Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
DrugaGimnazija

#3026 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DrugaGimnazija »

_BataZiv_0809 wrote: Ne glasam za ezdea ali ako je ovo istina onda ovo stvarno nije uredu. Etnicki balans je narusen.
Koji je bio omjer prije, a koji je sada? Koji omjer je ispravan? Je li imamo ukupne brojeve, ili cemo izvuci zakljucke iz ova 4 primjera?
Banksy

#3028 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

JThomas wrote:gačani pogađaju koš iz svih pozicija ovih dana :mrgreen:
Da :D
Banksy

#3029 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

GandalfSivi wrote:Samo da ostane zapisano za onaj momenat kada se budu trazili razlozi zasto je dobro za DF da ide u koaliciju sa ovakvima u KS...

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... dom/337906
Bijedni licemjeri. A šef im crtao mete onima "sumnjivih namjera", što "ne vole baklavu", a "vole HB".

Nije tuka pala s neba, već je samo slijedila trag i narativ naložen s vrha.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3030 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _BataZiv_0809 »

DrugaGimnazija wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Ne glasam za ezdea ali ako je ovo istina onda ovo stvarno nije uredu. Etnicki balans je narusen.
Koji je bio omjer prije, a koji je sada? Koji omjer je ispravan? Je li imamo ukupne brojeve, ili cemo izvuci zakljucke iz ova 4 primjera?
Ma sve ok nije valjalo ni prije ali kad vidim ove sto kritikuju ezdea...
Banksy

#3031 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Danijal Hadžović, huškač SBe i twitter jaran Emira Suljagića...?
Ovo danas baš cirkus
DrugaGimnazija

#3032 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DrugaGimnazija »

Ovaj tekst u SB je vrlo mocna paralela izmedju dvije radikalne desnice. Ovo treba ponavljati dok svima ne bude jasno sta je ova gospodja ustvari rekla.
doktor78

#3033 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by doktor78 »

Što bi rek'o Ćiro Blažević: "Svašta se kaže kad se priča" :D
Ovoj bi stranka pod hitno morala zabraniti objavljivanje po društvenim mrežama, ako je i donijela koji glas pred izbore, deset puta više će odvući svojim biserima
doktor78

#3034 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by doktor78 »

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3035 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote:
DrugaGimnazija wrote:
Ne znam...meni bi bitnije bilo kako neko svoj posao obavljanje nego kako se zove
Kikibombona

#3036 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote:
DrugaGimnazija wrote:
Nisam ni ja za ezdea ali...
GandalfSivi

#3037 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by GandalfSivi »

Banksy wrote:
GandalfSivi wrote:Samo da ostane zapisano za onaj momenat kada se budu trazili razlozi zasto je dobro za DF da ide u koaliciju sa ovakvima u KS...

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... dom/337906
Bijedni licemjeri. A šef im crtao mete onima "sumnjivih namjera", što "ne vole baklavu", a "vole HB".

Nije tuka pala s neba, već je samo slijedila trag i narativ naložen s vrha.
Kad smo kod tuke, skontao sam da je vjerovatno na forumu :D
made_in_sarajevo

#3038 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

onda dodju meni ljudi i kazu sto ti mrzis SDA, to je nasa bosnjacka stranka oko koje svi bosnjaci treba da se okupljaju. nabijem vas sve redom na tom okupljanju na spolni organ. bakir kmeci na dodika kako nema bosnjaka u RS, kako je on ovakav, kako on mrzi sve... kad ono njegovi debili rade isto sto i dodik.

sve i jednoj nacionalnoj stranci (svim njihovim clanovima) zelim dugu i tesku bolest, da jedno 10 godine umiru i da moraju gledati kako se sav njihov rad na stvaranju plemena i kriminala rusi.

jos ovaj zatucani debil od "muslimanke", ostala negdje u 2000 godine prije nove ere, izjavi mrtva hladna "Na kraju je kritičarima poslala poruku: "Ne pravite mene fašistom i mrziteljicom, ovo ste vi uradili!!! ". pa da ti jebem do zadnjeg koljena sve redom, ovo u Jagomir treba poslati. ne treba njoj posmatranje nego je u podrum zakljucati i neka je. pobije lik 100 ljudi i kaze nisam ja kriv, drustvo je, popisa se "muslimanka" na vjeru, na Aliju koji im je vodilja (valjda) i kaze vi ste krivi, nisam ja.
TheGodfather001

#3039 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by TheGodfather001 »

Koga više boli qrac kako se ko zove ako radi u interesu građana??!! Neka imenuju Mutomba iz Malija, ako rinta u interesu društva, zajednice i građana, ima moj X na listiću. jedini argument sda što je protiv nekoga jeste što se ne zove po njihovim željama, a što je dokazani patriota i veća ličnost od njihovog preCjednika to je nevažno...Fujj!!! Nisu više ni na dnu, u onom prljavom mulju se valjaju
Styling

