O'zone wrote:Iskreno meni bi ljepše bilo samo da su odradili crni monument sa srebrenim grbom i to je to.
Kakav crni tenk?
Sarajevo Construction
-
Innovation
#3026 Re: Sarajevo Construction
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3027 Re: Sarajevo Construction
Meni odlicno izgleda spomenik kod opstine Novi Grad.
Ovaj za odred Bosna je trebalo suptilnije uraditi.
Dosta njih je bilo u spotu Vojnik srece.
Npr zadnji kadrovi spota,njih 6 hodaju,mogli su nesto na taj fazon. Kakav crni tenk.
Ovaj za odred Bosna je trebalo suptilnije uraditi.
Dosta njih je bilo u spotu Vojnik srece.
Npr zadnji kadrovi spota,njih 6 hodaju,mogli su nesto na taj fazon. Kakav crni tenk.
- thekupus
#3028 Re: Sarajevo Construction
a sta ce taj spomenik u parku kod druge gimnazije? Previse zelenila pa treba malo razbiti betonom?
- JThomas
#3029 Re: Sarajevo Construction
razbiće to ajnadžić jednom zgradicom vrlo brzo...

- saibaba
#3030 Re: Sarajevo Construction
Bode oci onaj park.JThomas wrote:razbiće to ajnadžić jednom zgradicom vrlo brzo...![]()
Pocnemo sa spomenikom zavrsimo sa hotelom ...
- Logovan
#3031 Re: Sarajevo Construction
Ma jebo zelenilo, šta će nam, daj nam beton, daj da se gradi.thekupus wrote:a sta ce taj spomenik u parku kod druge gimnazije? Previse zelenila pa treba malo razbiti betonom?
Tamo blizu gimnazije će uništiti zelenilo zbog spomenika, a sa druge strane gdje je groblje biće možda neki objekat, zaboravio sam o čemu je riječ.
Zelenilo nam ne treba.
-
ciza_bliza
#3032 Re: Sarajevo Construction
Pa u pravu ste, ali je vama zelenilo najobičnija livada sa kadificama po rubovima, nema u gradu uređenog parka za pohvaliti se, a spomenici nisu prepreka ničemu...
- Hajvan
#3033 Re: Sarajevo Construction
Logovan wrote:Ma jebo zelenilo, šta će nam, daj nam beton, daj da se gradi.thekupus wrote:a sta ce taj spomenik u parku kod druge gimnazije? Previse zelenila pa treba malo razbiti betonom?![]()
Tamo blizu gimnazije će uništiti zelenilo zbog spomenika, a sa druge strane gdje je groblje biće možda neki objekat, zaboravio sam o čemu je riječ.
Zelenilo nam ne treba.
na mjestu ‘Austrijske kuce” cije ruine i temelji jos uvijek stoje u tom dijelu parka (slika iznad) ce se graditi neki novi sadrzaj…
Naime, usvajanjem amandmana Kluba vijećnika Naše stranke na budžet Općine Centar obezbijeđeno je 50.000 KM za izradu projektne dokumentacije za izgradnju centra za djecu.
- Ideja je da se uspostavi centar u kojem će djeca imati priliku da se besplatno obrazuju, kroz cjelodnevne radionice i kurseve. Planirano je da se tu održavaju kursevi stranih jezika, glumačke i likovne sekcije, edukacija o reciklaži, saobraćaju i odgovornom djelovanju, ali i osigura mjesto za sportske i druge grupe. Prostor ujedno može koristiti i kao dječija čitaonica i biblioteka - rekli su iz Kluba vijećnika Naše stranke u Centru.
Pojasnili su da su za "Dnevni centar za zdravo odrastanje djece" predložili Austrijsku kuću, jer se radi o idealnoj lokaciji u parku u kojem već postoji instalirano dječije igralište.
- Osim toga, Austrijska kuća je već u vlasništvu Općine Centar što će definitivno ubrzati realizaciju ove inicijative i smanjiti troškove. Nadamo se da će se što prije krenuti u realizaciju ovog projekta, kako bismo dobili prostor u kojem će djeca iz svih škola s područja naše općine zajednički provoditi slobodno vrijeme - zaključili su iz Naše stranke.
- thekupus
#3034 Re: Sarajevo Construction
Ali ovaj park je najblize pravom parku sto imamo u Sarajevu, ne ukljucujuci Trebevic i Vrelo Bosne. Ima potencijal da bude pravi park, kada bi se zatvorio sa svih strana zelenom ogradom, kada bi se povezale dvije strane nekim pjesackim mostom preko kojeg bi mogla kolica,bicikli i sl., i kada bi se posadilo jos drveca. Tada bi licilo na nesto bas.ciza_bliza wrote:Pa u pravu ste, ali je vama zelenilo najobičnija livada sa kadificama po rubovima, nema u gradu uređenog parka za pohvaliti se, a spomenici nisu prepreka ničemu...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3035 Re: Sarajevo Construction
gledam neki dan joy division dokumentarac
kaže nisam drvo vidio do 9. godine
kaže nisam drvo vidio do 9. godine
- Thorgerson
#3036 Re: Sarajevo Construction
Meni samo nije jasno koja je svrha praviti spomenik nakon 20+ godina od rata. Cemu? Zasto? Koja je poenta?
