K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3026 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by JoseMujica »

Thorgerson wrote: 03/11/2025 14:21 Samo kazem da se malo strpite i smanjite ocekivanja.

Pogledati stanje od prije par godina i sada
https://www.rezultati.com/kosarka/bosna ... rezultati/

Dakle, ovo je vanserijski napredak. Jbg, znam i ja bih volio da deremo sve redom i da imamo jos bolje igrace i trenera, ali nemamo. I ne znaci da necemo imati.

Ali ovo postici sve za par godina, u okruzenju kakvo je u Sarajevu i nasoj drzavo - ravno je cudu. Pa i u Srbiji koja zivi kosarki, neces naci ovakav skok nekog kluba u par godina.

Nije da popujem, nego onako cudno mi jbg da se popljuva sve, a do jucer te nekakav Bratunac tamburao 15 razlike. :roll:
kad budeš platio godišnju i gledao utakmice onda se javljaj

ovako palamudiš bezveze
Cvancika

#3027 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Cvancika »

Fazon je sto to "jucer" ustvari nije bas jucer, nego je ovo treca sezone gdje se prave IDENTICNE greske. Prvu niko nije rekao nista, jer pocelo je tek, naucice se. Drugu sezonu raja je govorila pa kako je moguce da su opet ovoliko fulili. Ovo je treca sezona, duplo vise para nego prethodne dvije zajedno, i opet nemas centra, nemas trenera. Nismo otkrili toplu vodu nego se i prije pocetka sezone znalo da ce tako biti.

Parsons i Young, jbga, ne snalaze se, ali dosli su sa reputacijom, ne moze se bas kriviti toliko neko. Ali da Aco ne moze, da Salic ne moze, da je West divljak se znalo. I za pola rostera tako.

Plus, na konto 5-6 hiljada ljudi koji dolaze na tekme, zive tu i placaju poreze, dobijes 3 miliona iz budzeta i ti onda odlucis da opet te ljude gulis sa 35 km po tekmi. 140 mjesecno po osobi ti treba da gledas Bosnu, koja da se ne lazemo, nije ni Zeljo ni Sarajevo.
Thorgerson

#3028 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Thorgerson »

JoseMujica wrote: 03/11/2025 14:25
Thorgerson wrote: 03/11/2025 14:21 Samo kazem da se malo strpite i smanjite ocekivanja.

Dakle, ovo je vanserijski napredak. Jbg, znam i ja bih volio da deremo sve redom i da imamo jos bolje igrace i trenera, ali nemamo. I ne znaci da necemo imati.

Ali ovo postici sve za par godina, u okruzenju kakvo je u Sarajevu i nasoj drzavo - ravno je cudu. Pa i u Srbiji koja zivi kosarki, neces naci ovakav skok nekog kluba u par godina.

Nije da popujem, nego onako cudno mi jbg da se popljuva sve, a do jucer te nekakav Bratunac tamburao 15 razlike. :roll:

ovako palamudiš bezveze
Pa vidi, odmah jesam naveo to. Dakle, disclamer da fkt nisam gledao utakmice. Ok, prihvatam to da baljezgam i da mozda nemam pravo na to, dok neko ko fkt ide na tekmu ima pravo na kritiku. Stoji.

Medjutim, navedi mi klub iz okruzenja da je sa zadnjeg mjesta jedne godine, za tri godine dosao do evropskih takmicenja i ABA lige.

I ne, nije retoricko pitanje. Nego fkt ima li takav klub? Iskreno, to nije mali skok. :?

Jos ako dodamo na to Bosna nije rezimski klub u koji pumpaju svi pare redom, taj skok se meni cini jos vecim uspjehom.
JoseMujica

#3029 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by JoseMujica »

Thorgerson wrote: 03/11/2025 15:26

ovako palamudiš bezveze
Pa vidi, odmah jesam naveo to. Dakle, disclamer da fkt nisam gledao utakmice. Ok, prihvatam to da baljezgam i da mozda nemam pravo na to, dok neko ko fkt ide na tekmu ima pravo na kritiku. Stoji.

Medjutim, navedi mi klub iz okruzenja da je sa zadnjeg mjesta jedne godine, za tri godine dosao do evropskih takmicenja i ABA lige.

I ne, nije retoricko pitanje. Nego fkt ima li takav klub? Iskreno, to nije mali skok. :?