#3040 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Omer, radijallahu anhu, je rekao: “Kome bude dato da upravlja nečim što pripada muslimanima, pa u tome postavi čovjeka pored kojeg ima bolji za muslimane, iznevjerio je Allaha i Njegova Poslanika.” Postavljanje rođaka, poznanika i istomišljenika na pozicije vlasti, bez obzira da li su za njih sposobni ili ne, smatra se pronevjerom emaneta, a Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Kada se izgubi emanet očekuj Kijametski dan.” Upitali su: “A kako se gubi emanet?” “Kada se uprava (vlast) dadne onima koji je ne zaslužuju i koji je nisu dostojni.” (Buhari).

Nadam se da je gospodja iz SDA upucena u poslanikov sunnet koji kaze “Vlast i upravljanje treba povjeriti onima koji su pošteni i sposobni i koji ne žude za vlašću, a ne onima koji traže vlast i žude za njom.”
horkesh

#3041 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by horkesh »

Styling wrote:
Nadam se da je gospodja iz SDA upucena u poslanikov sunnet koji kaze “Vlast i upravljanje treba povjeriti onima koji su pošteni i sposobni i koji ne žude za vlašću, a ne onima koji traže vlast i žude za njom.”
Kako da ne, to im je osnovna ideja vodilja. Iste riječi je, usput, ponovio i rahmetli Alija Izetbegović.

I Bakir se, sigurno, često sjeti riječi kojima je Omer r.a. isključio svog sina iz izbora idućeg halife: "Dosta je jedan iz naše kuće koji će Allahu odgovarati za svoja vladarska djela".
Bosanski_kralj

#3042 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bosanski_kralj »

Styling wrote:Omer, radijallahu anhu, je rekao: “Kome bude dato da upravlja nečim što pripada muslimanima, pa u tome postavi čovjeka pored kojeg ima bolji za muslimane, iznevjerio je Allaha i Njegova Poslanika.” Postavljanje rođaka, poznanika i istomišljenika na pozicije vlasti, bez obzira da li su za njih sposobni ili ne, smatra se pronevjerom emaneta, a Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Kada se izgubi emanet očekuj Kijametski dan.” Upitali su: “A kako se gubi emanet?” “Kada se uprava (vlast) dadne onima koji je ne zaslužuju i koji je nisu dostojni.” (Buhari).

Kako Islam lijepo to posloži. :thumbup: :thumbup:

Da se ovoga pridržavamo, gdje bi nam bio kraj.
made_in_sarajevo

#3043 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Jos da smo vjerska (bilo koje vjere) mogli.bi se vaditi na citate iz svetih knjiga. Dok nama hodze, popovi vode drzavu, kanton, opstinu od nas nikad nema nista. Kod nas se igraliste za djecu otvara ono hodzu dovede. Pored borbe protiv uhljeba zadnjih 20 godina, kriminala i svega sto su radili, imat cemo i ogromnu borbu da drzavu vratimo drzavi, vjeru vjeri i ono najteze da vratimo osnovnu kulturu i ono nesto ljudsko ljudima. Dok je ovakvih ko iz SDA (bilo koja druga nacionalna stranka) nema nama napretka nikakvog.

Da se ne shvati pogresno, kontam ja sto vadite citate za doticnu glupacu iz SDA. Alija im se u grobu prevrce kad vide kakvim je majmunima ostavio stranku. SDA u svakom pogleda vrijedja demokratsko u nazivu strane. Radikalna desnica im najvise odgovora,a kad izbace par cafira ( drugih imena i vjera) onda mogu staviti i udarna muslimanska stranka.

Imam situacija kad ne znam sta raditi, covjek u jednom trenutku prica kako su ljudi drugih vjera branili drzavu, ginuli pored njega, u sljedecem trenutku podrzava ovu glupacu uz rijeci svi su oni vlasi, mi smo vjeru branili.
kmirsad

#3044 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Bosanski_kralj wrote:
Styling wrote:Omer, radijallahu anhu, je rekao: “Kome bude dato da upravlja nečim što pripada muslimanima, pa u tome postavi čovjeka pored kojeg ima bolji za muslimane, iznevjerio je Allaha i Njegova Poslanika.” Postavljanje rođaka, poznanika i istomišljenika na pozicije vlasti, bez obzira da li su za njih sposobni ili ne, smatra se pronevjerom emaneta, a Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Kada se izgubi emanet očekuj Kijametski dan.” Upitali su: “A kako se gubi emanet?” “Kada se uprava (vlast) dadne onima koji je ne zaslužuju i koji je nisu dostojni.” (Buhari).

