ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Cupko_

#3026 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

sarajlija1971 wrote:Imam osjecaj da Slagalicu necete namjerno da pojacate sa GB, da nas "natjerate" da predjemo na pretplatu.

Ova novina, dnevna i sedmicna, totalni promasaj, bar za moje potrebe.
Kad je Slagalica tek izasla, a bile aktuelne Super tarife, svi sa pretplate su se zalili kako je prepaid Slagalica bolja od postpaida te da to nema smisla (slazem se). Sada kada su izasle Smart tarife ti kao prepaid korisnik se zalis da Slagalica ne valja.

Postpaid treba i mora biti povoljniji i za svakog telekom operatera je daleko vazniji za prihode od prepaida te se stoga vise paznje pridaje konkurentnosti postpaid tarifa nego prepaid. Ne znam sad kakve su tvoje potrebe ali evo bas me zanima iz kojeg tacno razloga ne zelis uzeti postpaid?
Ja kada sam uzeo pretplatu prvi puta u zivotu, nakon 2 mjeseca sam znao da vise nikada necu koristiti prepaid i takvo misljenje ima 99% ljudi koje ja znam a koriste pretplatu.
sasagrbic

#3027 Re: ERONET

Post by sasagrbic »

Ja znam da prepaid uzimaju mahom ljudi koji nemaju stalan izvor primanja i nisu sigurni da će moći plaćati pretplatu. Uz put ima li novih baznih stanica po Banjaluci? Ja ne primjećujem neko poboljšanje pokrivenosti.ee
sarajlija1971

#3028 Re: ERONET

Post by sarajlija1971 »

Cupko_ wrote:
sarajlija1971 wrote:Imam osjecaj da Slagalicu necete namjerno da pojacate sa GB, da nas "natjerate" da predjemo na pretplatu.

Kad je Slagalica tek izasla, a bile aktuelne Super tarife, svi sa pretplate su se zalili kako je prepaid Slagalica bolja od postpaida te da to nema smisla (slazem se). Sada kada su izasle Smart tarife ti kao prepaid korisnik se zalis da Slagalica ne valja.

Postpaid treba i mora biti povoljniji i za svakog telekom operatera je daleko vazniji za prihode od prepaida te se stoga vise paznje pridaje konkurentnosti postpaid tarifa nego prepaid. Ne znam sad kakve su tvoje potrebe ali evo bas me zanima iz kojeg tacno razloga ne zelis uzeti postpaid?
Ja kada sam uzeo pretplatu prvi puta u zivotu, nakon 2 mjeseca sam znao da vise nikada necu koristiti prepaid i takvo misljenje ima 99% ljudi koje ja znam a koriste pretplatu.
Pozdrav Cupko_

Nemoj se ljutiti ali svi mi imamo razlicite potrebe pa i rezone.

Zasto necu postpaid?

Necu da mi uvaljujete 600 SMS poruka i naravno da ih naplatite jer ja SMS ne koristim.

Necu 600 minuta jer mi ne trebaju.

Ono sta ja hocu je 100-150 minuta prema svim mrezama u BiH i recimo 4-5 GB + flat po smanjenoj brzini i sve to necu da platim vise od 10, 11, 12 KM.

O tome se radi. Ne dam da mi naplacujete nesto sto necu koristiti.

Na slagalici uplatim uglavnom 30 ili 80 minuta a za internet koristim drugog operatera jer je jeftiniji za moje potrebe.

Eto, to ti je to otprilike zasto necu na postpaid.

Da se razumijemo, ove nove tarife su odlicne, ali onome kome to treba.

Za moje potrebe previse i preskupo.

Zato, de ziv bio poguraj tamo da pojacaju gigabajte na Slagalici, ima nas romantika koji volimo prepaid.

Moj prijedlog za mjesecne tarife je:

1 GB + flat = 2 KM

2 GB + flat = 4 KM

5 GB + flat = 8 KM

10 GB + flat = 12 KM
Cupko_

#3029 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

sarajlija1971 wrote:
Cupko_ wrote:

Pozdrav Cupko_

Nemoj se ljutiti ali svi mi imamo razlicite potrebe pa i rezone.

Zasto necu postpaid?

Necu da mi uvaljujete 600 SMS poruka i naravno da ih naplatite jer ja SMS ne koristim.

Necu 600 minuta jer mi ne trebaju.

Ono sta ja hocu je 100-150 minuta prema svim mrezama u BiH i recimo 4-5 GB + flat po smanjenoj brzini i sve to necu da platim vise od 10, 11, 12 KM.

O tome se radi. Ne dam da mi naplacujete nesto sto necu koristiti.

Na slagalici uplatim uglavnom 30 ili 80 minuta a za internet koristim drugog operatera jer je jeftiniji za moje potrebe.

Eto, to ti je to otprilike zasto necu na postpaid.

Da se razumijemo, ove nove tarife su odlicne, ali onome kome to treba.

Za moje potrebe previse i preskupo.

Zato, de ziv bio poguraj tamo da pojacaju gigabajte na Slagalici, ima nas romantika koji volimo prepaid.

Moj prijedlog za mjesecne tarife je:

1 GB + flat = 2 KM

2 GB + flat = 4 KM

5 GB + flat = 8 KM

10 GB + flat = 12 KM

Ma daleko od toga da se ljutim, pitam jer me baš zanimalo koji je razlog, a naravno upravu si kad kažeš da svi imamo različite potrebe. Nažalost ovo što si naveo je teško sklopiti na prepaidu i moraš razmišljat s druge strane - kad bi operater dao 150 minuta i 5 GB neta za 10 KM na prepaidu, tko bi koristio postpaid? Ne kažem da se to u nekom narednom periodu neće desit jer će se promijenit zahtjevi tržišta ali trenutno ne vidim da će biti nekih promjena u tom smjeru.

