Nisi nikog ubijedio, džaba...karakters wrote:Utjesi se time da je Ljubo na slobodi. Svako zlo za neko dobroCherry-Cherry wrote:Evo tačno mi žao tužilaštvaspali su na forum.
Slučaj Dženan Memić
- Cherry-Cherry
#3026 Re: Slučaj Dženan Memić
-
karakters
#3027 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa serlocki si to zakljucio, reko sam ja odmahJThomas wrote:kaže frajer koji je napisao čaršaf teksta sa najsitnijim detaljima šta se kao desilo, meni koji jedino tvrdim da se nešto krije i pogrešno radi.
-
karakters
#3028 Re: Slučaj Dženan Memić
Iako ti je tvrdnja netacna, bio bih veca budala nego oni sto ih je namagarcio EM da po forumima pisem sa motivom da nekog u nesto, zamisli, ubijedimCherry-Cherry wrote: Nisi nikog ubijedio, džaba...
- JThomas
#3029 Re: Slučaj Dženan Memić
a ja, tebe ovo ne zanima i nikoga ni u šta ne ubjeđuješ...zaboravih.
-
karakters
#3030 Re: Slučaj Dženan Memić
Uz kvalitetne motivatore sam se zacas zainteresovao.JThomas wrote:a ja, tebe ovo ne zanima i nikoga ni u šta ne ubjeđuješ...zaboravih.
- Cherry-Cherry
#3031 Re: Slučaj Dženan Memić
Eto mi smo te zainteresovali, ti si inače slučajno naletio na ovu temu, onako u dokolici... 
-
tripple_dubble
#3032 Re: Slučaj Dženan Memić
Kolika je dnevnica, majke ti?karakters wrote:Uz kvalitetne motivatore sam se zacas zainteresovao.JThomas wrote:a ja, tebe ovo ne zanima i nikoga ni u šta ne ubjeđuješ...zaboravih.
Nisi ti jaro moj nista dokazao, osim da spinujes na temi bezveze.
Muriz zna, a i vi znate da zna, zato je sad toliko bitno ubjediti javnost da "ne zna"
-
karakters
#3033 Re: Slučaj Dženan Memić
A budale, pa i da radim za dnevnicu, beli bi ti rekotripple_dubble wrote:
Kolika je dnevnica, majke ti?![]()
Nisi ti jaro moj nista dokazao, osim da spinujes na temi bezveze.
Muriz zna, a i vi znate da zna, zato je sad toliko bitno ubjediti javnost da "ne zna"
Salu na stranu, vi ste se ovdje upalili ko pokvaren kutnjak nakon mog prvog posta, koji bi, da me jbg niste motivisali, trazenjem brisanja i nervoznim uvredama, vjerovatno bio i zadnji i nista konstruktivno na temu osim priglupog medjusobnog sokoljena i nervoznih i stalnih uvreda i prozivki niste ni napisali.
A jedino konkretno dokazano, u moru vasih teorija zavjere i mojih teoretisanja o mogucim scenarijima ubistva je, na tvoju veliku zalost, bas to da je Muriza Memica presvukao osudjeni silovatelj koji mu je prodao pricu da je ocevidac kako Budnjo samara Alisu Mutap, te da je Muriz tu suplju plasirao javnosti. Dokazano crno na bijelo.
Zahvaljujem se Redsu koji je bio objektivan da nakon mog posta u kojem sam argumentovao da je EM izlevatio Muriza, to i potvrdio navodeci o kakvom se kriminalcu i prevarantu radi. Ja uopste nisam znao nista o tom "ocevicu", osim sto mi je bilo jasno iz onih linkova da je zavlacio Muriza.
-
Nadzorna_ploca
#3034 Re: Slučaj Dženan Memić
Sto ih jednostavno ne stavite na foe listu? 
-
karakters
#3035 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma ne moraju, nije ova tema ipak prikladna za nadjebavanja, iako dosta likova sa nje jeste. A otišao sam u nadjebavanje.Nadzorna_ploca wrote:Sto ih jednostavno ne stavite na foe listu?
Izvinjavam se.