Kako Islam lijepo to posloži. :thumbup: :thumbup:

Da se ovoga pridržavamo, gdje bi nam bio kraj.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Styling

#3045 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

made_in_sarajevo wrote:Jos da smo vjerska (bilo koje vjere) mogli.bi se vaditi na citate iz svetih knjiga. Dok nama hodze, popovi vode drzavu, kanton, opstinu od nas nikad nema nista. Kod nas se igraliste za djecu otvara ono hodzu dovede. Pored borbe protiv uhljeba zadnjih 20 godina, kriminala i svega sto su radili, imat cemo i ogromnu borbu da drzavu vratimo drzavi, vjeru vjeri i ono najteze da vratimo osnovnu kulturu i ono nesto ljudsko ljudima. Dok je ovakvih ko iz SDA (bilo koja druga nacionalna stranka) nema nama napretka nikakvog.

Da se ne shvati pogresno, kontam ja sto vadite citate za doticnu glupacu iz SDA. Alija im se u grobu prevrce kad vide kakvim je majmunima ostavio stranku. SDA u svakom pogleda vrijedja demokratsko u nazivu strane. Radikalna desnica im najvise odgovora,a kad izbace par cafira ( drugih imena i vjera) onda mogu staviti i udarna muslimanska stranka.

Imam situacija kad ne znam sta raditi, covjek u jednom trenutku prica kako su ljudi drugih vjera branili drzavu, ginuli pored njega, u sljedecem trenutku podrzava ovu glupacu uz rijeci svi su oni vlasi, mi smo vjeru branili.
Razlog sto sam upotrijebila bas ovaj citat je taj sto je doticna evidentno vjernica koja bi trebala poznavati i braniti postulate vjere i po njima se vladati. Takvima je najbolje odgovoriti na ovaj nacin i pokazati im da su svojom politikom i vladanjem iznevjerili istu onu vjeru na koju se pozivaju.
made_in_sarajevo

#3046 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Styling wrote:
made_in_sarajevo wrote:Jos da smo vjerska (bilo koje vjere) mogli.bi se vaditi na citate iz svetih knjiga. Dok nama hodze, popovi vode drzavu, kanton, opstinu od nas nikad nema nista. Kod nas se igraliste za djecu otvara ono hodzu dovede. Pored borbe protiv uhljeba zadnjih 20 godina, kriminala i svega sto su radili, imat cemo i ogromnu borbu da drzavu vratimo drzavi, vjeru vjeri i ono najteze da vratimo osnovnu kulturu i ono nesto ljudsko ljudima. Dok je ovakvih ko iz SDA (bilo koja druga nacionalna stranka) nema nama napretka nikakvog.

Razlog sto sam upotrijebila bas ovaj citat je taj sto je doticna evidentno vjernica koja bi trebala poznavati i braniti postulate vjere i po njima se vladati. Takvima je najbolje odgovoriti na ovaj nacin i pokazati im da su svojom politikom i vladanjem iznevjerili istu onu vjeru na koju se pozivaju.
Sve jasno i treba im pokazivati ovakve citate. Ja sam i opcenito govorio. Maloprije na facebook gledam, jedan okacio citat Alije i uhvatila se rasprava kako su ovi izdajnici, cafiri, imena im namjerno malim slovima pisu jer su to sve cafiri. Svi su oni radnici i eto iz cista mira ih smjenise.

Gaziti stoku zatucanu na svakom koraku!
baxus

#3047 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

Samo da se podsjetimo kako je bilo u periodu februar/mart.
Jednostavno, kad se ubuduće budu plasirale slične informacije sa Hayata, da ljudi znaju da su u rangu satiričnih portala.

https://www.hayat.ba/vijest.php?id=157944

Nešto im se podrepilo. :? :(
criticos

#3048 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by criticos »

baxus wrote:Samo da se podsjetimo kako je bilo u periodu februar/mart.
Jednostavno, kad se ubuduće budu plasirale slične informacije sa Hayata, da ljudi znaju da su u rangu satiričnih portala.

Tražio sam onaj stari video parodije o SDA i Kantonu i sad vidjeh da je autor izbacio i novi uradak Monty Python parodije :lol: :lol: :lol:
wewa

#3049 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

criticos wrote:
baxus wrote:Samo da se podsjetimo kako je bilo u periodu februar/mart.

Tražio sam onaj stari video parodije o SDA i Kantonu i sad vidjeh da je autor izbacio i novi uradak Monty Python parodije :lol: :lol: :lol:
odlicno! :lol: :lol: :lol:
kluz franjo

#3050 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Tematska sjednica o poskupljenju cijene plina.
Locked