim da sam off, ako sam nakacen na wireless pise da sam on, a nisam nigdje nasao na aplikaciji opciji offline.rashtiman wrote:Ja na fb ulazim preko dolphin browsera tamo imas chat i mozes otici off_Reds_ wrote:Čačkao sam svasta, al nikako da skontam, kako da na fb ne budem online ako sam prijavljen na net. Osim opcije sign out.
- bordo gandalf
#3036 Re: Android OS
Probaj ovako kako ja ulazim...kad koristim androidovu aplikaciju i kad se odjavim ugasim app i wirales ostanem online svima pa me to nervira i ne koristim tu aplikaciju kredit pojede_Reds_ wrote:a ja ulazim preko ove aplikacije androidove, i uglavnom i kad na racunaru stavim da sam off, ako sam nakacen na wireless pise da sam on, a nisam nigdje nasao na aplikaciji opciji offline.rashtiman wrote:Ja na fb ulazim preko dolphin browsera tamo imas chat i mozes otici off_Reds_ wrote:Čačkao sam svasta, al nikako da skontam, kako da na fb ne budem online ako sam prijavljen na net. Osim opcije sign out.
-
Nermin_BH
#3037 Re: Android OS
Ima li neko save game za asphalt 6 hd, digao sam preko hex editora pare ali ove zvijezdice ne mogu nikako da nadjem po google sam trazio save game ali sve za iphone :/
- adis.p
#3038 Re: Android OS
Imal neka app slicna kao nike plus na iphone? Ne mora bit ista, samo da radi na isti fazon i da nije potrebno spajanje na net 
- adis.p
#3039 Re: Android OS
I jel neko mozda zna koju app da skinem za kameru da slike budu na fazon kao oni jaci fotoaparati, znaci kad slika neke osobe, da one budu malo bistrije, a pozadina se malo zamuti.. nadam se da ima tako nesto 
-
febo_acm
#3040 Re: Android OS
camera+ dodaje neke opcije, mislim da ima i ta.adis.p wrote:I jel neko mozda zna koju app da skinem za kameru da slike budu na fazon kao oni jaci fotoaparati, znaci kad slika neke osobe, da one budu malo bistrije, a pozadina se malo zamuti.. nadam se da ima tako nesto
- _Reds_
#3041 Re: Android OS
to je opcija fokusa, imas takivh aplikacija na marketuadis.p wrote:I jel neko mozda zna koju app da skinem za kameru da slike budu na fazon kao oni jaci fotoaparati, znaci kad slika neke osobe, da one budu malo bistrije, a pozadina se malo zamuti.. nadam se da ima tako nesto
-
Kapri
#3042 Re: Android OS
Kako se zove neka od njih?_Reds_ wrote: to je opcija fokusa, imas takivh aplikacija na marketu
-
Chuckie
#3043 Android OS
I nijedan jedini post o SGS3?!? 
- BaDa
#3044 Re: Android OS
SGS 3 ima svoju temu koju zasluzuje!!Chuckie wrote:I nijedan jedini post o SGS3?!?
-
BadBoy
#3045 Re: Android OS
Baš nedavno je izašla aplikacija koja ti odgovara sto posto. After focus, evo i linka https://play.google.com/store/apps/deta ... Jmb2N1cyJdadis.p wrote:I jel neko mozda zna koju app da skinem za kameru da slike budu na fazon kao oni jaci fotoaparati, znaci kad slika neke osobe, da one budu malo bistrije, a pozadina se malo zamuti.. nadam se da ima tako nesto
Daje onaj DSLR efekat gdje je pozadina zamagljena a subjekat je u prvom planu
-
BadBoy
#3046 Re: Android OS
A SGS 3 mi je nekako razočaranje.. ne znam, na slikama mi One X izgleda daleko više sexy
- adis.p
#3047 Re: Android OS
Hvala za ovaj fokus, super radi.. nego jel zna neko nesto ovo sto sam pitao iznad, znaci da mjeri brzinu, al da ne zahtjeva pristup netu.. znaci npr trcim, ii nosim mob pored sebe i mjeri mi brzinu i predjeni put.. imal uopste nesto tako? 
- bordo gandalf
#3048 Re: Android OS
Razocarao te a i ne posjedujes gaBadBoy wrote:A SGS 3 mi je nekako razočaranje.. ne znam, na slikama mi One X izgleda daleko više sexy
- _Reds_
#3049 Re: Android OS
naravno da ima, samo ti treba biti uplaljen GPS!adis.p wrote:Hvala za ovaj fokus, super radi.. nego jel zna neko nesto ovo sto sam pitao iznad, znaci da mjeri brzinu, al da ne zahtjeva pristup netu.. znaci npr trcim, ii nosim mob pored sebe i mjeri mi brzinu i predjeni put.. imal uopste nesto tako?
Recimo RunKeeper, SportyPal i sl.
-
BadBoy
#3050 Re: Android OS
Pa ne posjedujem ni One X, ali mi na slikama između ta dva mobitela HTC-ova perjanica izgleda mnogo bolje :S Doduše sve se može promijeniti kada ih vidim uživorashtiman wrote:Razocarao te a i ne posjedujes gaBadBoy wrote:A SGS 3 mi je nekako razočaranje.. ne znam, na slikama mi One X izgleda daleko više sexy