Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- insomnia78
- HAVANA
#3027 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Al ne fakat djeco,trazite sebi put,idite,ostanite,ucite...Nemamo mi sta djuturumi pisati puno ovde.Mi se pisemo u plusu da sad bez icega ostanemo.Nismo ni sanjali da cemo dogurati do ovde...Sta cu ja sad kukat,odem kuci u toplo,jedem,spavam,radim...Jebi ga,mi smo prezivjeli i startovali od pravog jada,bijede i belaja.Nama je to mjerilo.Kad pomaknem nogu sjetim se kad nisam mogao,kad pogledam na oko,sjetim se kad nisam vidio,kad pojedem sniclu,zamoto bi pola za poslije ili za mamu i sestru...instiktivno...I sad sve radi,mrda,toplo...Sta cu nego biti pozitivan.Idi za boljim.I treba da ides.Neka nas ovde.Mora neko.
- ExNihilo
#3028 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Što je onda, kog kurca, svaki drugi post na ovim temama - tvoj?HAVANA wrote:Al ne fakat djeco,trazite sebi put,idite,ostanite,ucite...Nemamo mi sta djuturumi pisati puno ovde.
- HAVANA
#3029 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta te boli kurac,ceif mi da vam sjebem pišanje...
- ExNihilo
#3030 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemamo šta pisati, ali ću vas ipak jebati.HAVANA wrote:Sta te boli kurac,ceif mi da vam sjebem pišanje...
Shvati da si dozlogrdio sa jebenom gitarom, vinom, putovanjima kćerke, šljakanjem u inostranstvu i Lolek-i-Bolek spamanjem sa Muhom.
-
Melbourne_Australia
#3031 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja bi da pozdravim raju iz toplog Melbourne...Dosao sam malo na odmor i da gledam tenis na Aus open..A cim se to zavrsi nazad u najbolji grad na svijetu , u moje Sarajevo...Ne bi mogao da zivim vise u Australiji ni da mi neko plati milione....A da ne pricam u jadnoj Njemackoj ili hladnoj Svedskoj...Samo Sarajevo i moze Split.....
-
moonca
#3032 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa da, pobjegao od zime.
Split je lijep, ali Rijeka bi bila moj izbor.
-
Melbourne_Australia
#3033 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rijeka je daleko od Sarajevamoonca wrote:Pa da, pobjegao od zime.![]()
-
moonca
#3034 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne bih rekla da je 'mentalitet' slican nama..ili jeste-ako se Sarajevo promjenilo.Melbourne_Australia wrote:Rijeka je daleko od Sarajevamoonca wrote:Pa da, pobjegao od zime.![]()
Split je lijep, ali Rijeka bi bila moj izbor.Split je nekako u sredini, a realno sve ima za zivot..Dobre restorane, dobar shopping i mentalitet slican nama..A sto se tice Australije, svake godine ja dodjem na mjesec dana,najvise fol zbog ljeta, a u biti ljeto je uglavnom sranje u Melbourne..Dan bude toplo a uvece oluja, ali radujem se tenisu najvise...A sto se tice druzenja, to samo preko vikenda , jer ljudi nemaju vremena za to radnim danom....Uglavnom svaka promjena dodbro dodje a pogotovu kad dodjes u grad gdje si proveo 16 godina i to najb godine zivota..
- mirsek
#3035 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja bi se ubio da ne mogu jahtu provozati gradom ili pokazati raji u obliznoj luci. Al opet to sam samo ja, drugi vjerovatno nisu toliko iskompleksirani.Melbourne_Australia wrote:Ja bi da pozdravim raju iz toplog Melbourne...Dosao sam malo na odmor i da gledam tenis na Aus open..A cim se to zavrsi nazad u najbolji grad na svijetu , u moje Sarajevo...Ne bi mogao da zivim vise u Australiji ni da mi neko plati milione....A da ne pricam u jadnoj Njemackoj ili hladnoj Svedskoj...Samo Sarajevo i moze Split.....
-
Melbourne_Australia
#3036 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije to problem, tu su dobra auta, dobri motori, mocan stan itd...Uvjek se ima sta pokazati....mirsek wrote:Ja bi se ubio da ne mogu jahtu provozati gradom ili pokazati raji u obliznoj luci. Al opet to sam samo ja, drugi vjerovatno nisu toliko iskompleksirani.Melbourne_Australia wrote:Ja bi da pozdravim raju iz toplog Melbourne...Dosao sam malo na odmor i da gledam tenis na Aus open..A cim se to zavrsi nazad u najbolji grad na svijetu , u moje Sarajevo...Ne bi mogao da zivim vise u Australiji ni da mi neko plati milione....A da ne pricam u jadnoj Njemackoj ili hladnoj Svedskoj...Samo Sarajevo i moze Split.....
Last edited by Melbourne_Australia on 06/01/2019 14:33, edited 1 time in total.
