Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
DonieBrasco
#3026 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Robert je dobro pogrjesio sa ne pozivanjem Hajrovica, ja mu to zamjeram najvise.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3027 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pogriješio je on u puno toga, međutim ovu zadnju utakmicu je i potrefio dosta toga.DonieBrasco wrote:Robert je dobro pogrjesio sa ne pozivanjem Hajrovica, ja mu to zamjeram najvise.
Vidjećemo je li to jedna lasta ili će biti čitavo jato.
- Reuf-Refko
#3028 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
prije ce bit da ovaj nije htio doci dok je bio u formi da se ne bi povrijedio. sad kad je ispao iz prvog tima i treba mu utakmica gle cuda dobio pozivTomahawk11 wrote:Pogriješio je on u puno toga, međutim ovu zadnju utakmicu je i potrefio dosta toga.DonieBrasco wrote:Robert je dobro pogrjesio sa ne pozivanjem Hajrovica, ja mu to zamjeram najvise.
Vidjećemo je li to jedna lasta ili će biti čitavo jato.
-
todd_smith
#3029 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
nije stavio nego je rekao da odlaziTomahawk11 wrote:Na znam. Iznevjerili ga oni koji su igrali na pozicijama Kovačevića, Kvržića, Sarića?todd_smith wrote:
ok zasto onda nije postavio ovako da uzmemo Armeniju ili Finsku u prvoj?
nego sada kada je sve gotovo i zavrseno, onda je odlucio da slaze taktike i da uzima glavne konkurente kada su se vec haman kvalifikovali?
Ako se sjećaš, nakon zadnjeg debakla je stavio mandat na raspolaganje. Savez odbio.
Riješio čovjek da promijeni neke stvari i ispostavilo se da je pogodio.
Je li zamijenio one na koje je bila galama? Jeste.
Na kraju će biti forumaši mu složili ekipu.
Koliko vidim, tri kola do kraja mi zaostajemo dva boda za pozicijom koja vodi na EP.
Znači da nije gotovo.
i onda mu je receno da nece dobiti pare jer u ugovoru stoji klauzula da ako ode sam vs ako dobije nogu
zato se predomislio jer sta su jos 2-3 utakmice za isplatu
- Reuf-Refko
#3030 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
to je sve onako kako se emotivno osjecam, tako i mislim...a niko nije realan pa da kaze sta izgubili utakmicu iz nekih razloga...ok hajmo mjenjat te razloge u sljedecoj tekmi. al jok, kod nas sve daj krivca, baci ga pod noge...Tomahawk11 wrote:Uglavnom, kad nas ko razvali, selektore ne valjaš ništa, haj razguli![]()
Kad mi razvalimo, onda ide druga brdska s pričom kako nije valjao Pjanić ili Džeko (ili obojica).
I tako u krug
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3031 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Dobro, rekao da odlazi, dao ostavku, ovi je nisu prihvatili i ucjenili ga da ostane.todd_smith wrote:
nije stavio nego je rekao da odlazi
i onda mu je receno da nece dobiti pare jer u ugovoru stoji klauzula da ako ode sam vs ako dobije nogu
Jasno sve.
- dulekrele
#3032 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Prva tekma da se cak i Cimirot vidio na terenu i to je bio veoma dobar.
-
todd_smith
#3033 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
jeb`o ti tog lika koji napusta ekipu i momke kada se kola lomeTomahawk11 wrote:Dobro, rekao da odlazi, dao ostavku, ovi je nisu prihvatili i ucjenili ga da ostane.todd_smith wrote:
Jasno sve.
kao trenera i kao karakter
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3034 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Isto sam rekao, pogotovo nakon što je rekao da ostaje.todd_smith wrote:
jeb`o ti tog lika koji napusta ekipu i momke kada se kola lome
kao trenera i kao karakter
Jedino pošteno u onom momentu je bilo da da ostavku što je on i uradio.
Međutim, nismo znali pozadinu ugovora koji ima i očito da je i Žuti sve to zanemario kad je vruće glave rekao da odlazi.
Ko zna, možda izdobri, mada sam i dalje prilično ohlađen od reprezentacije i čak nisam nešto doživio ovu pobjedu (osim Pjanićevog gola iz igre
-
todd_smith
#3035 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
ma i da izborimo EP, cim se svira kraj zadnje utakmice kvalifikacija odmah se pozdraviti sa njim
-
DonieBrasco
#3036 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jos samo da neko napise da Robertu nije u interesu da izborimo Euro ili tako nesto u fazonu da namjerno hoce dareprezentacija ima lose rezultate, a ovamo pare uzima. 
