Ako mislimo na istu djevojku, nazalost preminula je juce u bolnici.NeyDan wrote:Maloprije mi isprica sestra da je danas/veceras oko pola 6 udarilo auto neku curu u blizini muzeja (vjerovatno teze), pa me interesuje jel' neko zna nesto vise o tome ... na portalu nema nikakva vijest
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Trasimaco
#3026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
Gray
#3027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zonbirile wrote:-------------------------------------------------------minjonja wrote:moze li sad prevod za dummies?![]()
znaci nece biti poslana u pritvor, ali ipak ce joj se suditi jer je ubila makasa?
pa to je normala,ne može je niko osloboditi suđenja.Znači na suđenje mora ići,a samo tamo može biti oslobođena.
Može ukoliko tužilac smatra da nema elemenata krivičnog djela da odluči da uopšte ne podiže optužnicu.
-
thepatriot
#3028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I šta bi s ovim tzv. "nevladinim" organizacijama, što sad ne protestvujete, tata Betmen zabranio il' je sigurnosna situacija sad kad je SDP na vlasti bolja!?
Ko vas ne zna...
- Vragolan
#3029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ti si nepismen, ako znas pisati i koristiti se kompjuterom ne znaci da si pismen, prvo se informisi sta je vlast i ko je nadlezan za sta (ko je premijer, ko je ministar unutrasnjih poslova, itd itd to je vlast/vlada) z za sta je nadlezan gradonacelinik,thepatriot wrote:I šta bi s ovim tzv. "nevladinim" organizacijama, što sad ne protestvujete, tata Betmen zabranio il' je sigurnosna situacija sad kad je SDP na vlasti bolja!?Ko vas ne zna...
toliko o prozivanju sdp-a i betmena
a sto se tice nevladinih organizaciaj tu si u pravu
-
thepatriot
#3030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vragolan wrote:ti si nepismen, ako znas pisati i koristiti se kompjuterom ne znaci da si pismen, prvo se informisi sta je vlast i ko je nadlezan za sta (ko je premijer, ko je ministar unutrasnjih poslova, itd itd to je vlast/vlada) z za sta je nadlezan gradonacelinik,thepatriot wrote:I šta bi s ovim tzv. "nevladinim" organizacijama, što sad ne protestvujete, tata Betmen zabranio il' je sigurnosna situacija sad kad je SDP na vlasti bolja!?Ko vas ne zna...
A kad je mama Semiha bila gradonačelnica ispred SDA, te iste "nevladine organizacije", tražile su njenu smjenu i odgovornost, pa šta je sad
Dosta,Acips,CCI,Građani Sarajeva, šta ima "nevladine", bolje bi vam stajao naziv: SDP-ove ili Zlajine organizacije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja rane dosadan sithepatriot wrote:Vragolan wrote:ti si nepismen, ako znas pisati i koristiti se kompjuterom ne znaci da si pismen, prvo se informisi sta je vlast i ko je nadlezan za sta (ko je premijer, ko je ministar unutrasnjih poslova, itd itd to je vlast/vlada) z za sta je nadlezan gradonacelinik,thepatriot wrote:I šta bi s ovim tzv. "nevladinim" organizacijama, što sad ne protestvujete, tata Betmen zabranio il' je sigurnosna situacija sad kad je SDP na vlasti bolja!?Ko vas ne zna...
