Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
PM72

#3026 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

'Vako je moj komšija Juso kosio mrskog agresora... :D Zna Woody. :lol:
Edo1987

#3027 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Edo1987 »

simbabimba wrote:Nali su ih hrpu po cijelo gradu, a najveca koncentracija je bila po tim takvim JNA stanovima. Neboder u Nikole Kasikovica na Mejtasu je isto bio takvo jedno leglo.

Helem Woody - ne njakake!
Uh neka me jeza ulovila na spomen nebodera u Nikole Kasikovica jer sam zivio kao student u jednom od njih i to na zadnjem spratu i uskoro cu opet tamo zivjet. Zna li netko je li se dejstvovalo sa tih nebodera?
jalijas74

#3028 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by jalijas74 »

Image

Pucanj kroz srce (1998)

Dva prijatelja, oba šampioni streljastva, nalaze se na suprotnim zaračenim stranama. Jedan postaje snajperista neprijateljske strane koja uništava grad Sarajevo. Drugi ostaje u gradu i priključuje se braniteljima grada. Sticajem ratnih okolnosti, dva najbolja prijatelja moraju pritisnuti okidac. Samo jedan od njih ce da dobije metak - ali ce obojica osjetiti bol.

Ovo je film ko treba svako pogledati cak i vise puta, pisali smo o njemu sigurno vec. Ja znam za ovoga sa nase strane da je lik zaista postojao jer znam ljude koji su mu upucavali optiku. A navodno je i ovaj sa njihove strane bio aktivan prema prici ganjali su se na relaciji Dobrinja-Vojnicko-Nedzarici uz ishod kao na filmu :evil:
Cholina_Lokica

#3029 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Cholina_Lokica »

Nije ishod kao na filmu. Ipak je to Hollywood, treba im malo vise dramatizacije :D ostalo je manje vise ok :D
jalijas74

#3030 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by jalijas74 »

Cholina_Lokica wrote:Nije ishod kao na filmu. Ipak je to Hollywood, treba im malo vise dramatizacije :D ostalo je manje vise ok :D
Jedino sta je fakat Holivud je trecanje preko piste u kontra smjeru dakle ne prema Butmiru nego dole prema njihovim polozajima.
Image

Kako mislis nije ishod kao na filmu ?
Darkstorm

#3031 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Darkstorm »

Bas cu pogledati taj film.
Edo1987

#3032 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Edo1987 »

Meni je film loš. Prvo da glume strani glumci i pričaju na engleski vec mi je smijesno...Mjesta nisu autentična, čak su i loši specijalni efekti...

Evo jedna emisija u Srbiji o opsadi Sarajeva u kojem možemo vidjeti kako ljudi u Srbiji razmisljaju. I onda kažu da treba oprostit. Nikada!!!

Darkstorm

#3033 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Darkstorm »

Pregleda i ja film... nista posebno.Ocekivao sam malo neizvjesniju borbu dva snajpera, nekako mi se sve ono jednostavno zavrsi.

Samo uvijek dobijem pravi samar kad gledam ove filmove i razmisljam kakvim smo ljudima vjerovali, s kakvim smo se druzili i kakve smo docekivali, a oni uzese oruzje u ruke i bum na nas.Nikad ovo sebi oprostiti...
Cholina_Lokica

#3034 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Cholina_Lokica »

jalijas74 wrote:
Cholina_Lokica wrote:Nije ishod kao na filmu. Ipak je to Hollywood, treba im malo vise dramatizacije :D ostalo je manje vise ok :D
Jedino sta je fakat Holivud je trecanje preko piste u kontra smjeru dakle ne prema Butmiru nego dole prema njihovim polozajima.
Image

Kako mislis nije ishod kao na filmu ?
Pa fino, nas snajperista nije isao kod njihovog da popiju kafu i da ga rokne :D
Gojeni H

#3035 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

Dozer wrote:Problem sa kasikarom je sto, ako se ispali predaleko, detonira u zraku pa nema nikakvog efekta tamo gdje je trabala pasti ;)
Imali smo i onu varijantu napravljenu u CNP-u, onaj nekakav nastavak za AP s onom "casom" na vrhu, pa se u nju ubaci kasikara bez osiguraca i ispali kao tromblon. Znala je odletiti preko 100m, ali je bio problem upravo u ovome sto rekoh - detonacija u zraku.
Ali, bila je dobra kad so co'jek usteli, za ubacivanje u rovove ili detonaciju iznad njih. Tu vec ima efekta kad bubne u zraku ;)
Pijani ustasa mi stvara nocne more.
Mi 92-e u akciji, frajer ispaljuje pijanog ustasu, rov nam pred nosom tako da je oborio cijev, kad ustasa roknu ni 10 m ispred nas.
Hvala Bogu nikome nista, ali sam jebo i pijanog i mahmurnog ustasu.
Od tada kome se ispaljuje - bujrum, samo sto dalje od mene. :D
Gojeni H

#3036 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

Repetitor wrote:Bio je,ako je imao pravi luk i strijelu.

Ovde pisemo o bombi koja je pricvrscena na strijelu.I koja tezi par stotina grama.

