Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:28, edited 1 time in total.
kekec

Post by kekec »

Dragi piramidasi.
Cernice i ini.

Kao dokaz postojanju necega, pa bila to i piramida, obicno se navode
pisani dokumenti, popratni objekti, legende ili predanja u domicilnom narodu i sl.
Primjer je Troja. Homerov ep Ilijada, a i Odiseja su polazne tacke proucavanja,
istrazivanja i pronalaska Troje.
Sta vi ili cime raspolazete ( osim Semirovog oka) ?

Jos jedna stvar:
Proglasili ste brdo Visocica ( a i jos neke ) za piramidu.
Piramidu niste otkopali - pokazali - otkrili da bude vidjiva.
Angazovali ste arheologe i jos neke strucnjake, ali...

Visocica je jedan geomorfoloski oblik. Geomorfoloske oblike reljefa izucavaju geografi,
preciznije geomorfolozi. Oni su strucnida naprave odgovarajucu analizu i daju ocjenu.

Malo je cudno da ste preskocili strucnjaka koji treba medju prvima da dadne
misljenje. Odmah ste se poceli razbacivati arheolozima, a koliko mi se
cini arheolozi daju strucnu ocjenu/analizu kada se objekat pronadje.

Predlazem vam, a vi bi trebali to prihvatiti zbog vjerodostojnosti vase teze, da pokusate dobiti misljenje prof.dr Ibrahima Busatlije. Njegova strucnost je neupitna, a eventualno poklapanje njegovog misljenja/ocjene/nalaza, u velikoj mjeri bi islo u vasu korist.
Profesora Busatliju poznajem po njegovim izjavama vezanim za gradnju brana na Neretvi kao i po (nedavno prikazano na TV) speleoloskom istrazivanju pecine Vjetrenice. Ima on toga i vise, sto mozete zakljuciti iz:
BUSATLIJA Ibrahim,
profesor

Prirodno-matematickog fakulteta u Sarajevu. Rodjen 1930. u Vitini, Ljubuski. Doktorirao na PMF u Sarajevu. Predavaci na postdiplomskom studiju, profesor na Poljoprivrednom fakultetu iFPNu Sarajevu, specijalizacije u SSSR-u, prodekan na PMF u Sarajevu.Objavio vise naucnih i strucnih radova, studija, prirucnika iudzbenika,medju kojima "Kras Bosne i Hercegovine", "Neum i bosansko primorje","Visoke planine BiH". Clan je Geografskog drustva BiH, Speleoloskogdrustva BiH, VKBI, Bosnjacko-bosanskog patriotskog fronta. OdlikovanSrebrenom plaketom Narodne tehnike, Spomen plaketom Geografskog drustvaBiH, Plaketom Univerziteta u Sarajevu, Priznanjem Speleoloskog drustvaBiH. Zivi i radi u Sarajevu.
Ur

Post by Ur »

Slazem se. Misljenje gospodina Busatlije bi zaista bilo bitno. On je jedan od nasih najiskusnijih i najucenijih ljudi.
Macuser

Post by Macuser »

Sad sam se cuo sa Osmanagicem. Otkrio mi je jos jednu istinu. Americka drzava Teksas je vjestackog porijekla. To je, u stvari, svemirski brod, zakopan ispod povrsine na dubini od 324 m. U Visockoj piramidi se nalazi soba, control room, iz koje se svemirski brod u Teksasu ukljucuje i lansira prema Plejadama. To je signal da je nasa civilizacija spremna za kontakt sa vanzemaljcima.
Tisina

Post by Tisina »

Macuser wrote:Sad sam se cuo sa Osmanagicem. Otkrio mi je jos jednu istinu. Americka drzava Teksas je vjestackog porijekla. To je, u stvari, svemirski brod, zakopan ispod povrsine na dubini od 324 m. U Visockoj piramidi se nalazi soba, control room, iz koje se svemirski brod u Teksasu ukljucuje i lansira prema Plejadama. To je signal da je nasa civilizacija spremna za kontakt sa vanzemaljcima.
bosanci su nekada znali biti puno duhovitiji :(
pravimjernik

