Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BaDa

#3026 Re: Android OS

Post by BaDa »

desperate housewife wrote:Pa zovi onaj centar za korisnike i pitaj, do njih je nesto.
mozel mi ko samo ispisati postavke da sam unesem sve u mobitel :)
_Reds_

#3027 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

BaDa wrote:
desperate housewife wrote:Pa zovi onaj centar za korisnike i pitaj, do njih je nesto.
mozel mi ko samo ispisati postavke da sam unesem sve u mobitel :)
mislim, da je pristupna tacka active.bhmobile.ba i to je to
Lucazode

#3028 Re: Android OS

Post by Lucazode »

E ljudi :)
Kupio sam Xperiu X8, verzija 2.1.1.A.0.6. Nakon malo instaliranja stigla mi je obavijest da je memorija telefona puna, a opcija čuvanja aplikacija na karticu nema, tako da sam se odlučio na rootovanje.
Sad...Ima nekih milion tutorijala a ja bih htio jedan a vrijedan, i po mogućnosti da me neko uputi koji bi mi custom ROM najbolji bio???

Btw. gledao sam gingere na 2.3.7 Cyanogen mod , izgleda dobro, ne znam koliko je to sigurno i stabilno...

n00b :D
Nermin_BH

#3029 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Lucazode wrote:E ljudi :)
Kupio sam Xperiu X8, verzija 2.1.1.A.0.6. Nakon malo instaliranja stigla mi je obavijest da je memorija telefona puna, a opcija čuvanja aplikacija na karticu nema, tako da sam se odlučio na rootovanje.
Sad...Ima nekih milion tutorijala a ja bih htio jedan a vrijedan, i po mogućnosti da me neko uputi koji bi mi custom ROM najbolji bio???

Btw. gledao sam gingere na 2.3.7 Cyanogen mod , izgleda dobro, ne znam koliko je to sigurno i stabilno...

n00b :D
www.unlockroot.com
mr.torture

#3030 Re: Android OS

Post by mr.torture »

Lucazode wrote:...tako da sam se odlučio na rootovanje.
Citaj pod "ROOTING". Najcistiji i najjednostavniji metod, preko SuperOneClick programa.

http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=2

Sto se custom ROM-ova tice, ne koristim X8, pa ti ne mogu reci nista iz licnog iskustva, ali ne trebas ici dalje od XDA developers foruma. Malo procackaj X8 podforum i skontat ces sam koji ROM je najbolji.

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1222348
Lucazode

#3031 Re: Android OS

Post by Lucazode »

Hvala na infu :)
Instalirao sam Ginger 2.3.7. Sad za sad zadovoljan :)

Uz sistem mi je došla i tema (crna-odvratna) koju bih želio da promjenim, mnogi predlažu da idem "go launcher" ..Ima li neko drugo rješenje, tipa da uđem u root folder i pastiram neku skinutu temu???
_Reds_

#3032 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Čačkao sam svasta, al nikako da skontam, kako da na fb ne budem online ako sam prijavljen na net. Osim opcije sign out.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3033 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

_Reds_ wrote:Čačkao sam svasta, al nikako da skontam, kako da na fb ne budem online ako sam prijavljen na net. Osim opcije sign out.
Ja na fb ulazim preko dolphin browsera tamo imas chat i mozes otici off
citadela

#3034 Re: Android OS

Post by citadela »

_Reds_ wrote:
Jazzy.ba wrote:Izvezi sve kontakte sa gmaila u excel edituj ih ispravno i vrati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mora u excel, moze se editovati u gmailu odmah, bez ikakvih problema.
...
Last edited by citadela on 02/05/2012 01:00, edited 1 time in total.
_Reds_

#3035 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

rashtiman wrote:
_Reds_ wrote:Čačkao sam svasta, al nikako da skontam, kako da na fb ne budem online ako sam prijavljen na net. Osim opcije sign out.
a ja ulazim preko ove aplikacije androidove, i uglavnom i kad na racunaru stavim da sam off, ako sam nakacen na wireless pise da sam on, a nisam nigdje nasao na aplikaciji opciji offline.
bordo gandalf

