FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3026 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by bitanga_sa_otesa »

_BataZiv_0809 wrote:Više nasljednik Linea-e.

P.S. Gdje ima nabaviti Parflu?

Nesto su mi plinadzije gadno zajebale-curi mi antifriz :-?
pregledaj one T komade skoro uvijek je tu problem...smecarska crijeva i selne stavljaju...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3027 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote: pregledaj one T komade skoro uvijek je tu problem...smecarska crijeva i selne stavljaju...
Hvala drug, kasnije cu ti na pp pisati ;-)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3028 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3029 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by _BataZiv_0809 »

Nekako mi drago sto se staro ime vraca u zivot :thumbup:

De mi recite zna li se ista sta ce biti sa Lančom :roll:
ElRe

#3030 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

johntra wrote:Samo mi nije jasno gdje im je pamet, kad ovo žele predstaviti kao nasljednika Brava... :roll:
U Fiatu odavno nema pameti :|
johntra

#3031 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Jedini plus je da će biti ponuđen u tri karoserijske varijante...i fale jači motori...
ElRe

#3032 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Ako ce 5V model i karavan biti ovako jeftino odradjeni bolje da ih ne salju na trziste zapadne Evrope.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3033 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by _BataZiv_0809 »

Ima li šta za Lanču :(
ElRe

#3034 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Kako im sada hronicno nedostaje novca da dalje projekte u USA (Chrysler, Dodge, Jeep) te nove modele Maseratija i AR, brend Lancia ce vjerovatno biti penzionisan 2018 na neko vrijeme.
530i

#3035 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

Opet ovdje pišu pojedinci koji na drugim temama tvrde da vw-u ništa neće naškoditi najveća afera u povijesti automobilizma....šta vam je ljudi? Neko ko prodaje Fiat 500 (sada već druga generacije, ili ispravnije faza 2) za velike pare, a sve to na bazi pande druge generacije iz 2003. godine sigurno neće napraviti takve propuste, kakve ovdje pojedinci predviđaju. Ozbiljna su firma. Vama ako se nešto ne sviđa, bujrum, brate dragi, iskrcajte 50-60 hiljada maraka za Audi A3 sedan i bit ćete sretni. :wink: Pustite nas da vozimo povoljna a dobra auta, italijanska, francuska, koreanska itd.

Novi Tipo ne sumnjam da će biti veoma solidan auto - dizajnerski je dobar. Kako će ga i gdje pozicionirati u smislu cijene i konkurencije to zavisi od njih, kakvu zaradu će imati isto tako...da im hronično nedostaje pare zatvorili bi firmu, a rukovodioci bi davno ili dali ili dobili otkaze, pobogu :-)

Pišete kao da ste detaljno testirali novi Tipo, a radite u uredništvu ADAC-a ili Auto Bilda.
johntra

#3036 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Nema tu ovdje velike filozofije...ja volim FIAT, ali je malo neozbiljno gurati automobil u kompakt klasu, kad prema svim uzusima pripada u klasu ispod...tako sam isto govorio kad je bila priča da VW hoće Octaviu u srednjoj klasi zbog dužine...ili ti fakat misliš da je ovo auto uporedivo, recimo, sa novim Meganom, 308 ili Golfom? meni nije...čak je Bravo za ovo auto kopljima ispred..jedina vadiona je cijena i ponuda tri karoserijske varijante...
preusko, preružno unutra, mala ponuda motora...klasični nasljednik Linee...
mali_milojica

#3037 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

Mislim da ce ovom autu biti najveci adut cijena,provjerena i pozdana tehnika. Fiat je Tipo cini mi se postavio izmedzu Rapid/Toledo,301/CElysse i pravog kompakta. I dimenzijama i cijenom. Za bekoga ko hoce malo ozbiljniji auto od B segmenta,a nema bas para za C segment. Vidjet cemo hoce li biti uspjesno.
ElRe

#3038 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

johntra wrote:Nema tu ovdje velike filozofije...ja volim FIAT, ali je malo neozbiljno gurati automobil u kompakt klasu, kad prema svim uzusima pripada u klasu ispod...tako sam isto govorio kad je bila priča da VW hoće Octaviu u srednjoj klasi zbog dužine...ili ti fakat misliš da je ovo auto uporedivo, recimo, sa novim Meganom, 308 ili Golfom? meni nije...čak je Bravo za ovo auto kopljima ispred..jedina vadiona je cijena i ponuda tri karoserijske varijante...
preusko, preružno unutra, mala ponuda motora...klasični nasljednik Linee...
100% se slazem. Odlazeci Fluence (koji je takodje Made in Turkey) je puno ozbiljniji automobil priblizno iste cijene.
Na ovom Tipu se vec vidi turski ukus kod odabira tkanina na sjedistima, oblogama vrata i sl. Ko se vozio u IST taksijima (Linea) zna na sta mislim. Kvalitet enterijera kod Linea-e je klasa ispod cak i Grande Punta. Ovo sa Tipom mi ne djeluje kao znacajan pomak u odnosu na Lineu.
Ako drasticno ne promijene pristup kod 5V modela i karavana, bolje da ih i ne salju na trzista zapadne Evrope.
mali_milojica

#3039 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

Ja bih sacekao Zenevu da vidimo na sta ce izgledati hatch i SW. Ovako smo do sada vidjeli samo verziju za Tursko trziste. Cini mi se da Clio u Turskoj osnovni model krece od 13k€ (nisam 100% sigurqn,samo prenosim info sa drugog foruma) ovaj auto je samo hiljadu skuplji s tim da nudi 20 konja jaci motor.
ElRe

#3040 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Ja bih, iako vozim Fiata, prije kupuio Clia ili sta vise aktuelnog Punta nego Tipa koji je pokusaj pravljenja ozbiljnog automobila. Ti automobili djeluju nedoreceno, uvijek im nesto nedostaje. Enterijer krene da klepece nakon 2-3 godine sa vidljivim tragovima koristenja, stari motori rastrosni, tanak sloj laka i sl problemi. Ovo govorim sa primjera Fiat Linea-e. Taksistima je to npr prihvatljio, jer im je automobil radni alat.

