sinuhe wrote:Ne smeta mi nista. Sta ce mi smetati pista namijenjena korisnicima iz srednje Bosne.
Smijesno mi je da neko vidi potencijal u njemu - mozda dobri menadzeri
Avio kompanije all about
- Pasiflora
#3026 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
- beautyfool
#3027 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
- bambina78
#3028 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije istina. Bio je let Malev 471 i nazad 473 Zagreb Budimpesta. Neko je bas upucen, cuj bisera, Turkish zeli da unisti Bh Airlines nakon sto je kupio udio, zar nije bilo logicnije da ga je unistavao prije te kupovine, ali to je vec visa ekonomija 
- bambina78
#3029 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ovo nije istina kako sam objasnio gore u postu, a kvotam da zadtitim od falsifikovanjaFreeSol2 wrote:Nevjerovatno, ali niko od zemalja bivse Jugoslavije nije imao direktnu liniju za Budimpestu
Usput, i Beograd je imao direktni let Malev 461
-
akcija007
#3030 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
svi glavni gradovi bivse Yuge su imali Malevov let za Budimpestu osim Ljubljane. Sarajevo X1, Zagreb X2, ljeti svaki drugi dan i X3, Podgorica X1, sezonski iz Splita X1 dnevno, Beograda X2. Najkasnije su usli na srbijansko trziste kad su Srbima vize ukinuli .
Ukidanjem Maleva na nas aerodrom dolaze sada samo avio kompanije iz Star Alliance-a, jos jedino BH i JAT nisu u toj alijansi.
Ukidanjem Maleva na nas aerodrom dolaze sada samo avio kompanije iz Star Alliance-a, jos jedino BH i JAT nisu u toj alijansi.
- bambina78
#3031 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kako su samo naivni ti Turci. Ne sumnjaju da otkrivaju svoje tajne spijunu koji ih izdaje na forumu, kako si samo prepreden, pa ni James Bond ti nije ravan!FreeSol2 wrote: S obzirom da sam u stalnom kontaktu s njihovim rukovodstvom, znam sta Turci rade i na koji nacin to pokusavaju provesti.
- bambina78
#3032 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Bolje da sebe zaposlis, posto je vrlo moguce nezaposlenost uzrok tvojih frustracija koje ispoljavas na forumu glumeci kvazi strucnjaka kojem se forumski puk grohotom smije.
Nekada je bolje sutiti da ljudi misle da si neznalica, nego nesto napisati i tako otkloniti svaku sumnju
Nekada je bolje sutiti da ljudi misle da si neznalica, nego nesto napisati i tako otkloniti svaku sumnju
- ljubav_aha
#3033 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
pa fino FreeSol2 rece,Turci ce pomoci,ali kad postanu 100 procentni vlasnicibeautyfool wrote:Eh eto kao do sad je BH Airlines imao neku uspjesnu strategiju a od sad hoce Turci da ga unisteFreeSol2 wrote:BH Airlines moze biti samo strategijski unisten, ali ne zbog toga sto nema posla, vec zato sto Turci hoce vecinski dio u kompaniji.Kona__ wrote:Vidite da je BH Airlines najsigurnijiako Turci ne spase ono malo jada od BHA niko nece.
- ljubav_aha
#3034 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
bambina78,bolje poznaje Freesol2 od tebe,tip je kool,i ne pise da bi se furao,vec mu je struka avijacijabambina78 wrote:Bolje da sebe zaposlis, posto je vrlo moguce nezaposlenost uzrok tvojih frustracija koje ispoljavas na forumu glumeci kvazi strucnjaka kojem se forumski puk grohotom smije.![]()
evo pitanje bambina za tebe: sto turci rade u skopje,jer je broj putnika visi od sarajeva
- sinuhe
#3035 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zavisi kako je Skoplje prometno povezano sa ostatkom Makedonije ili teritorijom koju opsluzuje i koji bliznji aerodromi ga ugrozavaju. Sarajevski aerodrom je samo to -sarajevski. Ne treba sanjariti.