I pisemo o pogotku cetnika-viteza Koje,pogotkom kroz rupicu na sljemu,a sve u roku sekunde-dvije,i to na finoj udaljenosti :run:
92-e na Sibovcu (Gradacac), velika cetnicka ofanziva, tenkovi/pjesadija ...
Kad dolaze dvojica i nose metalni stap (tako je izgledalo). Sta je to? Kaze "klasura".
Pa sta radi? Demonstracija.
Frajer "odvrnu" gornju polovinu stapa, otvor za metak. Ubaci tromblonski metak, "zavrnu" onaj dio, stavi tromblon na vrh (a vrh je tromblonski nastavak) i onda povuce nekakvu polugicu pored onog otvora za metak.
Majko moja, ode tromblon ne prema cetnicima vec u Pelagicevo.
Brat bratu barem 1 km, mada je ovaj lik tvrdio da pod ostrijim uglom moze cak i do 2 km.
Naravno, preciznost - nula. Samo neka ide anam njima. :D
Dozer

#3037 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Gojeni H wrote:
Dozer wrote:Problem sa kasikarom je sto, ako se ispali predaleko, detonira u zraku pa nema nikakvog efekta tamo gdje je trabala pasti ;)
Imali smo i onu varijantu napravljenu u CNP-u, onaj nekakav nastavak za AP s onom "casom" na vrhu, pa se u nju ubaci kasikara bez osiguraca i ispali kao tromblon. Znala je odletiti preko 100m, ali je bio problem upravo u ovome sto rekoh - detonacija u zraku.
Ali, bila je dobra kad so co'jek usteli, za ubacivanje u rovove ili detonaciju iznad njih. Tu vec ima efekta kad bubne u zraku ;)
Pijani ustasa mi stvara nocne more.
Mi 92-e u akciji, frajer ispaljuje pijanog ustasu, rov nam pred nosom tako da je oborio cijev, kad ustasa roknu ni 10 m ispred nas.
Hvala Bogu nikome nista, ali sam jebo i pijanog i mahmurnog ustasu.
Od tada kome se ispaljuje - bujrum, samo sto dalje od mene. :D
To mora da su bile one prve kasikare iz CNP-a, sa trenutnim detonatorima... Prije njih bile one kapislare, pa izginuli ljudi od njih - cim je udari, ona detonira.
Darkstorm

#3038 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Darkstorm »

http://www.youtube.com/watch?v=xUW_2rWyK2Q

Vecina ih je dobra, Zaitsev svakako zasluzeno na vrhu :D
ovo_malo_duse

#3039 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by ovo_malo_duse »

PM72 wrote:'Vako je moj komšija Juso kosio mrskog agresora... :D Zna Woody. :lol:
Nije bas Juso, a nije ni komsija ali bi Omerica.
Malko poduza prica al et. nije lovacka..
Zvali ga Omerica ime vjerovatno Omer prezime neznam, metar i zilet, sluzio na pamu na transporeteruu u JNA (valjda zbog visine). Nije znao puno al pam mu je bio sve.
Helem uzela se "brda" kod Kalinovika i uspostavila se nove linije i odjednom mi gornji. Cetalji se ukopali i linija im prolazi kroz selo Hotovlje nekako paralelno sa rijekom ljuta a mi odmah iznad njih na "Brdima". Helem ja i kolege, imamo rov, cinimi se mos pljunut na cetalje, gledam ih kroz rogonju ( da ne trazim slike znace ko treba sta je to) sve golobrado nesta 20-25 godina. Jedni cuce u rovovima natkrivenim drugi setkaju po selu.( vrijeme desavanja je ljeto 95).
Helem Omerica je dobio nov browing otpakovao ga i odmastio tu na liniji i napravio je rov zemunicu na koju je navukao 3 catnicke zemunice koje su nam bile iza ledza( to ce se kasnije ispostaviti pravilnom odlukom).
Rov mu od nas lijevo nekih 50 m iza brijega . Nardzeno mu da se postavi da pokrije cestu Kalinovik -Nevesinje ali da ne puca dok ne dobije naredbu.
Helem Omerica zauzet s druge strane kopa ukopava navlaci, a na nasoj strani zatisje...Poceli dolazit sve specijalci, ko biva snajperisti opale 5-6 metaka dole po liniji ma ona cetnicka balavurdija ni mukajet. Helem jedan dan donjeli pusku 12,7 sa ogromnom optikom, ja konto sad ce ih poizvrcat dole po onom selu. Pucali cijelo prijepodne ma nista malo se zaklonili cetalji i nista. I Omerica dosao da vidi tu psku 12,7. Helem maltnuse 2 minobacacke svi snajperisti tutanj.
Proslo jedno 7 dana primjetim ja Omericu cuci iza jedne bukve i kuzi sta se desava dole u selu i tako haman svaki dan. (Na njegovij strani nikakvih desavanja on dodze iza one bukve sjede i kuzi.
S druge strane, jednom sedmicno dole kod cetalja dodze bijela niva, izadze tip i na sred sela pored jednog korita postroji ih 50_ak i palamudi im jedno pola sata.
I tako je proslo jedno 2-3 hefte . Ide Omerica sa sjekirom po liniji i kaze nemoj neko da opali metak bez potrebe. Mi otisli da vidimo sta radi kad on na samoj ivici sume prosijeca bukvu. Napravio prozor, bukva na ivici sume razrasle se grane na sve strane. Ono jutro kad dolazi niva eto Omerice sa browingom i parkira ga u onaj prosijek na bukvi.
Kad ih je lola postrojio dole na nekih 1500- 2000 m udaljenosti, Kad je Omerica opalio jarane mislim da ih je jedno 10- 15 ostalo lezat + jedno 5- 6 koji su kukali. A Omerica ne popusta gledaj sliku i zamisli ga. Nije popustio cijelo popodne, mislim da je jos izvrno jednog ili dvojicu kad su izasli da izvlace one sto kukaju. Tek nekad pred vece su izasla 2 tenka , samohodtka i poceli granatirat liniju a on kidno u onaj svoj bunker. Granatirali su poslije toga liniju najmanje 3 dana sa svim sta su imali.

