Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

AmiĐa_Idriz

#3026 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by AmiĐa_Idriz »

Neko se prodao. Izgleda.
Last edited by AmiĐa_Idriz on 26/11/2018 22:17, edited 1 time in total.
SSemir

#3027 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by SSemir »

megaman4 wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:ide to polako... SDA postaje BOSS za par ciklusa :izet:
A sta je sa HDZ-om i SNSD-om? Zasto je samo SDA problem a HDZ i SNSD to nisu? :roll:
Koliko su dobili mandata u kantonu safajevo?
ragib

#3028 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by ragib »

AmiĐa_Idriz wrote:Neko se prodao. Izgleda.
?
AmiĐa_Idriz

#3029 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by AmiĐa_Idriz »

ragib wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Neko se prodao. Izgleda.
?
Ma još je mahalska, ne zna se ništa. Nagađa se.
kmirsad

#3030 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kmirsad »

jefff wrote:
kmirsad wrote:
tvojkomsija wrote:Konaković 2016. pred izbore "Ako treba i pjevat ću samo da Senaid Memić pobijedi za načelnika", u Živinicama je govorio "SDP i SBB su isti", a onda i "udarili su nam na vjeronauku", "crveni su sve upropastili" i svašta još nesto.
Ako se nadate uništenju SDA, onda je Konaković odličan, ako se nadate poboljšanju svakodnevnog života, on nema 1% sa tim.
uništenje SDA i poboljšanje svakodnevnog života... drugo je uslovljeno prvim...
Dje ba zapelo?
:? Kako misliš đe zapelo... i zašto mene to pitaš...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3031 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

Banksy wrote: Kiflu neće stezati jer da su mogli, stezali bi ga davno, naravno. Imali su više od tri godine za to jer je ta sjednica održana 2015. On je tu miran.

Ali bi neko mogao stegnuti one koji su 2001. potpisali prvi ugovor sa Slovencima. 'Alijansu' i SDP.
da i koliko sam bio informiran, davno je tužilaštvo formiralo slučaj oko ovoga i davno je sda ucjenjivala lagumdžiju istim slučajem. no, to se preko noći zataškalo i posljednja informacija je da je trebao biti formiran predmet protiv petrovića, što je, po svemu sudeći stopirano.

mislim, šta očekivati od tužilaštva o čijem se radu raspravlja na izvršnom odboru sda.

u međuvremenu, odnosno od alijanse do 2015. godine, slovenci su odustali od termi i iste su htjeli prodati. budući da je u pitanju javno-privatno partnerstvo, vlada kantona sarajevo je imala pravo preče kupovine, što je ista i odbila i time omogučila drugom privatniku da kupi terme.

to se dogodilo dok je dino bio premijer i dok je bio u sda. sada mu to spominju i možda ga neće stezati zbog toga samo iz razloga što je još par utjecajnih članova sda upetljano u kompletnu sagu.

ps hvala na ovim informacijama. :thumbup:
Banksy

#3032 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Banksy »

malakh wrote:
da i koliko sam bio informiran, davno je tužilaštvo formiralo slučaj oko ovoga i davno je sda ucjenjivala lagumdžiju istim slučajem. no, to se preko noći zataškalo i posljednja informacija je da je trebao biti formiran predmet protiv petrovića, što je, po svemu sudeći stopirano.

mislim, šta očekivati od tužilaštva o čijem se radu raspravlja na izvršnom odboru sda.

u međuvremenu, odnosno od alijanse do 2015. godine, slovenci su odustali od termi i iste su htjeli prodati. budući da je u pitanju javno-privatno partnerstvo, vlada kantona sarajevo je imala pravo preče kupovine, što je ista i odbila i time omogučila drugom privatniku da kupi terme.

to se dogodilo dok je dino bio premijer i dok je bio u sda. sada mu to spominju i možda ga neće stezati zbog toga samo iz razloga što je još par utjecajnih članova sda upetljano u kompletnu sagu.

... i par utjecajnih sdp-ovaca i danas df-ovaca.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#3033 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

Banksy wrote:
malakh wrote:

... i par utjecajnih sdp-ovaca i danas df-ovaca.
da, već sam spominjao da je i te 2015. godine i df podržao odluku o odbijanju kupovine pomenutog zemljišta, odnosno svih šest ili sedam zastupnika, koliko su ih tad imali.

netko je spominjao da je naša stranka također podržala to, ali ja baš nisam siguran da jeste.
cyprus

#3034 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by cyprus »

palermo wrote:Još samo da se moglo i Komšiću reći NO Pasaran :D
Pa mnogima treba reći 'no passaran', ali jebiga kad nismo na tom nivou svjesti da ih počistimo sve, onda daj šta daš... Daj da se bar zaustavi ova najmračnija struja unutar SDA... A što se tiče Komšića, dobro znaš da je on malo drugačija dimenzija ove priče... On nije predstavnik mračnih i retrogradnih ideja... Komšić je problematičan kao antireklama i kao neozbiljan, loš i kontraproduktivan političar... Nemaš njemu šta vikat 'No passaran'... Samo ga kandiduj za nešto što nije mjesto hrvatskog člana predsjedništva, i naravno da neće passaran...
The BEN10