Znaci shvatio bih da su oni tim vojnicima pomogli sve im se oduzili. Pa ono slag na kraju, jos ih nagrade spomen obiljezljem.
Ali sve su ih haman otresli ko slinu, pola ih pomrlo sto je prezivjelo, pola ih ludo od ptsp-a itd. Povlace ih po sudovima. Znaci totalno zapostavljeni, prepusteni sami sebi.
Pa meni je ovo provokacija jbt. Ja da sam pripadnik te jedinice, javno bi izasao i zamolio da ovo ruglo ne prave.
Neko obiljezlje, spomenik su davno trebali napraviti.
Ovo je samo jos jedno puko iskoristavanje heroja u politicke svrhe.
Znaci shvatio bih da su oni tim vojnicima pomogli sve im se oduzili. Pa ono slag na kraju, jos ih nagrade spomen obiljezljem.
Ali sve su ih haman otresli ko slinu, pola ih pomrlo sto je prezivjelo, pola ih ludo od ptsp-a itd. Povlace ih po sudovima. Znaci totalno zapostavljeni, prepusteni sami sebi.
Pa meni je ovo provokacija jbt. Ja da sam pripadnik te jedinice, javno bi izasao i zamolio da ovo ruglo ne prave.
Neko obiljezlje, spomenik su davno trebali napraviti.
Ovo je samo jos jedno puko iskoristavanje heroja u politicke svrhe.
- So What!
#3037 Re: Sarajevo Construction
Sarajevo Tower @ NNAgib (SSC)

- karanana
#3038 Re: Sarajevo Construction
Pa i nije mu neka mikrolokacija. Hitna i one barake vase miskina. Vjerovatno ce barake rusiti ali opet mi nije nesto u tom krugu.
- drug_profi
#3039 Re: Sarajevo Construction
Sad gledam katastar, da vidim ko je vlasnik ovog zelenila na uglu Ložioničke i Krupske, kad ono Meho Kodro 1/1.
- VladaFBiH
#3040 Re: Sarajevo Construction
znam da su mu pojedine firme nudile "dobre" pare za tu lokaciju ali on nije htio da čuje... čak se pričalo da je to prodao Tibri ali izgleda za sada ništa od toga...drugi profil wrote:Sad gledam katastar, da vidim ko je vlasnik ovog zelenila na uglu Ložioničke i Krupske, kad ono Meho Kodro 1/1.
- Haris.ba
#3041 Re: Sarajevo Construction
Pa izgradiće se sve okolo. Biće klasično stambeno naselje.karanana wrote:Pa i nije mu neka mikrolokacija. Hitna i one barake vase miskina. Vjerovatno ce barake rusiti ali opet mi nije nesto u tom krugu.
- Logovan
#3042 Re: Sarajevo Construction
Pa gdje ti neće biti nešto kad je u ovom dijelu grada vrijeme stalo. Ništa se ne gradi, ne obnavlja, ništa se ne dešava.karanana wrote:Pa i nije mu neka mikrolokacija. Hitna i one barake vase miskina. Vjerovatno ce barake rusiti ali opet mi nije nesto u tom krugu.
- Henry Chinaski
#3043 Re: Sarajevo Construction
Ima li iko da spriječi ovakvu glupost? Umjesto da pucaš od ponosa kad god prođeš pored spomenika, specijalci će postati predmet šprdnje.Karabaja wrote:U planu izgradnja spomenika veteranima Odreda policije Bosna u parku pored Druge gimnazije
http://sa-c.net/news-archive/item/4282- ... bosna.html
Morao sam provjeriti kalendar da nije prvi april.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3044 Re: Sarajevo Construction
Hoce li on zauzeti cijelu ovu parcelu skroz do Puta zivota?Haris.ba wrote:Pa izgradiće se sve okolo. Biće klasično stambeno naselje.karanana wrote:Pa i nije mu neka mikrolokacija. Hitna i one barake vase miskina. Vjerovatno ce barake rusiti ali opet mi nije nesto u tom krugu.
-
Trebam te
#3045 Re: Sarajevo Construction
karanana wrote:Pa i nije mu neka mikrolokacija. Hitna i one barake vase miskina. Vjerovatno ce barake rusiti ali opet mi nije nesto u tom krugu.
Bas bezveze skroz...
-
Trebam te
#3046 Re: Sarajevo Construction
Henry Chinaski wrote:Ima li iko da spriječi ovakvu glupost? Umjesto da pucaš od ponosa kad god prođeš pored spomenika, specijalci će postati predmet šprdnje.Karabaja wrote:U planu izgradnja spomenika veteranima Odreda policije Bosna u parku pored Druge gimnazije
http://sa-c.net/news-archive/item/4282- ... bosna.html
Morao sam provjeriti kalendar da nije prvi april.
Zesca sprdnja od spomenika...
Kako nam svak moze glupost podvaliti, a kad pricamo niko pametniji od nas!!!
Ajnadzic je zesca ubleha novokomponovanog BH sistema i politike
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3047 Re: Sarajevo Construction
Nedzad Ajnadzic je sirovija verzija imenjaka iz Novog Sarajeva. Ako je to ikako moguce.
- JThomas
#3048 Re: Sarajevo Construction
sve je to isto samo je ovaj na početku prvog mandata, to je jedina razlika.
- So What!
- VladaFBiH
#3050 Re: Sarajevo Construction
jesu li ovo pomjerili slovo ISo What! wrote: