Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kockica_kockica

#3026 Re: Cijene stanova All about

Post by kockica_kockica »

iamia wrote:
filter74 wrote:Imati nov stan u centru ili novu kucu u Starom Gradu je privilegija koju nema i ne može imati svako. Nije to snobizam, nego jedan vrlo realan pokazatelj necijeg uspjeha ili neuspjeha u životu. Statusni simbol za gradane.

svagdje u svijetu uspjesni ljudi sele svoje familije izvan gradova. jedan beverly hills je upravo to, hills!( brdo.)
isto ce biti i sa sarajevom.
za 20 godina, statusni simbol ce biti ako imas vilu u handzicima.
dosadit ce ljudima slati djecu u skole gdje ih dileri droge mogu sresti na ulici.
dosadit ce ljudima nalaziti opljackane stanove i kuce poslije svakog odmora.
jednostavno ce pokupiti svoju djecu i zenu i nastaniti se u mirnijoj okolini.
u gradu ce ostati samo samci, nezenje, studenti. i slicni.
Statusni simbol: vila u handzicima (gdje god ti ovi handzici bili :roll: ) :lol: :lol: :lol:
Pretpostavljam da ce "handzici" imati svoju privatnu skolu u koju oni koji nemaju statusni simbol nece moci uci.... :oops:
Tvojom logikom statusni simbol vile u "handzicima" nece moci imati samci, nezenje i studenti :D

pokoooooondiiireeeennnnneeeeee tiiiikkkkvveeeeeeee....
RtrnOfSalisbury

#3027 Re: Cijene stanova All about

Post by RtrnOfSalisbury »

.. na suncanoj strani ... (mehko c)

tako je izmedju ostalog oglasen stan na naslovnoj strani na sipu. nako djeluje lijepo i po metru je preko dvije tisoc sto je iznad prosjeka. sta je nako karakteristicno za taj sip i jel se more ta cijena nako malo prilagodit da ne reknem spustit ?
talić

#3028 Re: Cijene stanova All about

Post by talić »

Beverly hills - Poljine. :roll:
U nekim gradovima u Europi već nastaju četvrti "čiste od sirotinje". Jednostavno se visokim cijenama najma rastjeraju a onda se postavljaju kapije, rampe, video nadzor,...
Naša vlasnička struktura je malo problematična pa taj sistem i nije lako primjenjiv.
Realnost je da će u skorijoj budućnosti cijepanje društva prvenstveno po nacinalnom opredjeljenju biti zamjenjeno cijepanjem društva prvenstveno po klasnom statusu.
iamia

#3029 Re: Cijene stanova All about

Post by iamia »

dobro, to stoji.
bogatiji ljudi ce seliti u perifalna podrucja grada. ogradjivati svoje kuce. stavljati kamere. strazare. itd.
ali i oni manje imucni ce bjezati iz grada.
jednostavno zbog opste sigurnosti.
danas malo ko moze u sarajevu otici na odmor a da mu ne provale u kucu.
jednostavno ce narod reci fuck that.. i otici gdje je mirnije i sigurnije.
gdje je manja vjerovatnoca da ce on i djete mu stradati od droge, oruzja ili saobracaja.
taj je proces normalan diljem svijeta. od stokholma do rima i madrida. a o americi i da ne pricam.
filter74

#3030 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

dobro, to stoji.
bogatiji ljudi ce seliti u perifalna podrucja grada. ogradjivati svoje kuce. stavljati kamere. strazare. itd.
ali i oni manje imucni ce bjezati iz grada.
jednostavno zbog opste sigurnosti.
danas malo ko moze u sarajevu otici na odmor a da mu ne provale u kucu.
jednostavno ce narod reci fuck that.. i otici gdje je mirnije i sigurnije.
gdje je manja vjerovatnoca da ce on i djete mu stradati od droge, oruzja ili saobracaja.
taj je proces normalan diljem svijeta. od stokholma do rima i madrida. a o americi i da ne pricam.
Nije tačno. Provale su minorne u statistici. Veća je vejrovatnoća da će vam ukrasti auto u gradu ili da ćete biti izdžepareni. Jako daleko smo mi od toga da nam centar postane ono što je u Americi. Čak i u Beču svi žele da žive u centru i tamo su najskuplji stanovi, a da ne žele u Sarajevu.