#3035 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by The BEN10 »

https://www.facebook.com/elmedindino.ko ... 1509656975
Rijetko me u javnim nastupima nesto moze izbaciti iz takta. Ponekad sam emotivniji i mozda takav nastup neko ne voli. Gestikuliram, povisim ton. Optuzbom da sam u prenosu vlasnistva u slucaju Termalna rivijera pocinio neko koruptivno djelo, Semir Efendic me bas bacio u dilemu, da li sam eventualno nesto propustio ili nisam adekvatno reagovao?
Nisam mogao garantovati u tom trenutku da rok u kojem je Kanton imao pravo prece kupnje nije moja greska. Semir je vrlo uvjerljivo govorio da jeste. Iz arhive sam dobio sve informacije i javno ih objavljujem. Rok je istekao prije formiranja Vlade na cijem sam celu bio, u dopisima to konstatuje bivsi ministar privrede i bivsi premijer. Vlada je vadila jos jednom kestenje iz vatre, jos jedna sramotna privatizacija. Efendic optuzio direktno mene.
Ok mi je da ne zna da kredit za vertikalni transport vraca Kanton, da tvrdi da je to ZOI, razumijem i njegove motive da brani kadrove SDANG, ali ovo mi je bilo iznenadjenje, iskreno.
E sad kad smo dokumentaciju pripremili, ocekujem izvinjenje
Ako se ne desi, to me nece iznenaditi
Svu ostalu dokumentaciju saljem postom, a ministarstvo cesljamo dubinski kad ga preuzmemo, ako Bog da!
denis.istok

#3036 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by denis.istok »

The BEN10 wrote:https://www.facebook.com/elmedindino.ko ... 1509656975
Rijetko me u javnim nastupima nesto moze izbaciti iz takta. Ponekad sam emotivniji i mozda takav nastup neko ne voli. Gestikuliram, povisim ton. Optuzbom da sam u prenosu vlasnistva u slucaju Termalna rivijera pocinio neko koruptivno djelo, Semir Efendic me bas bacio u dilemu, da li sam eventualno nesto propustio ili nisam adekvatno reagovao?
Nisam mogao garantovati u tom trenutku da rok u kojem je Kanton imao pravo prece kupnje nije moja greska. Semir je vrlo uvjerljivo govorio da jeste. Iz arhive sam dobio sve informacije i javno ih objavljujem. Rok je istekao prije formiranja Vlade na cijem sam celu bio, u dopisima to konstatuje bivsi ministar privrede i bivsi premijer. Vlada je vadila jos jednom kestenje iz vatre, jos jedna sramotna privatizacija. Efendic optuzio direktno mene.
Ok mi je da ne zna da kredit za vertikalni transport vraca Kanton, da tvrdi da je to ZOI, razumijem i njegove motive da brani kadrove SDANG, ali ovo mi je bilo iznenadjenje, iskreno.
Svu ostalu dokumentaciju saljem postom, a ministarstvo cesljamo dubinski kad ga preuzmemo, ako Bog da!
Po ovome se vidi da je taj rok od 30 dana vec istekao, i to u mandatu prije nego je Dino dosao za premijera. Od kud onda da se on pominje uopste u cijeloj ovoj prici, kao i Skupština KS ako je to vec bio zavrsen posao.
AmiĐa_Idriz

#3037 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by AmiĐa_Idriz »

Meni je rumenog u pojedinim momentima bilo čak i žao.
The BEN10

#3038 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by The BEN10 »

denis.istok wrote:
The BEN10 wrote:https://www.facebook.com/elmedindino.ko ... 1509656975
Po ovome se vidi da je taj rok od 30 dana vec istekao, i to u mandatu prije nego je Dino dosao za premijera. Od kud onda da se on pominje uopste u cijeloj ovoj prici, kao i Skupština KS ako je to vec bio zavrsen posao.
Realno, Semir je pokazao koliko je šupalj.
Ne samo na ovom primjeru, već i na primjeru vraćanja kredita od strane ZOI'84. Pokazao je da opasno lupeta.
Thorgerson

#3039 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Thorgerson »

Al ono je bila bas sizofrena debata.

Efendic napada Konakovica sta je ovaj radio dok je bio na vlasti, a to je radio u stranci koju Efendic brani u istoj emisiji. :roll:

S druge strane Konakovic kao da se tek odlucio baviti politikom, nestadose odjednom 10+ godina koliko je proveo u SDA na vlasti u tom istom Kantonu. Pa jbmu majku sta si radio ovih 10 godina covjece...kako to da dodjosmo do toga da nemamo vode, da nemamo javnog prevoza, da su nesnosne guzve i da smo najzagedjinij grad u evropi i svijetu.

