Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
azurna_obala

#3026 Re: Sarajevo shoping

Post by azurna_obala »

U Azelu nova kolekcija :lol: :lol:, kad ono tamo skoro sve ista roba, samo sa novim cijenama...
art vandeley

#3027 Re: Sarajevo shoping

Post by art vandeley »

Zna li iko ima li trenutno kakva akcija ili snizenje obuce , tacnije trebaju mi gojzerice , za planinarenja... Obicno budu sad na proljece nekad tako te akcije i snizenja itd...
DaffyDuck

#3028 Re: Sarajevo shoping

Post by DaffyDuck »

Koliko se sjecam da imaju razlicite velicine tih cepica pa pitaj tetu u apoteci koji ti vise odgovaraju :) A masku za oci mislim da sam vidjela u dm-u, to nisam nikad ni probala.

@azurna obala meni je u azelu posljednjih nekoliko mjeseci nemoguce izabrati nesto fino... sve gore i gore. Ne znam je li do mene :-)
azurna_obala

#3029 Re: Sarajevo shoping

Post by azurna_obala »

Zubizareta wrote:@azurna obala meni je u azelu posljednjih nekoliko mjeseci nemoguce izabrati nesto fino... sve gore i gore. Ne znam je li do mene
Nije samo do tebe....zaista, danas sam bila, pa čini mi se da nikad goru ponudu nisu imali :roll:,
Edinz

#3030 Re: Sarajevo shoping

Post by Edinz »

Pa prazne skladista, sta drugo ocekivat nakon skoro 2 mjeseca rasprodaje
alica.k

#3031 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

art vandeley wrote:Zna li iko ima li trenutno kakva akcija ili snizenje obuce , tacnije trebaju mi gojzerice , za planinarenja... Obicno budu sad na proljece nekad tako te akcije i snizenja itd...
isto mi treba
adis.p

#3032 Re: Sarajevo shoping

Post by adis.p »

adis.p wrote:Nisam znao gdje da postavim pitanje, pa evo ovdje cu jer je ova tema haos aktivna.. Ovako, kupio sam neki dan kosulju, pamucna je valjda, neki je mehak materijat.. ii malo mi je posiroka :) Eh sad, interesuje me jel ima neki vrag da se s njim opere kosulja, il da se nasprica, il sta znam vec.. pa da se malo pokupi(ustvari malo vise) ;-) ;-)

Hvala ;) ;)
Znam da nije prava tema, al.. :-D
alica.k

#3033 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

adise, otkuhaj :D ako je od pamuka, mogla bi se skupiti.

ja sam za jedne farmerice bukvalno prokuhala vodu u ogromnom loncu, i onda ih potopila u tu vrelu vodu. skupile su se za citav broj (steta sto su mi bile velike jedno 3 broja). vjerovatno i ono otkuhavanje na masini istu stvar radi.
adis.p

#3034 Re: Sarajevo shoping

Post by adis.p »

Evo sastava:
Cotton 65%
Polyester 35%

Koji je koji djavo sad :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3035 Re: Sarajevo shoping

Post by Admir_1984 »

alica.k wrote:
art vandeley wrote:Zna li iko ima li trenutno kakva akcija ili snizenje obuce , tacnije trebaju mi gojzerice , za planinarenja... Obicno budu sad na proljece nekad tako te akcije i snizenja itd...
isto mi treba
Image

kazu u borovu 100 na snizenju

za kvalitet stvarno ne mogu nista reci, al ovako su mi sasvim ok za normalnih uslova. za ekstremnu zimu na ozbiljnim planinama mislim da nisu
alica.k

#3036 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

adis.p wrote:Evo sastava:
Cotton 65%
Polyester 35%

Koji je koji djavo sad :roll:
Mogla bi se skupiti, jer ima vise pamuka nego poliestera. Otkuhaj....druga opcija je da nosis krojacu, pa nek ti smanji.

Hvals admire, trebaju kolegici, a nece da daje prevelike pare za to.
adis.p

#3037 Re: Sarajevo shoping

Post by adis.p »

Ma sutra dam mami da otkuha.. ne nosi mi se nikom jer samo ce sfuserit nesto xD ii belaj.. a nije ona meni toliko siroka, moze se nosit.. samo sto bolje izgleda kad ide malo uz tijelo ;-) ;-)

I hvala puno :thumbup: :thumbup:
Ali_G

#3038 Sarajevo shoping

Post by Ali_G »

Gdje kupiti crnu musku majcu, kratki rukav, okrugli vrat (eventualno mali V izrez), neki fin kroj, da nije ono nikakva:)
'fala
kojeime

#3039 Re: Sarajevo shoping

Post by kojeime »

Admir_1984 wrote:
alica.k wrote:
isto mi treba
Image

kazu u borovu 100 na snizenju

za kvalitet stvarno ne mogu nista reci, al ovako su mi sasvim ok za normalnih uslova. za ekstremnu zimu na ozbiljnim planinama mislim da nisu
Mislim da je za obucu za planinarenje najbolje otici prvo u Alpinu (bude ponekada snizenja) i Lafumu (ovdje cesto bude snizenja), nakon toga u Intersport (McKinley, i tu zna biti cesto snizenja) i Planicu, pa onda u ostale. To bi bili moji prioriteti, ako nema u prve dvije, onda gledati u druge dvije, a ako nema ni tamo nisam siguran da li bih isao dalje ili cekao da dodju u prve dvije. Ima ponekada planinarskih cipela u prodavnicama tipa Sport life, recimo Merell, pa mozda tamo ima snzienja.

