skafiskafsnjak wrote:
Vidi drug, ne znam praksu...ali ta ideja oko razlicitih cijena mi nije ok. Okej meni je 6 ... trebali su svima 10 staviti, a u toj karti neki sadrzaj gore napraviti ili nesto dr.
Al et... jucer se covjek vrati ispred mene. 5 ih bilo, 100km...
Pa sta sve mozes za tih 100km. Nasuti 30km goriva i otici gore , za ostatak njih 5 picem izgotiviti na Trebevicu.
Jes da u tom slucaju ne ides zicarom....al jebaji ga
Kakva ti je ba ovo prica. Pa ljudi su dosli turisticki u posjetu gradu. Vozice se tom zicarom, uslikat ce se. I kad ce opet doci u Sarajevo, boga pitaj. Jel ti ides turisticki uvijek na jedno te isto mjesto? Naravno da ne ideš. Ok ljetovanje, ali ovako da odeš u posjetu gradu. Pa nećeš svake godine npr ići u Rim ili Pariz, Amsterdam. Otići ćeš jednom i to je to. I možda opet za 6-7-8 godina. Ili mozda nikad vise. Ne zbog neke neugodnosti nego jednostavno je tako.
Tako da ta priča o vraćanju turista ne pije vode. Jer ne vidim zašto bi se turista opet iduće godine vraća ovdje, ako ja npr nemam želju da idem isto tako ponovo u neki grad koji sam posjetio prošle godine?!
Zimovanje ok. Ali ako ti se svidjaju nase planine i skijanje po istima - ne vidim zasto bi te odbilo to sto si jednu voznju vise platio da vise ne dolazis. Mozes samo ne dolazit da se vozis zicarom, ali zasto bi sad rekao e necu sad ni na skijanje tamo. Nema logike.
Dakle, nece se voziti svaki dan zicarom. Isto kao i ja kad odem turisticki u neki grad, apsolutno me boli qrac kolko je ulaz u muzej, akvarijum, peto deseto. Ako to hocu da vidim i posjetim, uopste me ne zanima. Platim i gotovo. Jer znam da cu tu biti tad i boga pitaj kada opet.
I na kraju zaboravljate najbitniju stvar zbog cega jesu cijene za domace. Glavni razlog jeste da ljudi mogu da izadju na svjez zrak. Kojeg mi u Sarajevu nemamo. To je poenta.
Stranac zbog 7 eur nece propasti. Niti ce mu biti krivo ako mu objasnis fino zasto su cijene takve kakve jesu. Ja sam prosle godine isao sa ljudima, i fino im objasnio sta i kako. Nisu se ni obazirali. Dosli ba ljudi da obidju grad, zabave se. Taman ce eto gledat gdje ce kolko usparat. Dole po restoranima kaficima zderu, narucuju u paletama jbt sve 3x jeftinije nego kod njih. Znas kolko su se zabrinuli jer su platili 7 eur vise zicaru nego ja. Nisu mogli zaspat kasnije.