Jos ako dodamo na to Bosna nije rezimski klub u koji pumpaju svi pare redom, taj skok se meni cini jos vecim uspjehom.
:facepalm:

fakat veze s vezom nemaš...bolje šuti tita ti...gro para upumpanih u Bosnu su iz budžeta
Isner

#3030 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Isner »

Nije tačno da povratak iz mrtvih mora biti step by step, tamo gdje ima keša i dobre selekcije košarkaša, možeš dobre rezultate napraviti i za sezonu...
A kad para nema onda se može i korak po korak, škola košarke, ulog za budućnost, kupi jeftino preprodaj skupo itd...
Dugarry

#3031 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Dugarry »

Thorgerson wrote: 03/11/2025 15:26

ovako palamudiš bezveze

Pa i Split bi napravio veliki korak, da im iz budzeta daju lovu koju je dobila KK Bosna.
Leopard_SA

#3032 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Dugarry wrote: 03/11/2025 16:30 Pa i Split bi napravio veliki korak, da im iz budzeta daju lovu koju je dobila KK Bosna.
Cekaj malo, pa Bosna je tek za ovu sezonu dobila ozbiljne pare od vlasti. Zadnje dvije godine je dosta napredovala bez para iz budzeta. Ne kontam sta hoces da kazes?

Isto tako, budzet je koliko sam upratio oko 6 miliona KM za ovu sezonu, sto je solidan budzet za ABA ligu i dobar budzet za Europa Cup. S tim da ja pretpostavljam da dio ovih para koje smo dobili ide na vracanje prijasnjeg duga KK Bosna koji je prema zadnjim podacima izmedju 5 i 10 miliona KM
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3033 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Imas neke utakmice na YT pogledaj i sve ce ti biti jasno....evo ti pa biraj...

https://www.youtube.com/results?search_query=kk+bosna
hrasno38

#3034 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Cvancika wrote: 03/11/2025 14:53 Fazon je sto to "jucer" ustvari nije bas jucer, nego je ovo treca sezone gdje se prave IDENTICNE greske. Prvu niko nije rekao nista, jer pocelo je tek, naucice se. Drugu sezonu raja je govorila pa kako je moguce da su opet ovoliko fulili. Ovo je treca sezona, duplo vise para nego prethodne dvije zajedno, i opet nemas centra, nemas trenera. Nismo otkrili toplu vodu nego se i prije pocetka sezone znalo da ce tako biti.

Parsons i Young, jbga, ne snalaze se, ali dosli su sa reputacijom, ne moze se bas kriviti toliko neko. Ali da Aco ne moze, da Salic ne moze, da je West divljak se znalo. I za pola rostera tako.

Plus, na konto 5-6 hiljada ljudi koji dolaze na tekme, zive tu i placaju poreze, dobijes 3 miliona iz budzeta i ti onda odlucis da opet te ljude gulis sa 35 km po tekmi. 140 mjesecno po osobi ti treba da gledas Bosnu, koja da se ne lazemo, nije ni Zeljo ni Sarajevo.
BRAVO! Vec trecu sezonu selekcija igraca je katastrofa a pogotovo ove godine kad su sredstva i te kako znacajna. Imenima je ekipa jaka ali fizickom spremom pojedinih igraca je katastrofalna. I ne samo fizickom spremom mnogi ljudi iz kosarke su primjetili zescu kurcobolju Atica, neprepoznatljivog Halilovica, predebele Salica i Personsa, nejasnog Younga koji je u Galati igrao toplo hladno ali ovdje nema ni t od toplo, Delalic nekako ne znam djeluje totalno fizicki indisponiran za ovu kosarku i West koji je sve ali ne dobar play. Strasna greska se napravila sto se iz prosle sezone nisu ostavili Vrabac i Luke koji su svaki na svoj nacin strasni animatori za ekipu i strasno korisni igraci.
Dakle treca sezona se fula sa igracima jer igrace bira jedan te isti covjek sto je totalno pogresno jer Barbaric ne moze peopznati igraca koji je potreban Bosni. Robersona je moga dobiti za manje pare nego sto daje Westu i Personsu a dobio bi dinamit igraca u napadu. Poslije EP trebao je odmah kontaktirati Omica jer je covjek nevjerovatan borac ispod kosa. Dovesti Audiga, Atica, ostaviti Westa kao rezervnog playa, Salica kao backup centra.Forsirati sto vise Gutica i ubaciti u roster Novaka Manojlovoca i davati mu minute i sve to bi bilo puno puno bolje. Ovo sto sada Bosna igra je za svakoga ko prati kosarku cisti uzas od kosarke.
neno#4

#3035 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

Leopard_SA wrote: 03/11/2025 17:21
Dugarry wrote: 03/11/2025 16:30 Pa i Split bi napravio veliki korak, da im iz budzeta daju lovu koju je dobila KK Bosna.
Cekaj malo, pa Bosna je tek za ovu sezonu dobila ozbiljne pare od vlasti. Zadnje dvije godine je dosta napredovala bez para iz budzeta. Ne kontam sta hoces da kazes?