A kad je mama Semiha bila gradonačelnica ispred SDA, te iste "nevladine organizacije", tražile su njenu smjenu i odgovornost, pa šta je sad![]()
Dosta,Acips,CCI,Građani Sarajeva, šta ima "nevladine", bolje bi vam stajao naziv: SDP-ove ili Zlajine organizacije
otišla je u dubai zato je spominjana na prosvjedima
- amrica
#3032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mobbing, pravi pravcati, na radnom mjestu, i toliko joj je dusevne boli nanio da je morala malo na put, da vrati kuvetakomi wrote:[
ja rane dosadan si
otišla je u dubai zato je spominjana na prosvjedima![]()
![]()
Evo, ja prva priznajem, imala sam 5000 EUR za svaki izlazak na proteste, plus topli obrok... i prevoz, u cashu, i jos placeni staz itd
A mogu zamisliti sta su imali "sefovi" tih NVO, svaki vilu na Brijunima dobio
- KadSeMrtviProbudimo
#3033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@thepatriot, siguran sam da je tebi posve jasno zašto je Semiha bila prozivana onomad, samo se danas praviš blesav, a istina je da i danas birokrata i društvenih parazita ima i danas u vlasti, nije samo Semiha bila politički neodgovorna (npr, jesi li se ikad zapitao šta je ona stvarno radila u Dubaji, gdje je izvještaj o službenom putu, o utrošenom državnom novcu...nema ga!, ili - kako je, npr. njen suprug dobio sve moguće povlastice i otvorio ogromnu pizzeriju 20 m ispod prozora zgrade u kojoj stanuju, a da ne spominjem još i vožnju djece u školu službenim automobilom itd, itd. (mogao bih jako mnogo primjera navesti, ali će me i zbog ovog off.a moderator opomenuti)), i ubijeđen sam da si ti samo jedan bezobrazan provokator, koji je vjerovatno materijalno i finansijski oštećen njenim izlaskom iz kruga nepotizma, birokratije i korupcije. Izgleda da u gaće pišaš od muke...thepatriot wrote:A kad je mama Semiha bila gradonačelnica ispred SDA, te iste "nevladine organizacije", tražile su njenu smjenu i odgovornost, pa šta je sad![]()
- alibaba_i_30_godina
#3034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da i ja sam to jucer saznao ...Trasimaco wrote:Ako mislimo na istu djevojku, nazalost preminula je juce u bolnici.NeyDan wrote:Maloprije mi isprica sestra da je danas/veceras oko pola 6 udarilo auto neku curu u blizini muzeja (vjerovatno teze), pa me interesuje jel' neko zna nesto vise o tome ... na portalu nema nikakva vijest
Zao mi je djevojke prije svega jer se radi o cudnoj sudbini. Prije nekoliko godina roditelji su joj poginuli u saobracajnoj nesreci, a sada i ona. Ostao je samo njen brat, stariji od nje tek par godina.
Znam da je nekad danas bila dzenaza na groblju Obad.
Zalosno, ali nigdje nijedne recenice o ovom incidentu i dok se neki raspravljaju o potpuno nebitnim temama, ovako bitne prolaze nezapazeno.
- amrica
#3035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
02-03-2010 02:00
Iza Mahmudije Rustemi ostalo sedamnaestoro djece
- Sedamnestero djece je ostalo bez majke, tako da je suvišno pričati o jadu i belaju koji nas je sve iznenada zadesio - ovako je počeo svoju potresnu priču Hajrulah Hajro Mučišta, muž 49-godišnje Mahmudije Rustemi, koja je nakon duge i teške bolesti preminula u petak. Prema njegovim riječima, veliki udio u bolesti njegove supruge su doprinijeli katastrofalni uvjeti u kojima živi porodica Mučišta.
Bez struje, vode, kupatila....
- U današnje vrijeme i kokoš ima svoje gnijezdo. Moja porodica, kao što možete vidjeti, živi bez struje, vode, kupatila, pa i kanalizacije. Navečer kada legnemo, budući da nas ukupno ima 22, izgledamo kao poredane flaše piva. Kuća, koja po još većem belaju nije moja, ne priliči ni ljudima iz 19 vijeka. Krov prokišnjava, vode i vlage u stanu nikada ne manjka... Upravo zbog toga se razbolila moja supruga, a to su i ljekari potvrdili. Ležala je u bolnici u Podhrastovima, gdje je jadnica i umrla - u jednom dahu kazao je Mučišta.
Mučišta kaže da mu je najteže zbog djece o kojima se sada nema ko brinuti.
- Mene skoro nikada nema, jer moram roviti po kontenjerima, sakupljati staro željezo, plastične boce, a sve to ne bi li zaradio koju marku da prehranim svoju porodicu. Umjesto da se bavim oko sahrane moje supruge, na teretu imam i ove svakodnevne probleme od kojih ne mogu pobjeći - kaže Mučišta.
