Ovo je ironija za normalne ljude,a za velikosrbe i velikohrvate sasvim normalno i najiskrenija zelja i politicka platforma...the end.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
zavrzlama
#3026 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ja mislim da bi najbolje bilo ovako urediti BIH....srbima postojeci entitet sa samo srpskom vlascu,hrvatima entitet sa samo hrvaskom vlascu,a bosnjacima ostatak BIH u kojem bi sva tri naroda imala podjednaka prava i svaki narod mogao uloziti veto na bilo sta,dok u srpskom i hrvatskom entitetu to ne bi vazilo...znaci" moje je samo moje,tvoje je nase" ha ja.
Ovo je ironija za normalne ljude,a za velikosrbe i velikohrvate sasvim normalno i najiskrenija zelja i politicka platforma...the end.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#3027 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Salu na stranu,kakvi entiteti?zavrzlama wrote:ja mislim da bi najbolje bilo ovako urediti BIH....srbima postojeci entitet sa samo srpskom vlascu,hrvatima entitet sa samo hrvaskom vlascu,a bosnjacima ostatak BIH u kojem bi sva tri naroda imala podjednaka prava i svaki narod mogao uloziti veto na bilo sta,dok u srpskom i hrvatskom entitetu to ne bi vazilo...znaci" moje je samo moje,tvoje je nase" ha ja.![]()
Kakva prava?
Kakvi velikosrbi.
Bolje od jada srbima sutiti a rvatima sve po spisku
- BHCluster
#3028 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Poskok/HBForum Bojna tj. nezavisna udruga hrvatskih virtualni dragovoljaca i veterana trenutno je na molitvenom fruštuku.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Utihla tema, HDZ mladež i bojovnici na instrukcijama u stožeru.

- Drvosjeca iz Dejcica
#3029 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja sam ZA, molim da se uvede u zapisnik.zavrzlama wrote:ja mislim da bi najbolje bilo ovako urediti BIH....srbima postojeci entitet sa samo srpskom vlascu,hrvatima entitet sa samo hrvaskom vlascu,a bosnjacima ostatak BIH u kojem bi sva tri naroda imala podjednaka prava i svaki narod mogao uloziti veto na bilo sta,dok u srpskom i hrvatskom entitetu to ne bi vazilo...znaci" moje je samo moje,tvoje je nase" ha ja.![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#3030 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BHCluster wrote:Poskok/HBForum Bojna tj. nezavisna udruga hrvatskih virtualni dragovoljaca i veterana trenutno je na molitvenom fruštuku.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Utihla tema, HDZ mladež i bojovnici na instrukcijama u stožeru.
P.S Je li ovo onaj Dario Kordić ratni zločinac koji drži predavanja po crkvama.
-
emillio estevez
#3031 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E to je taj.Drvosjeca iz Dejcica wrote:BHCluster wrote:Poskok/HBForum Bojna tj. nezavisna udruga hrvatskih virtualni dragovoljaca i veterana trenutno je na molitvenom fruštuku.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Utihla tema, HDZ mladež i bojovnici na instrukcijama u stožeru.
Domjenku kolega, domjenku.
P.S Je li ovo onaj Dario Kordić ratni zločinac koji drži predavanja po crkvama.Kakva morbidna vjera i vjerovanje.
Sada je Ekumen
- Drvosjeca iz Dejcica
#3032 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E poserem mu se na njegovo ekumenstvo...a kažu da je kršćanstvo vjera mira i tolerancije.emillio estevez wrote:E to je taj.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
P.S Je li ovo onaj Dario Kordić ratni zločinac koji drži predavanja po crkvama.Kakva morbidna vjera i vjerovanje.
Sada je Ekumen
-
emillio estevez
#3033 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
6Drvosjeca iz Dejcica wrote:E poserem mu se na njegovo ekumenstvo...a kažu da je kršćanstvo vjera mira i tolerancije.emillio estevez wrote:E to je taj.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sada je Ekumen
Ne znas niti sto to znaci.
Sve bi vjere trebale biti miroljubive...
