Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- dječak sa šibicama
#3026 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Koliko filozofije oko crvolikog komada mljevenog mesa i sode bikarbone.
- Santic_Aleksa
#3027 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne znam mu ni potomstvo, a kamol zetEve.Porodice Foht wrote:@Aleksa, da ti nisi onaj Ramizov zet?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3028 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- dječak sa šibicama
#3029 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Onaj Bjelak zmaj sa Ilidze, ja ne znam kakvi su cevapi u Prijepolju ali njemu glavna reklama gomila mesa.
Kvalitet?
Kvalitet?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3030 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
odrondječak sa šibicama wrote:Onaj Bjelak zmaj sa Ilidze, ja ne znam kakvi su cevapi u Prijepolju ali njemu glavna reklama gomila mesa.
Kvalitet?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3031 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jedini koji ovdje suplju prosipa si ti. On poguzija, on zna, niko drugi nema pojma. Samo njegovo valja, svi drugi su seljaci koji su odrasli na krompirima. A on odrastao na kavijaru... Klasicni papak.bitanga_sa_otesa wrote:tako je ,moze ih gotiviti samo neko ko je jeo splacine cijeli zivot pa mu je to dobro.da se ne lazemo,pojeo sam i ja u zadnjih 25 god.nenamjerno tih splacina po cevabdzinicama i buregdzinicama i zajebao se 100x slusajuci likove poput tebe ,al znam sta je dobro a sta lose jer sam poguzija.ja kazem da su ti cevapi dobri samo nekome ko ima cir na ukusu,citaj nekome ko je odrastao na krompiru i jednom mjesecno jeo kalju s kupusom.cevapi u hariju i plavoj vodi su odron,bolji ukus imaju wudy hrenovke.identicni cevapi su kod hodzica,,nekadasnjeg agronoma i u specialu.mrkva, zmajevi ,zmajici i jos neki trovaci su jos veci odroni...ja lazem ,a ti trk u travnik i uzivaj u svojoj realnosti ,niko ti ne brani,samo mojne nama suplju prosipat .Entropio wrote: Je l‘ hoces da kazes da travnicke cevape gotivi samo neko ko je odrastao na kukuruzi i popari?
Prijasnje ne znaci bolje. Mozda tebi da, jer te vraca na neke lijepe dane.
Budimo realni, cevapi u Hariju u Travniku su ukusniji od svakog cevapa u Sarajevu. Mozda prije nije bilo tako, ali sad jeste. Ko kaze drugacije, laze.
meni su najbolji cevapi koje ja ispecem ,a jedne od najboljih sam kupovao u nekadasnjoj mesnici osmic kod plavog oka.
Cevap kod Harija je delicija u odnosu na svaki cevap u Sarajevu danas. Mozda je prije bilo drugacije, ali sad je tako. Ali samo kod Harija, ne drugdje u Travniku. Jedini koji moze da mu pridje je Ferhatovic (Petica).
-
ITNet
#3032 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Stavljati Beska i Zmaj u istu kategoriju dovoljno govori o poznavanju materije sagovornika 
-
tempuser
#3033 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja generalno nisam takav radikal i gurman istancanog ukusa da mi je nesto smece itd. Ja mogu razumjeti da na jednom prostoru, npr Sarajevo, mogu biti bolji i losiji, ali svako podrucje, da ne kazem grad, ima svoje recepte, kako ih ima Banja Luka, u cije bijeli luk, ili kao sam nedavno cuo da se u Jajcu u meso dodavao iscjedjeni bijeli luk i soda bikarbona, tako ih ima Tuzla, Travnik itd tako da se ne mogu porediti neck to neck. Imaju oni neki cevapi przeni u maslu, meni se licno stomak okrene od pomisli na tu masnocu, ali necu tvrditi da su smece ili npr. cevapi u Tuzli, u Sarajci, ni bolji ni losiji od sarajevskih nego su jednostavno razliciti, pa kome se sta svidja. Po meni imaju vise mesa, a manje zacina od sarajevskih!
-
Forumerrer
#3034 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja se moram sloziti da su cevapi kod Harija odlicni. Slobodno mogu reci da sam unazad 10 godina najbolje cevape pojeo u Petici i kod Harija.
