Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#3026 Re: Dres reprezentacije BiH
Pa dobro to jest ali otici ce puno love i sa Zlatanom .. Oni bi najvise volili da obojica igraju 
- Referent za ONO i DSZ
#3027 Re: Dres reprezentacije BiH
Na SP-u ce svi biti u Adidasu ili Nikeu. Ne mislim da bi ti isti nesto previse dali sto kesa sto u "naturi"
kad vec imaju toliko selekcija tamo.
Stoga treba ocekivati izuzetno povoljnu ponudu u svemu pa i u kesu od Lege-e jer je ovo njihova jedinstvena prilika.
Mi bi bili ludi da zbog nekih fashion gurua i raznih tinejdzerskih furki odbijemo takvu ponudu(ako dodje do nje, a hoce!).
Danas svi manje vise prave kvalitetne dresove to zaista nije problem niti upitno pa ni za ove Turske supljake/kad hoce jel ... a za dizajn bi se moglo dogovarati.
I tako ce i'bit

Stoga treba ocekivati izuzetno povoljnu ponudu u svemu pa i u kesu od Lege-e jer je ovo njihova jedinstvena prilika.
Mi bi bili ludi da zbog nekih fashion gurua i raznih tinejdzerskih furki odbijemo takvu ponudu(ako dodje do nje, a hoce!).
Danas svi manje vise prave kvalitetne dresove to zaista nije problem niti upitno pa ni za ove Turske supljake/kad hoce jel ... a za dizajn bi se moglo dogovarati.
I tako ce i'bit
-
todd_smith
#3028 Re: Dres reprezentacije BiH
Portugal ima vise marketinga u sebi nego Svedska. Oni samo zlatana imaju, ovi isti jezik pricaju, ma hajde nema fajde pricati, sam znas da ce Portugal proci. Nije FIFA luda.Mustang1 wrote:Pa dobro to jest ali otici ce puno love i sa Zlatanom .. Oni bi najvise volili da obojica igraju
Koliko znam Italija i Urugvaj su PUMAReferent za ONO i DSZ wrote:Na SP-u ce svi biti u Adidasu ili Nikeu. Ne mislim da bi ti isti nesto previse dali sto kesa sto u "naturi"kad vec imaju toliko selekcija tamo.
I tako ce i'bit![]()
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3029 Re: Dres reprezentacije BiH
I vjerovatno jos pokoja Africka reprezentacija. Obala Bjelokosti,Ghana (koja je 1.9 nogom u Brazilutodd_smith wrote: Koliko znam Italija i Urugvaj su PUMA
Last edited by mali_milojica on 23/10/2013 00:22, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#3030 Re: Dres reprezentacije BiH
Upravu si Obala Slonovace i Ghana, takodjer ne vjerujem da je Iran Nike/Adidas?mali_milojica wrote:I vjerovatno jos pokoja Africka reprezentacija.todd_smith wrote: Koliko znam Italija i Urugvaj su PUMA
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3031 Re: Dres reprezentacije BiH
Dodao sam i repke koje imaju sanse.todd_smith wrote:Upravu si Obala Slonovace i Ghana, takodjer ne vjerujem da je Iran Nike/Adidas?mali_milojica wrote:I vjerovatno jos pokoja Africka reprezentacija.todd_smith wrote: Koliko znam Italija i Urugvaj su PUMA
Mada sam procitao da je Gana sve dogovorila sa Kappom od 2014,ali koliko je vjerovati wikipediji ne znam
- Logovan
#3032 Re: Dres reprezentacije BiH
I bolje je da Portugal prođe. Kako neko reče na drugoj temi, za nas je bolje da Šveđani ispadnu.todd_smith wrote:Ma gdje ce Ibra sa Ronaldom u marketingu.
SP bez Ronalda ili Mesija? Jok. Portugal hladno prolazi.
- shalla
#3033 Re: Dres reprezentacije BiH
Upravo tako, nisam ni ja da se trpa žuta po svaku cijenu ali ona 2 dresa od forumaša overdoxx otkidaju...burek_in_space wrote:Lichno nisam ni protiv zhute boje chak, kada bi se fino ukomponovala, u obliku neke diskretne linije, kao shto je predlozhio na Adidasovoj verziji neko od forumasha par stranica unazad.
Ne treba bjezhati od raznih mogucnosti i idejnih rjeshenja, ali nisam za da se po svaku cijenu moraju ubaciti sve tri boje sa nashe zastave na dres.
- Kinaski
#3034 Re: Dres reprezentacije BiH
FILA nam je sponzor , sad me zvao Elvedin Begic i zamolio me da vam prenesem
- Infaze Studio
#3035 Re: Dres reprezentacije BiH
Prijedlozi od Overdoxxa izgledaju kao atraktivni odjevni artikli, ali ne lice bas na fudbalski DRES. Imam osjecaj da bi malo rada oko kragne I sava, gdje se rukavi sastavljaju sa ostatkom dresa, dalo odlican rezultat..??
P.S. Moza sam se pogresno izrazio kada sam rekao kragna...ne mora biti kragna nego malo dizajna oko te "ranfle"
ili kako se vec naziva.
P.S. Moza sam se pogresno izrazio kada sam rekao kragna...ne mora biti kragna nego malo dizajna oko te "ranfle"
- eluna
#3036 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
molim te budi ljubazan pa mi PREBROJ BOJE na ovim dresovimavelikibrnjo wrote:
sad izvoli pogledaj neke JEDNOSTAVNE nacionalne dresove;
Kad mi neko ko u zivotu nije potrcao niti se bavio sportom a kamoli obukao sportsku opremu prica KAKAV DRES I OPREMA trebaju biti jednoj reprezentaciji :fejspalm!
američki - plava, bijela i crvena ..... e pa mene su naučili da su to 3
