ne jedem mesodrndalo wrote:A sta mislis sta pojedes sve u hot dogovima i drugim procesiranim preradjevinama?
Biftek?
ne znam, kako vama ne smeta jesti
ne jedem mesodrndalo wrote:A sta mislis sta pojedes sve u hot dogovima i drugim procesiranim preradjevinama?
Biftek?
Jel ne jedes meso radi nekih alergijskih reakcija?Connaisseur Karlin wrote:ne jedem mesodrndalo wrote:A sta mislis sta pojedes sve u hot dogovima i drugim procesiranim preradjevinama?
Biftek?![]()
A kako tebi ne smeta jesti sve te pesticide u travama? Znas li cime se zaljeva i djubri taj zelenis koji jedes? Ruzinim laticama?Connaisseur Karlin wrote:ne jedem mesodrndalo wrote:A sta mislis sta pojedes sve u hot dogovima i drugim procesiranim preradjevinama?
Biftek?![]()
ne, jednostavno mi je bljak, , a, srecom, nije nepohodno za ljudski organizamtriconja wrote:Jel ne jedes meso radi nekih alergijskih reakcija?Connaisseur Karlin wrote:
ne jedem meso![]()
ovisi od lokacije kupovanja istihdrndalo wrote:A kako tebi ne smeta jesti sve te pesticide u travama? Znas li cime se zaljeva i djubri taj zelenis koji jedes? Ruzinim laticama?Connaisseur Karlin wrote:
ne jedem meso![]()
A krastavac zamotan u celofan na stalazi prodavnice je ubran kada? 12 min. ranije? How yes no...Connaisseur Karlin wrote:ovisi od lokacije kupovanja istihdrndalo wrote:A kako tebi ne smeta jesti sve te pesticide u travama? Znas li cime se zaljeva i djubri taj zelenis koji jedes? Ruzinim laticama?Connaisseur Karlin wrote:
ne jedem meso![]()
ne znam, kako vama ne smeta jestiplus , cesto odem u bastu kod prijatelja
svako moze immati basticu i na balkonu
![]()
opet je bolje od kemijski tretirane zivotinje i konzumiranja mesa starog danima
pa nisu svi u celofanu, imas ih postavljene kao i krastave na pijacidrndalo wrote:A krastavac zamotan u celofan na stalazi prodavnice je ubran kada? 12 min. ranije? How yes no...Connaisseur Karlin wrote:ovisi od lokacije kupovanja istihdrndalo wrote:
A kako tebi ne smeta jesti sve te pesticide u travama? Znas li cime se zaljeva i djubri taj zelenis koji jedes? Ruzinim laticama?plus , cesto odem u bastu kod prijatelja
svako moze immati basticu i na balkonu
![]()
opet je bolje od kemijski tretirane zivotinje i konzumiranja mesa starog danima
E moja ti da ti samo znas cime se to sve prsce, naucno dokazano da ti ostaci pesticida mogu izazvati deformacije djeteta dok je u stomaku majke, i milijardu bolescura kod tog dijeta.Connaisseur Karlin wrote:pa nisu svi u celofanu, imas ih postavljene kao i krastave na pijacidrndalo wrote: A krastavac zamotan u celofan na stalazi prodavnice je ubran kada? 12 min. ranije? How yes no...
a mozes misliti, sto tek serviraju ziotinjama u industrjskoj proizvodnji i kako se meso tretira nakon klanja tokom pakovanja , transporta do amrketatriconja wrote:E moja ti da ti samo znas cime se to sve prsce, naucno dokazano da ti ostaci pesticida mogu izazvati deformacije djeteta dok je u stomaku majke, i milijardu bolescura kod tog dijeta.Connaisseur Karlin wrote:pa nisu svi u celofanu, imas ih postavljene kao i krastave na pijacidrndalo wrote: A krastavac zamotan u celofan na stalazi prodavnice je ubran kada? 12 min. ranije? How yes no...
Cim nece baja na to odmah to ne valja.
rijetko, jer serviraju smecemoonca wrote:Karlin- posjecujes li ti restorane?