I jos kad Kifla kaze "Eh vidis senade sta oni rade, vidis ti...vidis kakvi su oni...". A on prekjucer se ispisao iz te stranke ciji je bio clan od pocetka svoje politicke karijere. :-) :-) :-)

Il kaze oni su profu bosanskog stavili da vodi poljoprivredno dobro, a on DIF-ovac. :roll:

Uglavnom...ako uspiju organizovati ovu vlast, upravo zbog ovoga ne bih volio Konakovica. Jer bi se sve svelo na njegov obracun sa svojim bivsim kolegama. I to ako se desi, to ce i unisiti ovu koaliciju, koja je ionako po mom misljenju klimava. Al eto...vidjecemo.

p.s.
Kod kifle mi se narocito ne svidja sto potencira za mene totalno nebitne i glupe stvari poput ZOI. Jebao te zoi da te jebao, dajte mu nek uglavi vise nekog svog tu i neka prestane pricati o istom.

Dajte rjesenje za osnovne zivotne probleme:

- Ne mozemo disati. Najzagadjeniji gradu Evropi.
- Guzve na cestama nenormalne, nikakva infrastruktura, javni prevoz na izdisaju i u najgorem stanju od rata pa na ovamo.
- Vode istina imam, da ne grijesim dusu.
AmiĐa_Idriz

#3040 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by AmiĐa_Idriz »

ZOI sisa puno para a stalno se raspada, tu je kvaka. Pare opet kako god okreneš, jbg. Ali slažem se sa napisanim. Konaković kao premijer bi vjerovatno doveo i sveo sve na nivo prepucavanja i šukanja.
kmirsad

#3041 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kmirsad »

Najzagašeniji grad u Evropi je Tuzla... Joj ovih sarajlija, hoče u svemu da budu prvi... :lol: :lol: :lol:
malakh

#3042 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

konaković, na kraju, ipak prezadovoljno trlja ruke.
tvojkomsija

#3043 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by tvojkomsija »

Edin Forto - premijer
Elmedin Konakovic - predsjednik skupstine

Hajmo, opletite! :D :izet:
AmiĐa_Idriz

#3044 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by AmiĐa_Idriz »

Opa.
Styling

#3045 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Styling »

tvojkomsija wrote:Edin Forto - premijer

Dobro je. Dino moze savjetovati Fortu kako sa SDA da se nosi kao premijer a on ce ih drzati pod kontrolom u Skupstini.
Bice interesantno pratiti zasjedanja Skupstine KS.

S hajrom da bude, akobogda!
tvojkomsija

#3046 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by tvojkomsija »

Kad malo bolje razmislim, SDA uopće nije volja naroda, kada se govori o Kantonu Sarajevo. SDA za kanton 55 000 glasova, a samo NS i NiP 58 000 glasova, a znamo da su glasači i jedne i druge partije anti-sda. Ne računajući SDP,DF i ostale partije.. tada bi razlika bila i veća ali nisu sve te partije anti-sda kao ove dvije nabrojane. "Činjenice" Efendića o volji naroda se mogu bacit u vodu.

I ovo sve pod pretpostavkom da nije bilo krađe glasova!
Banksy

#3047 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Banksy »

SDA želja iz naslova nema veze sa sadržajem teksta.

Pregovarački timovi šest političkih stranaka koji dogovaraju skupštinsku većinu i vlast u Kantonu Sarajevo konačne dogovore o raspodjeli pozicija privode kraju. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, tzv. Bh. blok koji čine Naša stranka, SDP i DF će predložiti premijera.
Prijedlog za budućeg premijera Kantona Sarajevo, kako sada stvari stoje, bit će Edin Forto iz Naše stranke, iako to još uvijek nije zvanično potvrđeno, odnosno sve zavisi od internih dogovora u Našoj stranci, ali je najozbiljniji kandidat.

kmirsad

#3048 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kmirsad »

Jebo te... šta ćemo sad pisat... :cry:
tvojkomsija

#3049 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by tvojkomsija »

Banksy wrote:

SDA želja iz naslova nema veze sa sadržajem teksta.

Pregovarački timovi šest političkih stranaka koji dogovaraju skupštinsku većinu i vlast u Kantonu Sarajevo konačne dogovore o raspodjeli pozicija privode kraju. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, tzv. Bh. blok koji čine Naša stranka, SDP i DF će predložiti premijera.
Prijedlog za budućeg premijera Kantona Sarajevo, kako sada stvari stoje, bit će Edin Forto iz Naše stranke, iako to još uvijek nije zvanično potvrđeno, odnosno sve zavisi od internih dogovora u Našoj stranci, ali je najozbiljniji kandidat.

Čuj SDA želja s već vidim uhljebe da pjene po komentarima. Njima je jedina želja da budu u vlasti, ovo ostalo im je sve mučno.
Ovo je 99% sigurno
JThomas

#3050 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

čija god da je želja po svoj prilici hoće biti tako.
Locked