Ali eto natjeralo ga zlo
- Kolinda
#3034 Re: RE: Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Uranila omladina ,evo vidim nemate načina da nas ukinete pa bi nas sad zavadili pa vladali , nešto mi niste inovativni probao je Lagumdžija pa je samo napravio kontraefekt ali da vam se ne bi miješao u poslove krenite pa što bude ..animus wrote:Interesantno razmisljanje. Sama ideja bi izazvala politicku podjelu medju hrvatima jer jos uvijek vecina hrvata zivi u Bosni. Nema od toga nista ali bi sama prica izazvala haos. Tu bi bio jaos i medju srbima koji bi takodjer morali ostati bez BL i svega iza Brckog te dobrog dijela ist. Bosne. Bili se javila spremnost na ovu trgovinu veliko je pitanje. Svi znamo da je to Pandorina kutija ali sigurno bi nasla pristalice na svim stranama.prog321 wrote:Nije problem u federalizaciji ili cak otcjepljenju problem je u odredjivanju granice. Meni naime ne bi smetalo da se Citluk i ostale vukojebine pripoje Hrvatskoj.
Naravno, sav Mostar je nas. Ostali kamanjar juzno od Blagaja mogu imati.
-
Pilaw_Pavlaka
#3035 Re: RE: Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
STO BI VAS UKINULI? Vi ste respektabilna manjina. Nasi Boosnjaci katolici. Sto bi 10% katolika u BiH ikome smetalo? Pogotovo kad vidimo da je tih 10% razmazano po cijeloj BiH. Malo u Posavini, Malo u Tuzli, Malo u Sarajevu, Malo u Zepcu, Malo u Kiseljaku, Vitezu, Novom Travniku, Malo u Banja Luci, Malo u Brckom, Malo u Hercegovini.Kolinda wrote:Uranila omladina ,evo vidim nemate načina da nas ukinete pa bi nas sad zavadili pa vladali , nešto mi niste inovativni probao je Lagumdžija pa je samo napravio kontraefekt ali da vam se ne bi miješao u poslove krenite pa što bude ..animus wrote:Interesantno razmisljanje. Sama ideja bi izazvala politicku podjelu medju hrvatima jer jos uvijek vecina hrvata zivi u Bosni. Nema od toga nista ali bi sama prica izazvala haos. Tu bi bio jaos i medju srbima koji bi takodjer morali ostati bez BL i svega iza Brckog te dobrog dijela ist. Bosne. Bili se javila spremnost na ovu trgovinu veliko je pitanje. Svi znamo da je to Pandorina kutija ali sigurno bi nasla pristalice na svim stranama.prog321 wrote:Nije problem u federalizaciji ili cak otcjepljenju problem je u odredjivanju granice. Meni naime ne bi smetalo da se Citluk i ostale vukojebine pripoje Hrvatskoj.
Naravno, sav Mostar je nas. Ostali kamanjar juzno od Blagaja mogu imati.
- Kolinda
#3036 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bogami dobro i kažeš di bi vas šačica Katolika sekirala pa čim se spomene Hrvat ne možeš pročitati koliko napišete ....
Nego jebo nas mi svakako 80% glasova damo HDZ-u nego ko preuzima palicu kod većinaca ,Radončić , Komšo,Bake ili "jedini koji bi nam mogao stati u kraj " vrli Reuf ....Sve naravno pod uvjetom da se izbori održe što je maaaaaalo vjerojatno obzirom na okolnosti....A ako se ne održe osta Bake doživotni predsjednik a za nas bolje Bake nego kakav proleter....
Nego jebo nas mi svakako 80% glasova damo HDZ-u nego ko preuzima palicu kod većinaca ,Radončić , Komšo,Bake ili "jedini koji bi nam mogao stati u kraj " vrli Reuf ....Sve naravno pod uvjetom da se izbori održe što je maaaaaalo vjerojatno obzirom na okolnosti....A ako se ne održe osta Bake doživotni predsjednik a za nas bolje Bake nego kakav proleter....
-
Pilaw_Pavlaka
#3037 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znaci od te razmazane sacice vas opet tek 80% glasa za HDZ? A ako ti kazes 80% onda je to vjerovatno 70% u realnosti ili manje. Znaci saka od 8% ljudi... Sto bi to ikome smetalo? Samo se vratiti u Bosnjastvo i da sa pravom zastavom idete na Bobovac i nema frke uopste. Ionako smo isti rod. Nemoze Ante Bosnjak biti drugog roda od Mehmeda Bosnjak-a... To je bar jasno. Ivana Bosnic je ista krv kao i Suljo Bosnic.Kolinda wrote:Bogami dobro i kažeš di bi vas šačica Katolika sekirala pa čim se spomene Hrvat ne možeš pročitati koliko napišete ....