- ljubav_aha
#3036 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
aha,a kako skopje tako dobro posluje s ozbirom na vlastitu lokaciju , demografijo oh demografijosinuhe wrote:Zavisi kako je Skoplje prometno povezano sa ostatkom Makedonije ili teritorijom koju opsluzuje i koji bliznji aerodromi ga ugrozavaju. Sarajevski aerodrom je samo to -sarajevski. Ne treba sanjariti.
- sinuhe
#3037 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sarajevo ima manje stanovnika od Makedonije. Biscani, Banjalucani .... i ne koriste sarajevski aerodrom.
- bambina78
#3038 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jeste, kao sto je Bozi Ljubicu struka promet i kumunikacijeljubav_aha wrote: bambina78,bolje poznaje Freesol2 od tebe,tip je kool,i ne pise da bi se furao,vec mu je struka avijacija![]()
BTW zato nam i jeste ovakvo stanje i u avijaciji zato sto se zaposljavaju nestrucni i neobrazovani ljudi preko, ko zna kakvih, veza i vezica. Cuj samo, on kao radi u avijaciji, a ne zna da svaki glavni grad nasih komsija je imao let za Budimpestu i mrtav hladan to i napise pa kad ga demantujes onda se izvlaci nije on tako mislio... kao da je vazno sta mislio, valjda je vazno sta je napisao?!
A drugu glupost kao da Turci unistavaju Bh airlines je visak i komentarisati, haman kao da je Bh airlines bio pojam uspjesne firme prije Turaka ili ipak nije?
Pa u vrticu bi djeca potezala ozbiljnije i validnije argumente.
- ljubav_aha
#3039 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ma to je OK,licno korisitm ZG iz spomenutog razloga,ali to nije iskljuciv razlog,vec su cijene avio-ticket/s o la la laaa,plniranje novi routes,ma ima jos problemcicasinuhe wrote:Sarajevo ima manje stanovnika od Makedonije. Biscani, Banjalucani .... i ne koriste sarajevski aerodrom.
- bambina78
#3040 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Za ovo vrijedjanje mene i mojih roditeljaFreeSol2 wrote:
Za ovo boldirano vjerujem da si pravo glup kad nisi ni procitao sta sam napisao i skontao o cemu se prica. Rekao sam da ni jedna SFRJ drzava nema direktnu liniju (kompanije znaci iz sfrj, da ti malo obojim kad vec ne znas citati), znaci nema Croatia, JAT, BHA, jer je MALEV sve linije obavljao. A to sto ne razumijes zaista nije moj problem, a nije ni tvoj, krivi su ti roditelji.![]()
- ljubav_aha
#3041 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
bambina78,u pravu si,nema odvoljno zaposlenih strucnjaka ,to je tacno,jer je korupcija jos uvijek pristuna ,na zalostbambina78 wrote:Jeste, kao sto je Bozi Ljubicu struka promet i kumunikacijeljubav_aha wrote: bambina78,bolje poznaje Freesol2 od tebe,tip je kool,i ne pise da bi se furao,vec mu je struka avijacija![]()
![]()
![]()
![]()
BTW zato nam i jeste ovakvo stanje i u avijaciji zato sto se zaposljavaju nestrucni i neobrazovani ljudi preko, ko zna kakvih, veza i vezica. Cuj samo, on kao radi u avijaciji, a ne zna da svaki glavni grad nasih komsija je imao let za Budimpestu i mrtav hladan to i napise pa kad ga demantujes onda se izvlaci nije on tako mislio... kao da je vazno sta mislio, valjda je vazno sta je napisao?!![]()
A drugu glupost kao da Turci unistavaju Bh airlines je visak i komentarisati, haman kao da je Bh airlines bio pojam uspjesne firme prije Turaka ili ipak nije?Nepazljivi posmatrac, iole neupucen, bi pomislio da je firma bila pojam i za Luftahansu dok nisu dosli zlocesti Turci da je uniste i kad mu i to oboris argumentima, on poteze argument da on zna jer se sastaje s njima?