Post by pravimjernik »

- nakon samo dva dana i pet stotina posjetilaca, peticiju je potpisao i prvi (pravi :-D) svjetski arheolog:

Dr Ted Robinson
Department of Archaeology
University of Sydney, Australia

Teaching and research interests: The archaeology of South Italy; the relationship between the Greek colonists and the native peoples of the major Greek cities of South Italy and Sicily; the interpretation of the images on Greek pottery; the excavation of the site of Masseria del Fano (South Italy) and archaeological survey around Alezio (South Italy).
Macuser

Post by Macuser »

Yes! Do it!
pravimjernik

Post by pravimjernik »

--------------------------------------------------
(tekst peticije na bosanskom jeziku)
--------------------------------------------------

NE DOZVOLIMO B-H TALIBANE!

Domaći gospodari rata i mira otpočeli su s neviđenom prevarom u Visokom kraj Sarajeva. U svom nedjelu ugrožavaju brojna arheološka nalazišta datirana u neolit ili čak u vrijeme dolaska prvih ljudi u Evropu.

Ova neformalna grupa uključuje korumpirane političare iz proteklog rata, od kojih su neki savjetnici premijera Bosne i Hercegovine, drugi sjede u Parlamentu Bosne i Hercegovine, dok neki obnašaju druge visoke vladine funkcije. Postoje jaki pokazatelji da je ova grupa odlučila podržati projekat uperen na pretvaranje često viđanih bosanskih brda u – drevne piramide!

I dok javno ističu svoje zalaganje za pridruživanje BiH evropskim integracijama, ovi političari u praksi čine sve što je u njihovoj moći da zaustave napredak i uguše civilizacijske vrijednosti u Bosni i Hercegovini, i dalje puneći svoje džepove već napunjene s procijenjenih 6 milijardi dolara pokradene strane pomoći i donacija upućenih u BiH za vrijeme i nakon rata.

Uloga izvršitelja povjerena je amateru-istraživaču tzv. "izgubljenih civilizacija Atlantide i Mu". Semir Osmanagic je građevinski zanatlija iz Teksasa koji je u SAD došao s početkom rata u Bosni. Isti ne posjeduje ama baš nikakvo obrazovanje u bilo kojoj prirodnoj ili tehničkoj nauci.

Tvrdnje koje je iznio ovaj poremećeni čovjek, koji se ponaša i oblači kao filmski junak Indiana Jones, pokazuju njegov potpuni nedostatak poštovanja za nauku i naučnu metodiku. Na primjer, on javno tvrdi da će sam "promijeniti cjelokupnu historiju i cjelokupnu nauku čovječanstva". Jedna od naročito zabavnih izjava mu je bila i da su piramide u stvari služile vanzemaljacima za komunikaciju! Osim toga, izjavio je i da se žilet u piramidi nikada ne tupi...

Nedavno mu je osnovana i fondacija koja je poprimila najveću moguću podršku svih domaćih medija kontroliranih od strane vlade i političkih stranaka. Čak i gore od toga: ta fondacija je pribavila sve neophodne dozvole od organa vlasti, usprkos javnom protivljenju uvaženih domaćih naučnika i stručnjaka. Protiv ovog društvenog poremećaja ustao je profesor historije Enver Imamović sa Univerziteta u Sarajevu, kao i osoblje Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, javno nazivajući taj projekat – prevarom.

A "projekat" se odvija usprkos upozorenjima od strane svjetski poznatih arheologa kao što su profesor Bruce Hitchner sa Tufts univerziteta u Americi, te profesor Blagoje Govedarica sa Univerziteta u Hamburgu, Njemačka, da je ono na šta se okomila ova pohlepna grupa zapravo dobro poznati lokalitet antičkih i predantičkih grobalja!