- ultima_palabra
#3036 Re: Slučaj Dženan Memić
Sramota, nije vjerovao sistemu... dokle to ide 
- JThomas
#3037 Re: Slučaj Dženan Memić
napraviti radnu grupu za izmjene krivičnog zakona, novo djelo - nepovjerenje u institucije. kvalifikovani vid - javno izražavanje nepovjerenja u institucije. prvi draft će sačiniti arma, amrica, dobri doktor i ovaj novi.
i onda prvo to kazniti srazmjerno zločinu. a onda se baviti sitnicama kao što su ubistvo i namjerno prikrivanje i uništavanje dokaza o istom.
naravno, u stvarnosti cca. godinu dana prije ove priče o očevicu (maj 2017.), prije bilo kakvih protesta i jačeg medijskog praćenja, slučaj postaje iz ubistva ponovo saobraćajna nesreća, a isti lak sa clija kod istog vještaka postaje lak sa kombija (sredina 2016.)
i onda prvo to kazniti srazmjerno zločinu. a onda se baviti sitnicama kao što su ubistvo i namjerno prikrivanje i uništavanje dokaza o istom.
naravno, u stvarnosti cca. godinu dana prije ove priče o očevicu (maj 2017.), prije bilo kakvih protesta i jačeg medijskog praćenja, slučaj postaje iz ubistva ponovo saobraćajna nesreća, a isti lak sa clija kod istog vještaka postaje lak sa kombija (sredina 2016.)
- Pryda
#3038 Re: Slučaj Dženan Memić
Spadaju li u te kvalitetne motivatore i ove tajkunske porodice. Tekst koji si ti napisao kao da je Dalida licno pisala, otkud onakva analiza opsirna i detaljna. Time ubijas slobodno vrijeme ili?karakters wrote:Uz kvalitetne motivatore sam se zacas zainteresovao.JThomas wrote:a ja, tebe ovo ne zanima i nikoga ni u šta ne ubjeđuješ...zaboravih.
-
emmir1
#3039 Re: Slučaj Dženan Memić
karakters wrote:Naravno da nije. Ali Muriz nije vjerovao sistemu, htio je sam traziti krivca, proglasio Ljubu nevinim, organizovao nakon sto ga je ko levata presvukao "ocevidac EM" proteste u kojim je empaticnoj javnosti plasirao da zna ko je ubica, ko je samarao Alisu u aleji, da to zna i sistem i da sistem stiti ubicu, da Alisa laze za amneziju, ranije pustio u medije pricu o Budnji kao ubici koju mu je ispricao "ocevidac". Tu su Muriz i sistem, zbog tog sto je Muriza namagarcio EM, bili dvije suprotne strane, jer je Muriz ubjedjivao javnost da sistem stiti ubicu i unistava "ocevica". Muriz se na kraju proglasio i glavnim tuziocem, a sto neko napisa, bio je i policija i tuzilac i odbrana.Cherry-Cherry wrote:Nije Murizovo da pronalazi krivca, mi nekog drugog plaćamo za to. A ubica slobodno šeta, jer taj neko ne radi kako treba.
Vjerujem da je na sud imala uticaja cinjenica da su otac zrtve i optuzeni Ljubo na istoj strani.
Ako je Ljubo ubica, Muriz mu je vjerovatno pomogao da bude oslobodjen.
Muriz misli da Ljubo nije ubica, pa sta reci do sretno mu u pronalazenju "pravog" ubice.
Muriz od mene ima sucut zbog gubitka djeteta, ali njegove teorije o ubici dokazano nemaju nikakav kredibilitet.
Koji je interes očevidca EM da laže Muriza?
-
karakters
#3040 Re: Slučaj Dženan Memić
Da, svako imalo inteligentan, a ne sumnjam u dosad svakako dokazanu inteligenciju vas dragih sagovornika sa teme, odmah vidi da je Dalidi jako stalo da, makar na forumu, uspije osporiti verziju o saobraćajnoj nesreći iz svoje optužnice i dokaže da je Dženan, za razliku od verzije iz optužnice, ubijen šipkom, te da na taj način uništi sve šanse da njena žalba na oslobađajuću presudu bude uvažena.Pryda wrote: Spadaju li u te kvalitetne motivatore i ove tajkunske porodice. Tekst koji si ti napisao kao da je Dalida licno pisala, otkud onakva analiza opsirna i detaljna. Time ubijas slobodno vrijeme ili?