Evo i ja kazem: I ja se sastajem s njima i meni kazu da zele da BH airlines prezivi jer su ulozili novac u tu firmu, i kazu da oni nisu dosli, Bh Airlines bi vec odavno bila mrtva firma (sto je i istina BTW
)
Pa u vrticu bi djeca potezala ozbiljnije i validnije argumente.
Turci njeguju svoj interes,ne interes BiH,to je poenta price ,jer poput Lufhansa ,imaju dominantan uticaj i vjeruj mi,oni ne podrzavaju "sitne komanije" ,vec ih koriste za licne potrebe prema valsitom planu i programu
Valsinstvo aerodorma ili avio komaonije,tacnije,nije bitno cije su vlasnistvo ,drzavno ili privatno,ai jeste vazno KO su vlasnici i sto je njihov cilj,upravo radim nesto na aviaiton policy,da samo procitas sto se desava u oba sekotra,a probem je politika poslovanja drzave i njenih vlasnika jendog dijela infrastrukture
nadam se da sma pomogla
- drndalo
#3042 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja cu samo naglasiti da sam Freesol-a u startu i shvatio onako kako je trebalo, a to jest' da niko od firmi iz bivse SFRJ nije letio za BUD, i da je to radio samo Malev...
Doduse, ja sam to znao, pa mi je bilo jasno sta hoce reci... Onda se bambina uhvatila toga k'o pjan plota...
Doduse, ja sam to znao, pa mi je bilo jasno sta hoce reci... Onda se bambina uhvatila toga k'o pjan plota...
- ljubav_aha
#3043 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
vala bas tako ,al'dzaba
-
Incub
#3044 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Istanbul aerodrom,
Dodjete i vidite broj gate-a za Sarajevo, dok dodjete ugledate da su promjenili gate. Odete do novog broja kad tamo ista stvar. Pitate sluzbenike (zivi odron) kao ni jedan ne zna sta se desava,upucuju vas da gledate na ekrane a vi ukazujete da toga i jeste problem. Onda ponovo pogresan broj, koga god pitate ne zna navodno ni provjeriti.
Na kraju nakon sto ste presli aerodrom 3 puta konacno dolazite na gate na kojem ni ne pise da ide za Sarajevo....
Stariji ljudi vec objasnjavaju da im se znalo desiti da zakasne zbog toga i da ih prisile dodati novac za slijedeci let.
Letovi za Sarajevo stalno kasne, hajde zimi ima magle,snijega.... ali bas ljeti ista stvar.
Turkish ulaze dosta u reklame ali osoblje ne opravdava image koji se gura.
Ako nazovete poslovnicu u Sarajevu, automatski vas prebacuje na izbor hocete li english ili bosansku verziju, PAZNJA na Bosanskoj opciji se niko ne javlja. Kad se javi dama na english opciji onda kaze kao to nam je stari system koji je trebao biti popravljen.... Tako vi zovite i niko vam se nece javiti,probajte tako zvati broj Turkisha koji dobijete preko informacija....
Koji odron od firme,koga kod za nesto pitate nikad odgovor ne dobijete
Dodjete i vidite broj gate-a za Sarajevo, dok dodjete ugledate da su promjenili gate. Odete do novog broja kad tamo ista stvar. Pitate sluzbenike (zivi odron) kao ni jedan ne zna sta se desava,upucuju vas da gledate na ekrane a vi ukazujete da toga i jeste problem. Onda ponovo pogresan broj, koga god pitate ne zna navodno ni provjeriti.
Na kraju nakon sto ste presli aerodrom 3 puta konacno dolazite na gate na kojem ni ne pise da ide za Sarajevo....
Stariji ljudi vec objasnjavaju da im se znalo desiti da zakasne zbog toga i da ih prisile dodati novac za slijedeci let.
Letovi za Sarajevo stalno kasne, hajde zimi ima magle,snijega.... ali bas ljeti ista stvar.