Ne bas svi restorani.Connaisseur Karlin wrote:rijetko, jer serviraju smecemoonca wrote:Karlin- posjecujes li ti restorane?
da, a higijena me brine u svimmoonca wrote:Ne bas svi restorani.Connaisseur Karlin wrote:rijetko, jer serviraju smecemoonca wrote:Karlin- posjecujes li ti restorane?Cijena ipak diktira kvalitet i prezentaciju, no i u skupim/ ekskluzivnim rade ziva bica koja imaju svoje mane.
No, mene vise brine higijena u pojedinim.
gripa, jednom u zivotu , inace nemam problema sa prehladamamoonca wrote:Ok, malo se optrecujes sa svim tim.![]()
Izvini ako sam nametljiva- da li se cesto razboljevas/gripa/ prehlada?
Nemam ni ja tih problema, a unosim manje hrane od osoba oko mene,koje jedu vise raznovrsne hrane i cesto boljesljivi.Connaisseur Karlin wrote:gripa, jednom u zivotu , inace nemam problema sa prehladamamoonca wrote:Ok, malo se optrecujes sa svim tim.![]()
Izvini ako sam nametljiva- da li se cesto razboljevas/gripa/ prehlada?
E i ti poredis kruske i jabuke. Aditivi u meso sto turaju ubijaju bakterije i druge sejtan baje (da se meso sporije pokvari) a to cime se spricaju biljke sadrzi nervne otrove (sto se sprica za baje) ili nesta lijevo sto se sprica na korov i protiv gljivica. Pa bog ti dao ti sto spricaju bez (a i sa) adekvatnom opremom opet obole od rakcina i umru u najgorim mukama.Connaisseur Karlin wrote:a mozes misliti, sto tek serviraju ziotinjama u industrjskoj proizvodnji i kako se meso tretira nakon klanja tokom pakovanja , transporta do amrketatriconja wrote: E moja ti da ti samo znas cime se to sve prsce, naucno dokazano da ti ostaci pesticida mogu izazvati deformacije djeteta dok je u stomaku majke, i milijardu bolescura kod tog dijeta.
Cim nece baja na to odmah to ne valja.
neko je neki dana postavio fotku pakovanje industrijski odgojenog mesa kengura iz AUSSIE u Njemackoj , svjeze![]()
![]()
ne razumijem, zasto me pokusavate uvjeriti da jedem otrov , jer ovo sto vi jedete od mesa , je definitivno odvratnije, ili mozda nisi upoznat sto stavljaju u meso tokom pakovanjanije bez razloga onako crveno, crvenije od svjeze zaklane zivotinje
Ih, jos da se tako lahko patogeni prenose sa vrste na vrstu to bi i imalo logikemoonca wrote:i te baje snjuhaju svukuda, pokupe neku bolescinu i eto je na jagodu.![]()
Hoces da kazes da i mi jedemo *ovna kao i gice.triconja wrote:Ih, jos da se tako lahko patogeni prenose sa vrste na vrstu to bi i imalo logikemoonca wrote:i te baje snjuhaju svukuda, pokupe neku bolescinu i eto je na jagodu.![]()
![]()
Prije ces pojis govno od baje nego bolescinu safatat
Što bi religija bila opijum za mase?kakavdanakneiskustvu wrote:emric wrote:Kao i sport, muzika, umjetnost... I hoćemo li osuditi i odbaciti sve ovo?kakavdanakneiskustvu wrote:Relogija je opijum za mase
sto bi sport ,film bili opijum za mase?
Na primjer, fasuješ parazite od kojih ti mogu stradati vitalni organi. Smrt takođe otvorena opcija. Bolesti srca, hepatitis E, multipla skleroza, bolesti jetre, rak i sl.jeza u ledja wrote:Sta smatras pod "velikim rizikom"?emric wrote: Itekako. Trovanje, pantljičara, srce, mozak... rizik je veliki.
Svasta nesto.emric wrote:Na primjer, fasuješ parazite od kojih ti mogu stradati vitalni organi. Smrt takođe otvorena opcija. Bolesti srca, hepatitis E, multipla skleroza, bolesti jetre, rak i sl.jeza u ledja wrote:Sta smatras pod "velikim rizikom"?emric wrote: Itekako. Trovanje, pantljičara, srce, mozak... rizik je veliki.
Da ne pričam ja, Google ima puno odgovora: https://www.google.ba/search?q=pork+risk