Da stvar bude gora, prije osam mjeseci, Mučišta je ostao i bez 21-godišnjeg sina Valtera Mučište.
- Njega je ubila droga. Šta da vam kažem... Bio je povodljiv i to ga je koštalo glave. Najgore u svemu što su iza njega ostala supruga i dvoje maloljetne djece. Ne mogu ih prekrižiti, tako da se i, pored svoje djece, brinem i o njima. Kakvi da su, moja su krv - rekao je Mučišta.No, nije to jedini problem, koji glava ove porodice nosi na svojim leđima. Sinovi Robert i Emrah Mučišta su iza rešetaka već nekoliko mjeseci. Robert je jedan od najpoznatijih maloljetnih delikvenata u našoj zemlji, a do sada je izvršio na desetine razbojništava, uglavnom napadajući starije žene. Javnosti je poznat po stravičnom zločinu, kada je sa maloljetnim Jetonom Osmanijem i Robertom Hrustićem zapalio i usmrtio staricu Ljubicu Đokić Spasojević. Njihov podeblji dosije otac nije želio pretjerano komentarisati.
Četvero djece u Domu
- Nema se tu šta reći. Najdraže bih da se o tome ni ne piše. Pa, ostao sam bez četvero djece, koja su smještena u Dom za nezbrinutu djecu. Nisam mogao da se adekvatno brinem za njih, zbog čega su prosili. Lako je običnoj raji pričati o nama i donositi neke zaključke o ovoj porodici. Neki i mrze našu porodicu! Ali, da li se neko zapitao šta bi uradio na mom mjestu? I da li bi bolje podizao i odgajao djecu - kazao je Mučišta. Na ovu temu se nadovezao rođak Đelajdin Ćelaj. Prema njegovim riječima, Robert nije krao iz zabave ili neke obijesti.
-
- Pa, tuga i jad vas natjeraju da barem nakratko pobjegnete iz svijeta realnosti. Nažalost, on iz tog sivila može samo tako pobjeći. A, koliko znam, njegov drug s kojima je zajedno krao ga je i navukao na te jade - kaže Ćelaj, te dodaje kako ni njegovoj porodici ne cvjetaju ruže.
- Bio sam borac od prvog do posljednjeg dana. Tada su me svi na liniji ljubili i govorili ''to batko'', jer sam imao srce, a političari su nas obmanuli govoreći kako ćemo ''zlatnim kašikama jesti''. Pogledajte me sada, nemam ni običnu kašiku, a i da je imam, šta će mi kada nemam u nju šta staviti - ogorčeno govori Ćelaj.
Prije dvije godine, porodici Mučišta bila je oteta i njihova kćerka Selvija. Kako je «San» već ranije pisao, nju je tada oteo Ramče Redžepov iz Srbije. Tada je, uz izgovor da je traži otac, izmamio iz kuće i strpao u vozilo. Na sreću, ako ništa, ova priča je dobila sretan epilog.
- Selvija je uspjela pobjeći i vratiti se nama. U međuvremenu se udala i barem s te strane smo zadovoljni - zaključio je Hajrulah Mučišta.
A. Kapo
I pored problema školuju se
I pored silnih problema, kako kaže Hajrulah Mučišta, nekoliko djece se, ipak, školuje. Prema njegovim riječima, rado bi svu djecu poslao u školske klupe, ali nema od čega. Za vrijeme naše posjete, zatekli smo nekoliko mališana, koji su nas sramežljivo gledali. Tek jedna mala djevojčica je uspjela sramežljivo reći kako ide u školu i da je prošla ''dvojkom''. U njihovim očima se jasno moglo vidjeti da ne traže ništa što većina današnje djece ima, poput kompjutera i ostalih razonoda. Sve što žele i što je ujedno njihov nedosanjan san jeste krov nad glavom i normalan obrok!