Nažalost nisam na poziciji da mogu pokrenuti neke veće promjene što se tiče prepaida tako da.. :(
probook

#3030 Re: ERONET

Post by probook »

Eronet COOL tarifa piše na sajtu cijena tarife sa i bez telefona.

Medjutim ni online ni u poslovnici koliko vidim ne moze se uzeti tel na rate na toj tarifi?
Cupko_

#3031 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

probook wrote:Eronet COOL tarifa piše na sajtu cijena tarife sa i bez telefona.

Medjutim ni online ni u poslovnici koliko vidim ne moze se uzeti tel na rate na toj tarifi?
Ne može na rate budući da je tarifa takva da za nju ne treba nikakva potvrda o zaposlenju i slično. Dovoljna je samo LK i to je to, a kupovina aparata ide jednokratno (putem web shop-a ili u Eronet centrima).
vojopd

#3032 Re: ERONET

Post by vojopd »

Na paketima iznad 35 km sve je kako pise na sajtu, a ako si na slabijim paketima uplacujes prvu ratu skoro 1.5x vise. 8)
probook

#3033 Re: ERONET

Post by probook »

Cupko_ wrote:

Ne može na rate budući da je tarifa takva da za nju ne treba nikakva potvrda o zaposlenju i slično. Dovoljna je samo LK i to je to, a kupovina aparata ide jednokratno (putem web shop-a ili u Eronet centrima).
Sto onda na sajtu stoji cijena tarife uz uredjaj 15 KM, a bez uredjaja 10 KM? Nema logike.
Cupko_

#3034 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

probook wrote:
Cupko_ wrote:

Sto onda na sajtu stoji cijena tarife uz uredjaj 15 KM, a bez uredjaja 10 KM? Nema logike.
Zato što imaš popust od 5KM na tarifu ako uzmeš ugovor bez aparata na 24 mjeseca (Sim Only), a ako uzimaš aparat onda nemaš popust na tarifu.
probook

#3035 Re: ERONET

Post by probook »

Aaa sad sam skontao. Pa zar oni misle da ce neko doci i kuoiti tel jednokratno kod njih i jos potpisati ugovor na 2 godine "za tu pogodnost' :run:
avaks

#3036 Re: ERONET

Post by avaks »

Pa naravno da zbog telefona ne treba potpisivati ugovor ali ako vec koristis paket i cijena je kao u piljari ili neznatno skuplje, svako normalan ce kupiti od operatera zbog prave garancije.
getriba

#3037 Re: ERONET

Post by getriba »

probook wrote:Aaa sad sam skontao. Pa zar oni misle da ce neko doci i kuoiti tel jednokratno kod njih i jos potpisati ugovor na 2 godine "za tu pogodnost' :run:
Tarifa je očigledno namijenjena omladini koja neće plaćati 20, 30KM mjesečno, već za 10KM imati sasvim dovoljno interneta 5GB. Mobitel već imaju ili će ga kupiti negdje drugo za manje para. Nije namijenjena da se uzimaju telefoni, ali nije zabranjeno ko želi. Ne vidim nikakav problem :)
Nedin00

#3038 Re: ERONET

Post by Nedin00 »

Jel ima novosti o postavljanju novih BS?
Anno Domini

#3039 Re: ERONET

Post by Anno Domini »

kada eronet misli pokriti 4G signalom počitelj, čapljinu, stolac, bunu, hodbinu, dubrave?
Mala sova

#3040 Re: ERONET

Post by Mala sova »

Da li treba sta od papira za potpisivanje ugovora na dvije godine na Net Tarifu bez kupovine uredjaja?
escobar__

#3041 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Ne treba čini mi se ništa, samo lična karta.
the_lx

#3042 Re: ERONET

Post by the_lx »

Nedin00 wrote:Jel ima novosti o postavljanju novih BS?
I mene to interesuje, za sada zaista sporo ide, barem u Sarajevu. Ne znam koliko su izmjenili stanica međutim na terenu je jako slaba pokrivenost. Nadam se da će se tempo pojačati u narednom periodu..
beni-bu-man

#3043 Re: ERONET

Post by beni-bu-man »

Mala sova wrote:Da li treba sta od papira za potpisivanje ugovora na dvije godine na Net Tarifu bez kupovine uredjaja?
kolega neki dan uzeo pretplatu, potvrda o radnom odnosu na memorandumu firme i LK, sad ne znam kako ide ako si ne zaposlen....
ima onaj broj 080088888 pa nazovi
sasagrbic

#3044 Re: ERONET

Post by sasagrbic »

Ako nisi zaposlen platiš 60 maraka i onda tri naredna mjeseca ne plaćaš pretplatu. Mislim da je tako, nisam 100% siguran.
beni-bu-man

#3045 Re: ERONET

Post by beni-bu-man »

sasagrbic wrote:Ako nisi zaposlen platiš 60 maraka i onda tri naredna mjeseca ne plaćaš pretplatu. Mislim da je tako, nisam 100% siguran.

To moras svakako platiti, bio ili ne bio zaposlen.
Nedin00

#3046 Re: ERONET

Post by Nedin00 »

I dalje nikakvih novosti?
escobar__

#3047 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Ništa, barem u ovom dijelu Federacije. Možda šire mrežu u Hercegovini.
beni-bu-man

#3048 Re: ERONET

Post by beni-bu-man »

LTE+ i H+ kod mene u stanu ista brzina :izet:
escobar__

#3049 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Ma meni njihov LTE leti ali je fazon što ga ima samo u jednom dijelu grada (jedna BS).
Radar71

#3050 Re: ERONET

Post by Radar71 »

Koliko ono teritorije trebaju pokriti za godinu dana?
Post Reply