PS. Izvinjavam se na stamparskim gerskama ali ovo govno od foruma me fakat pocinje nervirat, nemogu napisat dvije recenice jer nevidim sta pisem, prozor za pisanje mi se konstantno vraca na pocetak
Ramzess Veliki

#3040 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

jalijas74 wrote:Image

Pucanj kroz srce (1998)

Dva prijatelja, oba šampioni streljastva, nalaze se na suprotnim zaračenim stranama. Jedan postaje snajperista neprijateljske strane koja uništava grad Sarajevo. Drugi ostaje u gradu i priključuje se braniteljima grada. Sticajem ratnih okolnosti, dva najbolja prijatelja moraju pritisnuti okidac. Samo jedan od njih ce da dobije metak - ali ce obojica osjetiti bol.

Ovo je film ko treba svako pogledati cak i vise puta, pisali smo o njemu sigurno vec. Ja znam za ovoga sa nase strane da je lik zaista postojao jer znam ljude koji su mu upucavali optiku. A navodno je i ovaj sa njihove strane bio aktivan prema prici ganjali su se na relaciji Dobrinja-Vojnicko-Nedzarici uz ishod kao na filmu :evil:
Ma holivudska pretjerivanja. Znam ih ja obojicu ... to za kahvu ... govori meni ovaj naš jednom u kuhinji:
- "Znaš onoga mg jaru što se puškaramo svako malo ... u četnicima što je ... zvao me jučer na kahvu, veli cigara da mu ponesem, pa eto kontam ići ... "
A ja njemu:
- "Ne idi đabe, jučer je išao srati kod onih taraba, zvizn'o sam ga taman kad se napinjao ... vidim tvrda mu stolica hoće oči da mu iskoče pa reko da se ne pati ... "

Poslije Holivud napravio film, ali nije bilo to kako kenja pored taraba.
insomnia78

#3041 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by insomnia78 »

:D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Seoskivaralica

#3042 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Seoskivaralica »

Jest jest i ja sam tako klepio jednog u jajce ali metak rikosetira u nakvu babu jedno šeset kuka u stomak i kidnem ja....
Nakon jedno šest mjeseci vidim ja baba trudna i stalno psuje i gleda u pravcu moje loge.....hmmmmmm
Cccccc vidim gordijski napreduje.....
Ramzess Veliki

#3043 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Seoskivaralica wrote:Jest jest i ja sam tako klepio jednog u jajce ali metak rikosetira u nakvu babu jedno šeset kuka u stomak i kidnem ja....
Nakon jedno šest mjeseci vidim ja baba trudna i stalno psuje i gleda u pravcu moje loge.....hmmmmmm
Cccccc vidim gordijski napreduje.....
:lol: :lol: :lol:
Repetitor

#3044 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Djesi Ramzes zvani Harley Davidson :lol: :lol:

Pita mene neki dan jedna koka,znas li ti sto Ramzesa zovu oko sokolovo?

:lol:
Ramzess Veliki

#3045 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Djesi Ramzes zvani Harley Davidson :lol: :lol:

Pita mene neki dan jedna koka,znas li ti sto Ramzesa zovu oko sokolovo?

:lol:
Šta kaže - vidim sisu na kilometar ??? :lol:
Dozer

#3046 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

I to golim okom :lol: :lol: :lol: :lol:
Repetitor

#3047 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Nije

nego valjda si i njoj nekad u rupu pogodio...
kaze kalibar ti 12,7 :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#3048 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Nije

nego valjda si i njoj nekad u rupu pogodio...
kaze kalibar ti 12,7 :lol: :lol: :lol:
Ma svašta te žene izmišljaju ... ispaće još i da sam nekakav ženskaroš bio ... neuzubillah ... :lol:
Dozer

#3049 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Jebo to...nego...nije ti valjda kalibar fakat 12,7 ?! :D :D
Seoskivaralica

#3050 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Seoskivaralica »

7,62 cola..... :lol: :lol: :lol: u bocu..... :roll:
Post Reply