A tajkuni je (me?) u tome podržavaju, jer je i njima u interesu da se dokaže da je u pitanju ubistvo, a ne saobraćajna nesreća.
-
karakters
#3041 Re: Slučaj Dženan Memić
E jebiga, emmire.emmir1 wrote: Koji je interes očevidca EM da laže Muriza?
- Pryda
#3042 Re: Slučaj Dženan Memić
Jesam li ja neinteligentan ako priznam da ovaj post ne kontamkarakters wrote:Da, svako imalo inteligentan, a ne sumnjam u dosad svakako dokazanu inteligenciju vas dragih sagovornika sa teme, odmah vidi da je Dalidi jako stalo da, makar na forumu, uspije osporiti verziju o saobraćajnoj nesreći iz svoje optužnice i dokaže da je Dženan, za razliku od verzije iz optužnice, ubijen šipkom, te da na taj način uništi sve šanse da njena žalba na oslobađajuću presudu bude uvažena.Pryda wrote: Spadaju li u te kvalitetne motivatore i ove tajkunske porodice. Tekst koji si ti napisao kao da je Dalida licno pisala, otkud onakva analiza opsirna i detaljna. Time ubijas slobodno vrijeme ili?
A tajkuni je (me?) u tome podržavaju, jer je i njima u interesu da se dokaže da je u pitanju ubistvo, a ne saobraćajna nesreća.
Kako god da otac nije skupio hiljade dusa na protestima davno bi ovo bilo presudjeno kao saobracajna nesreca, sad da su to uradili mislim da bi digli citavu drzavu na noge i tad bi kao domine popadali svi redom, znaju i oni sta rade. Drzava u kojoj je izlaznost na izborima 50%, a vlast je stranka koja osvoji 15% je drzava u kojoj je narod protiv vlasti. Samo se ceka iskra a to se nije moglo dozvoliti sad, bas zbog toga mislim da ce povalit koga god su stitili
-
karakters
#3043 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisam dovoljno inteligentan da odgovorim na to pitanjePryda wrote: Jesam li ja neinteligentan ako priznam da ovaj post ne kontam![]()
Pryda wrote:Kako god da otac nije skupio hiljade dusa na protestima davno bi ovo bilo presudjeno kao saobracajna nesreca, sad da su to uradili mislim da bi digli citavu drzavu na noge i tad bi kao domine popadali svi redom, znaju i oni sta rade. Drzava u kojoj je izlaznost na izborima 50%, a vlast je stranka koja osvoji 15% je drzava u kojoj je narod protiv vlasti. Samo se ceka iskra a to se nije moglo dozvoliti sad, bas zbog toga mislim da ce povalit koga god su stitili
Ko je čitao Artura Konana Dojla, zna da su svakakvi obrati mogući, pa da zavjera može da seže sa policije, vještaka, bolničara, tužilaštva i na sami sud. Mada su se, za razliku od tebe, drugi dragi sagovornici sa teme jako trudili da ismiju svaku tvrdnju o tome da su Muriz i njegovi protesti i medijski pritisci mogli imati ikakav uticaj na odluku suda.
-
pemanapemani
#3044 Re: Slučaj Dženan Memić
Znaci, no sipka no crime. Vrijedno Tuzilastvo htjelo osuditi krivce Rome, pa hajde barem saobracajna nesreca, jer nema sipke, koju je bezbeli Ljubo sakrio.
Sutra kada kod nekog nadju rupu u lubanji od metka i snimak da je neki auto prosao, a ne nadju oruzje, bit ce da je brisac probio lubanju unesrecenog.
Naravno, sve u svrhu da se okrivljeni osudi po kratkom postupku i zadovolji pravda.
Sutra kada kod nekog nadju rupu u lubanji od metka i snimak da je neki auto prosao, a ne nadju oruzje, bit ce da je brisac probio lubanju unesrecenog.
Naravno, sve u svrhu da se okrivljeni osudi po kratkom postupku i zadovolji pravda.
