Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
huxley

#3026 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by huxley »

Napraviti beckup i uraditi flash image-a.
Pomoglo je jedno isključivanje iz struje, čekanje nekih 15ak minuta, i ponovo paljenje.
Užasavam se, ne flashiranja, nego ubacivanja liste kanala, jedino mi ona Predrag radi kako treba, jer je motor izgleda zapamtio te pozicije, i dok ponovo namjestim, prođe mi 2 sata.

I btw, zna li neko kako ili ima link kako stram sa VLC na DM800 (ili ako ima neki bolji način).
se7en84

#3027 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by se7en84 »

huxley wrote:
Pomoglo je jedno isključivanje iz struje, čekanje nekih 15ak minuta, i ponovo paljenje.
Užasavam se, ne flashiranja, nego ubacivanja liste kanala, jedino mi ona Predrag radi kako treba, jer je motor izgleda zapamtio te pozicije, i dok ponovo namjestim, prođe mi 2 sata.

I btw, zna li neko kako ili ima link kako stram sa VLC na DM800 (ili ako ima neki bolji način).
DreamStream progooglaj skini.. uzivaj
Jazzy.ba

#3028 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

huxley wrote:
Instaliraj VLC.

Otvori u browseru IP od dreamboxa. Klikneš na ikonicu tv-a pored imena kanala i pokreneš taj fajl u VLCu.
huxley

#3029 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by huxley »

se7en84 wrote:DreamStream progooglaj skini.. uzivaj
Ovo vidim samo na dmm oficijelnoj stranici (kod mene je klon), a ne vidim da ga nešto previše koriste. Ako imaš malo više detalja ili link, pls pošalji.
Instaliraj VLC.

Otvori u browseru IP od dreamboxa. Klikneš na ikonicu tv-a pored imena kanala i pokreneš taj fajl u VLCu.
Htio bih da streamam sa pc-ja na dm800. Našao sam nekih uputstava, instalirao vlc 1.0.5 (kao potrebno je da je ova starija verzija), stavio web interface, ostavim vlc otvorenim, instalirao vlc u dm-u, stavio ip od računara, i vidim foldere i filmove.

Kada pokrenem neki film, dobijem zeleni ekran i crash log, i enigma se restarta. Ne znam do čega bi moglo biti.
Btw, gdje mi uopšte snimi taj crash log, na USB-u nije, a HDD nemam?
Jazzy.ba

#3030 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Sheruj direktorij na kompu sa filmovima. Mountas taj direktorij na dreamu preko CIFS-a. Stisnes pvr dugme na daljinskom i pokrenes film, kakav vlc kakvi bakraci. 2 min posla.

Evo malo detaljnije:

1. Dodaš usera u Control panelu Windowsa, npr username: dreambox, šifru kakvu hoćeš.
2. Odabereš direktorij s filmovima (npr direktorij C:/filmovi/), desni klik, properties, share i odaberi tog usera dreambox da ima rw privilegije.
3. Otvoriš na dreamu menu, setup, system, network, mount manager, add new mount point:
4. Pod sharename upiši neko ime, mount type: CIFS, server IP: IP od kompa, server share: ime direktorija, npr /filmovi/ upišeš username i password gore pomenutog usera u windowsu i klikni OK.

Ako je sve prošlo u redu, trebao bi vidjet taj direktorij u media playeru na dreamu, ili kad stisneš PVR dugme na daljinskom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
huxley

#3031 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by huxley »

1. Dodaš usera u Control panelu Windowsa, npr username: dreambox, šifru kakvu hoćeš.
2. Odabereš direktorij s filmovima (npr direktorij C:/filmovi/), desni klik, properties, share i odaberi tog usera dreambox da ima rw privilegije.
3. Otvoriš na dreamu menu, setup, system, network, mount manager, add new mount point:
4. Pod sharename upiši neko ime, mount type: CIFS, server IP: IP od kompa, server share: ime direktorija, npr /filmovi/ upišeš username i password gore pomenutog usera u windowsu i klikni OK.
Hvala za upute. Sve sam uradio kao gore, s tim da ni u jednom momentu nije tražio username i password za usera. Image je Open PLi, ako ima kakve veze.