- HAVANA
#3037 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jok eto pusticu da pojedinci pisaju po nama ovde...siromasnim,primitivnim,mi znamo samo za koridu,nista nismo vidjeli,sve je bolje tamo nego ovde...Nece moci.A sto se mene tice,lako ti je to rijesiti.Blokiraj me, i forumaj crnjake...Haj ja sam i opsjednut poslom i znam bit i nadrkan.Al muha,kome muha smeta taj definitivno nije dobre glave .Covjek kojeg jos nikad nisam vidio a da nije nasmijan.ExNihilo wrote:Nemamo šta pisati, ali ću vas ipak jebati.HAVANA wrote:Sta te boli kurac,ceif mi da vam sjebem pišanje...
Shvati da si dozlogrdio sa jebenom gitarom, vinom, putovanjima kćerke, šljakanjem u inostranstvu i Lolek-i-Bolek spamanjem sa Muhom.
- Edin H.
#3038 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Aman jarabi, covjek se ispalio u Australiju preko zime da bi ustedio na grijanju. 
- mirsek
#3039 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je isfurano, vec su krimosi po gradu izvozali ferarije i motore. Jahta, to je vec za vrhunsku gospodu i lordove svjetskog nivoa.Melbourne_Australia wrote:Nije to problem, tu su dobra auta, dobri motori, mocan stan itd...Uvjek se ima sta pokazati....mirsek wrote:Ja bi se ubio da ne mogu jahtu provozati gradom ili pokazati raji u obliznoj luci. Al opet to sam samo ja, drugi vjerovatno nisu toliko iskompleksirani.Melbourne_Australia wrote:Ja bi da pozdravim raju iz toplog Melbourne...Dosao sam malo na odmor i da gledam tenis na Aus open..A cim se to zavrsi nazad u najbolji grad na svijetu , u moje Sarajevo...Ne bi mogao da zivim vise u Australiji ni da mi neko plati milione....A da ne pricam u jadnoj Njemackoj ili hladnoj Svedskoj...Samo Sarajevo i moze Split.....
- mirsek
#3040 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislis da muha ide do Hadzica onako, tamo vrhunski kvalitet raste u kucnoj radinosti. Ja nemam para za vise od jednog panja mjesecno.HAVANA wrote:Jok eto pusticu da pojedinci pisaju po nama ovde...siromasnim,primitivnim,mi znamo samo za koridu,nista nismo vidjeli,sve je bolje tamo nego ovde...Nece moci.A sto se mene tice,lako ti je to rijesiti.Blokiraj me, i forumaj crnjake...Haj ja sam i opsjednut poslom i znam bit i nadrkan.Al muha,kome muha smeta taj definitivno nije dobre glave .Covjek kojeg jos nikad nisam vidio a da nije nasmijan.ExNihilo wrote:Nemamo šta pisati, ali ću vas ipak jebati.HAVANA wrote:Sta te boli kurac,ceif mi da vam sjebem pišanje...
Salu na stranu BIH je po pokazateljima na zadnjem mjestu u evropi po kvaliteti okruzenja za razvoj biznisa tako da svako ko kaze da nije puno puno teze nego na zapadu zapoceti i ostvariti uspjesan biznis, taj je malo nerealan.
Last edited by mirsek on 06/01/2019 19:59, edited 1 time in total.
-
zrakomlat
#3041 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Jok eto pusticu da pojedinci pisaju po nama ovde...siromasnim,primitivnim,mi znamo samo za koridu,nista nismo vidjeli,sve je bolje tamo nego ovde...Nece moci.A sto se mene tice,lako ti je to rijesiti.Blokiraj me, i forumaj crnjake...Haj ja sam i opsjednut poslom i znam bit i nadrkan.Al muha,kome muha smeta taj definitivno nije dobre glave .Covjek kojeg jos nikad nisam vidio a da nije nasmijan.ExNihilo wrote:Nemamo šta pisati, ali ću vas ipak jebati.HAVANA wrote:Sta te boli kurac,ceif mi da vam sjebem pišanje...
ne znam ni tebe ni muhu al postovi su vam pozitiva, samo pišite.
- ExNihilo
#3042 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Silujete svaki temu na kojoj se pojavite istim glupostima.HAVANA wrote:Jok eto pusticu da pojedinci pisaju po nama ovde...siromasnim,primitivnim,mi znamo samo za koridu,nista nismo vidjeli,sve je bolje tamo nego ovde...Nece moci.A sto se mene tice,lako ti je to rijesiti.Blokiraj me, i forumaj crnjake...Haj ja sam i opsjednut poslom i znam bit i nadrkan.Al muha,kome muha smeta taj definitivno nije dobre glave .Covjek kojeg jos nikad nisam vidio a da nije nasmijan.ExNihilo wrote:Nemamo šta pisati, ali ću vas ipak jebati.HAVANA wrote:Sta te boli kurac,ceif mi da vam sjebem pišanje...
