Cupko_ wrote:sarajlija1971 wrote:Imam osjecaj da Slagalicu necete namjerno da pojacate sa GB, da nas "natjerate" da predjemo na pretplatu.
Ova novina, dnevna i sedmicna, totalni promasaj, bar za moje potrebe.
Kad je Slagalica tek izasla, a bile aktuelne Super tarife, svi sa pretplate su se zalili kako je prepaid Slagalica bolja od postpaida te da to nema smisla (slazem se). Sada kada su izasle Smart tarife ti kao prepaid korisnik se zalis da Slagalica ne valja.
Postpaid treba i mora biti povoljniji i za svakog telekom operatera je daleko vazniji za prihode od prepaida te se stoga vise paznje pridaje konkurentnosti postpaid tarifa nego prepaid. Ne znam sad kakve su tvoje potrebe ali evo bas me zanima iz kojeg tacno razloga ne zelis uzeti postpaid?
Ja kada sam uzeo pretplatu prvi puta u zivotu, nakon 2 mjeseca sam znao da vise nikada necu koristiti prepaid i takvo misljenje ima 99% ljudi koje ja znam a koriste pretplatu.
Pozdrav Cupko_
Nemoj se ljutiti ali svi mi imamo razlicite potrebe pa i rezone.
Zasto necu postpaid?
Necu da mi uvaljujete 600 SMS poruka i naravno da ih naplatite jer ja SMS ne koristim.
Necu 600 minuta jer mi ne trebaju.
Ono sta ja hocu je 100-150 minuta prema svim mrezama u BiH i recimo 4-5 GB + flat po smanjenoj brzini i sve to necu da platim vise od 10, 11, 12 KM.
O tome se radi. Ne dam da mi naplacujete nesto sto necu koristiti.
Na slagalici uplatim uglavnom 30 ili 80 minuta a za internet koristim drugog operatera jer je jeftiniji za moje potrebe.
Eto, to ti je to otprilike zasto necu na postpaid.
Da se razumijemo, ove nove tarife su odlicne, ali onome kome to treba.
Za moje potrebe previse i preskupo.
Zato, de ziv bio poguraj tamo da pojacaju gigabajte na Slagalici, ima nas romantika koji volimo prepaid.
Moj prijedlog za mjesecne tarife je:
1 GB + flat = 2 KM
2 GB + flat = 4 KM
5 GB + flat = 8 KM
10 GB + flat = 12 KM