Problem je da i dalje ne vidim PC u media player-u, nudi mi samo opciju da pokrenem file ili sa USB-a ili sa internal flash-a (mada sam stavio opciju da ovaj pc (user) vidi kao HDD, tako da fakat ne znam šta bi moglo biti. Mreža rado odlično inače.

I btw, gdje snima crash log, ako nije na usb-u (a HDDa nemam).
Jazzy.ba

#3032 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Kada dodaješ novi mount (korak 3 u postu iznad) moraš na onom screenu unjeti username i password od usera u windowsu kojem si dao share privilegije nad tim direktorijem, inače neće raditi, dakle moraš unjeti user i pass.

I onda će ti vidjeti pored usb sticka i taj dir na PCu. OpenPli je najbolji image za stream.
bdzs

#3033 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

Evo jedan moj stari tutorijal za CIFS pa bi šteta bilo da se kiseli na računaru

Prvo određivanje usera i pass na računaru
Image

Image

Image

Ovdje šarujemo PARTICIJU, u mom slučaju šarujem particiju D desnim klikom na nju (prava određujemo klikom na karticu permisions)
Image

Upadamo u enigmu2 - i tražimo meny---bla..bla.. Networ Configuration
Image

Image

i kad ovako zazeleni onda je gotovo :-D
Image
huxley

#3034 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by huxley »

Hvala puno za ovo do sada...

Može li sigurno ovaj mount na DM800. Dakle, ne DM800se, ili DM500HD?

I dalje ne ide, evo kako sam podesio ovaj dio;

Image

S tim da u gornjem lijevom uglu, ispod 'mounted/unmounted', na ovoj sličici stoji 'crveno x', a u gornjem desnom 'active', ne znam da li se vidi dobro na slici:

Image

I na kraju,media player i dalje ne vidi pc hd na mreži.

Image

Pretpostavljam da 'mount' nije urađen kako treba...
Jazzy.ba

#3035 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Nije mountan direktorij, očito negdje griješiš. Jel ti ispravan IP od kompa unjet?
huxley

#3036 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by huxley »

Jel ti ispravan IP od kompa unjet?
Jeste 100%, provjerim DCC-om.

Jedino naziv direktorija, probao sam i d, i D, i PC:/D, jedino da izbrišem pa da probam sve ponovo.
Jazzy.ba

#3037 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Stavi ime direktorija na npr c disku filmovi.

C:/filmovi

I sheruj njega, a u montanju napisi samo filmovi.

belami1111

#3038 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

bude wrote:
prcnet wrote: Ista prica bila i sa MEEEEE modelom, preverili raju prodali par komada, klasicni nasi ''trgovci''. :lol:
Samo kada se sjetim one (placene) farse od recenzija za Mee model na Hd Portalu [url]http://hdportal.eu/recenzije/review/azbox-me/
ja sam kupio me odmah nakon sto se pojavio u sa i nisam bio zadovoljan onim sto sam dobio, dosta toga nije stimalo i radilo ok, medjutim sa pojavom e2 stvari su se promijenile za 180 stepeni, cs danas radi odlicno, slika perfekcija, azplayer cita sve zivo sa svih mogucih medija, trenutno imam spojen externi disk od 1tb krcat do vrha, sve radi, da ne spominjem opciju multiboota sa tri razlicita imagea itd, tako da ovaj rec nije ni blizu onome sto je bio pocetkom prosle godine, zahvaljujuci naravno ljudima iz rti tima koji su se potrudili da naprave ovu enigmu
dalje, sto se tice recenzije, jasmin je ocjenjivao uredjaj na osnovu njegovih hw mogucnosti i potencijala i na kraju je zarad sw nedostataka spustio ocjenu cak za tri boda tako da ne bih rekao da se tako radi narucena i placena recenzija, tek nakon pojave stabilne e2, ocjenu je vratio tamo gdje i spada, po meni vise nego objektivnu
Ne budali E2 za AZBug ( popularno nazvan na forumuma ) je još uvijek u nekoj beti iako dosta timova pokušava da popravi nešto...Čuj RTI tim Telac i Mikac....
To je propali projekt guran od dva švercera ......
belami1111