Last edited by DonieBrasco on 14/10/2019 13:42, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3037 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Tu je opet pitanje dokad je ugovor.
A ako izbori EP, red je i da vodi ekipu na istom.
Poslije mu svakako ovi iz Saveza neće dati otkaz.
A ako izbori EP, red je i da vodi ekipu na istom.
Poslije mu svakako ovi iz Saveza neće dati otkaz.
- manijak1
#3038 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Čovjek reko da će kroz kvalifikacije plasirat BiH na Euro , nakon poraza od Finske i Armenije , odlučio dat ostavku .
Ostavka nije prihvaćena , nastavio radit.
Što to nekom ne bi odgovaralo da mu prihvate ostavku i ne isplate ga
Sad ni to ne valja .I plus još što ima play off , ako se šta , po običaju zajebe.
I odmah je sve to cirkus .Cirkus je i od 2:0 doći na 2 :2 i umalo da nas dobiju lažni Ciprani.
I sada ćemo površno sudit o nečijem karakteru i kakav je kao trener.
Ne valjaju Baka , Pape , Ćiro , Meša ....imal ko da valja
A da ne vodi U21 selekciju sada

I ja sam hladan kao led i zato ću prognozirat 0 : 2 .
Neka bude cirkus , vazda ima baraž
.
I koga bi cijenjeni stručnjak doveo na mjesto selektora , ako se ode na EU
Fakat , ja sve mislio da sam samo ja neozbiljan
Ostavka nije prihvaćena , nastavio radit.
Što to nekom ne bi odgovaralo da mu prihvate ostavku i ne isplate ga
Sad ni to ne valja .I plus još što ima play off , ako se šta , po običaju zajebe.
I odmah je sve to cirkus .Cirkus je i od 2:0 doći na 2 :2 i umalo da nas dobiju lažni Ciprani.
I sada ćemo površno sudit o nečijem karakteru i kakav je kao trener.
Ne valjaju Baka , Pape , Ćiro , Meša ....imal ko da valja
I ja sam hladan kao led i zato ću prognozirat 0 : 2 .
Neka bude cirkus , vazda ima baraž
I koga bi cijenjeni stručnjak doveo na mjesto selektora , ako se ode na EU
Fakat , ja sve mislio da sam samo ja neozbiljan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3039 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Vidi se da je čovjek riješio da neke stvari promjeni, recimo poslije utakmice u emisiji onaj novinar krenu s pričom kako je Kvržić krilo i kako mu bek nije prirodna pozicija, on ga fino ispravi kako Kvržić već godinu igra na poziciji beka...znači da prati i da neke stvari slaže kako treba.DonieBrasco wrote:Jos samo da neko napise da Robertu nije u interesu da izborimo Euro ili tako nesto u fazonu da namjerno hoce dareprezentacija ima lose rezultate, a ovamo pare uzima.
-
DonieBrasco
#3040 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Barabarez koji nema nista u trnerskom CV-u nama valja. 
-
todd_smith
#3041 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
ne vjerujem da je uopce toDonieBrasco wrote:Jos samo da neko napise da Robertu nije u interesu da izborimo Euro ili tako nesto u fazonu da namjerno hoce dareprezentacija ima lose rezultate, a ovamo pare uzima.
mislim da je lik skontao da je posao mnogo tezi nego sto je mislio, i sada mu se ne radi taj posao vise.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3042 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
]
u skladu s tim je razumljivo da je prosinecki ocekivao da ce dobit pare nakon svojevoljnig raskida ugovora

A inace, u svijetu nogometa, sporta opcenito, i opcenito svih vrsta radnih ugovora, kad napustis sam prije isteka ugovora uobicajeno i ocekivano je da ti poslodavac isplati sve plate do kraja dogovorenog roka..todd_smith wrote:
-
Nadzorna_ploca
#3043 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nije Cimirot kriv, nije ni Visca, nije ni Todorovic na beku.
Prosinecki nije iskoristio nijednog igraca kako treba. Ova zadnja tekma je vodilja kako treba to da izgleda.
