Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jahh

#3026 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by jahh »

kojeime wrote:U slucaju blokade treba svaki gradjanin koji zakasni na posao ili neku obavezu tuziti udruzenje Sa taksi a time i sve clanove udruzenja. Svaki gradjanin koji ima problem dolaska u bolnicu da uradi isto. A ne zelim ni da zamislim sta bi neko bio u stanju taksistima da uradi ako bi mu clan porodice bio zdravstveno ugrozen zbog blokade.

Da taksisti blokiraju institucije koje ne sankcionisu ilegalne taksiste i da naprave problem zaposlenicma/rukovodstvu tih institucija to bi bilo u redu. Na primjer fizicki blokiraju zgradu u kojoj je ta institucija i ljudi ne mogu izaci i otici kuci. A blokirati i dostavu hrane i ostalog. Pa ko duze izdrzi. Taj nacin borbe protiv institucija koje ne rade svoj posao bih podrzao. Medjutim taksisti su isuvise velike kukavice da to urade, ne smiju na vlast, pa ce se izivljavati na gradjanima. Da blokiraju grad i ljude koji sa njihovim problemom nemaju nista? Ako u ovom kantonu postoji imalo vlasti, u tom slucaju im treba poslati specijalce, rulju rastjerati vodenim topovima, a od gradjevinskih firmi iznajmiti teska vozila, pa i od vojske posuditi tenkove i rascistiti taksi vozila koja blokiraju grad. Troskove iznajmljivanja i eventulanog ostecenja opreme koristene za rasciscavanje vozila isporuciti udruzenju Sa taksi, a ako ne plati oduzeti mu dozvolu i oduzeti licence taksistima koji su clanovi udruzenja. A ako dodje do ostecenja taksi vozila pri rasciscavanju, sami su taksisti krivi, neka sami popravljaju vozila.

Javni interes slobodnog kretanja gradjana je vazniji od interesa privatnika, tako da zakonsko uporiste za upotrebu sile postoji.
Tako nešto je pretjerano, ipak je ovo BiH. Najlakše bi bilo najaviti da svako ko dođe da protestuje ostat će bez licence. I ovi slučajno što prolaze bi zaobišli čaršiju.
mali_balon

#3027 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mali_balon »

Evo javljam se da cu bez ikakve naknade voziti bager koji ce zgrtati taksi vozila i ista bacati na otpad, vlasnicima istih to sve naplatiti i jos neke ekoloske takse izmisliti, a novce u dobrotvorne svrhe.
Mamu ih lopovsku nehljebsku.
hodža

#3028 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by hodža »

Image
dita von teese

#3029 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dita von teese »

Ja cesto pomislim da su sarajevski taksisti najbolje sto Sarajevo ima da ponudi.
Na osnovu iskustva od cca pedesetak voznji, mogu potvrditi da su sarajevski taksisti face. Izuzetno strucni kad treba nekoga oschatzovati, da li se, kada i kako kome obratiti. Ma imam osjecaj da mi dusu procitaju dok kazem lokaciju. Eto, nema veze sa ovim njihovim strajkom, ali ima sa temom. Sarajevski taksista nisu dno dna.:)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3030 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dr.gog »

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... e-poznajem

Načelnik kurirske službe, višedecenijski :D ...žao mi ovih ljudi :(

I da, sa blokiranog S.o.u.r.ce ba,pošto vidim da je link na filteru:
vijesti
Objavljeno: 08.12.2011
Sinoć na Grbavici gorio „Mercedes”
BIVŠI TAKSIST JAVNO PRIJETI PREDSJEDNIKU SARAJEVOTAXIJA

Prošle sedmice gorila su tri automobila u Sarajevu, i sve tri su namjerno zapaljena. Prvo je u subotu (27.11.) izgorilo vozilo marke "Mercedes" u općini Centar, a potom su, dva danas kasnije (30.11.) u općini Stari Grad zapaljena još dva vozila, "BMW" i "VW buba". Jutros je zapaljen još jedan u naselju Grbavica, ali je vlasnik uspio spriječiti veću štetu.

