ignorisi ba, fino raspravljamogost iz ZG wrote:![]()
nema svađe, nema ljutnje ... pokušavam argumentima, ali, previše je ovdje "pomorskih stručnjaka"
BTW. inače rođeni zagrepčanin, pola obitelji Zg, pola s otoka Raba (pomorci)
nema smisla dalje, lijepi pozdrav
Desavanja u Hrvatskoj
-
Bodkin
#3026 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
hizo ramidovic
#3027 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a bosna je, bezbeli, vec decenijama orijentisana na luke kopar i bar, kako zbog blizine tako i zbog kvaliteta puteva, osobito komunikacija sarajevo-bar.Bodkin wrote:
ajd ne lupaj i ti svega ti. kakav bolan monopol na jadranu kad imas kulu kopar i bar
-
hizo ramidovic
#3028 Re: Desavanja u Hrvatskoj
niti se ko ljuti niti svadja, samo mi je pun qrac nadmenih i arogantnih eksperata, koji raspravu vode po principu bit ce onako kako kaze hrvatska i tacka.gost iz ZG wrote:![]()
nema svađe, nema ljutnje ... pokušavam argumentima, ali, previše je ovdje "pomorskih stručnjaka"
- uglavnomja
#3029 Re: Desavanja u Hrvatskoj
hizo ramidovic wrote:niti se ko ljuti niti svadja, samo nam je pun qrac nadmenih i arogantnih eksperata, koji raspravu vode po principu bit ce onako kako kaze hrvatska i tacka.gost iz ZG wrote:![]()
iste recenice su se cule i u odnosu kad je hrvatska donja, a slovenija gornja
zlovenci rade hrvatima ono sto hrvati rade nama, a kome cemo mi
-
westt
#3030 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Naravno da imamo pravo na most. To je naše unutarnje pitanje.
- nosara
#3031 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kao i zerp...westt wrote:Naravno da imamo pravo na most. To je naše unutarnje pitanje.
-
muzicar_iz_parka
#3032 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne može taj tunel biti jeftiniji nikako od mosta. A morali bi napraviti i prugu za transport automobila/kamiona, a da ne pričamo koliko bi bilo skupo održavanje istog.
Što se tiče luka na Jadranu, luka Kopar je jača od svih na ovoj strani Jadrana, jer su Slovenci pametniji od drugih u organizaciji, gradnji infrastrukture i tu se priča završava.
Iako raznorazni domaći moreplovci sa Miljacke misle da je u Neumu moguće napraviti neku novu luku sa super perspektivom, to je realno gledajući nemoguće, pametnije je iskoristiti udio u luci Ploče, remontovati postojeću prugu i izgraditi koridor 5C do granice.
Hrvatska ako hoće neka gradi taj most, pod uslovom da ostave prolaz za brodove ispod istog i to je to.
Što se tiče luka na Jadranu, luka Kopar je jača od svih na ovoj strani Jadrana, jer su Slovenci pametniji od drugih u organizaciji, gradnji infrastrukture i tu se priča završava.
Iako raznorazni domaći moreplovci sa Miljacke misle da je u Neumu moguće napraviti neku novu luku sa super perspektivom, to je realno gledajući nemoguće, pametnije je iskoristiti udio u luci Ploče, remontovati postojeću prugu i izgraditi koridor 5C do granice.
Hrvatska ako hoće neka gradi taj most, pod uslovom da ostave prolaz za brodove ispod istog i to je to.
- nosara
#3033 Re: Desavanja u Hrvatskoj
... a tim suverenim pravom "suverena" hrvatska moze obrisat supcic... Sto je bilo suvereno, bilo je u SRH...Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas Republike Hrvatske (kratica: ZERP) obuhvaća morski prostor u Jadranskom moru, od vanjske granice teritorijalnoga mora u smjeru pučine do njegove vanjske granice dopuštene općim međunarodnim pravom, a privremeno slijedi crtu razgraničenja epikontinentalnog pojasa uspostavljenu Sporazumom između SFRJ i Talijanske Republike o razgraničenju epikontinentalnog pojasa iz 1968. godine.
Površina Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa, pod suverenim pravima Republike Hrvatske, iznosi 23.870 četvornih kilometara.
- nosara
#3034 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sto je bila suverena, nezavisna... bila je kao dio Jugoslavije... Danas je banana drzava koja za sve svoje poteze mora dobit amen zapada...sherbett wrote:kako to misliš?nosara wrote:
... a tim suverenim pravom "suverena" hrvatska moze obrisat supcic... Sto je bilo suvereno, bilo je u SRH...
-
Bodkin
#3035 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sta god da znaci, sve zemlje bivse juge su nakon raspada iste postale smijesne male drzavice koje se nista ne pitaju cak ni za unutrasnje stvarisherbett wrote:jel ti znaš šta znači "suverenost" i šta je "banana država"?nosara wrote:
Sto je bila suverena, nezavisna... bila je kao dio Jugoslavije... Danas je banana drzava koja za sve svoje poteze mora dobit amen zapada...