- JThomas
#3045 Re: Slučaj Dženan Memić
samo da ljudi puno ne zapitkuju za svoj predmet jer to dekoncentriše i ometa rad organa. i protiv toga zakon da se donese.
-
karakters
#3046 Re: Slučaj Dženan Memić
pemanapemani wrote:Znaci, no sipka no crime. Vrijedno Tuzilastvo htjelo osuditi krivce Rome, pa hajde barem saobracajna nesreca, jer nema sipke, koju je bezbeli Ljubo sakrio.
Sutra kada kod nekog nadju rupu u lubanji od metka i snimak da je neki auto prosao, a ne nadju oruzje, bit ce da je brisac probio lubanju unesrecenog.![]()
Ma šipku je izmislila Vasvija, a slučajno se potrefilo da rana na Dženanovoj glavi odgovara udarcu šipke. Srećom, Vasvija se pokajala zbog svojih nestašnih laži. A i čudno bi bilo da Ljubo, recimo, nosi šipku u kombiju.
Izvinite na mojim rudimentarnim teorijama, vidim da je brisač metak lobanja prava stvar.
Glavno je da je porodica pomogla da se dokaže da je Ljubo heroj i žrtva, a ne zločinac i da će ona sama nastaviti živjeti sa plodovima tog uspjeha.
-
pemanapemani
#3047 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ti si postavio teoriju da je Tuzilastvo samo htjelo pravedno rijesiti slucaj i ubicu Ljubu strpati iza resetaka. Kako su imali snimak kombija, doduse sa ispravnim farovima, zeljeli su skratiti postupak kako bi zadovoljili pravdu i pomogli porodici ubijenog.
Moja malenkost je samo navela kako se sutra moze rijesiti slucaj prostrjelne rane kao saobracajna nesreca, naravno, samo da bi se zadovoljila pravda i porodica ostecenog dobila satisfakciju.
Moja malenkost je samo navela kako se sutra moze rijesiti slucaj prostrjelne rane kao saobracajna nesreca, naravno, samo da bi se zadovoljila pravda i porodica ostecenog dobila satisfakciju.
- Edin H.
#3048 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa nije pravedno ako su išli linijom manjeg otpora i odlučili se da pokušaju sa krivičnim izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama za šta ukoliko dokazano slijedi manja kazna umjesto djela ubistva.pemanapemani wrote:Pa ti si postavio teoriju da je Tuzilastvo samo htjelo pravedno rijesiti slucaj i ubicu Ljubu strpati iza resetaka. Kako su imali snimak kombija, doduse sa ispravnim farovima, zeljeli su skratiti postupak kako bi zadovoljili pravdu i pomogli porodici ubijenog.
-
emmir1
#3049 Re: Slučaj Dženan Memić
karakters wrote:E jebiga, emmire.emmir1 wrote: Koji je interes očevidca EM da laže Muriza?
Ne ozbiljno, ne pratim baš mnogo no preletio sam malo tvoje objašnjenje slučaja.
Da li je novac?
-
pemanapemani
#3050 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa normalno da nije pravedno, ali pojedinci tako predstavljaju nerad Tužilaštva. Kao oni htjeli istjerati pravdu pod svaku cijenu, pa eto kad nema šipke da se barem ubice osude za saobraćajnu.Edin H. wrote:Pa nije pravedno ako su išli linijom manjeg otpora i odlučili se da pokušaju sa krivičnim izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama za šta ukoliko dokazano slijedi manja kazna umjesto djela ubistva.pemanapemani wrote:Pa ti si postavio teoriju da je Tuzilastvo samo htjelo pravedno rijesiti slucaj i ubicu Ljubu strpati iza resetaka. Kako su imali snimak kombija, doduse sa ispravnim farovima, zeljeli su skratiti postupak kako bi zadovoljili pravdu i pomogli porodici ubijenog.
Isto tako, Romi su predstavljeni kao visoko inteligentni zločinci koji su po mrklom mraku uz prisustvo svjedoka (Alise) savršeno "očistili" mjesto zločina u 15 minuta, tako da su uz velike napore Tužilaštva uhapšeni mjesecima poslije.
Ovo što @karakters, @Mensur i još nekoliko likova pokušavaju progurati ne bi prošlo u vrtiću i to u mlađoj grupi.