onaj drugi - plava, žuta i narandžasta (na amblemu) ....znači OPET 3
malo bolje pogledaj veličine "ploha" koje svaka od 3 boje pokriva (ili ti koje boja ima najviše, pa koje manje i koje NAJMANJE) ......
onda fino pročitaj šta napisah ranije, pa stani pred ogledalo ako imaš obraza
- velikibrnjo
#3037 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
gospojice GOVORIMO o BOJI dresa ne grba na dresueluna wrote:molim te budi ljubazan pa mi PREBROJ BOJE na ovim dresovimavelikibrnjo wrote:
sad izvoli pogledaj neke JEDNOSTAVNE nacionalne dresove;
Kad mi neko ko u zivotu nije potrcao niti se bavio sportom a kamoli obukao sportsku opremu prica KAKAV DRES I OPREMA trebaju biti jednoj reprezentaciji :fejspalm!![]()
američki - plava, bijela i crvena ..... e pa mene su naučili da su to 3
onaj drugi - plava, žuta i narandžasta (na amblemu) ....znači OPET 3
malo bolje pogledaj veličine "ploha" koje svaka od 3 boje pokriva (ili ti koje boja ima najviše, pa koje manje i koje NAJMANJE) ......
onda fino pročitaj šta napisah ranije, pa stani pred ogledalo ako imaš obraza
mogu i pred tebe da stanem nije frka, ogledalo me vec voli
ako cemo tjerat mak na konac, ne znaqm gdje si jos vidjela (pored izvale o reklami sponzora na nacionalnim dresovima) da se u skladu zelja dvobojnog dresa uskladjuje i grb na dresu
- eluna
#3038 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
koliko znam - grb je dio dresa, i za razliku od vas, gledam kompletnu sliku ..........što znači kada vidim bilo koga u sportskom dresu, ono na prvu kažem jao baš im je super ta kombinacija, ili kažem, uh ..vidi ono, baš bode očivelikibrnjo wrote:
gospojice GOVORIMO o BOJI dresa ne grba na dresu
ako cemo tjerat mak na konac, ne znaqm gdje si jos vidjela (pored izvale o reklami sponzora na nacionalnim dresovima) da se u skladu zelja dvobojnog dresa uskladjuje i grb na dresu
kompletna slika koja je ugodna oku podrazumijeva da je sve "skladno", što znači da vrhunski dizajneri vode računa o tome i koliko koje boje ima grb koji neki dres ima a koji mora da se nađe na dresu
ako se dobro sjećam sa nekih olimpijskih igara - ameri su imali teget dresove sa istim ovim grbom, ali je na njima bilo još par nekih sitnih bijelih linijica i jedna crvena ........ i opet su im dresovi bili savršeni
evo ti malo pa pogledaj kako to sa bojama ide
http://theworkingwardrobe.com/wp-conten ... mbnail.jpg
http://edtech2.boisestate.edu/eckela/im ... hemes1.gif
na ovoj drugoj slici postavi jednu tačku na plavu koja ti se sviđa, pa pogledaj koje joj sve boje odgovaraju po bilo kojem sistemu
u tom smislu američki dres čiju sliku si postavio je savršen
-
leo karan
#3039 Re: Dres reprezentacije BiH
Bijeli dres sa plavim sorcem je sada vec tradicionalni dres naše reprezentacije i ta kombinacija je aluzija na prvu zastavu medjunarodno priznate BiH.
Na dresu nema mjesta ni za kakvu žutu boji osim na grbu NS-a
Sramota je da to nekome ko voli BiH nije jasno.
Na dresu nema mjesta ni za kakvu žutu boji osim na grbu NS-a
Sramota je da to nekome ko voli BiH nije jasno.
- velikibrnjo
#3040 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
ja mislim da ni ti cak ne vjerujes u ovo sto si upravo napisalaeluna wrote:koliko znam - grb je dio dresa, i za razliku od vas, gledam kompletnu sliku ..........što znači kada vidim bilo koga u sportskom dresu, ono na prvu kažem jao baš im je super ta kombinacija, ili kažem, uh ..vidi ono, baš bode očivelikibrnjo wrote:
gospojice GOVORIMO o BOJI dresa ne grba na dresu
kompletna slika koja je ugodna oku podrazumijeva da je sve "skladno", što znači da vrhunski dizajneri vode računa o tome i koliko koje boje ima grb koji neki dres ima a koji mora da se nađe na dresu
ako se dobro sjećam sa nekih olimpijskih igara - ameri su imali teget dresove sa istim ovim grbom, ali je na njima bilo još par nekih sitnih bijelih linijica i jedna crvena ........ i opet su im dresovi bili savršeni
evo ti malo pa pogledaj kako to sa bojama ide
http://theworkingwardrobe.com/wp-conten ... mbnail.jpg
http://edtech2.boisestate.edu/eckela/im ... hemes1.gif
na ovoj drugoj slici postavi jednu tačku na plavu koja ti se sviđa, pa pogledaj koje joj sve boje odgovaraju po bilo kojem sistemu
u tom smislu američki dres čiju sliku si postavio je savršen
cuj boja grba uskladjena s ostatkom, pomrsko mi je sad izvlaciti neke sarene grbove, ali koliko vidim pokusavas me ubjediti da su dresovi koje sam ti ponudio kao dvobojne, zapravo u vise boja
Ne bih vala o dizajnerima modi i bojama, jos malo pa ces mi ponuditi rrjesenje kako bi to onaj dzon galijano izdizajnirao
bezbeli treba i nekog zmaja iscrtati na dresu ili motiv zmajeve koze
zapravo evo banalan primjer
slovenacke zastave i BOJE iste