Ti čitavo vrijeme okrećeš mlin na vodu građevinskih špekulanata koji sticajem okolnosti grade na periferiji, pa fale periferiju. Centar je centar u Sarajevu, a pizdići su pizdići. To zna svako dijete i džaba se trudiš da nam ogadiš naš grad.
iamia

#3031 Re: Cijene stanova All about

Post by iamia »

ni u becu covjek sa zenom, i dvoje ili vise dijece nece da zivi u centru.
u centru zive vecinom razvedeni likovi i nezenje; naravno i studenti.
mozda pokoji bracni par sa jednim djetetom. ali to je rijetkost.
takodje, centar beca je pun homica.

znas li jednog covjeka u sarajevu kome nisu opljackali ili pokusali opljackati kucu ili stan ?
je ne znam.
novi.dan.nova.nafaka

#3032 Re: Cijene stanova All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

madner wrote:Ama trol vas lozi, sta vam je.
poslušajte druga madnera, troll nas loži.
filter74

#3033 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

ni u becu covjek sa zenom, i dvoje ili vise dijece nece da zivi u centru.
u centru zive vecinom razvedeni likovi i nezenje; naravno i studenti.
mozda pokoji bracni par sa jednim djetetom. ali to je rijetkost.
takodje, centar beca je pun homica.
znas li jednog covjeka u sarajevu kome nisu opljackali ili pokusali opljackati kucu ili stan ?
je ne znam.
Kako da ne. Bio sam na poslovnom seminaru u Beču, Pragu i Minhenu baš na temu nekretnina, razgovarao sa dosta naših ljudi koji stanuju po Njemačkoj, Austriji, Češkoj i sl. Neću da kažem da lupetaš, nego lupetaš do nebesa.
Kakvi homići, kakvi bračni parovi trc, mrc, nemaš pojma... Pa nije ti Beč evropski San Francisco - :lol: :lol: :lol:

Evo link za cijenu kvadrata u Beču. U centru i u dijelu sa vilama od 4000 € do 10000 € po m2 - daleko najviša cijena u tom gradu !!!

http://aucon.at/immopreise/wien/130209_ ... gentum.pdf

Pa što su cijene u nebesima u centru kad niko neće tamo da živi ? Milionski je to grad. Ista situacija je u SVAKOJ evropskoj metropoli ! London, Paris, Rome you name it !

Ta priča o provalama u stanove. Poznam jedan slučaj pokušaja provale u stan, i znam za jedan slučaj za kuću da je obijena, ali vlasnici su bili nemarni i nesmotreni, a srećem nekoliko stotina ljudi oko sebe, i pratim dobro takve stvari. Šta misliš da na selu i van grada ne obijaju kuće ? Znam za mnogo slučajeva da su vikednice obijene, ustvari gotovo sve ih obiju. Fantaziraš i od par slučajeva praviš pravilo da svakome obijajau stanove i kuće. To je prava rijetkost u Sarajevu. Krađe auta ili džeparenje već nije, al i to nije kritično...
iamia

#3034 Re: Cijene stanova All about

Post by iamia »

ti bio na poslovnom seminaru u becu ?? hahaah. ja znam bec kao svoj dzep.

bec uopste nije najskuplje mjesto u austriji. sto se tice troskova stanovanja innsbruck i salzburg su skuplji!.
http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/ ... e/26859510
http://www.vienna.at/wien-ist-nicht-teu ... 9-11012073

uostalom,, jedno mjesto u tirolu na alpama ima najskuplje kuce. na ebenim alpama!
zove se Kitzbuhel.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Um das Preisranking für Immobilien im Eigentum zu erstellen, wurden die Makler nach den Preisen für Einfamilienhäuser (140 m², Grundstück zwischen 500-700 m²) und Villen (250 m², Grundstück ca. 1000 m²) mit guter bis sehr guter Ausstattung gefragt. Nach Ortschaften betrachtet, liegt Kitzbühel hier in beiden Kategorien mit Preisen von 3375 bis 10.750 Euro pro Quadratmeter an erster Stelle, gefolgt von Wiens City (bis 10.000 Euro), Ischgl und Reith (bis 7000 Euro) sowie der Salzburger Altstadt (bis 6700 Euro).
http://derstandard.at/1259281515948/Exk ... el-ist-top
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

presli smo dovoljno u off topic.
skola je zavrsena.
molim da se koncentrisemo na temu.
filter74

