Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
mokosh

#3026 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mokosh »

:thumbup:
Critty Bo wrote:A da jednostavno napravite na fejsu grupu Romanistika 2011 i tamo spamate?
DeepPurple

#3027 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DeepPurple »

Critty Bo wrote:A da jednostavno napravite na fejsu grupu Romanistika 2011 i tamo spamate?
E nek' si im kazala :D clap, clap :dance:
pritchard

#3028 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Koji spam?Lik se raspituje,tome forum služi. ;-)
Rosebud_

#3029 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

pritchard wrote:Koji spam?Lik se raspituje,tome forum služi. ;-)
Zamisli sad kad bi svi mi poceli ispitivat sta se radilo na kojem casu/predavanju/vjezbama iz nekog predmeta sa naseg odsjeka. A ukupno ih ima 14-15, o predmetima da ne govorim.
Stoga, napravite grupu na fb, i tamo do mile volje raspredajte o svemu sto se tice konkretno vaseg odsjeka, vase godine, vase grupe, i vas licno. Ovo je tema za FF generalno, nema potrebe da se ulazi u tolike detalje.
Ambrozija

#3030 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Rosebud_ wrote:
Zamisli sad kad bi svi mi poceli ispitivat sta se radilo na kojem casu/predavanju/vjezbama iz nekog predmeta sa naseg odsjeka. A ukupno ih ima 14-15, o predmetima da ne govorim.
Stoga, napravite grupu na fb, i tamo do mile volje raspredajte o svemu sto se tice konkretno vaseg odsjeka, vase godine, vase grupe, i vas licno. Ovo je tema za FF generalno, nema potrebe da se ulazi u tolike detalje.

:thumbup: Slazem se!
pritchard

#3031 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Rosebud_ wrote:
Pa nije pitao za tih 14-15 predmeta već za jedno predavanje.Baš ti toliko smetaju ta tri-četiri posta??? :roll:
necu

#3032 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by necu »

Ne znam čemu tolika frka :shock: Ako neko nije upućen a misli da mu neko može dati odgovor na pitanje u vezi fakulteta,nekog' odsjeka sa istog' il' slično neka izvoli,za to i služi forum.Pogotovo za raju koja je upisala prvu godinu pa je trenutno izgubljena i treba neki savjet ili slično.Malo razumijevanja,bezveze napadate ljude,shvatite ih bar malo.Ja ću prvi pitati ako mi nešto nije jasno a mislim da neko ovdje zna odgovor,to je moje pravo,a do vas je hoćete li se glupirati ili ćete stvarati problem zbog toga.Ništa vas ne košta ako vidite taj famozni ''spam'' da mišem odete na ono back ili onaj X na vrnu prozora . Uostalom,imaju modovi,neka oni odluče :wink:
Rosebud_

#3033 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

pritchard wrote:
Rosebud_ wrote:
Pa nije pitao za tih 14-15 predmeta već za jedno predavanje.Baš ti toliko smetaju ta tri-četiri posta??? :roll:
14-15 je odsjeka :oops:

Inace nisam cangrizava, ali na dvije stranice ste razvukli pricu o Tuzlankama, ko se s kim vraca iz skole, kakva je koja bibliotekarka, kad koji profesor nije dosao na predavanje, u kol'ko ste sati ustali, dosli, jestel se potpisivali na nekim vjezbama cini mi se, pa gdje je ko stavio ruksak itd, da ne nabrajam dalje, i ovo je previse. Napravite tu grupu, dodajte se na MSN, pa pricajte do mile volje vas dvoje-troje, a ne ovako preko foruma. Ako nista, lakse ce vam bit.

E jesam se razljutila :x :D
neo7

#3034 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by neo7 »

da ti nisi ona tuzlanka !? :run:
Rosebud_

#3035 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

neo7 wrote:da ti nisi ona tuzlanka !? :run:
:evil:

Juznije, kolega, juznije :lol:

Od Tuzle :wink:
pritchard

#3036 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Neko pametan već reče da su tu i modovi.

Off topic bi bilo pričati o veleprodaji banana na Madagaskaru.I prije je raja pitala za biblioteku,amfiteatar,ovo-ono,ne znam u čemu je sad problem.To što tebi smeta i jede te (ustajanje,bibliotekarka) je usputno napisano i ne na dvije stranice (da ne spominjem da je povezano sa ffom :D ).

Znači od sad nema priče o odsjecima pojedinačno već samo o FFu generalno.Nek raja od sad pita kako se,onako općenito,generalno,može upisati na FF (ne smijem odsjek navesti da me ne pošalju na fejs il' msn). :lol:
Rosebud_

#3037 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

:thumbup: Joj sto volim kad ne moram stoput ponavljat :lol:
Critty Bo

#3038 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Critty Bo »

pritchard wrote:Neko pametan već reče da su tu i modovi.

Off topic bi bilo pričati o veleprodaji banana na Madagaskaru.I prije je raja pitala za biblioteku,amfiteatar,ovo-ono,ne znam u čemu je sad problem.To što tebi smeta i jede te (ustajanje,bibliotekarka) je usputno napisano i ne na dvije stranice (da ne spominjem da je povezano sa ffom :D ).