Apel za pomoć
Hajrulah Mučišta apelovao je za pomoć sve nadležne institucije, islamske zajednice, kao i ljude dobre volje da pomognu njemu i njegovoj porodici.
- Bio bih presretan kada bih barem dobio struju i vodu, te riješio kanalizaciju. Nemam gdje djecu da okupam, pogotovo sada kada je zima. I svaki drugi vid pomoći bi mi dobro došao. Od hrane i odjeće, pa do drva, sve bi mi dobro došlo. Nekoliko puta sam se obraćao za pomoć, ali bezuspješno. I kada mi neko od vlasti da nešto, to je dovoljno tek za jedno dijete, a šta ću s ostalima - pita se Mučišta.
Sahrana danas
Mahmudiji Rustemi dženaza će se obaviti danas na mezarju Vlakovo. Iza nje su pored supruga Hajrulaha Hajre Mučište ostala djeca Ruši, Viser, Bastijan, Đulijano, Ardijan, Oliver, Robert, Leonard, Emrah, Raza, Selvija, Šeherzada, Bukurija, Duda, Violeta, Kanita i Selma.
- amrica
#3036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://www.oslobodjenje.ba/images/smrto ... 010.02.pdfNeyDan wrote:
Zao mi je djevojke prije svega jer se radi o cudnoj sudbini. Prije nekoliko godina roditelji su joj poginuli u saobracajnoj nesreci, a sada i ona. Ostao je samo njen brat, stariji od nje tek par godina.![]()
![]()
Zalosno, ali nigdje nijedne recenice o ovom incidentu i dok se neki raspravljaju o potpuno nebitnim temama, ovako bitne prolaze nezapazeno.
- alibaba_i_30_godina
#3037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zalosno zaista.amrica wrote:http://www.oslobodjenje.ba/images/smrto ... 010.02.pdfNeyDan wrote:
Zao mi je djevojke prije svega jer se radi o cudnoj sudbini. Prije nekoliko godina roditelji su joj poginuli u saobracajnoj nesreci, a sada i ona. Ostao je samo njen brat, stariji od nje tek par godina.![]()
![]()
![]()
Tako mlada i lijepa djevojka. Tesko njenom bratu, sada je sam - znam da ima amidze i da su bili kod jednog od njih ali opet da izgubi i roditelje i sestru na isti nacin.
Zna li se kako je doslo do nesrece?! Da li je djevojka prelazila na crveno, vozac prebrzo vozio?!
- shuriken
#3038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
BOSNA
Na mjestu gdje iz kamena voda poteče, gdje kamenjar oživi, taj jedan komadić zemlje nazvaše Bosna. Ljudski skromna, božanski lijepa; neko povika: >To je moja domovinaNekako s proljeća ona procvjeta, izvori i dalje teku, moji djedovi su ponosni, krv njihova časna proli se. Svijet se ogriješio prema sebi griješeći prema nama, kosti nam razbacaše po predgrađima, smetljištima i vrletima ovim bosanskim. Ali, mi prkosimo vremenu, jer bosanski čovjek nije stvoren da puže. Tuđe nikada ne diramo, a svoj komad čuvamo. I niko više u kamen neće pretvoriti tvoje izvore i krajolike, Bosno, jer ti imaš svoje domoljube. I drugi te opjevaše, neki slučajni prolaznici, ali niko kao ja. Uspomenom na tvoje čari na dušu mi smiraj pada, za života ih se ne bih nasitila, jer brzo se ovdje živi, ali kratko; kratko, ali lijepo; lijepo, međutim samo jednom!
Napisala Šejla Čičak III-7
Na mjestu gdje iz kamena voda poteče, gdje kamenjar oživi, taj jedan komadić zemlje nazvaše Bosna. Ljudski skromna, božanski lijepa; neko povika: >To je moja domovinaNekako s proljeća ona procvjeta, izvori i dalje teku, moji djedovi su ponosni, krv njihova časna proli se. Svijet se ogriješio prema sebi griješeći prema nama, kosti nam razbacaše po predgrađima, smetljištima i vrletima ovim bosanskim. Ali, mi prkosimo vremenu, jer bosanski čovjek nije stvoren da puže. Tuđe nikada ne diramo, a svoj komad čuvamo. I niko više u kamen neće pretvoriti tvoje izvore i krajolike, Bosno, jer ti imaš svoje domoljube. I drugi te opjevaše, neki slučajni prolaznici, ali niko kao ja. Uspomenom na tvoje čari na dušu mi smiraj pada, za života ih se ne bih nasitila, jer brzo se ovdje živi, ali kratko; kratko, ali lijepo; lijepo, međutim samo jednom!