Gorio je još jedan "Mercedes", a njegov vlasnik Filduz Kučević, inače bivši taksist, za paljevinu automobila optužio je Envera Suljagića, predsjednika Udruženja Sarajevotaxi.

Ekipa portala Source.ba bila je na licu mjesta i razgovarala s Kučevićem, a potom i sa Suljagićem o incidentu. Prvi čovjek Sarajevotaxija nije bio pretjerano raspoložen za komentar čitavog slučaja, ali je za naš portal pristao govoriti.

Kao razlog za paljenje njegovog automobila, Kučević navodi osnivanje novog taksi udruženja na području Sarajeva, koje su osnovali njegove kolege i on, a što je zasmetalo Suljagiću.

S druge strane, Suljagić negira ikakvu vezu s paljenjem automobila i tvrdi kako će protiv Kučevića podnijeti prijavu zbog lažnih optužbi, ali i prijetnji koje je Kučević javno iznio.

Sinoć je pričinjena materijalna šteta i sve se okončalo bez ljudskih žrtava, pa se iskreno nadamo da će ovaj slučaj i završiti na tome, te da će nesporazume, koje imaju Kučević i Suljagić, riješiti na pravom mjestu, odnosno u sudnici, a ne na ulici.
mali_balon

#3031 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mali_balon »

E stvarno ko od danas bude koristio sarajevo taxi usluge ..... da Bogda nikad vise ne imali musterija.
VjecitiStudent

#3032 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VjecitiStudent »

mali_balon wrote:E stvarno ko od danas bude koristio sarajevo taxi usluge ..... da Bogda nikad vise ne imali musterija.
Bojkotujem ih već deceniju, ostalo je još samo da se sa čekićem zaletim :D
adnansax

#3033 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adnansax »

Niko nista nece poduzeti kao ni dosad,niti ce se nesto promijeniti..i da blokiraju grad, sta onda? vlast i gradjani ce nesto poduzeti? :lol: :lol: aa kao i dosad..
Đinajlu

#3034 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Đinajlu »

Hemera wrote:
Alfa159 wrote:Dakle ovo je Cirkus!!! I mislim da bi se naslov ove teme morao da mjenja, jer ovdje ima svega osim Sarajevo ili ti sarajevski taxi.
Sinoc oko 00:30 ispred Coloseuma naravno divlji stand i neki kao rent a car-taxi 3-4 vozila Kuki-Muki ili kako vec a iza njega 3-4 vozila i to Mercedes 190 raspad sistema i tako slicna auta kad cetvorica vehabija i to u onim svojim gacama sa bradetinama do stomaka a kao od brda odvaljeni!!!
E pa .ebem mu ja i grad i drzavu i sve ako to moze uredno da se desava u glavnom gradu.
Nravno ni tablica ni dozvola nista odakle je doslo boga pitaj i on uredno vrti po Glavnom Gradu Bosne i Hercegovine, svaka cast i policija i inspekcije to je slika koja koja treba da ide iz "Olimpijskog grada"
Ja fakat nista nemam protiv tih ljudi, ali skontaj situaciju da u 3 ujutro pripit ili sa curom ili da si sama cura u minicu ili kako vec i da sjednes sa takvim likom i kazes vozi, negdje.
Ovdje dok neko ne bude, opljackan, silovan, ubijen nece se nista promjeniti.
Kako moze neko tek tako staviti firmu Taxi na auto i kruziti gradom, ni broja ni imena ni prezimena pa mislim ovo je fakat, ali fakat odvratno postalo!!!
I prica o Sarajevo taksiju mislim da je vise savrseno ofucana, izadjite navece pa vidite sta se desava!!!
dosli smo do zakljucka da tzv.taksisti kratkih hlaca su veca prijetnja od ugladjenih lopova sa ili bez licence za rad?sustina posta nije taxi i prblemi na tu temu vec vehabije.
Naravno da je veći problem duplo ako je vozač vehabija, normalni ljudi se ne osjećaju prijatno u blizini ovih fanatika. Nije Bosna Avganistan pa da se oni moraju trpjeti.
Bodkin