Ako nazovete poslovnicu u Sarajevu, automatski vas prebacuje na izbor hocete li english ili bosansku verziju, PAZNJA na Bosanskoj opciji se niko ne javlja. Kad se javi dama na english opciji onda kaze kao to nam je stari system koji je trebao biti popravljen.... Tako vi zovite i niko vam se nece javiti,probajte tako zvati broj Turkisha koji dobijete preko informacija....
- ljubav_aha
#3045 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
kolega koji aerdorom,IST ima dvaIncub wrote:Istanbul aerodrom,
Na kraju nakon sto ste presli aerodrom 3 puta konacno dolazite na gate na kojem ni ne pise da ide za Sarajevo....![]()
![]()
za marketing sam davno kukala na ovoj temi
- bambina78
#3046 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Vrijedjanje roditelja je stvar koju sam morao prijaviti i to bih uradio za bilo koga, cisto zbog mentalne higijene na forumu. Ako se ne zna diskutovati, pa i zestoko, bez toga, ne treba ni diskutovati.drndalo wrote: Doduse, ja sam to znao, pa mi je bilo jasno sta hoce reci...
ON topic: Na aerodromu u Istanbulu sam bio vise od 20 puta i siguran sam da su u najmanje 15 puta promjenili gate u odnosu na prvobitni objavljen. Ovih ostalih 5 puta nisam siguran ali moguce da su i tada mijenjali, tako da je dobro da putnici koji idu sa Ataturka tu imaju na umu
- ljubav_aha
#3047 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
tacno,nije trebao spominjati tvoje roditelje,ali ste mogli obijca pisati malo laksim tonombambina78 wrote:Vrijedjanje roditelja je stvar koju sam morao prijaviti i to bih uradio za bilo koga, cisto zbog mentalne higijene na forumu. Ako se ne zna diskutovati, pa i zestoko, bez toga, ne treba ni diskutovati.drndalo wrote: Doduse, ja sam to znao, pa mi je bilo jasno sta hoce reci...
ON topic: Na aerodromu u Istanbulu sam bio vise od 20 puta i siguran sam da su u najmanje 15 puta promjenili gate u odnosu na prvobitni objavljen. Ovih ostalih 5 puta nisam siguran ali moguce da su i tada mijenjali, tako da je dobro da putnici koji idu sa Ataturka tu imaju na umu
o kojem istambulskom aerodormu pises
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3048 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
IST nije skraćenica za grad Istanbul, nego za Atatürk International Airport (IATA: IST). Drugi istanbulski aerodrom je Sabiha Gökçen International Airport (IATA: SAW). Čudi me da je jedan avio ekspert tvog kalibra napisao tako nešto.ljubav_aha wrote: kolega koji aerdorom,IST ima dva![]()
- ljubav_aha
#3049 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
IST sam pisala za grad,ne aerodorm,jer sma lijena,kao sto cesto put napisem SAEntropio wrote:IST nije skraćenica za grad Istanbul, nego za Atatürk International Airport (IATA: IST). Drugi istanbulski aerodrom je Sabiha Gökçen International Airport (IATA: SAW). Čudi me da je jedan avio ekspert tvog kalibra napisao tako nešto.ljubav_aha wrote: kolega koji aerdorom,IST ima dva![]()
nisma kriva sto je ista skracenica ZG,SA,ili ,u mom slucaju IST
mene intersuje,gjde je osoba imala problem ,za bambi sam skontala,ataturk,ali incub-ov post nije spomenut grad
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3050 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:IST sam pisala za grad,ne aerodorm,jer sma lijena,kao sto cesto put napisem SAza icao/iata sam jos vise lijena
ne zezaj me
Napisao je na početku svog posta "Istanbul aerodrom". Dakle, grad Istanbul. Budući da nema letova sa SAW prema SJJ, možemo zaključiti da čovjek govori o IST.ljubav_aha wrote: mene intersuje,gjde je osoba imala problem ,za bambi sam skontala,ataturk,ali incub-ov post nije spomenut grad