Napisala Šejla Čičak III-7
- burek_in_space
#3039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Onako kako sam ja chuo od jednog njenog poznanika, prelazila je na crvenom ali koliko vjerovati djecharcu koji je bio van sebe kada je prichao o ovome?!
Rahmet joj dushi
Rahmet joj dushi
-
kEN0
#3040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da se najezis
stvarno mi je zao, a tekst je tacan da tacniji ne moze!
http://www.facebook.com/group.php?gid=3 ... 9183841244
http://www.facebook.com/group.php?gid=3 ... 9183841244
- chuchumbamayumbe
#3041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Prelijepa djevojka, prelijep tekst...jos kada shvatis da ona koja ga je pisala vise nije ziva.
Neka joj je rahmet.
Nadam se da ce brat ostati pri pameti, nakon ovolike tragedije u samo nekoliko godina.
Tragedija.

Neka joj je rahmet.
Nadam se da ce brat ostati pri pameti, nakon ovolike tragedije u samo nekoliko godina.
Tragedija.
- alibaba_i_30_godina
#3042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ima jos nekoliko stvari koje sam htio citirati ali sam izostavio jer je i ovo je previse.amrica wrote: Da stvar bude gora, prije osam mjeseci, Mučišta je ostao i bez 21-godišnjeg sina Valtera Mučište.
- Njega je ubila droga. Šta da vam kažem... Bio je povodljiv i to ga je koštalo glave. Najgore u svemu što su iza njega ostala supruga i dvoje maloljetne djece.
Ali, da li se neko zapitao šta bi uradio na mom mjestu? I da li bi bolje podizao i odgajao djecu - kazao je Mučišta.
Neka vlasti siromašnim daju krov nad glavom i posao i niko neće krati.
Ne znam samo zasto je uopce pravio ovoliko djece, covjece nemas ti sta da jedes al' zato imas snage i hrabrosti da napravis djecu. I kako je samo ovaj sa 21 godinom uspio da vec ima dvoje djece. Nimalo mi nije zao ovih ljudi, da smo uredjena drzava i da se ima ko brinuti o ovakvim i slicnim problemima, svu djecu bi im uzeo i stavio u dom nek barem tu imaju koliko toliko normalan zivot.
I jos smije pitati sta bi neko uradio da je na njegovom mjestu?! Pa niko ko ima imalo razumijevanja i mozga ne bi uradio nesto takvo, prvo sebe ne bi doveo u tu situaciju a zatim zenu. Najlakse je onda baljezgati na drzavu kako nista ne valja i ne daje para sirotinji!! Ali, sta ste to vi dali ovoj drzavi u kojo zivite?! Gdje god da budu ostave iza sebe tragove koje treba brisati i po nekoliko mjeseci, godina ... sjetite se samo porusenog Doma penzionera u Nedzaricima.
Ni na koji nacin ne zelim da diskriminiram bilo koga ali ovo je zaista preslo sve bezobrazluke.
- alibaba_i_30_godina
#3043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Protiv sudbine se ne moze ...burek_in_space wrote:Onako kako sam ja chuo od jednog njenog poznanika, prelazila je na crvenom ali koliko vjerovati djecharcu koji je bio van sebe kada je prichao o ovome?!![]()
![]()
Rahmet joj dushi
- amrica
#3044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Dana 02.03.2010.godine oko 18,15 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka Č.Š., rođena 1991.godine i H.M., rođena 1990.godine, obje nastanjene u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Ford Fokus”, reg. oznake 335-K-595, kojim je upravljao vozač V.A., rođen 1986.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj neuzgodi teške tjelesne povrede (fraktura desne potkoljenice i ključne kosti desnog ramena) zadobila je Ć.Š., dok je H.M. zadobila neutvrđen stepen povreda. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je Č.Š. zadržana na daljem liječenju. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.
