KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- aurora313
#3026 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nego narode, nakon skoro dvije godine upotrebe kurkume za moju prostatu, PSA je konačno pao sa visokih 10,2 na 3,0, što je u granici normalnog.
Istovremeno, indikacije su da kurkuma ima pozitivan efekat na rak dojke. Pogledajte ovaj moj link sa tabelom oko raka u Indiji u odnosu na Ameriku:
https://drive.google.com/open?id=0B5Syb ... FRmaWFUb1U
Istovremeno, indikacije su da kurkuma ima pozitivan efekat na rak dojke. Pogledajte ovaj moj link sa tabelom oko raka u Indiji u odnosu na Ameriku:
https://drive.google.com/open?id=0B5Syb ... FRmaWFUb1U
-
didzej1602
#3027 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ima li ko kakav savjet za liječenje raka mokraćnog mjehura?
Bližem članu porodice je dijagnosticiran nedavno, doktori su se odlučili prvo za 3 ciklusa kemoterapije a zatim operativni zahvat u kojem bi se odstranio mjehur, obzirom da se rak proširio na limfni čvor, ali kažu da se i taj limfni čvor vadi prilikom operacije. Operacija će biti u Sarajevu pa ako iko ima iskustva sa urologijom ukc-a, svaka info je dobrodošla.
Ima li ko iskustva sa nekim prirodnim lijekovima, kako jačati imunitet uz kemoterapije? Riječ je o starijoj osobi, preko 60 godina ali i dalje vrlo aktivan, dobro se osjeća, ne boli ga ništa, osim što kako kaže puno piški
Bližem članu porodice je dijagnosticiran nedavno, doktori su se odlučili prvo za 3 ciklusa kemoterapije a zatim operativni zahvat u kojem bi se odstranio mjehur, obzirom da se rak proširio na limfni čvor, ali kažu da se i taj limfni čvor vadi prilikom operacije. Operacija će biti u Sarajevu pa ako iko ima iskustva sa urologijom ukc-a, svaka info je dobrodošla.
Ima li ko iskustva sa nekim prirodnim lijekovima, kako jačati imunitet uz kemoterapije? Riječ je o starijoj osobi, preko 60 godina ali i dalje vrlo aktivan, dobro se osjeća, ne boli ga ništa, osim što kako kaže puno piški
-
didzej1602
#3028 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Iko, ištadidzej1602 wrote:Ima li ko kakav savjet za liječenje raka mokraćnog mjehura?
-
vinja
#3029 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
meni bliskom clanu porodice odstranjena dojka i 11 limfnih cvorica pod pazuhom, u tri od tih 11 bio rak. odbijala da jede, postala depresivna, samolezala i plakala. ukljucili smo joj tiens terapiju i zena je na toj terapiji primila sve cikluse hemo i zracenja i nikada nije vracena zbog losih nalaza, svaki put jemoglaprimiti terapiju, iako je jako slabo jela. znaci samo ova terapija je odrazala u zivotu. nisu joj davali mnogo sansi, a evo peta godina od operacije i njoj uvijek svi nalazi uredni.didzej1602 wrote:Iko, ištadidzej1602 wrote:Ima li ko kakav savjet za liječenje raka mokraćnog mjehura?
evo ti samo jedan preparat koji je pila, samo da vidis o cemu se radi, a inace sve imas na njihovoj stranici
http://www.tianshi.savjeti.com/kordiceps.htm
i ne promovisu ga samo oni , evo: http://alternativa-za-vas.com/index.php ... /cordyceps
zena je pila holikan, hitozan, kordiceps, ikan, spirulinu, cink.
sretno i sve najbolje!
- Bullet Tooth Tony
#3030 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Sta koristiti protiv ublazavanja boli u zelucu ?
-
didzej1602
#3031 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
hvala ti puno! počeli smo sa zdravom prehranom, dodacima za prehranu poput vitamina C i astaksantinom, Budwig dijeta i boravak na planini.vinja wrote: meni bliskom clanu porodice odstranjena dojka i 11 limfnih cvorica pod pazuhom, u tri od tih 11 bio rak. odbijala da jede, postala depresivna, samolezala i plakala. ukljucili smo joj tiens terapiju i zena je na toj terapiji primila sve cikluse hemo i zracenja i nikada nije vracena zbog losih nalaza, svaki put jemoglaprimiti terapiju, iako je jako slabo jela. znaci samo ova terapija je odrazala u zivotu. nisu joj davali mnogo sansi, a evo peta godina od operacije i njoj uvijek svi nalazi uredni.
evo ti samo jedan preparat koji je pila, samo da vidis o cemu se radi, a inace sve imas na njihovoj stranici
i ne promovisu ga samo oni , evo: http://alternativa-za-vas.com/index.php ... /cordyceps
sretno i sve najbolje!
a sad cu da guglam i ove spomenute preparate.
-
vinja
#3032 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ajoj, nema na cemu, nije sad neka pomoc. ali imas u onim ducanima zdrave hrane extra stvari. malo istrazi superhranu, tu imas namirnica koje su k'o grom, nisu preskupe, nisu teske za konzumaciju, a cuda cine. i da, popila je hektolitre soka cvekla3kg + mrkva3kg + jabuka3kg + limun1kg +med-1/3 tegle, od prilike... to je bomba! sretno i tebi i njemu, nadam se da ce sve zavrsiti i brzo i dobro! nema predaje!didzej1602 wrote:hvala ti puno! počeli smo sa zdravom prehranom, dodacima za prehranu poput vitamina C i astaksantinom, Budwig dijeta i boravak na planini.vinja wrote: meni bliskom clanu porodice odstranjena dojka i 11 limfnih cvorica pod pazuhom, u tri od tih 11 bio rak. odbijala da jede, postala depresivna, samolezala i plakala. ukljucili smo joj tiens terapiju i zena je na toj terapiji primila sve cikluse hemo i zracenja i nikada nije vracena zbog losih nalaza, svaki put jemoglaprimiti terapiju, iako je jako slabo jela. znaci samo ova terapija je odrazala u zivotu. nisu joj davali mnogo sansi, a evo peta godina od operacije i njoj uvijek svi nalazi uredni.
sretno i sve najbolje!
a sad cu da guglam i ove spomenute preparate.
- Optimus09
#3033 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
.
Last edited by Optimus09 on 11/12/2018 17:47, edited 1 time in total.
- BaDa
#3034 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Mom starom je u junu dijagnosticiran karcinom u zelucu. Sreca sto je bilo jos na pocetku pa su prvo pokusali hemoterapijama malo se smanjilo i rekao doktor ako zeli da bude na sigurnoj strani da ga operisu i da mu izvade cijeli zeludac.Na CT snimku poslije operaciji pokazalo da ima jos 2 limfna cvora ali to se moze rijesiti hemoterapijom. Operisao se u oktobru tanko crijevo spojeno direktno na jednjak. Poslije toga je mogao da jede kasasto, mekanu hranu i sl... Ali evo posljednji mjesec dana ne moze nista da pojede jer mu hrana zastane u crijevima, ne samo hrana i ako se napije vode zastane mu i nakon odrejenog vremena proleti sve kroz crijeva.. Isao je kod doktora i uputio ga da uradi gastroskopiju, uradio je gastroskopiju medjutim sve cisto nema nikakvih prepreka u crijevima. Jel imao mozda neko slican problem? Hvala vam
-
shandrprcSA
#3035 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
samo bez predaje
-
NeenaSa
#3036 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Sorry za moj post na frizurama.
Iskreno.
- Belay Queen
#3037 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
tako jeshandrprcSA wrote:samo bez predaje
-
didzej1602
#3038 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ima li ko kakav savjet za jačanje krvne slike? Hemoglobin prvenstveno
- azurna_obala
#3039 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Potreban provjeren kontakt za nabavku ulja?
- Dozer
#3040 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Evo jos malo detalja o ovome. Tema je otisla u zaborav, a ne bi trebala s obzirom da se radi o zaista bitnoj stvari mnogima. I danas, a sigurno i ubuduce.
http://www.greenstate.com/health/explai ... re-cancer/
https://thetruthaboutcancer.com/cannabis-and-cancer/
https://herb.co/marijuana/news/cannabis ... -treatment
http://www.greenstate.com/health/explai ... re-cancer/
https://thetruthaboutcancer.com/cannabis-and-cancer/
https://herb.co/marijuana/news/cannabis ... -treatment
- Dozer
#3041 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Ukoliko nekome treba ulje, jaranici ostalo 9ml (87%). Nalazi dobri i ne treba joj vise. PP za kontakt.
-
njonjica
#3042 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nije 20 godina ali moj otac je 2008 operisao karcinom laringsa, 2009 karcinom zeludca i prosle godine mu je dijagnosticiran karcinom jetre. Opet je operisan, borimo se i dalje. Ljekarka opste prakse kaze da moj tata ima 9 zivota.sadie_forever wrote:Zna li iko nekoga da je prezivio rak i ziv recimo 20 god kasnije?
-
njonjica
#3043 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Dozer mozes li i meni molim te...?Alternativac1 wrote:Dozer,Dozer wrote:Iskreno, cudi me da su objavili ovu "vijest"...
Hemoterapije su poznate kao otrov za nas organizam, jer su zapravo - teski metali. Jeste, ubijaju celije raka, ali istovremeno ubijaju i 10x vise zdravih celija. I sve se ovo zna odavno. I pricam ja ovo ovdje vec godinama.
I tacno je kako je i napisano u ovom clanku - HT i zracenja mogu smanjiti rak/tumor, ali to je kratkotrajnog efekta. Jer, radi neuporedivo veceg broja ubijenih zdravih celija prilikom pokusaja ubijanja celija raka pomocu HT i zracenja, imunitet bude drasticno oslabljen. I onog momenta kada efekti HT i zracenja prestanu, a to je obicno 2-4 mjeseca nakon zavrsteka tih terapija, i ako rak nije uspjesno ubijen/odstranjen, on se onda pocne siriti i cesto postane tzv. galopirajuci.
Prostom logikom nije tesko doci do zakljucka da nas HT svojim djelovanjem zapravo sigurno ubijaju. Kod nekih vrsta karcinoma, i ako su otkriveni u pocetnom stadiju, HT i zracenja mozda mogu pomoci, uz eventualnu operaciju, tipa karcinoma grlica materice ili karcinoma debelog i/ili tankog crijeva u nekim slucajevima, ali za ostale vrste (mozak, drugi organi, kosti), ja jos nisam cuo da je neko prebacio onih medicinskih 5 godina.
Imao sam licni slucaj, u porodici, gdje su se 3 mjeseca nakon kompletnog tretmana s HT i zracenjima pojavile dvije nove i rapidno rastuce metastaze koje nisu postojale prije HT i zracenja. I covjeka otpisali, rekli - "Jos 15-20 dana, i to je to. Zao nam je."
A onda se pocelo uzimati THC ulje, i 2 mjeseca kasnije jedna od te dvije metastaze potpuno nestala, druga se prepolovila, a primarni mirovao. Covjek od 72 godine, koji je u momentu pocetka uzimanja THC ulja bio prikovan za krevet, nakon 2,5 mjeseca od momenta medicinskog "otpisa" na svojim nogama otisao na kontrolu. Doktori nisu mogli vjerovati da je uopste ziv, a ne da jos i hoda...
ako ti nije frka da mi napišeš u pm gdje si nabavljao ulje, koja je vrsta raka u pitanju i kakvo je stanje danas bio bih ti neizmjerno zahvalan?
- Zejnep
#3044 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Karcinom pluća. Iskustva, prognoze?
- Zejnep
#3045 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Iko, išta? Može i pp.
-
bumerangss
#3046 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Zavisi u kojoj fazi... ali na žalost jedan od najsmrtonosnijih odmah iza karcinoma gušterace...Zejnep wrote:Karcinom pluća. Iskustva, prognoze?
Mene živo zanima zašto je ova tema toliko pasivna, da nema sudionika, ovako da neko nekoga pita, posavjetuje, utješi, otvori oci, kaže istinu ma kako ona bolna bila....?
- Zejnep
#3047 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
bumerangss wrote:Zavisi u kojoj fazi... ali na žalost jedan od najsmrtonosnijih odmah iza karcinoma gušterace...Zejnep wrote:Karcinom pluća. Iskustva, prognoze?
Mene živo zanima zašto je ova tema toliko pasivna, da nema sudionika, ovako da neko nekoga pita, posavjetuje, utješi, otvori oci, kaže istinu ma kako ona bolna bila....?
Možda je ljudima teško o tome govoriti. Meni jeste, a borba je tek počela.
- Dozer
#3048 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Meni nije bilo tesko ni pisati, a ni govoriti. I, iskreno, nadasve mi je smijesno (a mozda i zalosno) kada ljudi o tome ne zele da pricaju... Mislim...rak je bolest. I prehlada je bolest, gripa, upala slijepog crijeva, ima mali milion raznih bolesti... Kao i rak sto je - bolest. Jeste, od prethodnih se ne umire ni priblizno cesto kao od raka, ali ljudi moji... BOLEST NIJE SRAMOTA!
Samo ovdje ljudi nesto sute kada se radi o nekoj tezoj bolesti... Iz kojeg razloga, to jos nisam uspio dokuciti. Ali, koji god razlog da je - GLUP JE.
Jer, ako se ne prica, onda ljudi okolo ni ne znaju, pa se samim tim drasticno umanjuju i mogucnosti za izljecenje nekom alternativom.
Nazalost, rak je jedna od najsmrtonosnijih bolesti, i za to ne postoji lijek (iako ja mislim da postoji, ali se farmaciji ne isplati da se ljudi lijece), a ovo sto zvanicna medicina koristi kao lijek (hemoterapije i zracenja) su zapravo samo usporivaci bolesti. Postotak izljecenja ovim metodama i lijekovima je u vecini slucajeva vrlo mali.
@Zejno
Imas onu temu o THC-u, na kojoj sam detaljno kroz par mjeseci opisivao desavanja s daidzom. Iscitaj od pocetka, a daj i starom da procita.
Samo ovdje ljudi nesto sute kada se radi o nekoj tezoj bolesti... Iz kojeg razloga, to jos nisam uspio dokuciti. Ali, koji god razlog da je - GLUP JE.
Jer, ako se ne prica, onda ljudi okolo ni ne znaju, pa se samim tim drasticno umanjuju i mogucnosti za izljecenje nekom alternativom.
Nazalost, rak je jedna od najsmrtonosnijih bolesti, i za to ne postoji lijek (iako ja mislim da postoji, ali se farmaciji ne isplati da se ljudi lijece), a ovo sto zvanicna medicina koristi kao lijek (hemoterapije i zracenja) su zapravo samo usporivaci bolesti. Postotak izljecenja ovim metodama i lijekovima je u vecini slucajeva vrlo mali.
@Zejno
Imas onu temu o THC-u, na kojoj sam detaljno kroz par mjeseci opisivao desavanja s daidzom. Iscitaj od pocetka, a daj i starom da procita.
-
Zoya
#3049 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Zejnep wrote:bumerangss wrote:Zavisi u kojoj fazi... ali na žalost jedan od najsmrtonosnijih odmah iza karcinoma gušterace...Zejnep wrote:Karcinom pluća. Iskustva, prognoze?
Možda je ljudima teško o tome govoriti. Meni jeste, a borba je tek počela.
Budi uz oca što više možeš. Ja ne znam na žalost nikog koji se izliječio od raka pluća a poznajem barem troje koji su živjeli oko 4 godine nakon dijagnoze.
- LolaLola
#3050 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Zejnep budi jaka, moras.
Moj otac gazi 6-tu godinu cancer free 2 st raka pluca. Hemo i operaciju je imao. On je imao NSCLC, kudikamo bolji od SCLC, koji moja mama nazalost nije pobijedila.
Nek ti moj otac bude primjer da ima prezivjelih. Ako ti treba bilo sta javi se ili ovdje ili na pp.
Moj otac gazi 6-tu godinu cancer free 2 st raka pluca. Hemo i operaciju je imao. On je imao NSCLC, kudikamo bolji od SCLC, koji moja mama nazalost nije pobijedila.
Nek ti moj otac bude primjer da ima prezivjelih. Ako ti treba bilo sta javi se ili ovdje ili na pp.