-
Hafis
#3038 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Rođo, dobro smo hin iskarindžali na ovoj temi.Kolinda wrote:Bogami dobro i kažeš di bi vas šačica Katolika sekirala pa čim se spomene Hrvat ne možeš pročitati koliko napišete ....
Još se samo bave fiskalnom politikom i rashodima i ostao još koji slučaj logoreje da piskara bezze i to je to. Na što spade kuća Petrovića.
- Kolinda
#3039 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja mislio da su skontali da su pobijedili pa ne pišu višeHafis wrote:Rođo, dobro smo hin iskarindžali na ovoj temi.Kolinda wrote:Bogami dobro i kažeš di bi vas šačica Katolika sekirala pa čim se spomene Hrvat ne možeš pročitati koliko napišete ....
Još se samo bave fiskalnom politikom i rashodima i ostao još koji slučaj logoreje da piskara bezze i to je to. Na što spade kuća Petrovića.
-
Hafis
#3040 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pobijedili? S kojom pričom??Kolinda wrote:Ja mislio da su skontali da su pobijedili pa ne pišu višeHafis wrote: Rođo, dobro smo hin iskarindžali na ovoj temi.
Još se samo bave fiskalnom politikom i rashodima i ostao još koji slučaj logoreje da piskara bezze i to je to. Na što spade kuća Petrovića.![]()
![]()
''Ta će oni nema hin ni 10%. Čuij htjeli bi trećinu vlasti. Nek sele u Hrvatsku, ha ja.
Pa to može svaki maksum ponavljati do besvjesti. Nema, čim su se na konkretna pitanja o Izbornom zakonu ščepali priče o fisklanoj politici, rashodu i prihodu i o mogućem bojkotu ''hrvatske'' robe, namjenskoj industriji, arapskom kapitalu, to ti je kraju lađa
„
- spreca
#3041 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mislim da ce te dobiti Lagumdzija.....naravno ukoliko mnogi ne zavrsite na hitnoj zbog pritiska...nacuo sam da se to iza brda valja....a drugi clan koji bi predstavljao Bosnjake katolike ce biti neko jedan sveucilisni profesor ...ali sad ce biti zasticen i necete smjeti ga vise bitiKolinda wrote:Bogami dobro i kažeš di bi vas šačica Katolika sekirala pa čim se spomene Hrvat ne možeš pročitati koliko napišete ....
- spreca
#3042 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a sto su ti to jado guzovi tako masniHafis wrote:Rođo, dobro smo hin iskarindžali na ovoj temi.Kolinda wrote:Bogami dobro i kažeš di bi vas šačica Katolika sekirala pa čim se spomene Hrvat ne možeš pročitati koliko napišete ....
-
Pilaw_Pavlaka
#3043 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa dobro zasto se svadjate? Ako ste vec dosli ovdje da pisete zasto prepucavanje? Kakve korist od toga. Ako je diskusija zasto ne korektno?
Mislim da smo apsolvirali da Hercegovina i Kanton 10 jesu neki prosjek u ekonomskom smislu FBIH. Znaci nista posebno. Dok je Posavina samo dno FBIH. Znaci da nikakvo ekonomsko cudo ne postoji tamo vec je to bijeda kao i ostatak BiH. Malo ispred RS-a i Srednje Bosne a opet dosta iza Kantona Sarajeva i to je to.
Sto se tice vojnih potencijala; niti jedna fabrika namjenske industrije se ne nalazi u Hercegovini kolko ja znam. Sto se tice znanja; opet vrlo slabo. Ni u ludilu ni priblizno Tuzli a kamoli Zagrebu ili Sarajevu. Znaci materijala za kurcenje nema bas. Da ste mali ali mocni; niste ni po kojoj osnovi. Ako jeste pokazite. Ali ja to ne vidim.