Prosinecki nije iskoristio nijednog igraca kako treba. Ova zadnja tekma je vodilja kako treba to da izgleda.
- turbofolk
#3044 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Roberta i savez vežu sponzoski ugovori sa bh telecomom do kraja kvalifikacija. Ne vjerujem da se Robert predomislio jer eto neće biti isplaćen, znao je on to. Odlaziš svojevoljno, nema otpremnine. Nego ga je savez pritisno da ostane. Pisao sam o tome. Pa sve reklame za telecom na TV-u imaju Roberta u glavnoj ulozi. Izgubile bi svaki smisao njegovim odlaskom. Dobro sad su Tarik i Ćiro malo češće u reklamama al nije tema. Zbog ovog gore navedenog nije mi krivo na njega što je ipak ostao selektor, a sam je rekao da on to višev nije. Njemu je ba najgore i žao mi ga je stvarno. Nije bio svjestan u kakav osinjak je upao. Bezveze mantrate jedno te isto te jedno te isto
kako se sam sebi popišao u usta il šta već pišete o tom pišanju po samom sebi. I sa njim i bez njega bih volio, a sad posebno zbog njega bih volio da nam se do kraja sve poklopi i da bez baraža odemo na euro.
- ultima_palabra
#3045 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jadan on #prayforrobiturbofolk wrote:Roberta i savez vežu sponzoski ugovori sa bh telecomom do kraja kvalifikacija. Ne vjerujem da se Robert predomislio jer eto neće biti isplaćen, znao je on to. Odlaziš svojevoljno, nema otpremnine. Nego ga je savez pritisno da ostane. Pisao sam o tome. Pa sve reklame za telecom na TV-u imaju Roberta u glavnoj ulozi. Izgubile bi svaki smisao njegovim odlaskom. Dobro sad su Tarik i Ćiro malo češće u reklamama al nije tema. Zbog ovog gore navedenog nije mi krivo na njega što je ipak ostao selektor, a sam je rekao da on to višev nije. Njemu je ba najgore i žao mi ga je stvarno. Nije bio svjestan u kakav osinjak je upao. Bezveze mantrate jedno te isto te jedno te istokako se sam sebi popišao u usta il šta već pišete o tom pišanju po samom sebi. I sa njim i bez njega bih volio, a sad posebno zbog njega bih volio da nam se do kraja sve poklopi i da bez baraža odemo na euro.
- Bosanski_kralj
#3046 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kad vidim ovaj rezultat iz Finske i skontam od koga smo mi izgubili 4:2, odmah bih mu sad dao otkaz.
Zbog njega i njegovog inata i tvrdoglavosti nećemo se plasirati ne EP.
Zbog njega i njegovog inata i tvrdoglavosti nećemo se plasirati ne EP.
-
tap3ah75
#3047 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
E moj crni žuti.
Da si ostao pri onoj ostavci bio bi nam svima draži i koliko toliko bio bi pošten a ovako si i ti papčina ispao.
Da si ostao pri onoj ostavci bio bi nam svima draži i koliko toliko bio bi pošten a ovako si i ti papčina ispao.
- Ricken
#3048 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Svaka čast Robi, pravi si motivator. Tačno se vidi kohezija u ekipi, igrači ginu jedan za drugog, za dres, za domovinu.
Strašan potez sa Jajalom, majstor si pravi.
Strašan potez sa Jajalom, majstor si pravi.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3049 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Najlosije odigrani kvalifikacioni ciklus od kako pratim reprezentaciju, a pratim je od faruka hadzibegica.
Pisem to na ovoj temi jer prosineckom adresiram tu losu igru. Znaci nemoguce lose igraju. Nista ni sa cim.
Pisem to na ovoj temi jer prosineckom adresiram tu losu igru. Znaci nemoguce lose igraju. Nista ni sa cim.
- agent_zero
#3050 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Statistika je neumoljiva - najgori selektor u historiji reprezentacije BiH.
Neka je bruka i sramota kako se o Sušiću pisalo i kako ga se tjeralo, a ovom žutom đubretu se do kraja davno izgubljenih kvalifikacija gledalo kroz prste.
Neka je bruka i sramota kako se o Sušiću pisalo i kako ga se tjeralo, a ovom žutom đubretu se do kraja davno izgubljenih kvalifikacija gledalo kroz prste.