Meni ova dva detalja u prtljazniku bodu oci

Image

a plastika je izgleda najjeftinija moguca, a volio bih da grijesim.

Image
Last edited by ElRe on 14/10/2015 15:15, edited 1 time in total.
530i

#3041 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

Mene ovo podsjeća na sjedišta koja su se u Passatu dobijala uz lijepu doplatu. Izgledom, mislim.
Ne znam šta tu tursko ima? Da nije možda tursko a priori negativno?

http://www.b92.net/news/pics/2015/05/21 ... v4_big.jpg

Samo veći ekran ponuditi, o ostalom prije isprobavanja uživo niko ne može suditi...sa Rapidom i Toledom se ne može ni porediti (jer je bolje).
530i

#3042 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

Suvišno je pričati unaprijed, nemam iskustva sa Lineom direktno, ali Megane i Fluence iz Turske sasvim ok automobili, ali eto, valjda su se već raspali a ja doživljavam fatamorganu kada ih vidim na cesti... :roll:
ElRe

#3043 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

530i wrote:Suvišno je pričati unaprijed, nemam iskustva sa Lineom direktno, ali Megane i Fluence iz Turske sasvim ok automobili, ali eto, valjda su se već raspali a ja doživljavam fatamorganu kada ih vidim na cesti... :roll:
Meni su Megane i Fluence iz Turske puno ozbiljniji automobili od ovog Tipa. Ako je nesto iz Turske ne mora znaciti da je nekvalitetno, daleko od toga.
johntra

#3044 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Sumnjam i ja da je kvaliteta enterijera loša, jer je i Englez u testu napisao da je kvalitetna...isto tako, auta pravljena u Turskoj ne zaostaju nikako za istim modelima proizvedenim u EU, to govorim iz ličnog iskustva...čak je meni i bolje da su Megane Sedan, Linea i ostali pravljeni specijalno za tržišta poput našeg, pa su mnogo izdržljiviji na trapu ili slično...
meni samo bode oči to da neko pokušava auto iz niše klase prodati pod klasu više...samo to, iako je cijena vjerovatno jeftinija do 20 i više posto od konkurencije sa kompaktima...
Ned071

#3045 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Ned071 »

ako nista ljepsi je i od rapida i od toleda i od 301...
530i

#3046 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

Ne vidim razloge da se unaprijed sumnja. Tako se sumnjalo i u Logana, pa šta Dacia napravi do sada.
Ovaj auto i izgleda i djeluje puno bolje od Linee, koja je G.Punto sa nakačenim gepekom pa je nezgrapna. Uostalom kome se ne sviđa - ima i drugih auta. Meni su 301 i C-Ellyse puno lošiji na izgled, ali to je subjektivna stvar. Ako budu u njihovom cjenovnom rangu nemaju se čega bojati...
johntra

#3047 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Pa to je dilema koja se postavlja od početka...kad su prve slike izašle, rečeno je da je nasljednik Linee...sad odjednom kompakt...po meni, a tako i treba biti i vjerovatno je to taj isti cjenovni razred, ovo je nasljednik Linea modela...znači, ista stvar koju je VW uradio sa dvojcem Toledo - Rapid...što onda ostavlja prostor za nadu da će FIAT napraviti pravog nasljednika Brava ili da ćemo u skorije vrijeme vidjeti nasljednika GP-a...al, malo sutra...
530i

#3048 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

Punto i ne mora imati nasljednika pored game u kojoj imaš Pandu, 500, 500L, Tipo/Aegea, 500X. Segment manjih vozila lijepo pokriven, dalje nastupaju Alfa, Maserati, Ferrari.
iDrive

#3049 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by iDrive »

Dragi FIAT konzumenti i ljubitelji Talijana, nadam se da ste svjesni da Aegea/Tipo u svojoj hatchback izvedbi ne može biti nasljednik Brava niti novi Bravo. To ne da nema nikakvog smisla, nego je suludo. Vjerujem da je Tipo zaseban model. Evo jednostavno zašto.

FIAT BRAVO:

Image

FIAT TIPO (potencijalno novi BRAVO također):

Image

Znači zaključak:

Nema nikave šanse da je Aegea/Tipo u nelimuzinskoj (berlina ili vam ga hatchback) izvedbi bude novi Bravo ili uopće nasljednik Brava. Iz aviona se vidi razlika u kvaliteti iznutra. Bravo iz 2007. godine i dalje izgleda modernije, ljepše, skuplje i atraktivnije od Aegeae/Tipa iznutra. Jasno kao dan. Tipo je socijalna limuzina koja veličinom odgovora C-segmentu.
xamp

#3050 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by xamp »

Zna li neko da li moze (i gdje) da se uzme orginalni ili neki kvalitetni radio sa LCDom i zezancijama za Grande Punto ?
Post Reply