Isto tako, budzet je koliko sam upratio oko 6 miliona KM za ovu sezonu, sto je solidan budzet za ABA ligu i dobar budzet za Europa Cup. S tim da ja pretpostavljam da dio ovih para koje smo dobili ide na vracanje prijasnjeg duga KK Bosna koji je prema zadnjim podacima izmedju 5 i 10 miliona KM
Ma nije baš tako, sve si promašio..
Prošle godine je dobila 800 hiljada od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo…
Bosna nema ništa s ovim..Ovo ide preko Royala sve..Budžet je ispod 5 miliona maraka..
sukis

#3036 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by sukis »

Thorgerson wrote: 03/11/2025 13:47 Nisam pratio ove tekme Bosne zadnje vrijeme, jesam rezultate. Udjoh ovdje citam komentare, pa jebote je li to toliko lose ili malo pretjerujete?

Mislim, pricamo o klubu koji je do jucer prakticno bio ugasen.

Gledam sezonu 21/22, predzadnji na tabeli!!! Omjer 5 - 18!!! Radnik, Bratunac, Slavija ih tamburali redom s lakocom.

To nije bilo bas tako davno. To je bilo prije haman 2 do 3 godine. De malo, urazumite se i spustite na zemlju.

Ok, uredu je da zelis da budemo jos bolji. Ali ljudi dragi, bili smo na dnu totalnom. Ispod dna. Pa zar vi mislite da se tek tako moze podici ekipa za 3 godine.

Ovo sto je do sada uradjeno je ravno cudu. A sad opletite i pisite sta hocete. Klub treba podrzati, ali kazem, ovo ide na dobro i samo da ovako nastave. Narocito jer drzava, grad ne stoje iza ovog kluba. Ovo je rad par individualaca koji su to sve pokrenuli s mrtve tacke. Al bas mrtve... jer ko se ovome realno nadao? Do prije nekoliko godina 60% sanse su bile da ce klub biti ugasen, 40% da ce prezivjeti i 0% da ce kroz koju godinu igrati sa Murciom, CZ i sl.
Ako vec pricas o skokovima onda moras uzeti u obzir da je ta liga iz koje su kako kazes skocili u ABA ligu prilicno loseg kvaliteta, tako da taj skok i nije nesto veliki kako ti navodis. Da se razumijemo, sada imaju budzet solidan za ABA ligu, da se plasiraju u doigravanje to bi vec bio skok, ovakvim igrama to sigurno nece uraditi iako imaju solidan budzet. Ne razmisljam uopste o tome da dobijemo Zvezdu ili Buducnost u nasoj grupi ali da uhvatimo trece ili cetvrto mjesto to vec sa ovim budzetom je ostvarivo, medjutim izraziti lose igraju za ovaj nivo, ne ide nam na ruku i to sto favoriti kiksaju, Zvezda kiksala neku vecer, momcadi sa kojim bi se mozda borili za mjesta za doigravanje uzimaju neplanirane pobjede, umjesto da mozda mi to uradimo, ali kako se odvija situacija tesko. Imao sam neka nadanja da ce recimo kod Zvezde koja igra Euroligu na izrazito visokom nivou doci do zamora kada budu igrali protiv nas pa ih mozda iznenadimo, medjutim oni lijepo rasipaju bodove, vec su dvije utakmice kiksali i tesko da to vise urade.
Razumijem da su Buducnost, Dubai, Partizan i Zvezda klasama iznad nas ali sa ostalim treba i mora bolje. Koliko sam upratio, ovdje niko to i ne ocekuje da se dobiju Buducnost i Zvezda ali bilo je ocekivati da se recimo dobiju ona djeca iz Mege i tako neke utakmice.
maximilijana

#3037 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by maximilijana »

Vrabac je u KK Bosni il bio na pogresnoj poziciji il imao sihire.
U reprezentaciji je bio bolji a u Bosni kritican, pokusaji zakucavanja koji su bili fula, slobodna bacanja ocajna.
A imao je dobru minutazu u klubu ali nije se bas pokazao. Totalno druga osoba bude u repki, svrsishodniji je bio.
hrasno38

#3038 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

maximilijana wrote: 04/11/2025 01:58 Vrabac je u KK Bosni il bio na pogresnoj poziciji il imao sihire.
U reprezentaciji je bio bolji a u Bosni kritican, pokusaji zakucavanja koji su bili fula, slobodna bacanja ocajna.
A imao je dobru minutazu u klubu ali nije se bas pokazao. Totalno druga osoba bude u repki, svrsishodniji je bio.
Zato je Vrabac odradjivao u odbrani posla ko svi ostali igraci skupa
JoseMujica

#3039 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by JoseMujica »

haj sve razumijem, ali ama baš nikako da se za Lukeom plače :lol:
Altsa

#3040 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Ma vala ni za Vrabcem nisam pustio suzu.
JoseMujica

#3041 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by JoseMujica »

Altsa wrote: 04/11/2025 12:52 Ma vala ni za Vrabcem nisam pustio suzu.
:thumbup:

dao bi mu stoju da ide :lol:
Logovan

#3042 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

JoseMujica wrote: 04/11/2025 10:39 haj sve razumijem, ali ama baš nikako da se za Lukeom plače :lol:
Pa zbog toga što je došao još gori :D
JoseMujica

#3043 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by JoseMujica »

Logovan wrote: 04/11/2025 13:39
JoseMujica wrote: 04/11/2025 10:39 haj sve razumijem, ali ama baš nikako da se za Lukeom plače :lol:
Pa zbog toga što je došao još gori :D
mislim da je ono Luke, al pustio bradu :lol:
hrasno38

#3044 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Altsa wrote: 04/11/2025 12:52 Ma vala ni za Vrabcem nisam pustio suzu.
Luke je odlican igrac i pokazao je koliko zna kada mu je Aco dao pravu minutazu
Dugarry

#3045 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Dugarry »

Ja volim Vrabca.

Njegovo je da igra fenomenalnu odbranu, da skace u odbrani i napadu i da par koseva. Da se naravno ne oslanja na njega u napadu.
Kad mu nadjes pravu ulogu, kao sto je Beciragic uradio, dobijes dobrog igraca.
Thorgerson

#3046 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Thorgerson »

Ne bi bilo lose i da se, ne do bog, napravi igrac. Sta je sa omladinskim pogonom. Postoji li, radi li iko s djecom. Poznajem neke trenere jbt 20 godina ono radi ko trener i poluigraca nije napravio. Dakle, ne ocekujem superstara, ali raditi nesto 20 godina i biti toliko neuspjesan... ne znam, fakat trebas biti umjetnik. Stavise, da stvar bude gora, znam ih koje su unistili dosta mladih igraca i talenata od koji je moglo biti nesto.
swanfilter

#3047 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by swanfilter »

Dugarry wrote: 04/11/2025 21:34 Ja volim Vrabca.

Njegovo je da igra fenomenalnu odbranu, da skace u odbrani i napadu i da par koseva. Da se naravno ne oslanja na njega u napadu.
Kad mu nadjes pravu ulogu, kao sto je Beciragic uradio, dobijes dobrog igraca.
Da je tokom karijere dva ljeta platio individualnog trenera Vrabac bi bio paklen igrac.
Logovan

#3048 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Napravimo seriju 17:0 i onda nam slože kontru 0:11 :lol:
Altsa

#3049 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Evo za ove sto nisu do sada gledali tekme nek im je reper za igru Bosne druga polovina prve 1/4 gdje ne znaju gdje im je guzica a gdje glava.
Last edited by Altsa on 05/11/2025 19:51, edited 1 time in total.
4L0n3

#3050 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by 4L0n3 »

Thorgerson wrote: 05/11/2025 15:20 Ne bi bilo lose i da se, ne do bog, napravi igrac. Sta je sa omladinskim pogonom. Postoji li, radi li iko s djecom. Poznajem neke trenere jbt 20 godina ono radi ko trener i poluigraca nije napravio. Dakle, ne ocekujem superstara, ali raditi nesto 20 godina i biti toliko neuspjesan... ne znam, fakat trebas biti umjetnik. Stavise, da stvar bude gora, znam ih koje su unistili dosta mladih igraca i talenata od koji je moglo biti nesto.
Ne postoji, unisteno.
Post Reply