Mislim da smo apsolvirali da Hercegovina i Kanton 10 jesu neki prosjek u ekonomskom smislu FBIH. Znaci nista posebno. Dok je Posavina samo dno FBIH. Znaci da nikakvo ekonomsko cudo ne postoji tamo vec je to bijeda kao i ostatak BiH. Malo ispred RS-a i Srednje Bosne a opet dosta iza Kantona Sarajeva i to je to.
Sto se tice vojnih potencijala; niti jedna fabrika namjenske industrije se ne nalazi u Hercegovini kolko ja znam. Sto se tice znanja; opet vrlo slabo. Ni u ludilu ni priblizno Tuzli a kamoli Zagrebu ili Sarajevu. Znaci materijala za kurcenje nema bas. Da ste mali ali mocni; niste ni po kojoj osnovi. Ako jeste pokazite. Ali ja to ne vidim.
-
Hafis
#3044 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Rekoh li ti ja rođo. Samo su ove pješake ostavili. Ja ti ovoga delegata i ne čitam mjesecima. Iskreno, i ne propuštam ništa. I tebi bih predložio
.
- Kolinda
#3045 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad bi mi ovo preveo na jedan od jezika koji razumijem možda bi se i potrudio odgovoriti ovako iskreno ne razumijem....spreca wrote:Mislim da ce te dobiti Lagumdzija.....naravno ukoliko mnogi ne zavrsite na hitnoj zbog pritiska...nacuo sam da se to iza brda valja....a drugi clan koji bi predstavljao Bosnjake katolike ce biti neko jedan sveucilisni profesor ...ali sad ce biti zasticen i necete smjeti ga vise bitiKolinda wrote:Bogami dobro i kažeš di bi vas šačica Katolika sekirala pa čim se spomene Hrvat ne možeš pročitati koliko napišete ....
- Kolinda
#3046 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tvoje iskustvo je dragocjeno ali šta ću kad sam znatiželjan i zelen pardon neiskusan di rekao zelen odmah će me pogrešno razumjeti...Hafis wrote:Rekoh li ti ja rođo. Samo su ove pješake ostavili. Ja ti ovoga delegata i ne čitam mjesecima. Iskreno, i ne propuštam ništa. I tebi bih predložio.
- spreca
#3047 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa i skolstvo vam hanan radi ko krampa.....nebih da te rastuzim nako za dzabaKolinda wrote:Kad bi mi ovo preveo na jedan od jezika koji razumijem možda bi se i potrudio odgovoriti ovako iskreno ne razumijem....spreca wrote:Mislim da ce te dobiti Lagumdzija.....naravno ukoliko mnogi ne zavrsite na hitnoj zbog pritiska...nacuo sam da se to iza brda valja....a drugi clan koji bi predstavljao Bosnjake katolike ce biti neko jedan sveucilisni profesor ...ali sad ce biti zasticen i necete smjeti ga vise bitiKolinda wrote:Bogami dobro i kažeš di bi vas šačica Katolika sekirala pa čim se spomene Hrvat ne možeš pročitati koliko napišete ....
-
Pilaw_Pavlaka
#3048 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@KolindaKolinda wrote:Tvoje iskustvo je dragocjeno ali šta ću kad sam znatiželjan i zelen pardon neiskusan di rekao zelen odmah će me pogrešno razumjeti...Hafis wrote:Rekoh li ti ja rođo. Samo su ove pješake ostavili. Ja ti ovoga delegata i ne čitam mjesecima. Iskreno, i ne propuštam ništa. I tebi bih predložio.
Vidi kako na RTS-u Srbijanski historicari znaju istinu:
Kako ti na gledas ovaj period prije 1850. godine. Priznajes li da smo bili jedan narod?
- Kolinda
#3049 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa kako se ne bih složio sa delegatom tvog kalibra kad su bajke i priče u pitanju...Pilaw_Pavlaka wrote:@KolindaKolinda wrote:Tvoje iskustvo je dragocjeno ali šta ću kad sam znatiželjan i zelen pardon neiskusan di rekao zelen odmah će me pogrešno razumjeti...Hafis wrote:Rekoh li ti ja rođo. Samo su ove pješake ostavili. Ja ti ovoga delegata i ne čitam mjesecima. Iskreno, i ne propuštam ništa. I tebi bih predložio.