Nestručna kopanja poduzeta u oktobru 2005. uništila su brojne neolitske i pred-neolitske grobnice, dok su ploče koje su korištene za oblaganje grobova predstavljene javnosti kao "zidovi od kojih je građena piramida". Uz to je iskopano i nekoliko potpunih ljudskih kostura koji su se pojavili u javnim medijima tek nakratko, da bi ubrzo zatim prosto nestali sa svjetla dana.

Ovi korumpirani čvrstorukaški političari moraju biti zaustavljeni, prije nego što izvedu još jednu u nizu prljavih prevara. Njihovi prethodni neuspjeli pokušaji uključivali su tzv. "Aerodrom Visoko", koji je previdio prostu činjenicu da bi mu najveća konkurencija bio sarajevski aerodrom udaljen svega 20-ak kilometara, te "koridor Vc" koji su trebale graditi neke jednako smiješne ličnosti iz Visokog poput Semira Osmanagića.

Ovaj presedan ima za cilj rušenje civilizacijskih vrijednosti u Bosni (član 6 i 7 Statuta fondacije ciljaju na cijelu BiH), presedan koji bi mogao značiti početak doba TALIBANA u Bosni.

POTPIŠITE PETICIJU - ZABRANA FONDACIJE!

http://peticija.white.prohosting.com/
http://www.ipetitions.com/campaigns/NoPyramidsInBosnia
Last edited by pravimjernik on 29/01/2006 16:17, edited 2 times in total.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:29, edited 1 time in total.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

brdo ce se ako bog da, iskopat

a ovi kao macuser, pravimjernik, znanje mogu samo da laju pod nebesa, niko ih ne lebenda pet 5 posto :-)

pisite vi peticije ovo te ono, april je zakazan , iskopavnja pocinju, kad ono, jel 14 april u 8 sati u jutro :D

a vi nastavite da lajete , karavne idu dalje :D

ovo se ne moze zaustavit peticijama niti necim slicnim, to jedino ako bi cijeli grad visoko ustao se protiv iskopavanja :D a kad vidim da visocani vec smisljaju da naprave veliki turizaam od ovoga svega, nemislim da ce tako nesto da urade :D :D

samo vi trosite snagu u nesto sto nemozete zaustavit :D :D :lol: :lol:

a vama ako je krivo , glavom od zid koji pu mlatnite vidi hoce li vas proci to sto vas kopka :lol: :lol:
ferhi

Post by ferhi »

Ma mogu samo reci da je ovo pravo smijesno, na sta vi ljudi trosite vrijeme i energiju. Mogu samo reci da je svima lahko pricati pod razlicitim nick-ovima i po internetu, zasto ne stanete licem u lice sa Osmanagicem i ne porazgovarate, kao sto su i neki ljudi koje navodite u tekstu za peticiju ( iz Zemaljskog muzeja) i koji Osmanagicu nisu mogli odbiti pera. Uz to takve pricalice smatram kukavicama.
Osim toga ovu peticiju ne vidim kao peticiju protiv bilo kakve piramide nego peticiju protiv Visokog i Visocana, bas kao sto srociste: "... neke jednako smiješne ličnosti iz Visokog poput Semira Osmanagića".
Ne branim nikoga samo mi je ovo za neke dobre komedije, ljudi gledaju svoja posla i bave se necim za razliku od vas "intelektualaca" pa vi to nesto nazovite kako hocete nauka, pretpostavka,... Osim toga svaki dokaz krece od pretpostavke.
Ljudi na ovom svijetu ima mnogo pametnijih i potrebijih stvari za raditi i uraditi, zato ...

P.S. Voljela bih da hoce biti piramida, a vjerujem u ono sto se dokaze.
pravimjernik

Post by pravimjernik »

ferhi wrote:...
Pretraga: ferhi

Pronađen 1 komentar

Sarajevo-X forum
Forum Teme Autor Odgovori Učitavanja Zadnja poruka
Kultura i Edukacija Ne propusti: Bosanska piramida Sunca
[ Idi na stranicu: 1 ... 124, 125, 126 ] vedderedi 3136 85539 30/01/2006 00:00
ferhi