#3039 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

Chuckie wrote:Koji image za ferari je najbolji za snimanje na usb, malo štekaraju HD kanali na Newnigma2 3.2.2, usb stick je solidan iznad 15MB/s write.
Neće ti nikad ni snimati na USB HD kanale..uzmi USB hub sa napajanjem pa prikači externi HDD ili uzmi exteni HDD sa vlastitim napajanjem...
Imaš na Ferrari stranici nemesis r110 i dreamelite 4.o r003 ,naš čovjek 8-) 8-) 8-) 8-) pa probaj ( malo reklame :bih: )...
Jesili iskoristio i drugi USB stick na Ferrariu koji se nalazi ispod haube ( ispod poklopca ) na njega staviš USB stick zatvoriš i vanjski ti ostaje za HDD ili externi čitač kartica ....
Jazzy.ba

#3040 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Zar ima jos jedan usb?

belami1111

#3041 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

Ima ima samo skini poklopac i naćićeš ga iznad čitača kartica ,jako zgodno staviš stik i nevidi se !!! :bih:
dark side of the moon

#3042 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by dark side of the moon »

Kako ubaciti listu programa u dreambox i gdje se te liste mogu naci?
Svaki puta moram nekog zvati nekog da mi ubaci liste...jel to komplikovano? Trazio sam po forumima al ne nadjoh nikakvo dobro upustvo (ima nekih tutorijala ali su tako uradjeni da ja to nista ne razumijem :x . Dreambox je 800hd kinez :D
Jazzy.ba

#3043 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Skini program dreambox edit prost ko pasulj. Liste imas na novisf.com

belami1111

#3044 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

Jazzy.ba wrote:Skini program dreambox edit prost ko pasulj. Liste imas na novisf.com

A nđe mu forum !!! No Coment:::
dark side of the moon

#3045 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hajd zivi bili neke kratke upute o ubacivanju listi sa dreambox edit-om
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3046 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by JoseMujica »

pa jeste li vi ikad čuli za google :shock: :-) :?

Code: Select all

http://www.novisf.com/wbb/board8-digitalni-satelitski-kabelski-i-zemaljski-prijemnici/board107-azbox-hd/board124-enigma-2/94969-ubacivanje-liste-kanala-sa-dreamboxedit-aplikacijom/
Jazzy.ba

#3047 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

belami1111 wrote:
Jazzy.ba wrote:Skini program dreambox edit prost ko pasulj. Liste imas na novisf.com

A nđe mu forum !!! No Coment:::
Da, forum kojemu ravnog nema na našim prostorima što se tiče sat tehnologije. A ti osim troll posta, mogao si okačiti čovjeku direktan link na zip fajl sa listom.

@Mujica, :thumbup:
belami1111 wrote:Ima ima samo skini poklopac i naćićeš ga iznad čitača kartica ,jako zgodno staviš stik i nevidi se !!! :bih:
Daj sliku toga, trebal šta spajat prespajat od kablova unutra?
dark side of the moon

#3048 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Sve pripremio samo....koju listu skinuti? Ima nekavih 20-ak listi???
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3049 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by JoseMujica »

dark side of the moon wrote:Sve pripremio samo....koju listu skinuti? Ima nekavih 20-ak listi???
gledaj prema tome koliko LNB-ova imaš i da li imaš motor?

nije ti loša lista od Don@
dark side of the moon

#3050 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

JoseMujica wrote:
dark side of the moon wrote:Sve pripremio samo....koju listu skinuti? Ima nekavih 20-ak listi???
gledaj prema tome koliko LNB-ova imaš i da li imaš motor?

nije ti loša lista od Don@
motor je kod mene i nasao sam od Don@ ali tamo je ponuda 20-ak listi:
Znaci koju od ove 4 gdje se spominje motor :-D ?

Motor 90E-61W E2 16.03.2013
Motor 75E-30W E2 16.03.2013
Motor 42E-30W E2 16.03.2013
Motor 28E-30W E2 16.03.2013

I mora li dreambox biti ugasen ili....?
Post Reply