#3035 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bodkin »

da su kakvi ljudi u ovom gradu pa da se skupi njih hiljadu kojima je pun qrac ovakvog ponasanja i razbiju 10 auta, ne bi im palo na pamet vise da blokiraju cijeli grad
VenomousV

#3036 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

status facebook prijatelja:

Igrom slučaja se vozih taksijem danas, neposredno prije ovih "protesta". Priča ide kako slijedi:

"Jarane, ovi divljaci ubiše, ja plaćam poreze, firmu, registraciju, moram sada novi taksimetar u maju uzimati i to mi je 400KM. Evo meni treba 80 maraka dnevno da zaradim, i to da radim svaki dan da bih imao mjesečnu platu od 800KM (sad ovdje ide neka njegova matematika da to potkrijepi). Ali znaš šta nemam ja još puno do penzije, dvije godine odradim, imam ove sve naljepnice važe do 2017. Onda ću da radim sa strane na divlje(!?), uzmem 20.000 hiljada i miran. Šta mi mogu, imam sve!"

Moralni sklop prosječnog Sarajevo-Taxi vozača. Ništa niste zaslužili!
drugi_profil

#3037 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drugi_profil »

Samo da kazem, da bih vise nego ista volio da ovoj bagri hoce neko prodrmati kosti.
Mater im j. svaki supak moze ucjenjivati i grad i drzavu...
Specijalce iz Tuzle, Zenice, Mostara, Pala, Lukavice, sve ih dovedite i nek ubiju boga u njima....
dječak sa šibicama

#3038 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/taksisti ... /130318117

Protest taksista izazazvao je kolaps u saobraćaju zbog čega su mnogobrojni građani, vraćajući se sa posla, izražavali svoje nezadovoljstvo ovim činom.

Taksisti su, kružeći u centru grada, poručili kako su razočarani jer institucije ne čine ništa po pitanju uklanjanja ilegalnih taksista za koje tvrde da ih ima preko 1.000 u gradu na Miljacki.

Kako je Enver Suljagić u ime Udruženja rekao za Klix.ba, ovo nije bio protest već skretanje pažnje na probleme sa kojima se Udruženje taksi vozača Sarajevo susreće.

"Nelegalni taksisti napravili su nelegalne taksi štandove u cijelom gradom. Kako bismo skrenuli pažnju, građane smo kroz besplatne vožnje upoznali sa tim kako izgleda jedno legalno taksi vozilo. U ovom gradu ima duplo više taksista nego što je potrebno, sve to zahvaljujući ilegalcima", kazao je Suljagić za naš portal.

On tvrdi da u ovom konkretnom slučaju imaju podršku Skupštine KS i resornog ministra Jusufa Bubice.

"Tražimo da nas inspekcija i policija zaštite u našem radu. Imamo neoborive dokaze da su pojedini službenici policije i inspekcije upetljani u cijeli slučaj sa ilegalnim taksistima. Ukoliko ovako ostane, najavljujemo žestoke proteste. Moguće je čak da blokiramo i Sarajevski aerodrom kada bude dolazio evropski komesar za proširenje Štefan Fule", kaže Suljagić za Klix.ba.

Nakon današnje protestne vožnje, očekuju konkretne rezultate institucija koje su zadužene za saobraćaj u Sarajevu.

:lol:
StupskaBitanga

#3039 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by StupskaBitanga »

kada bude dolazio evropski komesar za proširenje Štefan Fule", kaže Suljagić za Klix.ba.
Ako ništa i zbog ovih ispada se treba odgovarati mislim strašno
zdruzdjo

#3040 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Evo sad kod bbi na standu uzima musteriju taxi normalnih tablica
sa-taxi firma broj 411. Audi a4. Eto ga kolege ilegalac. Ucinite nesto da vas policija i inspekcija zastite od ilegalaca.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
vjesticanametli

#3041 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vjesticanametli »

i sta sad hoce :D opet se nesto bune :lol:
Nisrin

#3042 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Nisrin »

Ja ne shvatam otkud njima PRAVO da prijete blokadom Federacije i grada?! :) Zasto to nasi vrli ministri u startu ne sankcionisu, jeste demokratija, ali ogranicena odgovornoscu!

Nije mi ih zao, nije iz razloga sto se VECINA taksista ponasa BAHATO, ne voze kratke relacije, ne pale taksimetar, posluju "legalno", a NIKAD NE IZDAJU FISKALNI racun, ponekad namjerno kruze i idu duzim putem da bi sto vise naplatili, bezobrazno imaju visoke cijene za strance i sve ljude koji ne zive u ovom gradu, odbijaju voznje iz X razloga...

U ovoj drzavi sve se radi mimo zakona, pa neka puste jadne ljude da voze i ilegalno...svakako je do gradjana u koji ce taxi uci, ulaze na vlastitu odgovornost u bilo koji taxi, bio on legalan ili ilegalan...Ja opet vise volim da neko vozi ilegalno taxi, nego da taj neko nema izbora pa da otima ljudima tasne, nakit, obija kuce i stanove, pljacka apoteke, pumpe, supermarkete...
Ne smetaju mi ilegalci iz razloga sto ILEGALACA ima u SVAKOM POSLU I SVAKOJ PROFESIJI u ovoj drzavi, pa zasto ne bi bilo i medju taksistima!

Jako je licemjerno i sebicno s njihove strane sto su danas blokirali uzi dio centra, dosta ljudi nije stiglo na vrijeme do Hitne, bolnice, doktora, na neki vazan sastanak itd...dosta ljudi je kasnilo po djecu u obdanista, dosta ljudi je danas radilo 8h, a ustali su u 6h jutros, bilo da su isli autom ili GRASovim prevozom...a od tih istih ljudi ovise taksisti!

Sad bi trebali ljudi "protestirati" narednih 10 dana pa uopste ne pozivati i ne koristiti usluge SARAJEVO TAXIJA, jer danas sam, kao i mnogi moji sugradjani, kasnila i jedva dosla do kuce...
strong69

#3043 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by strong69 »

Otkad su ovi iz GRAS-a nezakonito blokirali grad i prosli nekaznjeno ne cudi me nista vise. Udrite po nasim ledjima, libo vas taki.
Bimmer_

#3044 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Samo da napisem tacne informacije u vezi ovoga, nisam sve procitao ali vidim puno pogresnih navoda.

Mi NISMO blokirali grad, niti smo strajkovali. Mi smo samo svi krenuli da kruzimo po gradu i radimo (nismo stajali na stajalistima). Vozili smo po propisima i niko nije stajao. To je bila voznja da izrazimo protest zbog neleglnih taksista koji i dalje rade, te da pokazemo koliko nas ima. Cak su ilegalci radili i za vrijeme protesta bezobrazno se ubacujuci izmedju nas i stajali su na nasim stajalistima (nas puna ulica, lola se sa zelenim Passatom gura izmedju nas, ima stare obicne table i Sarajevo taxi reklamu. Stane na stand BBI uzima musteriju i ode). Jos dokle ide bezobrazluk radili su i ovi ilegalci koji nose firme Sarajevo taxi. Mi kao udruzenje nemamo ovlasti da tim ljudima skinemo firme sa natpisima, samo prijavljujemo inspekciji koja ne svoj posao zato je i dovela do ovoga. Mi sta god da poduzmemo prema njima ako dodje do kontakta karakterise se kao drumsko razbojnistvo i nasilnicko ponasanje.
Dalje da napomenem da smo vozili BESPLATNO do 17.00h da ljudi ne ispastaju zbog naseg problema.
Uz nas (Sarajevo taxi) su bili Crveni taxi te Samir i Emir taxi, koji takodjer ne mogu da se izbore sa raznim rent a car ublehasima i ovim obicnim ilegalcima. Dobili smo takodjer podrsku od ministra saobracaja Jusufa Bubice, Pecanca i mnogih drugih uglednih gradjana, kao i "obicnih" ljudi koji su upuceni u ovu problematiku.
Protesestna voznja je bila najavljena preko svih radio stanica. Prije nego popljujete potrazite informacije.