Stranica 1/1
Vremenska zona: CET (Evropa)
iš u tadžikistan! :lol:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

znanje wrote:
Sarafcina wrote:
Piramidos wrote:Bandu treba raskrinkati i pravo u zatvor. Kako to govorite pusti neka kopa kopa za svoje novce, pa upravo u tome je i fol neka kopa pa nek unisti sve a onda jebiga ups nismo znali te mi smo mislili da radi dobro i takve stvari. E djeco draga kako ste naivni ko naivni slikari. Jebes zemlju koja nema budala a mi ih imamo na izvoz.

a sta se to ima unistiti ispod brda za koje "naucnici" nekad kazu da je obicno brdo kakvih je na stotine u bosni, a nekad kazu da je groblje (ali koliko god da pitas odakle znaju i ko to kaze.... naprave se mutavi i preskoce.)
Zamolio bih te, kad veæ ne ¾eli¹ davati konstruktivan doprinos diskusiji nego se bakæe¹ podmetanjima, da napokon poku¹a¹ shvatiti da je groblje u podno¾ju brda, te da ubuduæe ne brka¹ pojmove brda i podno¾ja istog.

:) ja sam dao konstruktivan doprinos ;)
mnoge stvari se vise ne spominju nakon :) mog doprinosa :)

ako mislis da trebam dati konstruktivan doprinos peticiji....onda si bas nasao crkvu djes se bogu molit ;)
otvori si temu "konstruktivan doprinos peticiji" ili "dogovor ze peticioniste"
i ja se necu javiti :) ... osim ako pogresno ne protumacim "peticionisti" ;)

ah da brdo ;)
pa ja jos nigdje nisam ni procitao da u blizini visocise postoji neka nekropola :)... a znas da sam te pitao za taj rad... i ti mi rekao "reko imamovic"... to sto nikome nije jasno gdje je nekropola i sto se ona haman preseljava onako kako kome odgovara...;)
pravimjernik

Post by pravimjernik »

Sarafcina wrote:
znanje wrote:
Sarafcina wrote:
a sta se to ima unistiti ispod brda za koje "naucnici" nekad kazu da je obicno brdo kakvih je na stotine u bosni, a nekad kazu da je groblje (ali koliko god da pitas odakle znaju i ko to kaze.... naprave se mutavi i preskoce.)
Zamolio bih te, kad već ne želiš davati konstruktivan doprinos diskusiji nego se bakćeš podmetanjima, da napokon pokušaš shvatiti da je groblje u podnožju brda, te da ubuduće ne brkaš pojmove brda i podnožja istog.

:) ja sam dao konstruktivan doprinos ;)
mnoge stvari se vise ne spominju nakon :) mog doprinosa :)

ako mislis da trebam dati konstruktivan doprinos peticiji....onda si bas nasao crkvu djes se bogu molit ;)
otvori si temu "konstruktivan doprinos peticiji" ili "dogovor ze peticioniste"
i ja se necu javiti :) ... osim ako pogresno ne protumacim "peticionisti" ;)

ah da brdo ;)
pa ja jos nigdje nisam ni procitao da u blizini visocise postoji neka nekropola :)... a znas da sam te pitao za taj rad... i ti mi rekao "reko imamovic"... to sto nikome nije jasno gdje je nekropola i sto se ona haman preseljava onako kako kome odgovara...;)
pa otvorili smo i posebnu temu PETICIJA (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 989#693989) pa se ti opet i tamo javljaš(iako tvrdiš suprotno),al ne konstruktvino :lol: provaljen si ba više ko i tvoji pajdaši, Čenga, Terza (što mu ono nema Zlaje više na spisku Upravnog odbora? :lol: :lol: :lol: :lol: ),hajd noga: http://peticija.white.prohosting.com/ ...bogami moraćemo peticiju da vas se sve strpa u ludaru... al bi ta pravo lako išla :lol: :lol: :lol:
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:30, edited 1 time in total.
Goran_35

Post by Goran_35 »

ludost wrote:
Goran_35 wrote:
Goran_35 wrote: Nisam u timu :oops: tite mi :oops: ali sam navijac ;) pa da odgovorim na ovo veoma inteligentno :oops: pitanje :oops:

Dakle,stoljecima su tu prolazili kojekakvi :oops: ,mjenjale se kulture :oops: ,neki cak izgradise i srednjovjekovni grad na vrhu :oops:

Pa prema tome,kad je to moglo biti tako sve ove godine,zasto sada zabraniti eventualnim turistima da dodju?Koliko ja znam ne zivimo ni u kakvoj diktaturi ? :oops:

Ili se varam? :roll:

Svarno se trudim :oops: da ne dobijem "gripu" ,ali ti si ludost toliko uporan da moram sam sebe citirati da vidis da sam davno odgovorio!

Samo ti i jos neki,bolujete od ponavljanja,i sigurno nisi dzabe napisao onu latinsku izreku :oops:

I usput budi receno :oops: sta fali National Geograficu?
I drugo,razmisli malo o "naucnim istinama",kakva objasnjenja nude o postanku univerzuma,o mozgu o evoluciji?Razmisli! Samo tu ne pomaze ponavljanje... :D

ps

Upravo se spremam na put pa me nece biti jedno vrijeme,ali vi naheklajte :D i po mogucnosti :oops: sa sto vise ponavljanja jednih te istih "visokoumnih" :oops: postova :D
i opet bijeg. aaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol:
koje poklapanje usima, buaahahahhahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

Uvazeni djechache :oops:

pored,foruma,interneta i dozivljavanja orgazama na istom :oops: :D ,postoji i privatni zivot,jako lijep :oops: .
Zatim :oops: postoje odmori,sluzbena putovanja i slicno :oops:

A vidim da si sa istomisljenicima fino nahekl'o 8-) mashala, mashala :oops:

Vidim i peticija se spremila :D - hocu reci :oops: nova inspiracija za onaniju :D

ps

Ovo je i dalje odgovor na ono tvoje pitanje,a posto volis da ponavljas :oops: evo da ponovim i ja jos jednom mozda razumijes :oops:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ovi sto prave poeteicjiu da se zastiti visocica i nekakvo roblje, to je cista laz

absolutno laz, jer to njimanije ni na kraj pameti da zastite nego se one boje da pireamida izrnoi u tome je sav problem, jes njih priga boli za nekakvim brdom u bosni :-?
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:30, edited 1 time in total.
Propast1

Post by Propast1 »

Pismo peticije je super! Upravo sam ga potpisao!

Odavno nema nekog vatrenijeg zagovornika piramide ovde. Steta.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

pisite vi peticije , samo vi pisite :lol:

Egipatski stručnjaci se uključuju u istraživanju visočkih piramida!
30.01.2006. @ 10:14
Piše: Adnan Jasho Jašarspahić

Fondacija "Arheološki park - Bosanska piramida sunca" obratila se Egipatskoj ambasadi u Sarajevu upitom za pridruživanje u istraživanju bosanskih piramida. Tražen je jedan iskusni arheolog koji je radio na piramidama i jedan vodeći arheolog za Međunarodni savjet.

Dr. Amer Smailbegović je pripremio pismo ambasadoru sa stručnom dokumentacijom. Nakon što su primili pismo, ambasador je lično tražio da se to pitanje riješi i neuobičajeno brzo je stigao potvrdan odgovor.
Ovaj gest je i priznanje integriteta projekta, jer da nije naučno fundiran Egipćani vjerovatno ne bi trošili svoje vrijeme.

Termin za dolazak egipatskih arheologa koji bi se uključli u radove na terenu bio bi od samog početka 11.04.2006.godine. Knjige (dnevne bilješke) će se voditi na dva jezika - engleskom i bosanskom - tako da će se svaki dan imati uvida u aktivnosti.
Egipatska ambasada je čak ponudila i da sama snosi troškove za svoje arheologe.
Nakon rješavanja tehničkih detalja i dobijanja imena eksperata Fondacija će izdati i posebno saopštenje za javnost.
Propast1

Post by Propast1 »

Brukaju li nas brukaju.

