Soul_Sista wrote:..onaaaaj jel ovo bas nesto o japanskim autima ili se nesto drugo krije iza naslova?corolla02 wrote:izmedju kapi, kad se nadje vremena
Ja mislim da je o autima corrola je u pitanju..
Moderator: Chloe
Soul_Sista wrote:..onaaaaj jel ovo bas nesto o japanskim autima ili se nesto drugo krije iza naslova?corolla02 wrote:izmedju kapi, kad se nadje vremena
well. sretan putSoul_Sista wrote:..e hvala na pojasnjenju, nije da imam vozacku i da me auta zanimaju ali sad znam kako cu zadivit Japance kad odem tamoispricam im sve sto pise u ovoj knjizi o historiji njihove auto industrije
bez zeze, ja mislim da bi se oni divili tome
tutibaja wrote:
hvala.corolla02 wrote:well. sretan putSoul_Sista wrote:..e hvala na pojasnjenju, nije da imam vozacku i da me auta zanimaju ali sad znam kako cu zadivit Japance kad odem tamoispricam im sve sto pise u ovoj knjizi o historiji njihove auto industrije
bez zeze, ja mislim da bi se oni divili tome

kako da dodjem do ovoga?2407 wrote:
Roman Ljudi knjige inspirisan je istinitom pricom o Sarajevskoj hagadi.
Tokom Drugog svjetskog rata knjigu u Bosni od nacista spasava jedan musliman rizikujuci svoj zivot; u 19. stoljecu dio je spletkarenja hedonistickih Beclija; od lomaca inkvizicije spasava je jedan katolicki svecenik; ove ali i druge price cine tajnu historiju neprocjenjive Sarajevske hagade - srednjovjekovnog jevrejskog molitvenika spasenog iz ruina ratom razorenog grada.
Knjiga se 1996. nalazi u spretnim rukama Hanne Health koja se bavi konzervacijom rijetkih knjiga. Premda je zanima i sadrzaj, njena masta biva zaokupljena skrivenom historijom knjige. Sicusni tragovi - krilo leptira, kristali soli, bijela dlaka, mrlje od vina koje je pronasla na stranicama i u povezu, za Hannu su kljuc koji otvara vrata tajni ove knjige.
ha ha habogumil-8 wrote:Trenutno čitam poruke na SARAJEVO-X Forumu!
pustopoljina wrote:kako da dodjem do ovoga?2407 wrote:
Roman Ljudi knjige inspirisan je istinitom pricom o Sarajevskoj hagadi.
Tokom Drugog svjetskog rata knjigu u Bosni od nacista spasava jedan musliman rizikujuci svoj zivot; u 19. stoljecu dio je spletkarenja hedonistickih Beclija; od lomaca inkvizicije spasava je jedan katolicki svecenik; ove ali i druge price cine tajnu historiju neprocjenjive Sarajevske hagade - srednjovjekovnog jevrejskog molitvenika spasenog iz ruina ratom razorenog grada.
Knjiga se 1996. nalazi u spretnim rukama Hanne Health koja se bavi konzervacijom rijetkih knjiga. Premda je zanima i sadrzaj, njena masta biva zaokupljena skrivenom historijom knjige. Sicusni tragovi - krilo leptira, kristali soli, bijela dlaka, mrlje od vina koje je pronasla na stranicama i u povezu, za Hannu su kljuc koji otvara vrata tajni ove knjige.
obozavam ovakve stvari-otkrivanje pozadine i okolnosti nekih stvari koje se jednostavno smatraju istorijskim faktom.

Knjiga koja ima tako dirljivu pricu da ceteplakati kao dijete kad je budete citali.groka_00 wrote:Crna duša – Ahmet M. Rahmanović, treći puta je čitam knjiga je fantastična...nepropustite ovo...![]()
Gospoda Ministarka wrote:Zna li ko gdje u Sarajevu mogu naci Ozren Kebo "Sarajevo za pocetnike" ali na engleskom???
A ima li i u jednoj knjizari u Sarajevu?jedna wrote:Gospoda Ministarka wrote:Zna li ko gdje u Sarajevu mogu naci Ozren Kebo "Sarajevo za pocetnike" ali na engleskom???
Ja sam u Tuzli kupila na nekom sajmu knjige, izdanje zagrebačko "Naklada Zoro" čini mi se