Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- dinooh
#3026 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ne znam. Ja nisam provjeravao do sada. Ali ocito da je kod forumasa obracunalo po drugom kursu nego je bio taj dan kod nas.
-
rangoj
#3027 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nije mi jasno kakvo je raiffaisen sranje napravio sa ovim Visa karticama?! Juce sam pripremio čestitke na cardstore, platio i nakon 10min stiže da mi je kartica odbijena O_o (dva puta za redom, treći put nisam ni pokusavao). Normalno radi na Paypal i google Play store, nije radila, ali je problem riješen.
Zar je moguće da je raiffaisen po default blokirao Online plaćanje na bilo kojem sajtu, i da ih onda odobrava po potrebi nakon što se korisnici žale. Prvoj proradio paypal, pa par dana kasnije Play store, a manji sajtovi i dalje ne rade. CardStore je vjerovatno najpoznatiji sajt na svijetu za čestitke, svake godine ga koristim za poslodavca i saradnike, ali eto ovaj put ništa!!!
Ja razumijem da oni nesto "mijenjaju" i prave nova pravila, ali ne razumijem zašto ne obavještenje svoje korisnike?! O_o Pravi balkanski javasluk! Da su mi javili na vrijeme, izvadio bih još jednu karticu za ovakve stvari, recimo Unicredit zagrebačku ili nešto slično.
Zar je moguće da je raiffaisen po default blokirao Online plaćanje na bilo kojem sajtu, i da ih onda odobrava po potrebi nakon što se korisnici žale. Prvoj proradio paypal, pa par dana kasnije Play store, a manji sajtovi i dalje ne rade. CardStore je vjerovatno najpoznatiji sajt na svijetu za čestitke, svake godine ga koristim za poslodavca i saradnike, ali eto ovaj put ništa!!!
Ja razumijem da oni nesto "mijenjaju" i prave nova pravila, ali ne razumijem zašto ne obavještenje svoje korisnike?! O_o Pravi balkanski javasluk! Da su mi javili na vrijeme, izvadio bih još jednu karticu za ovakve stvari, recimo Unicredit zagrebačku ili nešto slično.
- ja nisam ja
#3028 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ni meni.Legla mi 2 refunda preko paypala na karticu ima 5 dana ali se na kartici ne viderangoj wrote:Nije mi jasno kakvo je raiffaisen sranje napravio sa ovim Visa karticama?! .
-
quarterback
#3029 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
maloprije mi PP odbi UC karticu, prodje RF
-
shandrprcSA
#3030 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
juce ja platio sa RF i prodje
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3031 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
3-5 radnih dana treba da se prikazu, mada nekad se zna potrefiti da nakon par sati legne, to nešto bude pa legne u roku nekoliko satija nisam ja wrote:Ni meni.Legla mi 2 refunda preko paypala na karticu ima 5 dana ali se na kartici ne viderangoj wrote:Nije mi jasno kakvo je raiffaisen sranje napravio sa ovim Visa karticama?! .
- ja nisam ja
#3032 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Do sad uvjek legne nakon 2 dana sad duze pa eto gledam stalno
- forest gump
#3033 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja ne mogu da verifikujem novu RFZ Visa karticu na paypalu.
- dinooh
#3034 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
imas li 2$ na kartici?forest gump wrote:Ja ne mogu da verifikujem novu RFZ Visa karticu na paypalu.
- forest gump
#3035 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da, naravno.dinooh wrote:imas li 2$ na kartici?forest gump wrote:Ja ne mogu da verifikujem novu RFZ Visa karticu na paypalu.
Zvao sam danas info telefon i gospođa mi reče da imaju problema sa paypalom i da nema veze kada će to riješiti.
- dinooh
#3036 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Proradilo je vec za paypal koliko sam skontao po postovima forumasa
- forest gump
#3037 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo sad probao verifikovati i ne prolazi.dinooh wrote:Proradilo je vec za paypal koliko sam skontao po postovima forumasa
- dinooh
#3038 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja sam u subotu platio uredno. Proslo bez problema. Pokusaj sutra
- forest gump
#3039 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Izbaci mi ovo.

-
rangoj
#3040 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kartica sada radi normalno na paypal i google play store, ali zajebava na drugim servisima.
Napravio sam čestitke na cardstore, koji normalno sa ovom istom karticom koristim svake godine, platio ih i nakon 15 min transakcija je odbijena sa obrazloženjem da su mi podaci na kartici neispravni, i tako već 3 dana za redom, ista priča. O_o (u isto vrijeme na paypal i play store normalno radi)
Meni je ovo sa cardstore VELIKO sranje, jer ja moram poslati te čestitke i sada moram moljakati nekog ko ima neku drugu karticu da mi pomogne!
Kao da u raiffeisen-u moraju ručno odobriti svaki Online servis koji želimo koristiti... Nakon što se veliki broj ljudi žali što ne radi... Stvarno mi nije jasno sta se dešava. Danas ću podnijeti zahtjev za karticu u Unicredit banci.
Napravio sam čestitke na cardstore, koji normalno sa ovom istom karticom koristim svake godine, platio ih i nakon 15 min transakcija je odbijena sa obrazloženjem da su mi podaci na kartici neispravni, i tako već 3 dana za redom, ista priča. O_o (u isto vrijeme na paypal i play store normalno radi)
Meni je ovo sa cardstore VELIKO sranje, jer ja moram poslati te čestitke i sada moram moljakati nekog ko ima neku drugu karticu da mi pomogne!
Kao da u raiffeisen-u moraju ručno odobriti svaki Online servis koji želimo koristiti... Nakon što se veliki broj ljudi žali što ne radi... Stvarno mi nije jasno sta se dešava. Danas ću podnijeti zahtjev za karticu u Unicredit banci.
Last edited by rangoj on 24/12/2014 14:04, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
#3041 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ima li love na njoj?forest gump wrote:Izbaci mi ovo.
- forest gump
#3042 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
shandrprcSA wrote:ima li love na njoj?forest gump wrote:Izbaci mi ovo.
Već sam odgovorio potvrdno na to pitanje:)
Sad sam konačno uspio verifikovati karticu uz asistenciju gđice iz RFZ banke. Navodno je morala resetovati transakcije. Kakve transakcije? Nova kartica, neverifikovana.
-
rangoj
#3043 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo maloprije sam zvao raiffeisen da im kazem da CardStore sajt ne uspjeva da procesuira moju karticu, a gospodja operater mi kaze da sam vjerovatno pogresno uni podatke sa kartice! O_o - Koristim ovu karticu za online placanje vec 4 godine, znam napamet podatke i vec 6 put pokusavam platiti iznos od 2,5$
- I onda mi kaze, kolik je transakcija kostala? Ja kazem 2,5$! A ona ce: pokusajte ponovo upravo sam vam podigla dozvoljeni limit po transakciji!!! O_o
OVO JE J*BO LUD ZBUNJENOG!! Tj. oni iz raiffeisena, j*bu nas!!!
- I onda mi kaze, kolik je transakcija kostala? Ja kazem 2,5$! A ona ce: pokusajte ponovo upravo sam vam podigla dozvoljeni limit po transakciji!!! O_o
OVO JE J*BO LUD ZBUNJENOG!! Tj. oni iz raiffeisena, j*bu nas!!!
- forest gump
#3044 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I meni je isto spominjala nekakve pogrešne unose(navodno).
Mute nešto očigledno.
Mute nešto očigledno.
- daky585
#3045 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kod mene je isti problem. Znači zvao si, rekao da imaš problema sa paypal verifikacijom i to je odmah bilo riješeno?forest gump wrote: Sad sam konačno uspio verifikovati karticu uz asistenciju gđice iz RFZ banke. Navodno je morala resetovati transakcije. Kakve transakcije? Nova kartica, neverifikovana.
-
rangoj
#3046 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma jedu g*vna!forest gump wrote:I meni je isto spominjala nekakve pogrešne unose(navodno).
Mute nešto očigledno.
Juce kada je rekla da ce mi kao "povecati limit" - uspjela mi je proci samo jedna transakcija, za samo jednu cestitku - danas opet ni jedna nece da prodje...
Kontam da bi moglo biti da su uveli neku vrstu zastite i da sajt odobravaju jedan po jedan, kao i transakcije - i sada se ne snalaze dobro, ili sistem ne radi kako treba. Paypal su odobrili prvi, Google PLay Store 3 dana kasnije, a na https://www.cardstore.com mi je prosla jedna transakcija nakon sto je ona "povecala limit"...
Njihovo ponasanje je uzasno, kao ne znaju sta je problem i sl. Kako mozes musteriji, komitentu reci da ne znas?! O_o
Kao da imaju fikuse za telefonom, a ne ljude, nista ne znaju, ne znaju potraziti odgovor i ponavljaju glupa pitanja iz dana u dan, "imate li dovoljno novaca i da li ste pogreno ukucali podatke"...
- forest gump
#3047 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da, ali tek kad sam drugi put nazvao. Prvi put mi nije ponudila nikakvu pomoć i rekla je da veze nema kad će riješiti problem.daky585 wrote:Kod mene je isti problem. Znači zvao si, rekao da imaš problema sa paypal verifikacijom i to je odmah bilo riješeno?forest gump wrote: Sad sam konačno uspio verifikovati karticu uz asistenciju gđice iz RFZ banke. Navodno je morala resetovati transakcije. Kakve transakcije? Nova kartica, neverifikovana.
Sutradan sam opet nazvao i nisam baš bio fin i učtiv. Namah mi je riješila problem.
- daky585
#3048 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo i ja sam riješio - iz prvog pokušaja.
Čak je i žena na vezi bila ljubazna. 
- House
#3049 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
povezao sam AMEX i Paypal
a sad u kupovinu 
-
Umalo popisivac
#3050 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mene zanima provizija koju uzima PayPal prilikom prebacivanja na tekuci racun. Je li ja mogu sam odrediti zelim li prebaciti sredstva na tekuci ili to ide automatski nakon 30 dana? Posto imam namjeru prodati (ili bar pokusati) podosta stvari na eBayu a stvari su relativno male vrijednosti pa bih radje kad se toga nakupi onda sve zajedno prebacio sebi na tekuci.
i jos jedna stvar je, sad kad ja nesto prodam, i imam taj novac na svom PayPal racunu, znam da moram cekati 30 dana da se prebaci na tekuci, al da li ja mogu odmah kupovati s tim iznosom sto je meni na PayPalu, neovisno od moje kartice i tekuceg?
i jos jedna stvar je, sad kad ja nesto prodam, i imam taj novac na svom PayPal racunu, znam da moram cekati 30 dana da se prebaci na tekuci, al da li ja mogu odmah kupovati s tim iznosom sto je meni na PayPalu, neovisno od moje kartice i tekuceg?