Nesmeta nikome sto oni traze sve i svasta kako bi opravdali piramidu.

Smeta sto ce taj neko sutra sve nas svrstati u isti kos sa piramidasima. Uzas.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Brukaju li nas brukaju.

Nesmeta nikome sto oni traze sve i svasta kako bi opravdali piramidu.

Smeta sto ce taj neko sutra sve nas svrstati u isti kos sa piramidasima. Uzas.
neka svrsta, eto ti se izjani kao nebosanac :-? pa da ne dozivis sramotu :lol: :lol:

ja budala majko mila, pa covjce ako ne bude piramide , brzo ce to svijet zaboravit ne brini :-? niko tebe nece proganjat zbbog toga :lol: :lol:
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:31, edited 1 time in total.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Hoće li znati posao prepustiti ljudima koji imaju znanja, iskustva i nadležnosti za to?
ma sta bolan pricas, ne pricaj gluposti niko nije htio da zabode lopatu u brdo iako je tamo taj grad visoki na vrhu brda i mnogo stosta

nego kad je osmangich ovo iznio sto je iznio sve mlataraju kako ovo kako ono, a za visocicu nisu ni znali prije osmanagicha :-?
Goran_35

Post by Goran_35 »

Predlazem :oops: da ovi dushebriznici :roll: sto ih je sramota "ubleha" javno istaknu svoje ime i prezime :oops: kako bi se ogradili od navodne "buduce sramote" :lol: :lol: :lol:

Za ludust,glede falsifikata :oops:

Historija se od uvjek falsifikovala.Koliko samo znamo o srednjovjekovnoj Bosni i tkzv. Bogumilima? Ne znamo nista! A zasto? I ne samo da je u pitanju falsifikat vec se mnoge stvari ne znaju iz raznoraznih razloga :oops:

Zato ce otkrice piramide otvorii nove stranice u Historiji Bosne i Europe :oops:

Dragi moj djechache, :oops: , za falsifikovanje je potreban , nekinma vec veoma poznat recept :oops: a koji ide otprilike u tri faze:

1.faza = zaborav
2.faza = unistenje eventualnih materijalnih dokaza (obicno historijskih dokumenata
3.faza = falsifikat

Nesto slicno,glede proteklih nemilih dogadjaja iz 1992. godine se upravo desava sada.Djeca ne uce o proteklom ratu.Znaci pocinje prva faza falsifikovanja Historije...

Otkrice piramide,ili ne otkrice :oops: ne moze biti falsifikat! Ili je ima ili je nema! A ima je! :D I to ne samo jedna! :D Dakle to nema veze sa falsifikovanjem,ali ima veze sa blamiranjem :oops: a za buduce generacije bilo bi veoma pozeljno da se javno imenom i prezimenom oznacimo koji smo.Jesmo li oni sto po svaku cijenu zele da zaustave ovo najznacajnije istrazivanje u historiji BiH i Europe ili nismo?
I naravno razlozi?Zasto neko zeli da po svku cijenu zaustavi istrazivanje,a zasto opet neko ne zeli?Evo ti i istomisljenici kazete da "ublehe" hoce da maznu lovu? :lol: A vama k'o fol stalo da to sprjecite? :lol: Ili je mozda nesto drugo u pitanju? :roll: :roll:

ps

za organizatore peticije

Citam ovu peticiju :D , naravno nisam potpis'o :oops: , pa mi upade u oko i navodjenje ankete sa sa-x :D Pa zar vi ne shvatate da je da je procenat od 31% odlican za ovakvo cudo,kakvo je otkrice piramide koja se jos jasno ne vidi? Zar ne shvatate da je ova vasa anti-propaganda u stvari propaganda za nas "ublehashe" ? :D
Haj' nema veze samo vi uzivajte do proljeca :oops: a onda ce vam trebati suncane naocale 8-) ...

I bilo bi pozeljno,kad ste vec toliko sigurni u svoje navode :oops: da se imenujete jasno - imenom i prezimenom :D
Locked