Vidi kako na RTS-u Srbijanski historicari znaju istinu:
Kako ti na gledas ovaj period prije 1850. godine. Priznajes li da smo bili jedan narod?
-
Pilaw_Pavlaka
#3050 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oke. A kakve su bajke pisali ti Bosanski kraljevi?

Jesu li ovo bile bajke?Fra Antun kezevic 1877.
"Neke nase komsije vrlo se ljute, sto se dicimo i ponosimo nasim starim imenom, jezikom i obicajima i sto pod zivu glavu necemo da prigrlimo njihovo ime za oznaku narodnosti i jezika. U napadajima na nas slozne su nase komsije, koje cemo, da se bolje razumijemo, nazvati Jovo i Ivo. No i jedan i drugi trazi od nas nesto drugo, jer izmedju sebe ne mogu – o zivu glavu – da se sloze. Prijatelj Jovo p...orucuje nam, da uzmemo njegovo ime, a prijatelj Ivo veli, jok Bosnjace, ti si moj i moras prigrliti moje ime“. Potegni tamo, potegni amo, a sve bez nasega pitanja. Od same ljubavi, a zbog svoje beskrajne svadje, prijatelji bi nas upravo raskinuli; da se nijesmo vec odavna tome priucili, mi bi se morali od cuda kameniti kao kulasinsko dijete. Al‘ ovako, kako stvari stoje, zapitacemo nase prijatelje, koji se bave perom i stampom: za sto se tako svadjate za nas, kad dobro znadete, da je Bosnjak od starine privikao diciti se jezikom i zvati se imenom svojim, da se vjerno drzi tradicija i uspomena svojih djedova. Slavni tarih (istorija) nase mile domovine sjeca nas onih vremena, kada se je nasa domaca vlastela u svakoj prigodi jasno i otvoreno izrazila o svojoj narodnosti, nazivajuci se ponosnim i junackim imenom Bosnjak. Gledamo na mnoge dokumente domacih spisatelja iz proslih vjekova, u kojima se uvijek spominje nase pravo narodno ime Bosnjak, a to su oni razlozi zbog kojih se i mi, kao njihovi zahvalni i vijerni potomci zovemo slavnim imenom Bosnjak. Od toga necemo niti smijemo otstupiti, toga cemo se imena drzati vijerno i stalno. Mi se ponosimo time, da je upravo nas jezik, a iz nase otadzbine uzet za osnovu knjizevnog jezika nasih komsija Srba i Hrvata. Glasoviti jezikoslovci Vuk Karadzic, Dancic, pa Ljudevit Gaj prenijeli su nas lijepi jezik u knjizevnost obaju recenih naroda, te ga prozvase kako su oni hotjeli jedni srpskim a drugi hrvatskim, a o nama nigdje ni spomena. Mi sigurno imamo prava diciti se, sto se nasim jezikom sluze danas u knjizevnosti nasi prijatelji Jovo i Ivo, a to ce nam bar svak priznati. Ali mi nikako ne razumijemo, zasto naziv, sto su ga oni nasem jeziku po svojoj volji, a bez naseg pitanja dali, sada nama po sto po to hoce da nametnu, pa nam cak brane, da mi u nasoj vlastitoj kuci svoj jezik oznacujemo imenom naseg naroda. To je slicno, kad bi nasem djetetu neko drugi po svojoj volji ime nadio. Tako postupanje i taj zahtjev mi ne odobravamo i nijesmo nikako kail. Ali cast i postenje obodvojici nasih prijatelja, Srbu i Hrvatu. Mi njihovu narodnost ne preziremo, mi na njiha krivim okom ne gledamo, mi nikad necemo zanijekati, da nijesmo od jugoslovenskog plemena, vec bas hocemo, da svakome jasno dokazemo, da smo mi Bosnjaci na prvom stepenu toga slavnoga roda. Ali uvijek ostajemo Bosnjaci kao sto su nam bili i pradjedovi i nista drugo. Dakle nek se dobro ogledaju po zemlji nasa braca, koji toliko stoljeca u Bosni i Hercegovini stanuju i zivu, a hoce da su Srbi ili Hrvati. Neka ovo lijepo prouce i promozgaju."
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 03/02/2017 21:29, edited 1 time in total.