#3036 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

_Reds_ wrote:
rashtiman wrote:
a ja ulazim preko ove aplikacije androidove, i uglavnom i kad na racunaru stavim da sam off, ako sam nakacen na wireless pise da sam on, a nisam nigdje nasao na aplikaciji opciji offline.
Probaj ovako kako ja ulazim...kad koristim androidovu aplikaciju i kad se odjavim ugasim app i wirales ostanem online svima pa me to nervira i ne koristim tu aplikaciju kredit pojede
Nermin_BH

#3037 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Ima li neko save game za asphalt 6 hd, digao sam preko hex editora pare ali ove zvijezdice ne mogu nikako da nadjem po google sam trazio save game ali sve za iphone :/
adis.p

#3038 Re: Android OS

Post by adis.p »

Imal neka app slicna kao nike plus na iphone? Ne mora bit ista, samo da radi na isti fazon i da nije potrebno spajanje na net :-D
adis.p

#3039 Re: Android OS

Post by adis.p »

I jel neko mozda zna koju app da skinem za kameru da slike budu na fazon kao oni jaci fotoaparati, znaci kad slika neke osobe, da one budu malo bistrije, a pozadina se malo zamuti.. nadam se da ima tako nesto ;-)
febo_acm

#3040 Re: Android OS

Post by febo_acm »

adis.p wrote:I jel neko mozda zna koju app da skinem za kameru da slike budu na fazon kao oni jaci fotoaparati, znaci kad slika neke osobe, da one budu malo bistrije, a pozadina se malo zamuti.. nadam se da ima tako nesto ;-)
camera+ dodaje neke opcije, mislim da ima i ta.
_Reds_

#3041 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:I jel neko mozda zna koju app da skinem za kameru da slike budu na fazon kao oni jaci fotoaparati, znaci kad slika neke osobe, da one budu malo bistrije, a pozadina se malo zamuti.. nadam se da ima tako nesto ;-)
to je opcija fokusa, imas takivh aplikacija na marketu
Kapri

#3042 Re: Android OS

Post by Kapri »

_Reds_ wrote: to je opcija fokusa, imas takivh aplikacija na marketu
Kako se zove neka od njih?
Chuckie

#3043 Android OS

Post by Chuckie »

I nijedan jedini post o SGS3?!? :D

BaDa

#3044 Re: Android OS

Post by BaDa »

Chuckie wrote:I nijedan jedini post o SGS3?!? :D

SGS 3 ima svoju temu koju zasluzuje!! :D
BadBoy

#3045 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Baš nedavno je izašla aplikacija koja ti odgovara sto posto. After focus, evo i linka https://play.google.com/store/apps/deta ... Jmb2N1cyJd

Daje onaj DSLR efekat gdje je pozadina zamagljena a subjekat je u prvom planu :)
BadBoy

#3046 Re: Android OS

Post by BadBoy »

A SGS 3 mi je nekako razočaranje.. ne znam, na slikama mi One X izgleda daleko više sexy
adis.p

#3047 Re: Android OS

Post by adis.p »

Hvala za ovaj fokus, super radi.. nego jel zna neko nesto ovo sto sam pitao iznad, znaci da mjeri brzinu, al da ne zahtjeva pristup netu.. znaci npr trcim, ii nosim mob pored sebe i mjeri mi brzinu i predjeni put.. imal uopste nesto tako? ;-)
bordo gandalf

#3048 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

BadBoy wrote:A SGS 3 mi je nekako razočaranje.. ne znam, na slikama mi One X izgleda daleko više sexy
Razocarao te a i ne posjedujes ga :roll:
_Reds_

#3049 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:Hvala za ovaj fokus, super radi.. nego jel zna neko nesto ovo sto sam pitao iznad, znaci da mjeri brzinu, al da ne zahtjeva pristup netu.. znaci npr trcim, ii nosim mob pored sebe i mjeri mi brzinu i predjeni put.. imal uopste nesto tako? ;-)
naravno da ima, samo ti treba biti uplaljen GPS!

Recimo RunKeeper, SportyPal i sl.
BadBoy

#3050 Re: Android OS

Post by BadBoy »

rashtiman wrote:
BadBoy wrote:A SGS 3 mi je nekako razočaranje.. ne znam, na slikama mi One X izgleda daleko više sexy
Razocarao te a i ne posjedujes ga :roll:
Pa ne posjedujem ni One X, ali mi na slikama između ta dva mobitela HTC-ova perjanica izgleda mnogo bolje :S Doduše sve se može promijeniti kada ih vidim uživo :D
Post Reply