#3035 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

ti bio na poslovnom seminaru u becu ?? hahaah. ja znam bec kao svoj dzep.
Zaboli koga šta ti poznaješ ili ne poznaješ. Kao da je to važno. :D
bec uopste nije najskuplje mjesto u austriji. sto se tice troskova stanovanja innsbruck i salzburg su skuplji!.
http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/ ... e/26859510
http://www.vienna.at/wien-ist-nicht-teu ... 9-11012073

uostalom,, jedno mjesto u tirolu na alpama ima najskuplje kuce. na ebenim alpama!
zove se Kitzbuhel.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Um das Preisranking für Immobilien im Eigentum zu erstellen, wurden die Makler nach den Preisen für Einfamilienhäuser (140 m², Grundstück zwischen 500-700 m²) und Villen (250 m², Grundstück ca. 1000 m²) mit guter bis sehr guter Ausstattung gefragt. Nach Ortschaften betrachtet, liegt Kitzbühel hier in beiden Kategorien mit Preisen von 3375 bis 10.750 Euro pro Quadratmeter an erster Stelle, gefolgt von Wiens City (bis 10.000 Euro), Ischgl und Reith (bis 7000 Euro) sowie der Salzburger Altstadt (bis 6700 Euro).
http://derstandard.at/1259281515948/Exk ... el-ist-top
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovdje ne pričamo o vikendicama ni turističkim mjestima, nego o stanovima za stanovanje. Promašio si temu. Sjedi jedan. :lol:

Al evo, razlika između centra Beča, kojeg sam ja par puta poslovno posjetio, i neću se faliti da ga poznajem, jer ti eto sve znaš, al u k...u :lol: i tih tvojih vikendica je u pet deka što se cijene tiče. Loš si primer našo, miješaš jabuke i kruške.
presli smo dovoljno u off topic.
skola je zavrsena.
molim da se koncentrisemo na temu.
Joj što si se pohasio... Ima vas puno internet genijalaca :lol: :lol: :lol: :lol:
Miki123

#3036 Re: Cijene stanova All about

Post by Miki123 »

filter74 wrote:
Ti čitavo vrijeme okrećeš mlin na vodu građevinskih špekulanata koji sticajem okolnosti grade na periferiji, pa fale periferiju. Centar je centar u Sarajevu, a pizdići su pizdići. To zna svako dijete i džaba se trudiš da nam ogadiš naš grad.
Ti si na mojmilu.. kurac je to tvoj grad :D sam si reko, nemoj..
RtrnOfSalisbury

#3037 Re: Cijene stanova All about

Post by RtrnOfSalisbury »

jebote pa kako mi koji nismo iz sarajva a sceli bi se doselit, sad da znamo doklem je grad i dje je bolje :? jedni vako drugi nako .... kakav je taj sip ? ako nije grad ne mi se svidja !
filter74

#3038 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

Rođen i odrasto na Bistriku. Roditelji dobili stan na Mojmilu 85, 86. Stara nena još na Bistriku hvala na pitanju. Sestra i zet u imaju kućerinuna području MZ Logavina, imam svoje prizemlje kod sestre. Made in Sarajevo 100 %. :lol: :lol: :lol:

Malo sam ti ja na Mojmilu ima i 10 godina :skoljka: A biće abg i stančić u centru. Već sam jedan do razvoda imo, pa ću ponovo, ali ovaj put bez hanumice ;-)
gidra

#3039 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

filter74 wrote:
Rođen i odrasto na Bistriku. Roditelji dobili stan na Mojmilu 85, 86. Stara nena još na Bistriku hvala na pitanju. Sestra i zet u imaju kućerinuna području MZ Logavina, imam svoje prizemlje kod sestre. Made in Sarajevo 100 %. :lol: :lol: :lol:

Malo sam ti ja na Mojmilu ima i 10 godina :skoljka: A biće abg i stančić u centru. Već sam jedan do razvoda imo, pa ću ponovo, ali ovaj put bez hanumice ;-)
Nemoj ti meni šta zamjeriti, ali nije ni čudo što si se razveo :lol:
madner

#3040 Re: Cijene stanova All about

Post by madner »

Sada si sebi kontradiktoran, valjda se provale vrse tamo gdje su pozeljni stanovi i imucniji vlasnici :D
filter74

#3041 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

Sada si sebi kontradiktoran, valjda se provale vrse tamo gdje su pozeljni stanovi i imucniji vlasnici
Provala ima nažalost danas svugdje, ali ipak i lopovi biraju usamljena mjesta kao vikendice gdje na miru mogu da odnesu šta god hoće. Stan u Centru, pa još u zgradi sa penzionerima koji su povazadan kod kuće i gledaju na špijunke ili kameru na ulaznim vratima i nije tako lako opljačkati.
madner

#3042 Re: Cijene stanova All about

Post by madner »

Hoces reci da na najelitnijim lokacijama zive pemzioneri koji nista drugo ne rade nego posmatraju ulicu? :D

Opet si pucas u nogu.
filter74

#3043 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

Hoces reci da na najelitnijim lokacijama zive pemzioneri koji nista drugo ne rade nego posmatraju ulicu? :D
Opet si pucas u nogu.
U starijim zgradama u centru ima dosta penzionera, a u ima ih i u novim, da ne govorim da svaka savremena zgrada ima kamere i nadzor neke zaštitarske agencije.
jazzer

#3044 Re: Cijene stanova All about

Post by jazzer »

filter74 wrote:
Opet si pucas u nogu.
U starijim zgradama u centru ima dosta penzionera, a u ima ih i u novim, da ne govorim da svaka savremena zgrada ima kamere i nadzor neke zaštitarske agencije.
Ne vadi se vise, sviju ti :)
iamia

#3045 Re: Cijene stanova All about

Post by iamia »

uvijek sam ja govorio da nasi penzioneri pripadaju eliti :lol:

samo kukaju, a ovamo se razbacuju po verandama u elitnim centrima..! :x
madner

#3046 Re: Cijene stanova All about

Post by madner »

filter74 wrote:
Opet si pucas u nogu.
Meni to ne zvuci kao eljita.

Sta ce im kamere i nadzor kada su provale na nivou statisticke greske :?
filter74

#3047 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

Ne vadi se vise, sviju ti
Ne začatavaj temu ako nemaš ništa pametno da kažeš.
uvijek sam ja govorio da nasi penzioneri pripadaju eliti
samo kukaju, a ovamo se razbacuju po verandama u elitnim centrima..!
Nisu svi penzioneri fukare. Ima i onih koji su bili značajni u bivšem sistemu pa podobijali stanove u centru još za Titina vakta, a ni penzije im nisu male...
Meni to ne zvuci kao eljita.
Sta ce im kamere i nadzor kada su provale na nivou statisticke greske
To je sada trend. Stavljaju se kamere i da vidiš koga ćeš pustiti kad ti zazvoni za interfon, a neće mnogi i da im prosjaci i oni što dijele reklame smetaju. Odakle sad pa to da se kamera stavlja samo zbog lopova ???
madner

#3048 Re: Cijene stanova All about

Post by madner »

Cigani i prosjaci u eljitnom djelu grada, mada je pod nadzorom bivsih visokih zvjerski komunistickog rezima. :shock:

Znaci zato je bitna sigurnosna agencija, da niko ne prosi po ulazu.
jazzer

#3049 Re: Cijene stanova All about

Post by jazzer »

filter74 wrote:
Ne vadi se vise, sviju ti
Ne začatavaj temu ako nemaš ništa pametno da kažeš.
A ovo o cemu ti pises je pametno? Pa podjebava te raja sve vrijeme a ti se ufur'o da ozbiljno polemises. :lol: :lol:

Papak s Mojmila :)
madner

#3050 Re: Cijene stanova All about

Post by madner »

Ma ja, cim bi covjek da se malo nasmije odmah ga neko prekine :D
Post Reply