Ne jedem cesto cevape, ali kada hocu da ih pojedem gledam da to bude Petica. Znam ih ponekad pojest i iz Mrkve ili Specijala, ali cisti su prosjek. 100 puta su mi ukusniji cevapi iz Ilidzanke, ali i oni su se pokvarili. Nekad sam ih sedmicno jeo na Ilidzi.
A oba Zmaja su mi odron zesci, pogotovo onaj na stanici.
Van Sarajeva bitno napomenuti da donesu "suh" somun i sve bude u redu.
Ne jedem cesto cevape, ali kada hocu da ih pojedem gledam da to bude Petica. Znam ih ponekad pojest i iz Mrkve ili Specijala, ali cisti su prosjek. 100 puta su mi ukusniji cevapi iz Ilidzanke, ali i oni su se pokvarili. Nekad sam ih sedmicno jeo na Ilidzi.
A oba Zmaja su mi odron zesci, pogotovo onaj na stanici.
Van Sarajeva bitno napomenuti da donesu "suh" somun i sve bude u redu.
- bitanga_sa_otesa
#3035 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ja sam odrastao u gradu i ja sam mjerodavan da ti kazem sta valjaEntropio wrote: A on odrastao na kavijaru... Klasicni papak.
ne moras mi pripisivati svoje osobine,ostavi ih za oko kuce i kad odes kod harija na delicije
samo nek ti obavezno cevape poliju onom supom da budu slasniji
svaki banjalucki cevapi sem mujinih su bolji od travnickih i ovih odrona po sarajevu koje sam ranije spomenuo.
-
Forumerrer
#3036 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa moze se naruciti bez toga, kao sto i ja radim. To nema veze s kvalitetom cevapa.bitanga_sa_otesa wrote:samo nek ti obavezno cevape poliju onom supom da budu slasniji
- nepass1
#3037 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
najveca greska, iz sa otisao u tz i ko budala narucim cevapebitanga_sa_otesa wrote:u tuzli nikad nisu znali napraviti cevape,tamo su gori od travnika
- Edin H.
#3038 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sta ti bi?nepass1 wrote:najveca greska, iz sa otisao u tz i ko budala narucim cevapebitanga_sa_otesa wrote:u tuzli nikad nisu znali napraviti cevape,tamo su gori od travnika
- bitanga_sa_otesa
#3039 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ja bio 6 mjeseci....vonji rok...nepass1 wrote:najveca greska, iz sa otisao u tz i ko budala narucim cevapebitanga_sa_otesa wrote:u tuzli nikad nisu znali napraviti cevape,tamo su gori od travnika
- Edin H.
#3040 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja bio u Mariborubitanga_sa_otesa wrote:ja bio 6 mjeseci....vonji rok...nepass1 wrote:najveca greska, iz sa otisao u tz i ko budala narucim cevapebitanga_sa_otesa wrote:u tuzli nikad nisu znali napraviti cevape,tamo su gori od travnika
- bitanga_sa_otesa
#3041 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kakvi su tamo cevapi ?Edin H. wrote:
Ja bio u Mariboru
poslije tz sam otisao u prekomandu u zunovnicu,bila dobra klopa nisu ni trebali cevapi
- Edin H.
#3042 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Upravo tobitanga_sa_otesa wrote: kakvi su tamo cevapi ?![]()
- BHF_Manijak
#3043 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Vala kakvih splacina po Sarajevu ima, kod Harija je jos OK. Bezze se kaki, a cevap k'o cevap, po Carsiji ih ima gorih 100 puta.
- i agree
#3044 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Dje dodje taj hari?
- beni-bu-man
#3045 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
pa dobro, nije nista slago, i meni bi bili da za bolje ne znamvjesticanametli wrote:Naciii bozeeeEdin H. wrote:Entropio wrote:
Budimo realni, cevapi u Hariju u Travniku su ukusniji od svakog cevapa u Sarajevu.fuuuj travnik
- beni-bu-man
#3046 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
slobodno zaobiđii agree wrote:Dje dodje taj hari?
- vjesticanametli
- beni-bu-man
#3048 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Harijavjesticanametli wrote:ZaobiDZi
- vjesticanametli
#3049 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
p dabeni-bu-man wrote:Harijavjesticanametli wrote:ZaobiDZi
- Ned071
#3050 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
dobro, necemo pretjerivati. cevapi nisu kao u sarajevu ali nisu ni toliko losi... ako nista, fino je uređeno i cisto je...