A kako obuca glavu cuva, ako ima nesto na cemu ne bih stedio, to je obuca za planinu. Tu treba kupiti dobro, pa ako i kosta, neka.
alica.k

#3040 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Ma istog smo misljenja sto se tice planinarske obuce, al njoj to ne treba za ozbiljnog planinarenja, pa pretpostavljam da joj se zato i ne daju velike pare.
Dr.Cuddy

#3041 Re: Sarajevo shoping

Post by Dr.Cuddy »

Ali_G wrote:Gdje kupiti crnu musku majcu, kratki rukav, okrugli vrat (eventualno mali V izrez), neki fin kroj, da nije ono nikakva:)
'fala
U Kottonu imaš muških majica kratki rukav (okrugli i V-izrez) svih boja, pamučne. 10 KM
_naida

#3042 Re: Sarajevo shoping

Post by _naida »

Mislim da je za obucu za planinarenje najbolje otici prvo u Alpinu (bude ponekada snizenja) i Lafumu (ovdje cesto bude snizenja), nakon toga u Intersport (McKinley, i tu zna biti cesto snizenja) i Planicu, pa onda u ostale. To bi bili moji prioriteti, ako nema u prve dvije, onda gledati u druge dvije, a ako nema ni tamo nisam siguran da li bih isao dalje ili cekao da dodju u prve dvije. Ima ponekada planinarskih cipela u prodavnicama tipa Sport life, recimo Merell, pa mozda tamo ima snzienja.

A kako obuca glavu cuva, ako ima nesto na cemu ne bih stedio, to je obuca za planinu. Tu treba kupiti dobro, pa ako i kosta, neka.

Slažem se da ne treba niposto stediti na obuci za planinu. Medjutim preporucila bih vam da pogledate na piku, u januara sam kupila ove ( http://www.pik.ba/artikal/2325897/la-sp ... -detaljno/) za 125 KM. Ove gojzerice kostaju mnogo vise, to znaju oni koji su culi za La Sportivu. Nisam nikada zamisljala da bih kupila tako nesto upravo na piku, a bas sam trazila da ih kupim jer na njih mogu dereze, takve imaju u Alpini ali su oko 280KM bile kada sam gledala, a opet se ne mogu porediti s ovima i puno su teze. ali cipele su stvarno predobre, mozda su obuvene 2-3 puta. Doduse one su vise za zime, i nema potrebe ici u njima tokom cijele godine.
kojeime

#3043 Re: Sarajevo shoping

Post by kojeime »

Mene cudi samo jedno, a to je zasto bi neko prodavao La Sportiva cipele ako nisu unistene upotrebom? Sta ce, prodati tea a kupiti neke McKinley? Svakakvih ljudi ima...
thea

#3044 Re: Sarajevo shoping

Post by thea »

da sam na vasem mjestu ne bi otkuhavala tu kosulju jer ce te izgubiti na kvalitetu pogotovo sto je mjesavina, ako vam je siroka pravac kod krojaca
LaCici

#3045 Re: Sarajevo shoping

Post by LaCici »

Gdje ima kupiti crocsice:
Image
Pijaca ili...?
mumy

#3046 Re: Sarajevo shoping

Post by mumy »

LaCici wrote:Gdje ima kupiti crocsice:
Image
Pijaca ili...?
Pijaca,samo ne znam da li su stigle,rano im je jos
LaCici

#3047 Re: Sarajevo shoping

Post by LaCici »

OK, hvala, otici cu da vidim ima li ih.
Ujedam

#3048 Re: Sarajevo shoping

Post by Ujedam »

LaCici wrote:Gdje ima kupiti crocsice:
Image
Pijaca ili...?
Imaš na pijaci na Ciglanama, nisu im ni otišle nikad.. :D
Ima 100%, svaki dan prolazim onuda pa vidim..
LaCici

#3049 Re: Sarajevo shoping

Post by LaCici »

Odlicno, hvala. :wink:
Ujedam

#3050 Re: Sarajevo shoping

Post by Ujedam »

I još da kažem da sam danas bila u Azelu, i one hlače u bojama su po 20KM, ali je teško potrefiti veličinu.. čekala sam 20minuta da probam nešto ispred kabine..
uglavnom kupila sam divneeeee hlače za 20KM i baletanke za isto toliko. :D
Nova kolekcija je stigla, međutim pola nekih stvari sam viđala prije, npr danas sam vidjela jednu suknju koja je bila prije 15 dana 12KM a sad je u novoj kolekciji ista ta suknja 40KM :-)

@LaCici - molim. :mrgreen:
Post Reply