- nosara
#3036 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Suverenost je ono sto nema nijedna banana drzava nastala raspadom SFRJ... Izmedju ostalog... Nemaju nista, u stvari, samo probleme...sherbett wrote:jel ti znaš šta znači "suverenost" i šta je "banana država"?nosara wrote:
Sto je bila suverena, nezavisna... bila je kao dio Jugoslavije... Danas je banana drzava koja za sve svoje poteze mora dobit amen zapada...
- nosara
#3037 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nema se sta raspravljat...sherbett wrote:to i nije baš neka podloga za raspravu!
Mislim je...za dječji vrtić!
- nosara
#3038 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dizem tlak "suverenim" i "nezavisnim" "europljanima"...sherbett wrote:Jugonostalgija te pere?
šta radiš onda na temi?
- nosara
#3039 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Za te stvari imas sestru...sherbett wrote:totalno si mi ga digonosara wrote:Dizem tlak "suverenim" i "nezavisnim" "europljanima"...sherbett wrote:Jugonostalgija te pere?
šta radiš onda na temi?![]()
- webby-x
#3040 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kao i svu ovu komunističku gerijatriju.sherbett wrote:Jugonostalgija te pere?
šta radiš onda na temi?
Mržnja prema Hrvatskoj jer im je razvalila
voljenu Jugoslaviju gdje su bravari bili neki
faktor.
- nosara
#3041 Re: Desavanja u Hrvatskoj
"danke dojcland"... Moze li nize...?webby-x wrote:Kao i svu ovu komunističku gerijatriju.sherbett wrote:Jugonostalgija te pere?
šta radiš onda na temi?
Mržnja prema Hrvatskoj jer im je razvalila
voljenu Jugoslaviju gdje su bravari bili neki
faktor.
Sta ste sve spremni uradit da prezivite jos par mjeseci...? Ali iskreno...
- webby-x
#3042 Re: Desavanja u Hrvatskoj
O čemu ti? Pričati o nekom preživljavanju Hrvatske iz BiH.nosara wrote:Sta ste sve spremni uradit da prezivite jos par mjeseci...? Ali iskreno...
Pa to je toliko smiješno kao i kada Kim iz Sjeverne Koreje
govori o siromaštvu SAD-a.
- nosara
#3043 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Samo gledam hrt... Kazu, ako predurate do sezone, mozda dobacite i do bozica... Lijep uspjeh...webby-x wrote:O čemu ti? Pričati o nekom preživljavanju Hrvatske iz BiH.nosara wrote:Sta ste sve spremni uradit da prezivite jos par mjeseci...? Ali iskreno...
Pa to je toliko smiješno kao i kada Kim iz Sjeverne Koreje
govori o siromaštvu SAD-a.
- webby-x
#3044 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Gledaš ustašku televiziju?nosara wrote:Samo gledam hrt... Kazu, ako predurate do sezone, mozda dobacite i do bozica... Lijep uspjeh
Eto, sada će, samo što nije.
Propast Hrvatske ove godine, a slijedeće
ponovno skrušeni ulaze u Jugoslaviju, i
govore kako su pogriješili.
-
hhaarree
#3045 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Daj ba sta se palite vidite li da ne reaguje na postove nego bunca lagano
Cuj nece izdurat do bozica
Nego kolki vam je zivotni vijek, komunistima mislim? Da i mi bez bagre idemo naprijed konacno, jos duhovi proslosti neki se vucaraju oko nas
Cuj nece izdurat do bozica
Nego kolki vam je zivotni vijek, komunistima mislim? Da i mi bez bagre idemo naprijed konacno, jos duhovi proslosti neki se vucaraju oko nas
- nosara
#3046 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Gledam i uzivam...webby-x wrote:Gledaš ustašku televiziju?nosara wrote:Samo gledam hrt... Kazu, ako predurate do sezone, mozda dobacite i do bozica... Lijep uspjeh
![]()
Eto, sada će, samo što nije.
Propast Hrvatske ove godine, a slijedeće
ponovno skrušeni ulaze u Jugoslaviju, i
govore kako su pogriješili.
-
hhaarree
#3047 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Moderejšn, ovaj otvoreno podjebava susjede i govori da im namjerno dize pritisak. E sad jel mogu i ja tako koga hocu pdjebavat i zachatavat politicke teme ili?
- area51
#3048 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kažu,oko 60 miliJuna ojra krede na 4,5 miliJuna pučana 
Last edited by area51 on 06/04/2013 21:52, edited 1 time in total.
- webby-x
#3049 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sudeći prema "boračkim" (tri svjedoka) penzijama 90 godina prosjek.hhaarree wrote:Nego kolki vam je zivotni vijek, komunistima mislim?
Svi prije desete godine bili u partizanima.
- dalmatinka
#3050 Re: Desavanja u Hrvatskoj
E sad, treba znati dizati tlak, a ne misliti da ga nekome dižeš. Od redikula ti se tlak ne diže, njega ti je žao.hhaarree wrote:Moderejšn, ovaj otvoreno podjebava susjede i govori da im namjerno dize pritisak. E sad jel mogu i ja tako koga hocu pdjebavat i zachatavat politicke teme ili?