- Trasimaco
#3045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Danas sam bio na njenoj Dzennazi. Izgubiti roditelje na taj nacin i prezivjeti tu saobracajnu nesrecu zajedno sa bratom, da bi joj se ovo sad desilo je nesto grozno. Nema nikakve pravde na ovom svijetu. Je... ti ovaj zivot! Poznajem ih jako dugo, tako da je sve ovo crnjak teski.NeyDan wrote:Da i ja sam to jucer saznao ...Trasimaco wrote:Ako mislimo na istu djevojku, nazalost preminula je juce u bolnici.NeyDan wrote:Maloprije mi isprica sestra da je danas/veceras oko pola 6 udarilo auto neku curu u blizini muzeja (vjerovatno teze), pa me interesuje jel' neko zna nesto vise o tome ... na portalu nema nikakva vijest![]()
![]()
![]()
Ono sto se prica, mada jos ne mogu 100% potvrditi kao tacno, jeste to da joj nije snimljena neka unutrasnja povreda. Lezala je u bolnici sa saniranim povredama noge i kljucne kosti, primala posjete i sve je bilo OK. Svi smo culi vijest da se oporavlja. Onda odjednom stize vijest da je preminula. Navodno je dobila unutrasnje krvarenje i to je bio uzrok smrti. Ako je ovo zaista istina, onda necije glave treba da lete za takav rad. Ponavljam, nije ovo sigurno, jer se sve prebrzo desilo i niko jos nije 100% pouzdan izvor, mada je ova prica citav dan prepricavana.
I ovdje takođe zelim njenom bratu i amidži koji su zivjeli s njom izraziti najdublje saucesce kao naravno i ostaloj rodbini. Sam Bog zna da ovo nije posteno.
- chuchumbamayumbe
#3046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja upravo citam fraktura potkoljenice, kljucna kost...od takvih povreda se ne bi trebalo umirati.

- sheilak
#3047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
chuchumbamayumbe wrote:Ja upravo citam fraktura potkoljenice, kljucna kost...od takvih povreda se ne bi trebalo umirati.
![]()
![]()
![]()
Umire se i do laksih stvari-ako dospijes u ruke sarajevskim doktorima.
- alibaba_i_30_godina
#3048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da, bas sam se i ja zacudio kada sam maloprije procitao. Odmah sam i pomislio na ono sto je napisao Trasimaco.chuchumbamayumbe wrote:Ja upravo citam fraktura potkoljenice, kljucna kost...od takvih povreda se ne bi trebalo umirati.
![]()
![]()
![]()
Nazalost, nije to jedini slucaj, ima takvih propusta samo sto je javnost malo upoznata sa istim. Znao sam jednog covjeka koji je prije nekoliko godina umro zbog doktora, tacnije jedne doktorice, koja ga je poslala kuci u krevet umjesto na operacioni stol.
Porodica je htjela da tuzi bolnicu ali su odustali od toga, izmedju ostalog i zbog finansijskih problema.
- neo7
#3049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
:O :O :Oamrica wrote:![]()
Dana 02.03.2010.godine oko 18,15 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka Č.Š., rođena 1991.godine i H.M., rođena 1990.godine, obje nastanjene u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Ford Fokus”, reg. oznake 335-K-595, kojim je upravljao vozač V.A., rođen 1986.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj neuzgodi teške tjelesne povrede (fraktura desne potkoljenice i ključne kosti desnog ramena) zadobila je Ć.Š., dok je H.M. zadobila neutvrđen stepen povreda. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je Č.Š. zadržana na daljem liječenju. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.
svaki dan prolazim tom raskrsnicom i stvarno ima budala koji voze ko ludi :S
-
samo_ovaj_put
#3050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
koja je to raskrsnica?