I hljeba ti, nakon 30 hiljada postova, nauči da poslije tačke i zareza ide razmak.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#3043 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakva je situacija kad je odlazak na Maltu u pitanju?! Ima li neko kakva konkretna iskustva oko pronalaska posla tamo ili kakve su procedure, sta se trazi i sl?! 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3044 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U 21 stoljecu, u Europi kad se vapi za radnim snagom i granice haman pa potpuno otvorene, ova tema kao da je 19 stoljece pa se netko ukrca na brod i ode da se nikad vise ne vrati a pise pisma rodbini i prijateljima... Ljudi budu tu, odu vani i rade, vrate se, odu, dolaze za vikende skoro iz blizih zemalja. Normalno.
- HAVANA
#3045 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ooo profesore.Necu.Mrsko mi.Kome ba ti glumis pametnjakovica? Daj sta konkretno napisi.Ja sto pisem pisem iz vlastitog iskustva i ko zeli da procita i vidi,moze mu olaksati neke stvari.I ovde i vani.Sve ga to ceka i ovde i vani.Pisem o stvarima koje znam ili na zajebanciji nekoj.O cemu ne znam,ne pisem.Na masu pitanja sam uvijek dao konkretan odgovor i pomogao kome sam mogao.I u vezi posla, i svega.O cemu ti trunis inace,osim sto seres bezveze tim nadrkanim tonom.Popij stok,zapali nesta,cir ces fasovatExNihilo wrote:Silujete svaki temu na kojoj se pojavite istim glupostima.HAVANA wrote:Jok eto pusticu da pojedinci pisaju po nama ovde...siromasnim,primitivnim,mi znamo samo za koridu,nista nismo vidjeli,sve je bolje tamo nego ovde...Nece moci.A sto se mene tice,lako ti je to rijesiti.Blokiraj me, i forumaj crnjake...Haj ja sam i opsjednut poslom i znam bit i nadrkan.Al muha,kome muha smeta taj definitivno nije dobre glave .Covjek kojeg jos nikad nisam vidio a da nije nasmijan.ExNihilo wrote:
Nemamo šta pisati, ali ću vas ipak jebati.
I hljeba ti, nakon 30 hiljada postova, nauči da poslije tačke i zareza ide razmak.
- ExNihilo
#3046 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Truniš godinama ovdje kako ne možeš naći radnika voljnog da uči, a nakon 10 godina na forumu i 30 hiljada postova sam nisi sposoban savladati prvu lekciju korespodencije.HAVANA wrote: Ooo profesore.Necu.Mrsko mi.Kome ba ti glumis pametnjakovica? Daj sta konkretno napisi.Ja sto pisem pisem iz vlastitog iskustva i ko zeli da procita i vidi,moze mu olaksati neke stvari.I ovde i vani.Sve ga to ceka i ovde i vani.Pisem o stvarima koje znam ili na zajebanciji nekoj.O cemu ne znam,ne pisem.Na masu pitanja sam uvijek dao konkretan odgovor i pomogao kome sam mogao.I u vezi posla, i svega.O cemu ti trunis inace,osim sto seres bezveze tim nadrkanim tonom.Popij stok,zapali nesta,cir ces fasovat
- HAVANA
#3047 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prvo nauci citati.Ne pisem da ne mogu jer i ne trazim.Moj izbor.Imao sam dvojicu i na nos mi je izaslo.Imam jako dobrih radnika kojim placam uslugu,samostalnih...Tako mi je najbolje.Daj mi jedan post gdje ja trazim radnika? Naces gdje trazim izvodjaca radova,i nasao sam.Ne izmisljaj.
-
belfy
#3048 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nije on ni prvi ni zadnji koji je ovo primjetio. ja sam zadnji put rekao da ste naspamali dvije stranice glupostima na ovoj istoj temi koje su se svodile gdje bi mogli na kafu i ko ce kome doci. fakat smoriste.
- ExNihilo
#3049 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije poenta da li tražiš ili ne. Poenta je da si hronični primjer iste one nesposobnosti koje spočitavaš vlastitim radnicima.HAVANA wrote:Prvo nauci citati.Ne pisem da ne mogu jer i ne trazim.Moj izbor.Imao sam dvojicu i na nos mi je izaslo.Imam jako dobrih radnika kojim placam uslugu,samostalnih...Tako mi je najbolje.Daj mi jedan post gdje ja trazim radnika? Naces gdje trazim izvodjaca radova,i nasao sam.Ne izmisljaj.
- HAVANA
#3050 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ExNihilo wrote:Nije poenta da li tražiš ili ne. Poenta je da si hronični primjer iste one nesposobnosti koje spočitavaš vlastitim radnicima.HAVANA wrote:Prvo nauci citati.Ne pisem da ne mogu jer i ne trazim.Moj izbor.Imao sam dvojicu i na nos mi je izaslo.Imam jako dobrih radnika kojim placam uslugu,samostalnih...Tako mi je najbolje.Daj mi jedan post gdje ja trazim radnika? Naces gdje trazim izvodjaca radova,i nasao sam.Ne izmisljaj.