i dresova slovenacke reprezentacije

evo sa SP 2010, sad ti mene ubjedi da ovdje ima vise od dvije boje?
a koliko me oci sluze ovaj dres nije uskladje s bojama njihove zastave

Evo i novih koje zive veze nemaju sa bojama zastave

da zakljucimo zmajceci ni jednu od ovih boja nemaju na zastavi (osim bijele-a plava boja s dresa i sa zastave u putu se ne sretose)
da zakljucimo
POENTA JE U PREPOZNATLJVOSTI ne u cvijecu drvecu i livadskom sarenilu
- Kinaski
#3041 Re: Dres reprezentacije BiH
Bgm janezi imaju kvalitetne dresove
-
Chuckie
#3042 Re: Dres reprezentacije BiH
Detalji sa slovenskih dresova, pa i grbu i zastavi su inspirisani Triglavom.
Nesto slicno svima prihvatljivo bi trebalo biti i na nasim dresovima, e sad šta je svima prihvatljivo Bog zna!?! Možda stećak? lol
Samo ne mećite zmajeve ako Boga znate.
Nesto slicno svima prihvatljivo bi trebalo biti i na nasim dresovima, e sad šta je svima prihvatljivo Bog zna!?! Možda stećak? lol
Samo ne mećite zmajeve ako Boga znate.
-
Sitijevac2011
#3043 Re: Dres reprezentacije BiH

Ma neka jednostavnost npr. ovako.
- Warashii
#3044 Re: Dres reprezentacije BiH
Koliko se ja sjecam ti slovenski su bili proglaseni za najruznije dresove turnira
Onak bezveze velim.
Najbolje bi bilo kada bi NFSBiH ovim sminkerima navijacima obezbjedio dresove tipa

Onak bezveze velim.
Najbolje bi bilo kada bi NFSBiH ovim sminkerima navijacima obezbjedio dresove tipa

-
Chuckie
#3045 Re: Dres reprezentacije BiH
Extra.Sitijevac2011 wrote:
Ma neka jednostavnost npr. ovako.
Sent from my iPhone using Tapatalk pro
- Legollas
#3048 Re: Dres reprezentacije BiH
Mustang1 wrote:Bez tog zutog

Ovako
-
Ambrozija
#3049 Re: Dres reprezentacije BiH
Preko cega to dizajnirate? 
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
- Legollas
#3050 Re: Dres reprezentacije BiH
Ja sam samo malo u photoshopu doradio njegov dizajnAmbrozija wrote:Preko cega to dizajnirate?