LP
VjecitiStudent

#3045 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VjecitiStudent »

Ako je inspekcija kriva što ne radi svoj posao, zašto niste njih prvo blokirali, već cijeli grad patite?
quarterback

#3046 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

zamalo me veceras zgazio paja taksi 056 ili 065 u plavom golfu... :x
bull21

#3047 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Image

:bih:
mahalas505

#3048 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Bimmer_ wrote:Samo da napisem tacne informacije u vezi ovoga, nisam sve procitao ali vidim puno pogresnih navoda.

Mi NISMO blokirali grad, niti smo strajkovali. Mi smo samo svi krenuli da kruzimo po gradu i radimo (nismo stajali na stajalistima). Vozili smo po propisima i niko nije stajao. To je bila voznja da izrazimo protest zbog neleglnih taksista koji i dalje rade, te da pokazemo koliko nas ima. Cak su ilegalci radili i za vrijeme protesta bezobrazno se ubacujuci izmedju nas i stajali su na nasim stajalistima (nas puna ulica, lola se sa zelenim Passatom gura izmedju nas, ima stare obicne table i Sarajevo taxi reklamu. Stane na stand BBI uzima musteriju i ode). Jos dokle ide bezobrazluk radili su i ovi ilegalci koji nose firme Sarajevo taxi. Mi kao udruzenje nemamo ovlasti da tim ljudima skinemo firme sa natpisima, samo prijavljujemo inspekciji koja ne svoj posao zato je i dovela do ovoga. Mi sta god da poduzmemo prema njima ako dodje do kontakta karakterise se kao drumsko razbojnistvo i nasilnicko ponasanje.
Dalje da napomenem da smo vozili BESPLATNO do 17.00h da ljudi ne ispastaju zbog naseg problema.
Uz nas (Sarajevo taxi) su bili Crveni taxi te Samir i Emir taxi, koji takodjer ne mogu da se izbore sa raznim rent a car ublehasima i ovim obicnim ilegalcima. Dobili smo takodjer podrsku od ministra saobracaja Jusufa Bubice, Pecanca i mnogih drugih uglednih gradjana, kao i "obicnih" ljudi koji su upuceni u ovu problematiku.
Protesestna voznja je bila najavljena preko svih radio stanica. Prije nego popljujete potrazite informacije.

LP
Fino ti to sroci, ali nikako mi ne ide u glavu kako taksiti sa obicnim tablicama stoje na stajalistima sa-taksija,pricaju sa ostalim taksistima i fino odvezu musteriju kad dodje njihov red. Jelde da ovdje neko nekoga bas ono ali pravo u zdrav mozak?!
branimir stulic

#3049 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by branimir stulic »

Bimmer_ wrote:Samo da napisem tacne informacije u vezi ovoga, nisam sve procitao ali vidim puno pogresnih navoda.

LP
Ma sve je to isto..Isto udruzenje.... Tu su svi kada treba uzet pare, pogotovo sa aerodroma. A kada je placati porez - nula bodova.

A sta mislis prijatleju da mi ostali sutra lagano krenemo.... nas 150 000 sa autima i izblokiramo vas na stajalistima... ili recimo pocnemo ljude voziti besplatno narednih nekoliko mjeseci?????
Odakle vama pravo da meni danas preprijecite odlazak po dijete u skolu????? Ja koji redovno placam registraciju, poreze i sl????
Sram vas bilo. I vas i vase ministre koji "vas podrzavaju".
Erzsebet

#3050 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Erzsebet »

LP
A šta nas obične građane boli qrac za nelegalne taksiste? Odakle ti pravo da blokiraš moj grad? I jesi ga blokirao, nemoj mi ublehe slagati, kad svi vidimo šta se desilo. Ovo nije prvi put, sjećam se kad ste to prvi put uradili, tad sam vam poželio sve najgore, i poslije ovoga se nadam da će vam biti još i gore (da ne spominjem kako se ponašate u vožnji, koliko ste vječno nadrkani vozači i kako kradete na svakom koraku ... i nemoj mi reći "ja ne kradem", jer sigurno ne prijaviš ni kolegu koji to radi)...

Grad i ulice nisu vaše, iako se vi osjećate kao dobrotvori koji nama običnim smrtnicima dozovljavate da vozimo vašim cestama...
Post Reply