Mozda sam se dvaput zasmij'o, i to jedva. Bezveze film.
Moderator: _BataZiv_0809

Misliš, prava mu tetka, šta? A kaže, kidnapovala ga kao dijete. I zar je onaj iz svećenikovog podruma njen muž? Jel' to policija skontala? A mislim da onaj sa zmijama nije baš nebitan, zar nije i on njena žrtva, ima onaj medaljon labirint, crta labirinte...i gdje je detektiv maestralan, uživio se u ulogu tupavka, umrtvljenogjohnnykola wrote:Jednom sam se raspisao o filmu, pa evo čitaj ako ti se da:
Onaj s zmijama je nebitan lik. Skontao foru pa uletio u kuće onako kao umobolnik, koliko se sjećam, skupljao stvari od djece. Uglavnom, scenarist ga je ubacio da nas dezavuira, odvede na krivi put. Veze više ima tijelo tetka od cvikeraša nađeno u podrumu svećenika - ubio ga kad je na ispovijedi priznao da je ubio toliku djecu. Cijela fora filma je da nas tjera da mislimo je li onaj otac tj. X-man, Ice-man koga li je već glumio brada pukao k'o livada pa je pola stvari načuo od cvikeraša iz Little miss sunshine ili jednostavno mislio da čuje (jer je paranoičan, na šta nam se ukazuje na početku filma - priča sinu, skupljanje hrane i drugih rekvizita za spašavanje po prirodnoj katastrofi u podrumu) - što nas, ako jeste istina, vodi k tome da je on krivac - cvikeraš. Kad ono tetka od cvikeraša u sprezi s mužem kroz godine handrila nejač, cvikeraš to gledao pa odlijepio i znači zbilja bradi istinu govorio. Pred zvuk pištaljke na kraju dok stoji sam Jake detektiv koji je, uzgred, odglumio maestralno ide pjesma od Radiohead-a.
Slight of hand
Jump off the end
Into a clear lake
No one around
Just dragonflies
Flying to the side
No one gets hurt
You've done nothing wrong
Slide your hand
Jump off the end
The water's clear
And innocent
The water's clear
And innocent
Pjesma se direktno referira na bradu oca.
You've done nothing wrong, a svi misle da je u krivu što muči cvikeraša.
No one around
Just dragonflies
Njegove paranoje sa zviždaljkom
koju je dao kćeri u slučaju uragana da
zviždi da ju nađu. Priča na početku sinu
da bude spreman na moguće katastrofe,
u onom ili ovom smislu.
Jump off the end
The water's clear
And innocent
Za kćerku koja je nedužna (nevina, u tom smislu)
bi uradio sve, pa i skončao.
A onda detektiv čuje zviždaljku.
Dobro je pobijedilo.<3
Beton film.
![]()
![]()
Film prva liga, nedavno pogledao. Ne znam kako mi je ranije promakao.johnnykola wrote:Davno sam gledao, ne sjećam se detalja. Film mi je bio odličan i to je to, ovdje je prekopirano šta sam onda o njemu pisao.
Black swan wrote:devils chair
ne znam jel niko cuo za ovo nedjelo
ko odgleda dalje od spice
svaka mu cast
:ppppppppppppppppppppppnema me tamo wrote:Scent of a woman..
Hahahahahahahahahahahahaha![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
gledo do dijela kad se oni probijaju kroz vagone samarajuci zombije. Ljudi ga masovno preporucuju. Je li poslije sta bolji zanima me?Strpljiva wrote:Train to Busan.
Jedva izdržah 45 min. I ja svačije preporuke slušam
Greška u koracima, nisam znala žanr. Ne gledam trailere, nisam cak pogledala IMDB. Da ne spojlam. Al pazi, ocjena 7.7Tomahawk11 wrote:A sta vi ocekujete od horor zombi filma?