Znači od sad nema priče o odsjecima pojedinačno već samo o FFu generalno.Nek raja od sad pita kako se,onako općenito,generalno,može upisati na FF (ne smijem odsjek navesti da me ne pošalju na fejs il' msn). :lol:
Ti mali puno pricas, profesori to ne vole :mrgreen:

Niste vi u off topicu, sve to jeste u okviru teme, mi vas samo molimo da small talk i chit-chat preselite negdje drugo.
Meni se stvarno ne cita kakve su Tuzlanke, s kim se vracate kuci, ko je odron, ko vas je izradio, ko prica, ko ne prica. Nervira me. Mnogo. I rado bih preskocila, ali i ja ovu temu citam da mi nesto bitno ne promakne.
ZiBastet

#3039 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

ama pa nek svako prica sta hoce,sta vam je
DeepPurple

#3040 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DeepPurple »

Jedno poglupo pitanje: Na listu o prijavi semestra za upis u sljedecu godinu s druge strane ima tabela u koju se trebaju upisati predmeti. Je l' to za ovaj novi semestar koji je tek krenuo ili za onaj posljednji kojeg smo slusali? Hvala :)
Rosebud_

#3041 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

DeepPurple wrote:Jedno poglupo pitanje: Na listu o prijavi semestra za upis u sljedecu godinu s druge strane ima tabela u koju se trebaju upisati predmeti. Je l' to za ovaj novi semestar koji je tek krenuo ili za onaj posljednji kojeg smo slusali? Hvala :)
Bas sam danas o tome pricala s kolegicom - naime, na tom zelenom listu koji su meni dali na portirnici nema nista sa zadnje strane, a kod ove kolegice ima ta tabela. S obzirom na to, vjerovatno se ne treba popunjavat, jer da treba kod sviju bi bio takav list.
Cibra

#3042 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Cibra »

DeepPurple wrote:Jedno poglupo pitanje: Na listu o prijavi semestra za upis u sljedecu godinu s druge strane ima tabela u koju se trebaju upisati predmeti. Je l' to za ovaj novi semestar koji je tek krenuo ili za onaj posljednji kojeg smo slusali? Hvala :)
Ne treba se popunjavati.
Rosebud_

#3043 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

Cibra

Evo jedno pitanje za tebe, pretpostavljam da ces znati. Mi koji smo poletili da negdje ne zakasnimo pa uplatili one naknade za informacioni sistem - hocemo li moci izvrsit povrat novca? Ako hocemo, znas li koja je procedura?

Mislim, kriva sam sto nisam cekala, al bas da bih im halalila dvaes marki za nista, i ne bi.
ema_

#3044 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ema_ »

A šta je sa tim inf. sistemima, jesmo li bezveze platili? :shock:

Povrat novca se može inače izvršiti, uzme se zahtjev na studentskoj, i onda preda računovodstvu. I ja sad moram tražiti povrat plaćene potvrde koja se nije ni trebala platiti :roll:
lala*

#3045 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

Imate sve informacije na fb grupi. A za one koji nemaju evo sta je gospodin Cibra napisao u vezi toga:

ISSS-NAPOMENA ZA SVE STUDENTE KOJI NISU PRVA GODINA 1. CIKLUSA i PRVA GODINA DRUGOG CIKLUSA- ne uplaćujte ISSS. Zbog dotrajalosti mreže na FFu, nisu u mogućnosti da sve studente uključe u elektronsko prijavljivanje ispita, i ISSS.ba podršku. Do nove godine, krenut će se u servisiranje kompletne mreže na Filozofskom fakultetu. Svi oni studenti koji su uplatili ISSS, a nisu trebali, će dobiti pare nazad. Naime, kada ste trazili u banci virmane za upis, oni su vam sve ih dali zajedno i uplatili ste i to. Uglavnom, pare ćete dobiti nazad.

O oktobarskom roku će se odlučivati u ponedeljak na Nastavno-Naučnom vijeću. Sve je u rukama vaših profesora koji će dići ruku za oktobarski rok, ili neće. Ako bude dozvoljeno, sve će se morati završiti do 10.oktobra kako bi mogli krenuti sa upisom.
ema_

#3046 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ema_ »

:thumbup: :thumbup:
tinchy

#3047 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tinchy »

Raja s anglistike (prva godina) u kom kabinetu vam se održavaju vježbe iz historije kod asis.Lejle Mulalić ?
Rosebud_

#3048 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

tinchy wrote:Raja s anglistike (prva godina) u kom kabinetu vam se održavaju vježbe iz historije kod asis.Lejle Mulalić ?
Nisam raja s prve, al ev:
Prva grupa 257, druga 177, i treca 232.

Inace, imas to na rasporedu sve.
tinchy

#3049 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tinchy »

Rosebud_ wrote:
tinchy wrote:Raja s anglistike (prva godina) u kom kabinetu vam se održavaju vježbe iz historije kod asis.Lejle Mulalić ?
Nisam raja s prve, al ev:
Prva grupa 257, druga 177, i treca 232.

Inace, imas to na rasporedu sve.
Nije mi uopšte palo na pamet da raspored pogledam :D hvala!
Cibra

#3050 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Cibra »

Sorry, nemam vremena na sve strane da pisem. Najbolje bi bilo da se uclanite u nasu grupu OPSFF, i lajkujete nas PAGE OPSFF, tamo cete dobijati sve info. Također, dosta infomracija postavljamo na www.opsff.org
Post Reply